ΑΡΗΣ

Άρης: Οι σκέψεις του Μάντζιου και η γερή «υποψηφιότητα» του Ματέο Γκαρσία (vids)

Ο Άρης θέλει να «εξαργυρώσει» τη μεγάλη νίκη που έκανε επί του Παναθηναϊκού πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος και για να το κάνει αυτό πρέπει να νικήσει σε λίγες ώρες (18:15 – NS1HD) τον Απόλλωνα Σμύρνης στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League.  Το παιχνίδι δεν διεξάγεται στο «Βικελίδης», αλλά στους «Ζωσιμάδες» των Ιωαννίνων...
Άρης: Οι σκέψεις του Μάντζιου και η γερή «υποψηφιότητα» του Ματέο Γκαρσία (vids)

Ο Άρης θέλει να «εξαργυρώσει» τη μεγάλη νίκη που έκανε επί του Παναθηναϊκού πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος και για να το κάνει αυτό πρέπει να νικήσει σε λίγες ώρες (18:15 – NS1HD) τον Απόλλωνα Σμύρνης στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League. 

Το παιχνίδι δεν διεξάγεται στο «Βικελίδης», αλλά στους «Ζωσιμάδες» των Ιωαννίνων (έδρα του ΠΑΣ) και αυτός όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας για την ομάδα του Άκη Μάντζιου.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν αναμένεται να προβεί σε πολλές αλλαγές σε σχέση με τα πρόσωπα που ξεκίνησαν στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Εκείνος που έχει βάλει ισχυρή υποψηφιότητα για βασικός είναι ο Ματέο Γκαρσία ο οποίος παρότι μετράει λίγες μόνο εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη, εντούτοις γνωρίζει πολύ καλά τα «κατατόπια» στον Άρη.

Εφόσον στην 11άδα ξεκινήσει ο 24χρονος Αργεντινός, τότε στον πάγκο θα μείνει ένας εκ των Μπερτόλιο ή Μαντσίνι. Αν ο τελευταίος αρχίσει μαζί με τον Γκαρσία, τότε θα παίξει στον άξονα (που είναι η φυσική του θέση) και δεξί εξτρέμ θα αρχίσει ο Ματέο. Στα αριστερά των εξτρέμ ο Μπρούνο Γκάμα φαντάζει σίγουρος.

Από εκεί και πέρα η άλλη θέση που «παίζει» είναι αυτή του τερματοφύλακα με τον Μάντζιο να μην έχει αποκαλύψει αν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης για δεύτερο σερί ματς στον Μπουσέ, η επαναφέρει τον Κουέστα.

Οσον αφορά τα χαφ εκεί το δίδυμο Ματίγια-Τζέγκο χει προβάδισμα για το βασικό σχήμα, με τους Λούκας Σάσα και Κάτσε όμως να «φλερτάρουν» με την έκπληξη

Στην άμυνα δεν αναμένεται να αλλάξουν τα πρόσωπα, δηλαδή θα δούμε και πάλι από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Σάκιτς-Ρόουζ, Δεληζήση και Γκάνεα. Τέλος σίγουρος στην επίθεση θεωρείται ο Κριστιάν Λόπεθ.

Εν αντιθέσει με το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ που ο Άρης έδωσε χώρο στον αντίπαλο, αυτή τη φορά ο Μάντζιος θα παρατάξει την ομάδα τους με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς.

Ο Έλληνας τεχνικός θέλει να δει πίεση, κατοχή της μπάλας και δημιουργία από τα πρώτα λεπτά έτσι ώστε να έρθει ένα γρήγορο γκολ που θα κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα για τον «Θεό του πολέμου».

Το διάστημα που πέρασε ο Μάντζιος δούλεψε πολύ στην άμυνα και την τακτική στην αμυντική λειτουργία και περιμένει από τους παίκτες του να αποφύγουν παιδαριώδη λάθη όπως με την Κόλος και με με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η καλή άμυνα θα δώσει στον Άρη την ευκαιρία να είναι συμπαγής και να φτιάχνει τις επιθέσεις του με πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, χωρίς να ανησυχεί για τα μετόπισθεν.

Παράλληλα θα αφαιρέσει και από τον Απόλλων την ελπίδα ότι μπορεί να πετύχει κάποιο γκολ και γενικότερα οτι μπορεί να «κλέψει» κάποιο θετικό αποτέλεσμα

Άρης-Απόλλων Σμύρνης: Η προϊστορία

Ο Απόλλων ξεκίνησε τελευταίος το πρωτάθλημα, με τη νίκη του σε βάρος της ΑΕΛ, χάρη σε ένα πέναλτι στο τέλος του αγώνα. Αν καταφέρει να κερδίσει στους Ζωσιμάδες, θα κάνει δύο νίκες στο ξεκίνημά του μετά από μισό αιώνα! Με δύο νίκες έχει να ξεκινήσει από το 1970!

Έχει νικήσει στα έξι τελευταία επίσημα, τρία τελευταία πέρσι στο πρωτάθλημα, δύο αγώνες διαβάθμισης με την Ξάνθη και με την ΑΕΛ.

Στη Super League πρόπερσι έκανε μια νίκη εκτός έδρας, στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο. Στη Θεσσαλονίκη έχει να νικήσει από τις 6 Ιανουαρίου 2014, 2-0 τον Άρη.

Μεταξύ τους

Ο Άρης νίκησε και στα δύο παιχνίδια της σεζόν 2018-19, 2-1 και 5-0. Το 2013-14 ο Απόλλων νίκησε και στα δύο παιχνίδια.

Αυτές οι νίκες του Απόλλωνα είναι οι μοναδικές του στα 12 τελευταία επίσημα και δέκα για τη μεγάλη κατηγορία.
Δεν έχουν ισοπαλία στα πέντε τελευταία ενώ έχουν μια στα τελευταία 14 για την Α’ Εθνική/Super League.

Στη Θεσσαλονίκη ο Απόλλων είχε νικήσει τον Ιανουάριο του 2014, μοναδικό παιχνίδι της κατηγορίας, που δεν το έχασε στις επτά τελευταίες επισκέψεις του εκεί.

Και μοναδικό στα 11 τελευταία που νίκησε. Βέβαια τώρα ο αγώνας γίνεται στα Γιάννενα.

Μόνο ένα χατ τρικ έχει γίνει στα 86 παιχνίδια τους για την κατηγορία. Στις 19 Οκτωβρίου 1980, ο Γιώργος Ζήνδρος είχε βάλει τρία γκολ στο 6-1 εκείνης της ημέρας.

Η ιστορία

Νίκες Άρη:
38

Ισοπαλίες: 20

Νίκες Απόλλωνα: 18

Με γηπεδούχο τον Άρη

Νίκες Άρη:
26

Ισοπαλίες: 6

Νίκες Απόλλωνα: 6

Το τελευταίο παιχνίδι
18.03.2019: Άρης – Απόλλων 5-0
(8’ πέναλτι Ντιγκινί, 54’ σουτ Τόνσο, 63’ σουτ Ντιγκινί, 81’ κεφαλιά Γιουνές, 86’ σουτ Φετφατζίδης).

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

👉 Σήμερα έχουμε αγώνα… 🕕🏟⚽️ 💛 VAMOS ARIS! 🖤 🤜🤛👊💪 #ARISAPOL #SuperLeague #MatchDay5

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ARIS F.C. (@arisfc_official) στις

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Χιμένεθ: Η υπομονή στέρεψε, φεύγει!

Χιμένεθ: Η υπομονή στέρεψε, φεύγει!

Ο Μανόλο Χιμένεθ εξάντλησε όλα τα περιθώρια και τα όρια της υπομονής. Φεύγει από τον Άρη αν δεν κερδίσει ούτε την Κηφισιά.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ούτε επίτηδες να τα έκανε ο Χιμένεθ!

Ούτε επίτηδες να τα έκανε ο Χιμένεθ!

Ο Μανόλο Χιμένεθ με αυτά που κάνει μάλλον επιδιώκει να φύγει μια ώρα αρχύτερα από τον Άρη.

Ποδόσφαιρο
Media: Τηλεθέαση: Στήθος με στήθος Monobala και Super Μπάλα Live – Έκλεισε ξανά η ψαλίδα

Τηλεθέαση: Στήθος με στήθος Monobala και Super Μπάλα Live – Έκλεισε ξανά η ψαλίδα

Μάχη μέχρι… δεκάτου δίνουν οι αθλητικές εκπομπές της Κυριακής, με το Monobala του ΣΚΑΪ και το Super Μπάλα Live του MEGA να κινούνται κοντά κοντά.

Media
Ποδόσφαιρο: Άρης : Αν είναι αυτός ο Χόνγκλα, προκόψαμε…

Άρης : Αν είναι αυτός ο Χόνγκλα, προκόψαμε…

Τα πρώτα δείγματα από τον Μάρτιν Χόνγκλα στον Άρη δεν είναι απλά ανησυχητικά είναι άκρως απογοητευτικά…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: MEGA : Χιμένεθ, Μορόν και Χόνγκλα στο μπλέντερ για τον Άρη!

MEGA : Χιμένεθ, Μορόν και Χόνγκλα στο μπλέντερ για τον Άρη!

Τίποτε δεν άφησαν να πέσει κάτω στο MEGA στον σχολιασμό τους για τον Άρη. Παίκτες, προπονητή, όλα!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η λίστα με τους καλύτερους αριστεροπόδαρους εξτρέμ, κάτω των 25 ετών που κάνουν γάντι σε κάθε ελληνική ομάδα

Η λίστα με τους καλύτερους αριστεροπόδαρους εξτρέμ, κάτω των 25 ετών που κάνουν γάντι σε κάθε ελληνική ομάδα

Στην αγορά υπάρχουν αριστεροπόδαροι εξτρέμ, που με πολύ λίγα λεφτά (στα 16 εκατ. ευρώ θα φτάσει η μεταγραφή του Αντρέ Λουίζ) μπορούσαν να έρθουν στον Ολυμπιακό και σε κάθε άλλη ελληνική ομάδα από της τοπ 5.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Έχουμε τελικά κάτι να περιμένουμε από την ομάδα του Χιμένεθ;

Άρης: Έχουμε τελικά κάτι να περιμένουμε από την ομάδα του Χιμένεθ;

Το 1-1 με τον Βόλο μοιάζει να βάζει οριστική τελεία στη φετινή σεζόν του Άρη. Η αγωνιστική εικόνα δεν πείθει και η κουβέντα για Ευρώπη δείχνει ολοένα και πιο μακρινή.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τέλος η τετράδα για τον Άρη

Τέλος η τετράδα για τον Άρη

Η μάχη για τα play off πλέον μοιάζει να έχει κριθεί για τον Άρη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΝΠΣ Βόλος – Άρης 1-1: Ούτε με 11, ούτε με 10, ούτε με… 12! Και που πήρε βαθμό ο Άρης πολύ ήταν!

ΝΠΣ Βόλος – Άρης 1-1: Ούτε με 11, ούτε με 10, ούτε με… 12! Και που πήρε βαθμό ο Άρης πολύ ήταν!

Ο Άρης χωρίς τελική, προηγήθηκε, ισοφαρίστηκε, έμεινε και με 10 και θα μπορούσε εύκολα να χάσει κιόλας στο Πανθεσσαλικό.

Ποδόσφαιρο