ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αν η ΕΠΟ δεν έχει 70 ψωροχιλιάρικα θα κάνει… έρανο η ΠΑΕ Άρης να τη βοηθήσει

Η ΠΑΕ Άρης απάντησε όπως έπρεπε στην ΕΠΟ που επικαλείται κάθε αστεία δικαιολογία προκειμένου να επιβάλλει τελικό στο ΟΑΚΑ και όχι στο ουδέτερο Πανθεσσαλικό.
Αν η ΕΠΟ δεν έχει 70 ψωροχιλιάρικα θα κάνει… έρανο η ΠΑΕ Άρης να τη βοηθήσει

Αρκετές φορές έχουμε ασκήσει κριτική στην ΠΑΕ Άρης για χειρισμούς της σε διάφορα θέματα, όμως στο θέμα του τελικού του Κυπέλλου πρέπει να της βγάλουμε το καπέλο. Υπόκλιση, 10 με τόνο!

Στην αφόρητες πιέσεις και μεθοδεύσεις που φαίνεται πως έγιναν από πολλές κατευθύνσεις ώστε τελικός να διεξαχθεί για μία ακόμη φορά στο ΟΑΚΑ, ουσιαστικά έδρα του Παναθηναϊκού, ο οργανισμός «Άρης», βροντοφώναξε «ΟΧΙ».

Η ΕΠΟ που όλο το προηγούμενο διάστημα υποσχόταν οτι θα βοηθήσει με κάθε τρόπο (και οικονομικά) ώστε το Πανθεσσαλικό στάδιο να είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τελικό με κόσμο, αρνήθηκε να δώσει τα μόλις 70.000 ευρώ που ζήτησε ο  Δήμος Βόλου (το υπόλοιπο ποσό ως τα 260.000 θα τα διαθέσει εκείνος) ώστε να ολοκληρωθούν τα βελτιωτικά έργα.

Κι ενώ άπαντες γνωρίζουν οτι στην Ομοσπονδία τα ποσά που διατίθενται για μισθούς στελεχών, για διάφορες δαπάνες, για ταξίδια και για άλλα ζητήματα είναι πολλές περισσότερες χιλιάδες ευρώ μηνιαίως. Δεν έχει 70 χιλιάρικα;

Μια ΕΠΟ που άφησε επιδεικτικά να κυλήσει τόσος χρόνος ανεκμετάλλευτος από τις 6/3 όταν μάθαμε και τον 2ο φιναλίστ του τελικού που θα ήταν ο Άρης, χωρίς να κάνει τίποτα ώστε το Πανθεσσαλικό να είναι έτοιμο.

Είχε υπολογίσει όμως σε δύο πράγματα. Πρώτον ότι ο Αχιλλέας Μπέος δεν θα διαθέσει το Πανθεσσαλικό καθόλου ή ακόμη κι αν το διαθέσει δεν θα δεχτεί με τίποτα κόσμο. Τελικά ο Μπέος τους «γλέντησε» κανονικά λέγοντας οτι μια χαρά γίνεται τελικός και με 15.000 οπαδούς μάλιστα.

Και δεύτερον οτι η ΠΑΕ Άρης θα ενδώσει στις διάφορες ύπουλες και πονηρές πιέσεις. Γι αυτό κιόλας συγκεκριμένα ελεγχόμενα ΜΜΕ προσπαθούσαν να στρέψουν τον κόσμο του Άρη εναντίον στη διοίκησή του βάζοντας αυτά πρώτα το δίλημμα για τελικό με κόσμο στο ΟΑΚΑ, ή χωρίς στον Βόλο.

Αν η ΕΠΟ δεν έχει 70 ψωροχιλιάρικα θα κάνει… έρανο η ΠΑΕ Άρης να τη βοηθήσει

Αμ δε… Αυτή τη φορά ο Άρης εμφανίστηκε ενωμένος, διοίκηση και κόσμος ενήργησαν μαζί και ισοπέδωσαν κάθε προπαγάνδα και κάθε προσπάθεια για να διαταραχθεί η ισονομία του τελικού. Και στο κάτω κάτω οι κιτρινόμαυροι δεν ζήτησαν τίποτα περισσότερο από αυτό που δικαιούνται. Τελικό σε ουδέτερο γήπεδο με κόσμο, ή χωρίς αν δεν θέλετε. Και έναν διαιτητή elite και όχι απίθανους στυλ Αλ Χακίμ και Στάβρεφ.

Εκτιμάται οτι στην προσπάθεια για τελικό στο ΟΑΚΑ υπήρξαν και πολιτικές πιέσεις, καθώς η Κυβέρνηση θέλει να παρουσιάσει ότι τα νέα μέτρα απέδωσαν. Γι αυτό η σθεναρή αντίσταση της ΠΑΕ Άρης και του Θόδωρου Καρυπίδη προσωπικά αποκτά μεγαλύτερη αξία. Δεν είναι εύκολο να τα βάλεις με όλους αυτούς.

Αν ο Άρης ενέδιδε τότε αυτό θα γυρνούσε μπούμπερανγκ. Θα πήγαινε στον τελικό με έναν κόσμο διχασμένο, ξενερωμένο και με τις πιθανότητες κατάκτησης ενός τροπαίου μετά από 54 χρόνια μειωμένες. Τώρα το μπούμπερανγκ θα γυρίσει προς τον Παναθηναϊκό που αρνείται να δεχθεί να παίξει σε ένα ουδέτερο γήπεδο.

Μήπως γιατί μετά από τρία παιχνίδια που έχουν δώσει φέτος οι δύο ομάδες τις εντυπώσεις μέσα στο γήπεδο τις έχουν κερδίσει οι Θεσσαλονικείς. Ισως οι πράσινοι σκέφτονται συνδυαστικά τις συνέπειες ενός χαμένου τελικού που θα έχει ακολουθήσει ένα χαμένο πρωτάθλημα. Κι αν είναι και 4οι τότε θα έχει χαθεί και η Ευρώπη για μία ακόμη φορά από τον Άρη τα τελευταία χρόνια.

ΥΓ: Για κερασάκι ο Καρυπίδης προτείνει στην ΕΠΟ να τους «σκάσει» εκείνος τα 70 ψωροχιλιάρικα λέγοντας περιπαικτικά «….αν το Πανθεσσαλικό είναι έτοιμο, τις 70.000 ευρώ τις βάζω εγώ».  Αν ήμουν στη θέση του θα έκανα πρώτα το εξής. Θα πρότεινα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός το ποσό αυτό να καλυφθεί μισό-μισό από τις δυο ομάδες. Θα αρνούνταν οι πράσινοι να δώσουν 35 ψωροχιλιάρικα; Οχι; Δεν το πιστεύω!

ΥΓ1: Η ΕΠΟ στην ερώτησή της προς τις δύο ομάδες για την έδρα του τελικού απέφυγε να πει ποιο είναι το άλλο γήπεδο. Γιατί δεν έλεγε Πανθεσσαλικό χωρίς κόσμο ή ΟΑΚΑ με κόσμο; Αφού το ΟΑΚΑ εννοούσε! Πραγματικά οι άνθρωποι είναι απίθανοι.

ΥΓ2: Η ΕΠΟ θα έχει πολλά περισσότερο έσοδα από εισιτήρια, χορηγούς και τηλεοπτικό συμβόλαιο εφόσον ο τελικός γίνει στο Πανθεσσαλικό με κόσμο από τα 70 χιλιάδες που χρειάζεται για να φτιαχτεί.

ΥΓ3: Αν η ΕΠΟ δεν εφαρμόσει την προκήρυξη του Κυπέλλου τότε βάσει καταστατικού πέφτει η διοίκησή της. Το είπε δημοσίως ο πρόεδρός της. Αν το τραβήξουν κι άλλο για ΟΑΚΑ ας το τραβήξει ακόμη περισσότερο ο Άρης.

ΥΓ4: To «ΌΧΙ» της ΠΑΕ Άρης στην ΕΠΟ πρέπει να ακούστηκε μέχρι το… ΟΑΚΑ.

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Στο Κορωπί ο Αλαφούζος – Το μήνυμα που (δεν) πέρασε!

Στο Κορωπί ο Αλαφούζος – Το μήνυμα που (δεν) πέρασε!

Η μεταμεσονύκτια επίσκεψη του Γιάννη Αλαφούζου στο Κορωπί και η κουβέντα μόνο με τον Μπενίτεθ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Το… τεχνολογικό ποδοσφαιρικό θαύμα της Χαλκιδικής: Ο Άκανθος Ιερισσού, το Sui και το ρομπότ-μασκότ που έγινε viral

Το… τεχνολογικό ποδοσφαιρικό θαύμα της Χαλκιδικής: Ο Άκανθος Ιερισσού, το Sui και το ρομπότ-μασκότ που έγινε viral

Μια ξεχωριστή ποδοσφαιρική ιστορία γεννιέται στη Χαλκιδική, εκεί όπου ο Ακάνθιος Ιερισσού συνδυάζει ποδόσφαιρο και τεχνολογία.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Εξαφανίστηκε ξανά!

Άρης: Εξαφανίστηκε ξανά!

O Σίστο εξαφανίστηκε για... δεύτερη φορά. Ο Δανός τελειώνει και η... ΑΕΛ που ψάχνει εξτρέμ ενδιαφέρεται.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός Β’ : Βελτιωμένος με Ρούμπιο στο 0-0 με την Καλλιθέα υπό το βλέμμα του Μεντιλίμπαρ, αλλά…

Ολυμπιακός Β’ : Βελτιωμένος με Ρούμπιο στο 0-0 με την Καλλιθέα υπό το βλέμμα του Μεντιλίμπαρ, αλλά…

Πήρε τον πρώτο του βαθμό ο Άλβαρο Ρούμπιο στον πάγκο του Ολυμπιακού Β’, αλλά έχει πολλή δουλειά μπροστά του…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο παίκτης του ΠΑΟΚ που στήριξε τον Σαλάχ!

Ο παίκτης του ΠΑΟΚ που στήριξε τον Σαλάχ!

Η στήριξη ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ στον Μοχάμεντ Σαλάχ που έμεινε εκτός αποστολής για το ματς με την Ίντερ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα : Πρώτη φορά ο Μεντιλίμπαρ σκέφτεται τόσες αλλαγές, εν όψει Άρη…

Ολυμπιακός νέα : Πρώτη φορά ο Μεντιλίμπαρ σκέφτεται τόσες αλλαγές, εν όψει Άρη…

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ διαπίστωσε χαμηλά επίπεδα ενέργειaς στους παίκτες και σκέφτεται αλλαγές εν όψει Άρη…

Ποδόσφαιρο
Sportime BET: «Καυτές» αποστολές, σούπερ απόδοοση στην Interwetten!

«Καυτές» αποστολές, σούπερ απόδοοση στην Interwetten!

Σούπερ απόδοση από την Interwetten...

Sportime BET
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Ο Ζαρουρί πάντως δείχνει να κάνει στον Μπενίτεθ

Παναθηναϊκός: Ο Ζαρουρί πάντως δείχνει να κάνει στον Μπενίτεθ

Δείχνει να χωράει στα πλάνα του Μπενίτεθ ο Ζαρουρί μια και ο Παναθηναϊκός επίσης δείχνει να έχει ανάγκη τέτοιον παίκτη

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα: Οι Τούρκοι λένε για τον Γιαζίτσι και την εντυπωσιακή του φόρμα

Ολυμπιακός νέα: Οι Τούρκοι λένε για τον Γιαζίτσι και την εντυπωσιακή του φόρμα

Ο Γιαζίτσι παρουσιάζεται πιο ώριμος και δημιουργικός, προσφέροντας λύσεις σε κρίσιμα σημεία των αγώνων, αναφέρεται.

Ποδόσφαιρο