ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Μποροβήλος: «Προσωρινή λύση οι ξένοι διαιτητές»

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης μίλησε για τους ξένους διαιτητές που έρχονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το πρόβλημα εμπιστοσύνης που υπάρχει με τους Έλληνες
Μποροβήλος: «Προσωρινή λύση οι ξένοι διαιτητές»

Οι ξένοι διαιτητές αρχίζουν να γίνονται… συνήθεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά ο Γιώργος Μποροβήλος θεωρεί ότι δεν πρόκειται για την καλύτερη δυνατή λύση.

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης μίλησε για το θέμα που έχει προκύψει με τους ξένους διαιτητές και είπε μεταξύ άλλων ότι δεν είναι καλό που έρχονται οι ξένοι διαιτητές. Επίσης μίλησε και για το σύλλογο της Αρκαδίας.

Αναλυτικά ο παλαίμαχος διαιτητής είπε στον «Fair play 96. FM»:

Σχετικά με το αύξηση των εισιτηρίων: «Δεν είναι ανεξήγητο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αγαπητό στους φιλάθλους. Αυτό που τον απομακρύνει είναι να μην ακολουθήσουμε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Θέλει καλύτερα γήπεδα, αξιοπιστία και θα γυρίσει.

Στον Παναθηναϊκό ενώ ξεκίνησε με προβλήματα βλέπουμε την στήριξη του κόσμου. Όλα τα γήπεδα έχουν παρουσιάσει αύξηση εισιτηρίων, λόγω της ανταγωνιστικότητας. Το ποδόσφαιρο το πρώτο που προσφέρει είναι αδρεναλίνη, μόλις δώσεις κίνητρα στην κορυφή και στην ουρά ο κόσμος το εκτιμάει και αυξάνει το ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχει κανέναν παιχνίδι που να μην έχει ενδιαφέρον, έχουν ισχυροποιηθεί όλες οι ομάδες. Διαφορετικά όταν υπάρχει διαφορά δυναμικότητας, δεν μιλάμε για ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αλλά ο καθένας καταλαβαίνει τι πρόκειται να γίνει».

Σχετικά με τις κακές διαιτησίες: «Αυτό που μπορώ να εξηγήσω είναι η απειρία των νέων παιδιών που μπήκαν. Φέτος είχαμε μεγάλη αλλαγή στους πίνακες, τα παιδιά είναι άπειρα και όσο υπάρχει πίεση για τα λάθη που γίνονται, μπαίνει σκοτάδι στο μυαλό τους πάντα στην λογική της έλλειψης εμπειρίας. Μόνο εκεί το εξηγώ, τα λάθη τα οποία βλέπουμε εκτιμώ πως προέρχονται από την απειρία».

Για τους ξένους διαιτητές: «Δεν είναι καλό να έρχονται ξένοι διαιτητές αλλά στην παρούσα φάση θα μπορούσαμε να πούμε ότι μας λύνει κάποια θέματα. Πρέπει να δούμε σιγά σιγά να επανέλθει η εμπιστοσύνη και ο Έλληνας διαιτητής να δείξει ότι την αξίζει.

Αν δεν γίνει αυτό, όλες οι ομάδες θα ζητάνε ξένους διαιτητές. Μπορεί να φτάσει και στην Φουτμπολ Λιγκ αυτό το γεγονός στα κομβικά παιχνίδια, όταν το παιχνίδι είναι κρίσιμο βαθμολογικά θα γίνονται αιτήματα ξένων διαιτητών. Αν εξαπλωθεί, το πιο σημαντικό θα είναι όταν θα είναι οι στόχοι ορατοί ακόμα και αυτές οι διαιτησίες θα κρύβουν σκοπιμότητα.

Σε πρώτη φάση φάνηκε ως μέσο λύτρωσης, στην πορεία όμως τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν. Θα μπουν και άλλα ζητήματα, όπως γιατί σε εμένα έφερες Δανό, σε εμένα Ιταλό και τον Ιταλό τον ξέρει ο τάδε, τον Δανό τον ξέρει ο τάδε, τέτοια θέματα…

Είναι δυνατόν να είναι κάποιος Έλληνας που καμαρώνει για τους ξένους διαιτητές; Στην παρούσα φάση το βλέπουμε σαν προσωρινή λύση, αν το καθιερώσουμε θα είναι τραγικό λάθος».

Σχετικά με το ποια είναι η λύση: «Αποκατάσταση εμπιστοσύνης, όταν πραγματοποιηθούν αυτές οι λέξεις θα λυθούν όλα. Αν ήταν εύκολο θα το είχαμε λύσει, ο Έλληνας διαιτητής πρέπει να δείξει ότι είναι άξιος εμπιστοσύνης και κάνει σωστά την δουλειά του στο γήπεδο».

Σχετικά με το συνέδριο: «Αποβλέπει στην εκτόνωση της αντιπαλότητας και στην ομαλοποίηση της πραγματικότητας στην Ελλάδα».

Σχετικά με τον Αστέρα Τρίπολης: «Ελπίζουμε να σταματήσει αυτό. Έχουμε χάσει τέσσερα παιχνίδια στο 90′. Έχουμε χάσει με πέναλτι δεν μπορώ να κρίνω αν είναι σωστά ή όχι.

Σίγουρα το πρόγραμμα ήταν ένας ρόλος αλλά υπήρχαν και διαιτητικά λάθη, ήμασταν και εμείς απρόσεκτοι σε κάποια πράγματα. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε την Πελοπόννησο, το πρωτάθλημα θα έχει συναγωνισμό ψηλά, μέση και τέλος».

Σχετικά με τον Σάββα Παντελίδη: «Τον πήραμε στην ομάδα μας, γιατί είναι αξιόλογος σαν άνθρωπος και σαν προπονητής. Τον εμπιστευόμαστε».

Σχετικά με την μάχη της κορυφής: «Είναι ωραίο για τον φίλαθλο να παλεύουν τρεις ομάδες για τον τίτλο, ας κερδίσει ο καλύτερος και ο τυχερότερος. Το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος, θα δούμε τις ομάδες που είναι στην κορυφή να κάνουν κοιλιά εκεί θα κρίνουμε».

Για τον ΠΑΟΚ: «Δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάθε ομάδα ξεχωριστά. Εύχομαι να δούμε ένα υγιές πρωτάθλημα».

Για  την μάχη της πεντάδας: «Θα παλέψουμε και εμείς. Βλέπουμε και τον Ατρόμητο και τον Άρη».

Σχετικά με τον Άρη: «Δεν χωράει αμφιβολία. Δεν υπάρχει ένας φίλαθλος που θα πει πως ο Άρης δεν έχει θέση στην Σούπερλιγκ. Δικαίως βρίσκεται στους κορυφαίους της Ελλάδος».

Για τα τηλεοπτικά συμβόλαια: «Όλες οι ομάδες έχουν συμβόλαιο, έχοντας λυθεί αυτό το θέμα. Σίγουρα όταν υπάρχουν στόχοι για όλες τις ομάδες λειτουργεί υπέρ του ποδοσφαίρου».

Σχετικά με την κρατική παρέμβαση: «Δεν θα ήθελα να απαντήσω σε αυτό. Είμαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, σημασία έχει ότι όλες οι ομάδες έχουν συμβόλαιο και έχει λυθεί αυτό το ζήτημα».

Η συγνώμη του Κυριακόπουλου στους φιλάθλους του Αστέρα

Ο Δώνης είπε την αλήθεια για τον Παντελίδη

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Βαρούχας για την ΑΕΚ : Κανένα φάουλ του Πήλιου, άδικα φωνάζει η Ένωση για τις κάρτες (vid)

Βαρούχας για την ΑΕΚ : Κανένα φάουλ του Πήλιου, άδικα φωνάζει η Ένωση για τις κάρτες (vid)

Ο Παναγιώτης Βαρούχας έκανε λόγο για καθαρό γκολ της ΑΕΚ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Τι είπε για τις κάρτες…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 0-1: Ο Γιόβιτς ζωγράφισε, ο Στρακόσα έσωσε και η ΑΕΚ πέρασε από την Τρίπολη

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 0-1: Ο Γιόβιτς ζωγράφισε, ο Στρακόσα έσωσε και η ΑΕΚ πέρασε από την Τρίπολη

Η ΑΕΚ έκανε τα εύκολα δύσκολα, είδε στο τέλος τον Στρακόσα να κάνει την επέμβαση της αγωνιστικής και τελικά νίκησε με γκολάρα Γιόβιτς

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 24/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 24/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ με ένταση και τακτική, παιχνίδι όπου ο ρυθμός, η υπομονή και μια φάση μπορούν να κρίνουν αποτέλεσμα.

Ποδόσφαιρο
Sportime BET: Η τριπλέτα του Σαββάτου με ενισχυμένες αποδόσεις!

Η τριπλέτα του Σαββάτου με ενισχυμένες αποδόσεις!

Ενισχυμένες αποδόσεις από τη Novibet για τις αναμετρήσεις του Σαββάτου στη Super League, όπου παίζουν Ολυμπιακος - Βόλος και Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ.

Sportime BET
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 24/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 24/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ με ένταση και σκοπιμότητα, ματς που κρίνεται στις λεπτομέρειες, με στόχο το αποτέλεσμα και το καθαρό παιχνίδι.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Ποδόσφαιρο: Βεργέτης στο Ατρόμητος – Παναθηναϊκός, Ευαγγέλου στο Αστέρας – ΑΕΚ – Οι διαιτητές της 18ης αγωνιστικής

Βεργέτης στο Ατρόμητος – Παναθηναϊκός, Ευαγγέλου στο Αστέρας – ΑΕΚ – Οι διαιτητές της 18ης αγωνιστικής

Οι διαιτητές που θα σφυρίξουν τα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής της Super League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αστέρας Τρίπολης: Και ο Κόλμαν ήθελε να φύγει!

Αστέρας Τρίπολης: Και ο Κόλμαν ήθελε να φύγει!

Γιατί ήθελε και ο Κρις Κόουλμαν να τελειώσει τη συνεργασία του με τους Αρκάδες!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Γύρισε μπούμερανγκ η αναβολή με Αστέρα Τρίπολης

Ολυμπιακός : Γύρισε μπούμερανγκ η αναβολή με Αστέρα Τρίπολης

Η αναβολή της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης ενδεχομένως να μην ήταν και η καλύτερη δυνατή απόφαση.

Ποδόσφαιρο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ολυμπιακός μεταγραφές: Διπλό χτύπημα από Αστέρα Τρίπολης με Πιέρρο και Κοντράσι

Ολυμπιακός μεταγραφές: Διπλό χτύπημα από Αστέρα Τρίπολης με Πιέρρο και Κοντράσι

Διπλή, πολλά υποσχόμενη κίνηση με Πιέρρο και Κοντράσι, επένδυση σε δύο επιθετικούς του 2009, με προοπτική και πλάνο εξέλιξης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ