ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης – ΟΦΗ 2-0: Καταιγιστικός ο «Θεός του πολέμου» έκανε «άλμα» 5ης θέσης με δύο «κανονιές» του Μορόν! (vids)

Ο Μορόν σκόραρε στο 61' με πέναλτι και στο 90+3 με σουτ και ο Άρης επικράτησε με 2-0 του ΟΦΗ στην 2η αγωνιστική των πλέι οφ για το 5-8
Άρης – ΟΦΗ 2-0: Καταιγιστικός ο «Θεός του πολέμου» έκανε «άλμα» 5ης θέσης με δύο «κανονιές» του Μορόν! (vids)

Άρης – ΟΦΗ 2-0: Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν κυρίαρχη και στα 90 λεπτά, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, όμως έστω και με τα δύο γκολ του Μορόν (61’πεν., 90+3′) κι έκανε το 2Χ2 στα πλέι οφ της Super League για το 5-8.

Στους 27 βαθμούς ο Θεός του πολέμου, είχε ευκαιρίες για  τουλάχιστον δύο γκολ ακόμη, ενώ να σημειώσουμε οτι είδε να το ακυρώνονται και δύο τέρματα που πέτυχαν οι Μορόν και Μεντίλ. Κακώς ακυρώθηκε το γκολ του δεύτερου πάντως καθώς δεν υπήρχε χέρι του παίκτη του Άρη, όπως υπέδειξε ο VARίστας Κουμπαράκης στον διαιτητή Κατσικογιάννη κι εκείνος μετά από έλεγχο της φάσης το αποδέχθηκε.

Στους 18 βαθμούς έμεινε ο ΟΦΗ που έδειξε κουρασμένος μετά την πρόκριση επί του Αστέρα στο Κύπελλο και βγήκε μπροστά μόνο αφότου δέχθηκε το πρώτο γκολ. Μεγάλο κέρδος για τους Κρητικούς ο τερματοφύλακα Ναούμοφ ο οποίος καίριες επεμβάσεις κράτησε την ομάδα του από μια ήττα με πολύ μεγαλύτερο σκορ.

Άρης – ΟΦΗ: 2-0 (highlights)

Άρης-ΟΦΗ: Το  2-0 από τον Μορόν (video)

Άρης-ΟΦΗ: Πέναλτι μέσω VAR και 1-0 από τον Μορόν (video)

Κυρίαρχος Άρης στο πρώτο ημίχρονο, του έλειψε μόνο το γκολ

Λίγες φορές στη φετινή σεζόν έχουμε δει τον Άρη να μπαίνει τόσο δυνατά σε ένα ματς εξ αρχής, να δημιουργεί τόσες πολλές κλασικές ευκαιρίες και επιπλέον να απειλείται ελάχιστα από τον αντίπαλό του. Το 2-19 στις επεμβάσεις στο α’ μέρος λέει αρκετά για την εικόνα του ματς.

Με τον Σιφουέντες σε εξαιρετική κατάσταση (και έκοβε και μοίραζε εξαιρετικές πάσες) η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε κλείσει στο μισό του γηπέδου τον αντίπαλό της και με ποσοστά κατοχής άνω του 70% δημιούργησε πολλές επικίνδυνες καταστάσεις για να σκοράρει.

Δεν κατάφερε ωστόσο να πετύχει κι αυτό είτε γιατί οι παίκτες του ήταν επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια (χαρακτηριστικές οι 4 μεγάλες φάσεις του Σπίκιτς από το 9′ έως το 14′), είτε γιατί ο τερματοφύλακας Ναούμοφ πραγματοποίησε μερικές εξαιρετικές επεμβάσεις.

Από την πλευρά του ο ΟΦΗ (παρατάχθηκε με τον Θεοδοσουλάκη να παίρνει τη θέση στην 11άδα του Ζελάτο την τελευταία στιγμή λόγω ενοχλήσεων που ένιωσε) ήταν φανερό οτι είχε έλλειμμα ενέργειας από το ματς Κυπέλλου κι έτσι είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Επιθετικά οι Κρητικοί δημιούργησαν κάποιες προϋποθέσεις μόνο με τον Φούντα, αμυντικά όμως κράτησαν σχετικά καλά στο πρώτο ημίχρονο.

Κυριαρχίας συνέχει και γκολ από τα 11 βήματα

Ο Άρης συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του ματς και στο δεύτερο μέρος, με τον ΟΦΗ όσο περνά η ώρα να έχει ολοένα και λιγότερες δυνάμεις, με τους κιτρινόμαυρους να πατούν πιο εύκολα περιοχή και να εξακολουθούν να απειλούν.

Στο 49′ γκολ του Μορόν ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ναούμοφ σε νέα σωτήρια επέμβαση είπε «όχι» στον Ισπανό φορ σε μεταξύ τους τετ α τετ.

Εν τέλει η λύτρωση για τον Άρη ήρθε στο 60′ ‘οταν σε σουτ του Σαβέριο ο Μπόρχα Γκονζάλες βρήκε τη μπάλα με το χέρι πέφτοντας. Έτσι ο Κατσικογιάννης που κλήθηκε από το VAR διαπίστωσε οτι ο παίκτης του ΟΦΗ είχε ανοίξει τον αγκώνα του, είχε μεγαλώσει δηλαδή τον όγκο του σώματός του.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Λορέν Μορόν ο οποίος δεν λάθεψε σε ένα ακόμη πέναλτι στην καριέρα του στην Ελλάδα (παρότι ο Ναούμοφ έπεσε σωστά) κι έτσι το σκορ άνοιξε στο 61’.

Λανθασμένα ακυρώθηκε το γκολ του Μεντίλ

Το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε κριθεί οριστικά στο 69′ όταν μετά από απομάκρυνση του Ανδρούτσου η μπάλα χτύπησε στο στήθος του πεσμένου στο έδαφος Μεντίλ και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0. Εν τέλει το γκολ ακυρώθηκε μετά από έλεγχο του διαιτητή ύστερα από κλήση του στο VAR ως χέρι. Ωστόσο από όσα ριπλέι έδειξε το συνδρομητικό κανάλι η μπάλα δεν φάνηκε να χτυπάει στο χέρι παρά μόνο στο στήθος.

Από εκεί και πέρα μετά το 1-0 του Άρη ο ΟΦΗ πήρε μέτρα στο γήπεδο και έφτασε μερικές φορές στην αντίπαλή περιοχή, με καλύτερη στιγμή μια αντεπίθεση με τον Γιουνγκ από τα αριστερά (72′) που κατέληξε σε άστοχη σέντρα/σουτ.

Ο Ράσταβατς άρχισε να φρεσκάρει την ομάδα του από το 55′ (με τον Μπρεσάν που μπήκε στην αποστολή λόγω του τραυματισμό του) και συνέχισε με τους Αποστολάκη, Χατζηθεοδωρίδη, Καραχάλιο και Σαλσίδο (έπαιξε δεύτερος φορ διπλα στον Γιουνγκ). Από την πλευρά του ο Ουζουνίδης έκανε την πρώτη κίνησή του στο 71′ (Φετφατζίδης) και συνέχισε με Πάρντο και Ντιαντί.

Δεύτερο γκολ ο Μορόν και 17 συνολικά

Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λορέν Μορόν έκλεψε από τον Σαλσίδο στο κέντρο και αφού διέσχισε το μισό γήπεδο στη συνέχεια νίκησε τον πολύ καλό σήμερα Ναούμοφ για το δεύτερο σημερινό του γκολ και 17ο στο φετινό πρωτάθλημα.

Άρης – ΟΦΗ 2-0:

Σκόρερ: 61’πεν., 93′ Μορόν

  • Διαιτητής: Κατσικογιάννης
  • Βοηθοί: Πετρόπουλος, Στεφανής
  • 4ος: Δρακίδης
  • VAR: Κουμπαράκης, Ευαγγέλου

Άρης (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κουέστα, Μάγιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μεντίλ, Μόντσου, Σιφουέντες, Νταρίντα (79’ Πάρντο), Σπίκιτς (71’ Φετφατζίδης), Σαβέριο (88’ Ντιαντί), Μορόν

ΟΦΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ναούμοφ, Γκονζάλες, Λιούις (73’ Χατζηθεοδωρίδης), Λαμπρόπουλος, Σίλβα (55’ Μπρεσάν), Μπάκιτς, Ανδρούτσος (73’ Καραχάλιος), Φούντας, Θεοδοσουλάκης (73’ Αποστολάκης), Σενγκέλια (82’ Σαλσέδο), Γιουνγκ.

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Η πρόταση για να… φύγει ο (κάθε) Τζαβέλλας!

Παναθηναϊκός: Η πρόταση για να… φύγει ο (κάθε) Τζαβέλλας!

Η πρόταση που έκανε ο Παναθηναϊκός στον Τζαβέλλα την οποία δεν υπήρχε περίπτωση να αποδεχθεί.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΛ: Φεύγουν πέντε, θα έρθουν άλλοι τόσοι!

ΑΕΛ: Φεύγουν πέντε, θα έρθουν άλλοι τόσοι!

Οι αλλαγές στο ρόστερ της ΑΕΛ που θα γίνουν τον Ιανουάριο. Και θα είναι αρκετές.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: O Μπερνάρ και ο Λεβαδειακός που άλλαξε «πίστα»!

O Μπερνάρ και ο Λεβαδειακός που άλλαξε «πίστα»!

Kαι μόνο η… εμπλοκή Λεβαδειακού στα σενάρια επιστροφής του Μπερνάρ στην Ελλάδα αρκεί!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Δεν πωλείται μόνο ο Ντραγκόφσκι!

Παναθηναϊκός: Δεν πωλείται μόνο ο Ντραγκόφσκι!

Πωλητήριο και σε άλλον ποδοσφαιριστή του έχει βάλει, πλην του Ντραγκόφσκι ο Παναθηναϊκός!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Στο Κορωπί ο Αλαφούζος – Το μήνυμα που (δεν) πέρασε!

Στο Κορωπί ο Αλαφούζος – Το μήνυμα που (δεν) πέρασε!

Η μεταμεσονύκτια επίσκεψη του Γιάννη Αλαφούζου στο Κορωπί και η κουβέντα μόνο με τον Μπενίτεθ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Το… τεχνολογικό ποδοσφαιρικό θαύμα της Χαλκιδικής: Ο Άκανθος Ιερισσού, το Sui και το ρομπότ-μασκότ που έγινε viral

Το… τεχνολογικό ποδοσφαιρικό θαύμα της Χαλκιδικής: Ο Άκανθος Ιερισσού, το Sui και το ρομπότ-μασκότ που έγινε viral

Μια ξεχωριστή ποδοσφαιρική ιστορία γεννιέται στη Χαλκιδική, εκεί όπου ο Ακάνθιος Ιερισσού συνδυάζει ποδόσφαιρο και τεχνολογία.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Εξαφανίστηκε ξανά!

Άρης: Εξαφανίστηκε ξανά!

O Σίστο εξαφανίστηκε για... δεύτερη φορά. Ο Δανός τελειώνει και η... ΑΕΛ που ψάχνει εξτρέμ ενδιαφέρεται.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός Β’ : Βελτιωμένος με Ρούμπιο στο 0-0 με την Καλλιθέα υπό το βλέμμα του Μεντιλίμπαρ, αλλά…

Ολυμπιακός Β’ : Βελτιωμένος με Ρούμπιο στο 0-0 με την Καλλιθέα υπό το βλέμμα του Μεντιλίμπαρ, αλλά…

Πήρε τον πρώτο του βαθμό ο Άλβαρο Ρούμπιο στον πάγκο του Ολυμπιακού Β’, αλλά έχει πολλή δουλειά μπροστά του…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο παίκτης του ΠΑΟΚ που στήριξε τον Σαλάχ!

Ο παίκτης του ΠΑΟΚ που στήριξε τον Σαλάχ!

Η στήριξη ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ στον Μοχάμεντ Σαλάχ που έμεινε εκτός αποστολής για το ματς με την Ίντερ.

Ποδόσφαιρο