ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης: Βαρέθηκε ο κόσμος στην απογοήτευση – 85 μέρες χωρίς νίκη και νέα ισοπαλία

Το 1-1 με την Κηφισιά στο Κλεάνθης Βικελίδης ήταν ακόμη ένα πισωγύρισμα. Απογοήτευση ο κόσμος...
Άρης: Βαρέθηκε ο κόσμος στην απογοήτευση – 85 μέρες χωρίς νίκη και νέα ισοπαλία

Ο κόσμος του Άρη έχει κάθε λόγο να είναι απογοητευμένος. Δεν είναι μόνο η μία κακή βραδιά. Είναι η συσσώρευση. Από τον αποκλεισμό-σοκ με την Αράζ, που ταρακούνησε όλο το οικοδόμημα, μέχρι τις συνεχόμενες ισοπαλίες και την απώλεια ενός βασικού στόχου όπως το Κύπελλο, η σεζόν έχει πάρει κατηφορική πορεία.

Η νίκη αγνοείται εδώ και 85 ημέρες. Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Το 1-1 απέναντι στην Κηφισιά στο Κλεάνθης Βικελίδης ήταν η 10η ισοπαλία των κιτρινόμαυρων, σε μια περίοδο που η ομάδα δείχνει να παίζει με το άγχος στην πλάτη. Και όταν μια ομάδα συνηθίζει στο «Χ», δύσκολα ξεφεύγει από αυτό.

Απέναντι στην Κηφισιά, ο Άρης μπήκε με διάθεση. Προηγήθηκε με εξαιρετικό γκολ του Γκαρέ, μια στιγμή ποιότητας που έδειχνε ικανή να αλλάξει τη βραδιά. Όμως, όπως συμβαίνει συχνά το τελευταίο διάστημα, η αντίδραση δεν είχε διάρκεια. Μέσα σε τρία λεπτά ήρθε η ισοφάριση και μαζί η επιστροφή της ανασφάλειας.

Με άλλα λόγια, το πρόβλημα δεν είναι ότι ο Άρης δεν δημιουργεί. Είναι ότι δεν διαχειρίζεται. Δεν «κλειδώνει» τα παιχνίδια, δεν επιβάλλεται όταν πρέπει και δεν δείχνει αγωνιστική υγεία σε κρίσιμες στιγμές. Η ομάδα μοιάζει να παίζει χωρίς καθαρό μυαλό, χωρίς ηρεμία και κυρίως χωρίς τη σιγουριά που χρειάζεται για να τελειώνει τέτοιου είδους αναμετρήσεις.

Διότι όταν περνούν σχεδόν τρεις μήνες χωρίς νίκη, δεν μιλάμε για συγκυρία. Μιλάμε για βαθύτερο αγωνιστικό ζήτημα. Και όσο αυτό δεν λύνεται, η γκρίνια θα μεγαλώνει και η πίεση θα γίνεται όλο και πιο βαριά.

Φίλιππος Ποταμιανάκης

Από μικρός με μία μπάλα στα… πόδια. Το μόνο που ήθελε ήταν να ασχοληθεί με αυτή. Αφού δεν τα κατάφερε κλωτσώντας τη, το κάνει γράφοντας. Βέβαια, ακόμα τα ποδοσφαιρικά δεν τα έχει πιάσει, αφού ασχολείται με άλλα σπορ, αλλά που θα πάει. Όλος ο καιρός μπροστά του είναι.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Λίγα πράγματα ο Λεβαδειακός και οι Τσάπρας, Βήχος, Κωστή

Λίγα πράγματα ο Λεβαδειακός και οι Τσάπρας, Βήχος, Κωστή

Ο Λεβαδειακός έχασε εύκολα στη Νέα Φιλαδέλφεια και οι παίκτες που έχουν ακουστεί πολλά, δεν έκαναν και... πολλά

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Έλληνας μέχρι το καλοκαίρι και βλέπουμε – Οριστικό τέλος ο Χιμένεθ

Άρης: Έλληνας μέχρι το καλοκαίρι και βλέπουμε – Οριστικό τέλος ο Χιμένεθ

Λύση από την ελληνική αγορά έως το τέλος της σεζόν. Η απόφαση είναι οριστική και ο σχεδιασμός περνά στην επόμενη μέρα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Ελ Κααμπί πλέον δεν είναι ο κορυφαίος σκόρερ, αυτός τον έπιασε στην πρώτη θέση

Ο Ελ Κααμπί πλέον δεν είναι ο κορυφαίος σκόρερ, αυτός τον έπιασε στην πρώτη θέση

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί ήταν για καιρό στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ αλλά πλέον δεν είναι μόνος του, αυτός τον έπιασε

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Είχε ο Μάριος Ηλιόπουλος την δικαιοδοσία να είναι στον αγωνιστικό χώρο μετά το 4-0 της ΑΕΚ;

Είχε ο Μάριος Ηλιόπουλος την δικαιοδοσία να είναι στον αγωνιστικό χώρο μετά το 4-0 της ΑΕΚ;

Ιδιοκτήτες ή μέτοχοι δεν διαθέτουν αυτοδικαίως τέτοια ιδιότητα εκτός αν έχουν δηλωθεί με επίσημη διαπίστευση που να τους επιτρέπει πρόσβαση, πάντως ο Μάριος Ηλιόπουλος καρτελάκι δεν... έχει.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η ΑΕΚ πέρασε στην επίθεση τον Ολυμπιακό

Η ΑΕΚ πέρασε στην επίθεση τον Ολυμπιακό

Είχε γίνει αρκετός λόγος για την επιθετική συγκομιδή της ΑΕΚ στην αρχή και τη μέση της σεζόν, πλέον πέρασε τον Ολυμπιακό

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ με φρεσκάδα, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ με βαριά πόδια

ΑΕΚ με φρεσκάδα, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ με βαριά πόδια

Η ΑΕΚ χωρίς ευρωπαϊκά ματς έχει αγωνιστικό πλεονέκτημα στη μάχη του τίτλου. Ο Ολυμπιακός πληρώνει τη μη είσοδο στην οκτάδα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τρομακτική η βελτίωση της Φόρεστ με τον Περέιρα στον πάγκο – Τελικά ηταν τόσο καλός προπονητής ο πρώην του Ολυμπιακού;

Τρομακτική η βελτίωση της Φόρεστ με τον Περέιρα στον πάγκο – Τελικά ηταν τόσο καλός προπονητής ο πρώην του Ολυμπιακού;

Ήταν τελικά τόσο καλός προπονητής ο πρώην του Ολυμπιακού;

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Το κρίμα που είπε ο Νίκολιτς μετά την τεσσάρα της ΑΕΚ

Το κρίμα που είπε ο Νίκολιτς μετά την τεσσάρα της ΑΕΚ

Ο Μάρκο Νίκολιτς για ένα πράγμα ήταν στενοχωρημένος μετά την 4άρα της ΑΕΚ και το είπε δημόσια παρά τη νίκη

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τρελάθηκαν οι παίκτες της ΑΕΚ με αυτό που έγινε, δεν το πίστευαν

Τρελάθηκαν οι παίκτες της ΑΕΚ με αυτό που έγινε, δεν το πίστευαν

Η ΑΕΚ έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά της παιχνίδια και πάτησε τον 4ο Λεβαδειακό αλλά έγινε και κάτι που δημιούργησε αίσθηση

Ποδόσφαιρο