Δεν το κουνάει από την ΑΕΚ!
Δεν το κουνάει από την ΑΕΚ παρά το ενδιαφέρον που είναι δεδομένο ότι θα προκύψει. Η πρόταση που ίσως να τον βάλει σε σκέψεις, αλλά δύσκολο να έρθει.
Η φετινή σεζόν του Θωμά Στρακόσια δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την περσινή. Είναι ένας τερματοφύλακας που αποτελεί εγγύηση για την ΑΕΚ, έχει δώσει κάμποσους βαθμούς στην Ένωση και περνάει μία από τις καλύτερες περιόδους της καριέρας του. Και είναι μια απόλυτη δικαίωση για τον Αλβανό πορτιέρε που γκρίνιαζε για την προπόνηση που γινόταν με τον Ρόα.
Όπως είναι λογικό στις περιπτώσεις αυτές, άρχισαν να κυκλοφορούν και σενάρια για τον Στρακόσια, ότι είναι στόχος ξένων ομάδων που μπορούν να τον πληρώσουν και πολύ καλά. Μένουν στην άκρη τις διαθέσεις της ΑΕΚ που προφανώς πρέπει να λάβει ένα πολύ μεγάλο ποσό για να μπει στη διαδικασία να κουβεντιάσει με άλλο σύλλογο.
Το θέμα είναι τι λέει και ο ίδιος. Ο Στρακόσια όταν έλαβε την απόφαση να έρθει στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι, με το μεγαλύτερο συμβόλαιο που είχε λάβει μέχρι τότε τερματοφύλακας, ήταν απόλυτα συνειδητοποιημένος ότι δύσκολα θα ξαναφύγει. Δεν είναι τυχαίο ότι το συμβόλαιο του είναι τόσο μεγάλης διάρκειας.
Ο Στρακόσια για να φύγει από την ΑΕΚ θα πρέπει να αξίζει όντως τον κόπο. Να δελεαστεί από μία πραγματικά σπουδαία ομάδα που θα του προσφέρει κι ένα συμβόλαιο κοντά στα 2 εκ. ευρώ. Δύσκολο μοιάζει.
Συνεπώς, είναι απίθανο να αφήσει ο Στρακόσια την ηρεμία του και το 1,6 εκ. ετησίως που παίρνει στην ΑΕΚ, μαζί με τη σίγουρη θέση βασικού για να αναζητήσει αλλού την τύχη του.