ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ 0-1: Βήμα τελικού οι Κρητικοί

Ο ΟΦΗ επιβλήθηκε με 1-0 του Αστέρα στην Τρίπολη και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου.
Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ 0-1: Βήμα τελικού οι Κρητικοί

Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ 0-1 και θα τα ξαναπούν στο Ηράκλειο στις 2 Απριλίου! Εκεί θα μάθουμε τον ένα φιναλίστ για το Κύπελλο Ελλάδας.

Οι Κρητικοί πήραν το προβάδισμα όχι μόνο γιατί νίκησαν, αλλά και γιατί έχουν τη ρεβάνς στο γήπεδό τους. Σε ένα… στοιχειωμένο για εκείνους γήπεδο, κατάφεραν να πανηγυρίσουν το πολυπόθητο διπλό. Ωστόσο, το εκτός έδρας γκολ δεν μετράει και όλα είναι ανοιχτά. Έδειξαν, πάντως, καλύτερη για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έναντι των Αρκάδων.

Σκόρερ ο Φούντας, που έχασε όμως και ένα πέναλτι, ενώ για ένα ακόμη ματς ήταν πολύ καλός ο Γκονθάλεθ. Σοβαρός ο Χριστογεώργος και οι αμυντικοί του, έτρεξε αρκετά ο Καραχάλιος.

Καλός για τους γηπεδούχους ο Μπαρτόλο, δεν είχε τις επιλογές που θα έπρεπε ο Μακέντα, ενώ υστέρησε ο Χατζηγιοβάνης. Ο Έντερ βγήκε μπροστά και έπαιρνε την μπάλα σταθερά, αλλά το πρόβλημα ήταν οι αποφάσεις των συμπαικτών του στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

ΔΕΝ ΞΑΝΑ ΕΓΙΝΕ ΤΕΤΟΙΟ ΜΠΟΝΟΥΣ

Το ματς

Τηρουμένων των αναλογιών και του άγχους που υπήρχε στους παίκτες των δύο ομάδων το παιχνίδι είχε ρυθμό από τα πρώτα του λεπτά. Υπήρχε η διάθεση και από τις δύο ομάδες να επιτεθούν. Στο πρώτο 20λεπτο έγιναν κάποιες τελικές και τη μεγάλη ευκαιρία την είχε ο Αστέρας Τρίπολης στο 18′ με το άστοχο σουτ του Μακέντα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν ο ΟΦΗ αυτός που σκόραρε. Ο Γκονθάλεθ εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Σίλβα έκανε το σουτ, ο Παπαδόπουλος απέκρουσε και ο Φούντας από κοντά «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του και το πανηγύρισε δεόντως. Δεν έλειψαν ούτε τα γαλλικά ούτε το σκαρφάλωμα στα κάγκελα.

Για κάποια λεπτά ο Αστέρας Τρίπολης δεν είχε την αναμενόμενη αντίδραση. Σαν να έχασαν το μυαλό τους οι παίκτες. Σταδιακά προσπάθησαν να απειλήσουν στο 39′ με τον Καλτσά και είχαν μία ευκαιρία στο 45′ με τον Χατζηγιοβάνη.

Στις καθυστερήσεις οι Κρητικοί πήραν πέναλτι μέσω VAR για χέρι του Τριανταφυλλόπουλου, ο Φούντας το εκτέλεσε και ο Παπαδόπουλος τον νίκησε. Στην επαναφορά σκόραρε ο Νους έχοντας μπει νωρίτερα στην περιοχή. Γι’ αυτό και σωστά δεν μέτρησε το γκολ του με χρήση VAR.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας Τρίπολης πάτησε γκάζι και είχε μία διπλή ευκαιρία με Μπαρτόλο και Μούμο στο 55′. Ο πρώτος ήταν ο πιο κινητικός παίκτης των Αρκάδων, αλλά δεν είχε τα στηρίγματα που θα ήθελε. Γι’ αυτό και προχώρησε σε αλλαγές στην πορεία ο Παντελίδης δίχως, όμως, να πάρει αυτά που θα περίμενε από όσους μπήκαν.

Ο ΟΦΗ δεν τελείωσε το ματς στο 71′ στη φάση του Σαλσέδο και αναμενόμενα προς το τέλος άφησε την μπάλα στους γηπεδούχους και έκλεισε τους χώρους. Πίεσαν όσο μπορούσαν οι γηπεδούχοι, αλλά γκολ δεν πέτυχαν.

Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ 0-1

ΓΚΟΛ: 24′ Φούντας

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Άλχο, Τριανταφυλλόπουλος, Αλάγκμπε, Χουχούμης (84′ Άλβαρες), Έντερ, Μούμο (62′ Γιαμπλόνσκι), Καλτσάς (84′ Μπιλέ), Μπαρτόλο (69′ Κρέσπι), Χατζηγιοβάνης (61′ Γκιοακίνι), Μακέντα.

ΟΦΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Χριστογεώργος, Γκονθάλεθ, Λαμπρόπουλος, Σίλβα, Χατζηθεοδωρίδης (83′ Λιούις), Καραχάλιος, Μπάκιτς, Φούντας (67′ Νέιρα), Ανδρούτσος (90’+2′ Μαρινάκης), Νους (68′ Σενγκέλια), Σαλσέδο (83′ Γιουνγκ)

Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ποσό ρεκόρ για τον Μανδά

Ποσό ρεκόρ για τον Μανδά

Σε τοπ πρωτάθλημα η συνέχεια για τον Χρήστο Μανδά μια και όλες οι αναφορές τον θέλουν να συνεχίζει στην Μπόρνμουθ

Ποδόσφαιρο
Media: Survivor 20/1 : Χαμός στο Χ με τον Σηφάκη – Ποια η σύνδεση με Γιόβιτς

Survivor 20/1 : Χαμός στο Χ με τον Σηφάκη – Ποια η σύνδεση με Γιόβιτς

Ο πανηγυρισμός του Σηφάκη έκανε τους fans του Survivor να ξεσπάσουν στο Χ. Μέχρι και Γιόβιτς είχε το μενού…

Media
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Το πιο κρίσιμο ματς φέτος

Ολυμπιακός: Το πιο κρίσιμο ματς φέτος

Ο Ολυμπιακός σε μια ατμόσφαιρα που βγάζει πίεση, όπως πάντα δηλαδή, καλείται να δώσει το πιο σημαντικό ματς φέτος

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Έρχεται η καταστροφή, πως θα πιάσει τον Λεβαδειακό

Παναθηναϊκός: Έρχεται η καταστροφή, πως θα πιάσει τον Λεβαδειακό

Ο Παναθηναϊκός έστω και με ένα ματς λιγότερο είναι στο -9 από το Λεβαδειακό, είναι μια απορία πως θα τον φτάσει

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Βόλος – Ατρόμητος 0-3: Παρέλαση ο Ατρόμητος στο Βόλο

Βόλος – Ατρόμητος 0-3: Παρέλαση ο Ατρόμητος στο Βόλο

Ο Ατρόμητος έκανε γκολ τις πρώτες φάσεις του, έκανε και σωστή διαχείριση και πέρασε από το Βόλο με μεγάλο δίπλο

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Το ρίσκο του Νίκολιτς με τον Γιόβιτς

ΑΕΚ: Το ρίσκο του Νίκολιτς με τον Γιόβιτς

Ο Νίκολιτς δεν το κάνει έτσι, πιστεύει πολύ στον Γιόβιτς σε κάθε φάση της φετινής σεζόν της ΑΕΚ και φαίνεται

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναιτωλικός – Λεβαδειακός 1-3: Δεν τους «βλέπει»!

Παναιτωλικός – Λεβαδειακός 1-3: Δεν τους «βλέπει»!

Ο Λεβαδειακός μετά τον Βόλο κέρδισε με το ίδιο σκορ (3-1) και στον Παναιτωλικό, έφτασε στην τέταρτη σερί νίκη του και άφησε στο -9 τον Παναθηναϊκό και στο… -11 τον Άρη!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου ετοιμάζει καιρό τον Χατσίδη

ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου ετοιμάζει καιρό τον Χατσίδη

Ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει όλο και περισσότερο τη βάση των Ελλήνων παικτών που έρχονται και αυτό το ετοιμάζει καιρό ο Λουτσέσκου

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Δεν παίζει ο Ελ Κααμπί

Ολυμπιακός: Δεν παίζει ο Ελ Κααμπί

Ο Ολυμπιακός δε θα έχει στη βασική 11άδα τον Ελ Κααμπί και ο Μεντιλίμπαρ καταστρώνει πλάνα με τον Ταρέμι στην αρχή

Ποδόσφαιρο