CHAMPIONS LEAGUE

Τότεναμ – Λίβερπουλ 0-2: Πρωταθλητές Ευρώπης οι «ρεντς»

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ λύγισε την σκληροτράχηλη Τότεναμ στη Μαδρίτη
Τότεναμ – Λίβερπουλ 0-2: Πρωταθλητές Ευρώπης οι «ρεντς»

Σα να της το χρωστούσε κάποιος… Δεν ήταν καλή στη Μαδρίτη η Λίβερπουλ, έκανε τους φίλους της να καρδιοχτυπήσουν ως το φινάλε, αλλά ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης. Με το 2-0 επί της Τότεναμ στο «Μετροπολιτάνο» κατέκτησε το έκτο της Champions League.

Ο πρώτος τίτλος επί εποχής Γιούργκεν Κλοπ είναι γεγονός. Κόντρα σε μία ομάδα που δεν είχε βρεθεί ξανά σε τελικό, οι «ρεντς» είχαν άγχος, δεν έπαιξαν όπως τους είχαμε συνηθίσει μέσα στη χρονιά, αλλά κατάφεραν να πάρουν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Θα ήταν ίσως άδικο να τελείωνε αυτή η χρονιά χωρίς τίτλο για τη Λίβερπουλ. Έχασε το πρωτάθλημα φτάνοντας στους 97 βαθμούς, αλλά το φινάλε ήταν ευχάριστο για εκείνη. Έναν χρόνο μετά τον χαμένο τελικό στο Κίεβο οι Μέρσεϊσαϊντερς έφτασαν και πάλι στην πηγή, αλλά αυτή τη φορά ήπιαν νερό.

Και κλειδί σε αυτό φυσικά ήταν το γρήγορο γκολ που έβαλαν. Ο Μανέ πριν συμπληρωθούν δύο λεπτά έκανε μία σέντρα και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σισοκό. Ο Σκόμινα έδωσε πέναλτι και ο Σαλάχ στο 2′ έκανε το 0-1. Σηκώνει μεγάλη συζήτηση το αν έπρεπε να δοθεί το πέναλτι. Ο κανονισμός, όμως, λέει ότι δεν πρέπει ο αμυντικός να προεκτείνει τον όγκο του σώματός του, κάτι που έκανε ο Γάλλος.

Στη συνέχεια είδαμε ένα κάκιστο ημίχρονο. Η Λίβερπουλ γύρισε προς τα πίσω και πρέσαρε όποτε έκρινε ότι πρέπει. Η Τότεναμ κυκλοφορούσε την μπάλα χωρίς να ξέρει τι να την κάνει. Δεν είδαμε καμία κλασική ευκαιρία και οι μόνες καλές στιγμές ήταν δύο μακρινά σουτ των Άρνολντ και Ρόμπερτσον.

Δεν θα μπορούσε να είναι έτσι και το δεύτερο ημίχρονο. Το ματς σταδιακά άνοιξε, από τη στιγμή που η Τότεναμ έπρεπε να ρισκάρει. Ο Ποτσετίνο έβαλε Λούκας Μόουρα αρχικά και στη συνέχεια Γιορέντε και η ομάδα του είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Αγνώριστοι οι Μέρσεϊσαϊντερς, που δεν μπορούσαν να κρατήσουν καθόλου την μπάλα. Έδιωχναν όπως όπως, έκαναν βεβιασμένα λάθη, αλλά η Τότεναμ δεν τα εκμεταλλευτόταν. Ο Σον ήταν εκείνος που ανέβασε στροφές και δημιούργησε ρήγματα.

Με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Μίλνερ στο 69′, οι τελικές ήταν για τους Λονδρέζους. Απέναντί τους, όμως, βρήκαν τον Άλισον, ο οποίος ήταν σε πολύ καλή μέρα. Οι καθοριστικές του επεμβάσεις στο 80′ και στο 85′ κράτησαν όρθια την ομάδα του. Αυτό ήταν αρκετό, αφού τρία λεπτά μετά ήρθε η χαριστική βολή. Με τρομερό διαγώνιο σουτ ο Οριγκί σκόραρε και τα πάντα τελείωσαν εκεί.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Ρόουζ, Σισοκό (74′ Ντάιερ), Γουίνκς (66′ Λόυκας Μόουρα), Έρικσεν, Ντέλε Αλι (82′ Γιορέντε), Σον, Κέιν.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (62′ Μίλνερ), Σαλάχ, Μανέ (90′ Γκόμεζ), Φιρμίνο (58′ Οριγκί).

Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ο Αντώνης Καρπετόπουλος εξήγησε ποιο είναι το εντυπωσιακό με τον Ολυμπιακό

Ο Αντώνης Καρπετόπουλος εξήγησε ποιο είναι το εντυπωσιακό με τον Ολυμπιακό

Τι ήταν αυτό που εντυπωσίασε τον Αντώνη Καρπετόπουλο στο παιχνίδι με τον Άγιαν και γενικότερα στο Champions League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Τι πρέπει να συμβεί για να χάσει τη League Phase του Champions League αν πάρει το πρωτάθλημα

Ολυμπιακός: Τι πρέπει να συμβεί για να χάσει τη League Phase του Champions League αν πάρει το πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη του στο Άμστερνταμ και την 18η θέση στη βαθμολογία της UEFA, έχει βάλει ισχυρές βάσεις για απευθείας παρουσία στη League Phase του Champions League 2026/27.

Ποδόσφαιρο
Media: Ολυμπιακός: Ζωντανά στο MEGA η κλήρωση των πλέι-οφ του Champions League

Ολυμπιακός: Ζωντανά στο MEGA η κλήρωση των πλέι-οφ του Champions League

Ο Ολυμπιακός μαθαίνει τον επόμενο ευρωπαϊκό του αντίπαλο και το MEGA News θα είναι εκεί, μεταδίδοντας ζωντανά την κλήρωση των πλέι-οφ του Champions League από τη Νιόν.

Media
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Τι γίνεται με την ευρωπαϊκή λίστα – Αντρέ Λουίζ, Γιάρεμτσουκ και Πασχαλάκη

Ολυμπιακός : Τι γίνεται με την ευρωπαϊκή λίστα – Αντρέ Λουίζ, Γιάρεμτσουκ και Πασχαλάκη

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Ολυμπιακός και την ευρωπαϊκή του λίστα. Τις αλλαγές δηλαδή που θα γίνουν με τον Αντρέ Λουίζ και όχι μόνο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: UEFA ranking: Ο Ολυμπιακός έφερε την Ελλάδα μια ανάσα από τη 10η θέση

UEFA ranking: Ο Ολυμπιακός έφερε την Ελλάδα μια ανάσα από τη 10η θέση

Η μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άγιαξ δεν είχε μόνο ευρωπαϊκή συνέχεια για τους «ερυθρόλευκους», αλλά έδωσε και σημαντική ώθηση στην Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Πρόκριση που «κλειδώνει» και το Champions League του αύριο

Ολυμπιακός: Πρόκριση που «κλειδώνει» και το Champions League του αύριο

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη επί του Άγιαξ και την πρόκριση στα playoffs, όμως το όφελος από το 2-1 στο Άμστερνταμ είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η Αταλάντα πήγε… ντογρού για τον Ολυμπιακό και μπορεί να μετανιώσει

Η Αταλάντα πήγε… ντογρού για τον Ολυμπιακό και μπορεί να μετανιώσει

Η Αταλάντα δεν έπεισε στις Βρυξέλλες όμως κράτησε το εισιτήριο για τη συνέχεια και περιμένει αντίπαλο στα πλέι οφ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Champions League: Η ώρα και η ημερομηνία της κλήρωσης του Ολυμπιακού

Champions League: Η ώρα και η ημερομηνία της κλήρωσης του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός μετά τη μεγάλη νίκη-πρόκριση επί του Άγιαξ στρέφει πλέον το βλέμμα του στην επόμενη ημέρα του Champions League, καθώς την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των playoffs της διοργάνωσης.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Νίκη-χρυσάφι στο Άμστερνταμ – Πάνω από 40 εκατ. ευρώ εγγυημένα από την UEFA

Ολυμπιακός: Νίκη-χρυσάφι στο Άμστερνταμ – Πάνω από 40 εκατ. ευρώ εγγυημένα από την UEFA

Ο Ολυμπιακός δεν έγραψε απλώς άλλη μία ευρωπαϊκή επιτυχία, αλλά είδε και το ταμείο του να γεμίζει, καθώς το 2-1 επί του Άγιαξ εκτόξευσε τα εγγυημένα έσοδα από την UEFA πάνω από τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Ποδόσφαιρο