CHAMPIONS LEAGUE

ΑΕΚ-Μπενφίκα: Η συγκλονιστική μάχη των «αετών»

Ο «Δικέφαλος» θα επιχειρήσει να… πετάξει πιο ψηλά από εκείνον της Μπενφίκα και τελικώς να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς Ματς χωρίς αύριο. Όσο κι αν κάποιος προσπαθεί να αποφύγει τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό για την αποψινή (22:00, COSMOTE SPORT 2) αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Μπενφίκα, η πραγματικότητα είναι ακριβώς αυτή. Η δεύτερη αγωνιστική των ομίλων...
ΑΕΚ-Μπενφίκα: Η συγκλονιστική μάχη των «αετών»

Ο «Δικέφαλος» θα επιχειρήσει να… πετάξει πιο ψηλά από εκείνον της Μπενφίκα και τελικώς να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς

Ματς χωρίς αύριο. Όσο κι αν κάποιος προσπαθεί να αποφύγει τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό για την αποψινή (22:00, COSMOTE SPORT 2) αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Μπενφίκα, η πραγματικότητα είναι ακριβώς αυτή.

Η δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ θα καθορίσει εν πολλοίς το ευρωπαϊκό μέλλον της Ένωσης, που υποδέχεται ομάδα εντός έδρας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για πρώτη φορά έπειτα από δώδεκα χρόνια. Με νίκη, οι «κιτρινόμαυροι» όχι μόνο κάνουν βήμα για την τρίτη θέση, αλλά η δεύτερη παραμένει στο κάδρο. Σε αντίθετο αποτέλεσμα, τότε η κατάσταση παίρνει άσχημη τροπή και θα απαιτηθούν παραπάνω από μία εκτός έδρας υπερβάσεις.

Στη συγκλονιστική μάχη των «αετών» λοιπόν, ο «Δικέφαλος» θα επιχειρήσει να… πετάξει πιο ψηλά από εκείνον της Μπενφίκα και τελικώς να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς.

Το πάθημα και ο γρίφος

Όπως επισήμανε και ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην συνέντευξη Τύπου, η ΑΕΚ πήρε το μάθημά της από την εμφάνιση στην Ολλανδία. Τα λάθη που έγιναν, ο Εβρίτης κόους θέλει να τα δει να μειώνονται δραματικά και τους παίκτες του να βγάζουν αντίδραση. Παρότι τις τελευταίες μέρες δεν δοκίμασε ενδεκάδα για το ματς με τους Πορτογάλους, το σύστημα φαντάζει… κλασικό.

Το 4-2-3-1 θα επανέλθει, αλλά σε δυο θέσεις υπάρχει γρίφος αναφορικά με τα πρόσωπα που θα αγωνιστούν. Ο πρώτος σχετίζεται με τον παρτενέρ του Οικονόμου («παίζουν» τόσο οι Τσιγκρίνσκι-Τσόσιτς, όσο και ο Λαμπρόπουλος) και ο δεύτερος στο δεξιό μεσοεπιθετικό άκρο. Εκεί, ο Γκάλο μοιάζει να κερδίζει περισσότερους πόντους αντί του φορμαρισμένου Κλωναρίδη.

Κάτι που σημαίνει πως ο Μπακασέτας θα μετατεθεί πίσω από τον φορ, με αυξημένα δημιουργικά καθήκοντα συνεπικουρούμενος από τον Πέτρο Μάνταλο, ελλείψει και του Μάρκο Λιβάια.

Ένδοξο παρελθόν, υποσχόμενο μέλλον

Το γεγονός και μόνο ότι θα έρθει στο ΟΑΚΑ ένας αντίπαλος που έχει στεφθεί δις πρωταθλητής Ευρώπηε (1961, 1962), τα λέει όλα. Ακόμα περισσότερα οι δέκα τελικοί Κυπέλλου Πρωταθλητριών στους οποίους έχει συμμετάσχει η Μπενφίκα. Το ένδοξο παρελθόν όμως δεν είναι αυτό που προκαλεί άγχος. Περισσότερο είναι αυτό που «ψήνεται» στην ομάδα της Λισαβόνας, καθότι ο Ρούι Βιτόρια έχει φτιάξει ένα σύνολο με πολλά υποσχόμενο μέλλον.

Γκέντσον Φερνάντες, Ράφα, Γκριμάλντο, ο απών λόγω τραυματισμού και υποψήφιος για το βραβείο golden boy γτου 2018, Ζοάο Φέλιξ, συγκροτούν μια ομάδα που αργά ή γρήγορα θα τραβήξει τα βλέμματα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης. Παράλληλα, έμπειροι ποδοσφαιριστές (Σεφέροβιτς, Φακούντο Φερέιρα, Σέρβι) «δένουν» ομοιόμορφα με αυτούς. Εφόσον βρουν χώρους, οι Λουζιτανοί μπορούν να εκθέσουν οποιαδήποτε άμυνα. Γι’αυτό και απαιτείται τακτική συνοχή σε όλο το ενενηντάλεπτο.

ΑΕΚ – Μπενφίκα: Τι κάνει η σήμερα η ενδεκάδα του 2009

ΑΕΚ- Μπενφίκα: Ο Μιράντα και το ντεμπούτο

ΑΕΚ – Μπενφίκα: Με την κιτρινόμαυρη φανέλα στο ΟΑΚΑ

Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ο Αντώνης Καρπετόπουλος εξήγησε ποιο είναι το εντυπωσιακό με τον Ολυμπιακό

Ο Αντώνης Καρπετόπουλος εξήγησε ποιο είναι το εντυπωσιακό με τον Ολυμπιακό

Τι ήταν αυτό που εντυπωσίασε τον Αντώνη Καρπετόπουλο στο παιχνίδι με τον Άγιαν και γενικότερα στο Champions League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Τι πρέπει να συμβεί για να χάσει τη League Phase του Champions League αν πάρει το πρωτάθλημα

Ολυμπιακός: Τι πρέπει να συμβεί για να χάσει τη League Phase του Champions League αν πάρει το πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη του στο Άμστερνταμ και την 18η θέση στη βαθμολογία της UEFA, έχει βάλει ισχυρές βάσεις για απευθείας παρουσία στη League Phase του Champions League 2026/27.

Ποδόσφαιρο
Media: Ολυμπιακός: Ζωντανά στο MEGA η κλήρωση των πλέι-οφ του Champions League

Ολυμπιακός: Ζωντανά στο MEGA η κλήρωση των πλέι-οφ του Champions League

Ο Ολυμπιακός μαθαίνει τον επόμενο ευρωπαϊκό του αντίπαλο και το MEGA News θα είναι εκεί, μεταδίδοντας ζωντανά την κλήρωση των πλέι-οφ του Champions League από τη Νιόν.

Media
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Τι γίνεται με την ευρωπαϊκή λίστα – Αντρέ Λουίζ, Γιάρεμτσουκ και Πασχαλάκη

Ολυμπιακός : Τι γίνεται με την ευρωπαϊκή λίστα – Αντρέ Λουίζ, Γιάρεμτσουκ και Πασχαλάκη

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Ολυμπιακός και την ευρωπαϊκή του λίστα. Τις αλλαγές δηλαδή που θα γίνουν με τον Αντρέ Λουίζ και όχι μόνο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: UEFA ranking: Ο Ολυμπιακός έφερε την Ελλάδα μια ανάσα από τη 10η θέση

UEFA ranking: Ο Ολυμπιακός έφερε την Ελλάδα μια ανάσα από τη 10η θέση

Η μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άγιαξ δεν είχε μόνο ευρωπαϊκή συνέχεια για τους «ερυθρόλευκους», αλλά έδωσε και σημαντική ώθηση στην Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Πρόκριση που «κλειδώνει» και το Champions League του αύριο

Ολυμπιακός: Πρόκριση που «κλειδώνει» και το Champions League του αύριο

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη επί του Άγιαξ και την πρόκριση στα playoffs, όμως το όφελος από το 2-1 στο Άμστερνταμ είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η Αταλάντα πήγε… ντογρού για τον Ολυμπιακό και μπορεί να μετανιώσει

Η Αταλάντα πήγε… ντογρού για τον Ολυμπιακό και μπορεί να μετανιώσει

Η Αταλάντα δεν έπεισε στις Βρυξέλλες όμως κράτησε το εισιτήριο για τη συνέχεια και περιμένει αντίπαλο στα πλέι οφ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Champions League: Η ώρα και η ημερομηνία της κλήρωσης του Ολυμπιακού

Champions League: Η ώρα και η ημερομηνία της κλήρωσης του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός μετά τη μεγάλη νίκη-πρόκριση επί του Άγιαξ στρέφει πλέον το βλέμμα του στην επόμενη ημέρα του Champions League, καθώς την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των playoffs της διοργάνωσης.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Νίκη-χρυσάφι στο Άμστερνταμ – Πάνω από 40 εκατ. ευρώ εγγυημένα από την UEFA

Ολυμπιακός: Νίκη-χρυσάφι στο Άμστερνταμ – Πάνω από 40 εκατ. ευρώ εγγυημένα από την UEFA

Ο Ολυμπιακός δεν έγραψε απλώς άλλη μία ευρωπαϊκή επιτυχία, αλλά είδε και το ταμείο του να γεμίζει, καθώς το 2-1 επί του Άγιαξ εκτόξευσε τα εγγυημένα έσοδα από την UEFA πάνω από τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Ποδόσφαιρο