ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αστέρας Τρίπολης: Ο πραγματικός στόχος και η προσπάθεια του Μεταξά να ρίξει τον πήχη

Οι καλοκαιρινοί στόχοι που έβαλε ο Αστέρας Τρίπολης και η προσπάθεια του Ηρακλή Μεταξά να διαφοροποιήσει τα δεδομένα μήπως μετριαστεί το πρόβλημα.
Αστέρας Τρίπολης: Ο πραγματικός στόχος και η προσπάθεια του Μεταξά να ρίξει τον πήχη

Το αν ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε καλά η σεζόν ή όχι δεν είναι υποκειμενικό. Οι αριθμοί λένε πως ο Ηρακλής Μεταξάς έγινε ο προπονητής με τη χειρότερη εκκίνηση στον πάγκο των Αρκάδων από όταν ανέβηκαν στη Super League 1.

Μόλις μία νίκη μετρούν οι «κιτρινομπλέ» μετά από έντεκα αγωνιστικές και αυτή κόντρα στον ουραγό ΟΦΗ. Δεν έγινε, μάλιστα, με κυριαρχικό ποδόσφαιρο, όπως μας είχαν συνηθίσει άλλες χρονιές. Οι γηπεδούχοι σε εκείνο το ματς άφησαν την μπάλα στους Κρητικούς, εκείνοι έπεσαν στην παγίδα, έδωσαν χώρους και τιμωρήθηκαν.

Μέχρι να τελειώσει ο πρώτος γύρος, ο Αστέρας Τρίπολης θα έχει άλλες δύο ευκαιρίες να πάρει κάποιο τρίποντο. Το αν στα ματς που απομένουν η απόσταση ανοίξει ή μειωθεί από την πρώτη εξάδα, θα φανεί.

Παρεμπιπτόντως, μιλώντας στην κάμερα της Nova μετά το τέλος του αγώνα με την Ένωση ο Μεταξάς δέχτηκε ερώτηση για την εξάδα. Εκεί απάντησε αφοπλιστικά λέγοντας ότι «δεν είναι στόχος μας η 6άδα». Στη συνέχεια προσπάθησε λίγο να το μαζέψει αναφέροντας πως «όχι ότι δεν το αξίζουμε αλλά με μία νίκη δεν πρέπει να μιλάμε για 6άδα».

Ομάδα με αυτό μπάτζετ, την οργάνωση και το ρόστερ δεν θα μπορούσε να κοιτάει χαμηλότερα προφανώς. Τέτοιες τοποθετήσεις θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί πως στοχεύουν αλλού, στο να πέσει ο πήχης και οι απαιτήσεις προκειμένου να μη «χτυπούν» τόσο ηχηρά τα εκάστοτε στραβοπατήματα.

Η τοποθέτηση του 55χρονου τεχνικού, άλλωστε, «κοντράρει» με την άποψη των διοικούντων. Περίπου έναν μήνα μετά την πρόσληψη του Μεταξά ο Γιώργος Μποροβήλος είχε μιλήσει στο περιθώριο της κλήρωσης του πρωταθλήματος. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης είχε τονίσει ότι «η ομάδα μας έχει πάντα υψηλούς στόχους. Φέτος στόχος του Αστέρα είναι η πρώτη εξάδα, να μπει στα play off και από εκεί και πέρα να φέρει στην Τρίπολη ένα Κύπελλο».

Το Κύπελλο χάθηκε από το πρώτο παιχνίδι, ενώ στο πρωτάθλημα η απόσταση από την εξάδα είναι στους πέντε βαθμούς. Αν το πάει κανείς ένα βήμα παραπέρα και υποστηρίξει πως ο Άρης θα βγει τον δρόμο του αργά ή γρήγορα, ο βασικός ανταγωνιστής για την εξάδα είναι ο Βόλος. Και με τους Θεσσαλούς η απόσταση είναι στους έντεκα. Όλα αυτά βλέπουν οι διοικούντες και τα επόμενα δύο ματς αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, όπως και η διακοπή που ακολουθεί.

 

Οι αθλητικές ειδήσεις σήμερα

Διαιτησία – Αποκλειστικό: «Πέσιμο» στον Τσιμεντερίδη στο Λαμία – Βόλος – «Τελείωσες» του είπε ο Παπαϊωάννου!

ΠΑΟΚ: Τέλος! Επέστρεψε ο Μιχαηλίδης και παίρνει θέση στην ιεραρχία των στόπερ!

ΑΕΚ: Πρέπει να μπει ο Σιντιμπέ – Καλό θα είναι για τον Αλμέιδα!

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Τι λέει ο Μεντιλίμπαρ για τις πωλήσεις Κωστούλα – Μουζακίτη

Ολυμπιακός : Τι λέει ο Μεντιλίμπαρ για τις πωλήσεις Κωστούλα – Μουζακίτη

Η Μπράιτον και οι Ισπανοί πιέζουν για τις πωλήσεις Κωστούλα και Μουζακίτη, όμως ο Μεντιλίμπαρ βάζει… φρένο: θέλει να μείνουν και οι δύο, ή τουλάχιστον να μην αποχωρήσουν και οι δύο μαζί.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Επανάσταση παικτών στη Φενέρ: Με Μουρίνιο δεν μένουμε

Επανάσταση παικτών στη Φενέρ: Με Μουρίνιο δεν μένουμε

Η Φενέρμπαχτσε μπαίνει στο καλοκαίρι με μια ωρολογιακή βόμβα στα χέρια της.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός, “άσσος” και τρία κλαμπ: Χτίζεται θέση-κλειδί με φόντο και τον Τζολάκη

Ολυμπιακός, “άσσος” και τρία κλαμπ: Χτίζεται θέση-κλειδί με φόντο και τον Τζολάκη

Ο Μεντιλίμπαρ ζητά σιγουριά και προσωπικότητα κάτω από τα δοκάρια.

Ποδόσφαιρο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ο Μεντιλίμπαρ βρήκε τον αριστεροπόδαρο που θα ρίξει τα… τσιμέντα

Ο Μεντιλίμπαρ βρήκε τον αριστεροπόδαρο που θα ρίξει τα… τσιμέντα

Έχει όλα τα στοιχεία για να γράψει τη δική του ιστορία στο λιμάνι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ολυμπιακός: Ο σχεδιασμός προχωρά, αλλά οι στόχοι στα εξτρέμ είναι στην κορυφή της λίστας

Ολυμπιακός: Ο σχεδιασμός προχωρά, αλλά οι στόχοι στα εξτρέμ είναι στην κορυφή της λίστας

Παράλληλα, στον Ολυμπιακό παρακολουθούν τις εξελίξεις με τον Νταβίντ Κάρμο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Παναθηναϊκός: Στην κόψη του ξυραφιού με Ιωαννίδη

Παναθηναϊκός: Στην κόψη του ξυραφιού με Ιωαννίδη

Ο Παναθηναϊκός είναι πλέον δεδομένο πως θα κληθεί φέτος να πάρει την απόφαση για τον Ιωαννίδη και όλα είναι ανοικτά

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ποδόσφαιρο: Golden Boy 2025: «Ζαλίζουν» οι υποψηφιότητες – Στη λίστα τρεις Έλληνες!

Golden Boy 2025: «Ζαλίζουν» οι υποψηφιότητες – Στη λίστα τρεις Έλληνες!

Ο Ολυμπιακός έχει δύο υποψηφιότητες για το Golden Boy 2025

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Έπαιζαν μπάντμιντον, ήθελαν να δοκιμάσουν το ποδόσφαιρο και έφτιαξαν τη Νότιγχαμ Φόρεστ

Έπαιζαν μπάντμιντον, ήθελαν να δοκιμάσουν το ποδόσφαιρο και έφτιαξαν τη Νότιγχαμ Φόρεστ

Η ίδρυση της Νότιγχαμ Φόρεστ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Το σημείο καμπής στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, η ίδρυση της Premier League και τα τρελά λεφτά από την τηλεόραση

Το σημείο καμπής στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, η ίδρυση της Premier League και τα τρελά λεφτά από την τηλεόραση

Η ίδρυση της Premier League

Ποδόσφαιρο