ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αστέρας Τρίπολης: Ο πραγματικός στόχος και η προσπάθεια του Μεταξά να ρίξει τον πήχη

Οι καλοκαιρινοί στόχοι που έβαλε ο Αστέρας Τρίπολης και η προσπάθεια του Ηρακλή Μεταξά να διαφοροποιήσει τα δεδομένα μήπως μετριαστεί το πρόβλημα.
Αστέρας Τρίπολης: Ο πραγματικός στόχος και η προσπάθεια του Μεταξά να ρίξει τον πήχη

Το αν ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε καλά η σεζόν ή όχι δεν είναι υποκειμενικό. Οι αριθμοί λένε πως ο Ηρακλής Μεταξάς έγινε ο προπονητής με τη χειρότερη εκκίνηση στον πάγκο των Αρκάδων από όταν ανέβηκαν στη Super League 1.

Μόλις μία νίκη μετρούν οι «κιτρινομπλέ» μετά από έντεκα αγωνιστικές και αυτή κόντρα στον ουραγό ΟΦΗ. Δεν έγινε, μάλιστα, με κυριαρχικό ποδόσφαιρο, όπως μας είχαν συνηθίσει άλλες χρονιές. Οι γηπεδούχοι σε εκείνο το ματς άφησαν την μπάλα στους Κρητικούς, εκείνοι έπεσαν στην παγίδα, έδωσαν χώρους και τιμωρήθηκαν.

Μέχρι να τελειώσει ο πρώτος γύρος, ο Αστέρας Τρίπολης θα έχει άλλες δύο ευκαιρίες να πάρει κάποιο τρίποντο. Το αν στα ματς που απομένουν η απόσταση ανοίξει ή μειωθεί από την πρώτη εξάδα, θα φανεί.

Παρεμπιπτόντως, μιλώντας στην κάμερα της Nova μετά το τέλος του αγώνα με την Ένωση ο Μεταξάς δέχτηκε ερώτηση για την εξάδα. Εκεί απάντησε αφοπλιστικά λέγοντας ότι «δεν είναι στόχος μας η 6άδα». Στη συνέχεια προσπάθησε λίγο να το μαζέψει αναφέροντας πως «όχι ότι δεν το αξίζουμε αλλά με μία νίκη δεν πρέπει να μιλάμε για 6άδα».

Ομάδα με αυτό μπάτζετ, την οργάνωση και το ρόστερ δεν θα μπορούσε να κοιτάει χαμηλότερα προφανώς. Τέτοιες τοποθετήσεις θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί πως στοχεύουν αλλού, στο να πέσει ο πήχης και οι απαιτήσεις προκειμένου να μη «χτυπούν» τόσο ηχηρά τα εκάστοτε στραβοπατήματα.

Η τοποθέτηση του 55χρονου τεχνικού, άλλωστε, «κοντράρει» με την άποψη των διοικούντων. Περίπου έναν μήνα μετά την πρόσληψη του Μεταξά ο Γιώργος Μποροβήλος είχε μιλήσει στο περιθώριο της κλήρωσης του πρωταθλήματος. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης είχε τονίσει ότι «η ομάδα μας έχει πάντα υψηλούς στόχους. Φέτος στόχος του Αστέρα είναι η πρώτη εξάδα, να μπει στα play off και από εκεί και πέρα να φέρει στην Τρίπολη ένα Κύπελλο».

Το Κύπελλο χάθηκε από το πρώτο παιχνίδι, ενώ στο πρωτάθλημα η απόσταση από την εξάδα είναι στους πέντε βαθμούς. Αν το πάει κανείς ένα βήμα παραπέρα και υποστηρίξει πως ο Άρης θα βγει τον δρόμο του αργά ή γρήγορα, ο βασικός ανταγωνιστής για την εξάδα είναι ο Βόλος. Και με τους Θεσσαλούς η απόσταση είναι στους έντεκα. Όλα αυτά βλέπουν οι διοικούντες και τα επόμενα δύο ματς αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, όπως και η διακοπή που ακολουθεί.

 

Οι αθλητικές ειδήσεις σήμερα

Διαιτησία – Αποκλειστικό: «Πέσιμο» στον Τσιμεντερίδη στο Λαμία – Βόλος – «Τελείωσες» του είπε ο Παπαϊωάννου!

ΠΑΟΚ: Τέλος! Επέστρεψε ο Μιχαηλίδης και παίρνει θέση στην ιεραρχία των στόπερ!

ΑΕΚ: Πρέπει να μπει ο Σιντιμπέ – Καλό θα είναι για τον Αλμέιδα!

Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Σαν Σήμερα: Ο ΠΑΟΚ συντρίβει 6-1 τον Ολυμπιακό για το Πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής

Σαν Σήμερα: Ο ΠΑΟΚ συντρίβει 6-1 τον Ολυμπιακό για το Πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής

Διαβάστε αναλυτικά πώς ήρθε αυτή η ιστορική συντριβή, με τον ΠΑΟΚ να διαλύει τον Ολυμπιακό, μέσα στις στο γήπεδο των Σερρών.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα: Η ευκαιρία του να δείξει πως είναι παίκτης επιπέδου Ολυμπιακού – Τον πιστεύει ο Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός νέα: Η ευκαιρία του να δείξει πως είναι παίκτης επιπέδου Ολυμπιακού – Τον πιστεύει ο Μεντιλίμπαρ

Θα αρπάξει και αυτή την ευκαιρία ή θα την αφήσει να πάει χαμένη όπως οι άλλες πριν;

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Γκάμπρι Βαλέρο: Βγάζει… μάτια ο 18χρονος από τις ακαδημίες της Ρεάλ με την εντυπωσιακή ντρίπλα

Γκάμπρι Βαλέρο: Βγάζει… μάτια ο 18χρονος από τις ακαδημίες της Ρεάλ με την εντυπωσιακή ντρίπλα

Οι άνθρωποι της Ρεάλ Μαδρίτης είναι βέβαιοι πως έχουν στα χέρια τους ένα ακατέργαστο διαμάντι, που δεν θα αργήσει να λάμψει.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Τα sci – fi σενάρια, ο Μυτιληναίος και ο… Σπίλμπεργκ!

Παναθηναϊκός: Τα sci – fi σενάρια, ο Μυτιληναίος και ο… Σπίλμπεργκ!

Πως προέκυψαν τα σενάρια περί πώλησης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός τα οποία και διέψευσε η διοίκηση.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Καϊράτ – Ολυμπιακός: Προλαβαίνουν την Αστάνα Ποντένσε – Τσικίνιο;

Καϊράτ – Ολυμπιακός: Προλαβαίνουν την Αστάνα Ποντένσε – Τσικίνιο;

Οι δύο παίκτες αντιμετώπιζαν τραυματισμούς, ο ένας στο γόνατο (Ποντένσε) και ο άλλος μυϊκό (Τσικίνιο).

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – ΟΦΗ: Τον έβαλε και δεν τον βγάζει από την ενδεκάδα ο Μεντιλίμπαρ;

Ολυμπιακός – ΟΦΗ: Τον έβαλε και δεν τον βγάζει από την ενδεκάδα ο Μεντιλίμπαρ;

Δεν έχει άλλος παίκτης του Ολυμπιακού τα χτυπήματα του Τούρκου και ο Μεντιλίμπαρ θέλει να το εκμεταλλευτεί.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός ποδόσφαιρο: 300 τρελοί οπαδοί θα κάνουν το ταξίδι στο -20 στην Αστάνα

Ολυμπιακός ποδόσφαιρο: 300 τρελοί οπαδοί θα κάνουν το ταξίδι στο -20 στην Αστάνα

Δεν είναι απλό. Μιλάμε για ένα ταξίδι όπου οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα ξεκινήσουν από το Ελ. Βενιζέλος για την Κωνσταντινούπολη και από εκεί θα πάρουν ανταπόκριση για την Αστάνα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τι είπε ο Άρης Γάτας για την κ. Αγγελικούση, τον Παναθηναϊκό και τον… Ολυμπιακό

Τι είπε ο Άρης Γάτας για την κ. Αγγελικούση, τον Παναθηναϊκό και τον… Ολυμπιακό

Όσα είπε ο Άρης Γάτας μετά την ανακοίνωση διάψευση από τον Παναθηναϊκό για το ενδιαφέρον της κ. Αγγελικούση για την ΠΑΕ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές : Σε πράσινο φόντο ο Τσάπρας, αλλά λόγω Κοστίνια τον κοιτάζουν…

Ολυμπιακός μεταγραφές : Σε πράσινο φόντο ο Τσάπρας, αλλά λόγω Κοστίνια τον κοιτάζουν…

Ο Τριαντάφυλλος Τσάπρας είναι μήλον της έριδος για πολλές ομάδες του BIG-4 και ο Ολυμπιακός παραμένει μία από αυτές.

Ποδόσφαιρο