ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διχάζονται οι Αγγλοι για Νο1 στο Μουντιάλ

Τα τελευταία χρόνια ο Τζο Χαρτ είναι αναντικατάστατος στην εθνική ομάδα της Αγγλίας. Ωστόσο, η στασιμότητα στη καριέρα του από τότε που έφυγε από τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά κυρίως η κακή πορεία της τωρινής ομάδας του, Γουέστ Χαμ, φέρνει σε δύσκολη θέση τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, για το ποιον θα επιλέξει να ξεκινήσει βασικό...
Διχάζονται οι Αγγλοι για Νο1 στο Μουντιάλ

Τα τελευταία χρόνια ο Τζο Χαρτ είναι αναντικατάστατος στην εθνική ομάδα της Αγγλίας. Ωστόσο, η στασιμότητα στη καριέρα του από τότε που έφυγε από τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά κυρίως η κακή πορεία της τωρινής ομάδας του, Γουέστ Χαμ, φέρνει σε δύσκολη θέση τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, για το ποιον θα επιλέξει να ξεκινήσει βασικό στα ματς της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Υπάρχουν «φωνές» που λένε πως ο Χαρτ πρέπει να παραμείνει βασικός καθώς δεν ευθύνεται για τη κακή πορεία της ομάδας του, αλλά υπάρχουν και άλλες, που μετά το 0-3 από την Μπέρνλι, λένε πως υπάρχουν καλύτεροι τερματοφύλακες από αυτόν για να πάρουν τη θέση του βασικού στο Μουντιάλ.

Ένας από τους υποστηρικτές του Χαρτ, είναι ο Μαρκ Σβάρτσερ. Ο πρώην τερματοφύλακας της Τσέλσι και της Φούλαμ, υποστηρίζει πως δεν είναι ο Χαρτ ο λόγος που η Γουέστ Χαμ κινδυνεύει με υποβιβασμό και πως ο Σάουθγκεϊτ θα πρέπει να τον στηρίξει.

«Αν παίξει καλά στο υπόλοιπο της σεζόν, δεν υπάρχει θέμα για μένα. Έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις φέτος και πρέπει να παραμείνει η Νο1 επιλογή για τη θέση του τερματοφύλακα. Δεν έχει κάνει τίποτε λάθος. Αλλά είναι ερωτηματικό το τι θα συμβεί. Πρέπει να κάνει καλές εμφανίσεις για να εξασφαλίσει τη θέση του», ανέφερε ο Αυστραλός πρώην τερματοφύλακας.

Ποιοι διεκδικούν τη θέση του

Ο Χαρτ έχει έντονο συναγωνισμό για την θέση του βασικού στην εθνική ομάδα. Ανάμεσα στους υποψήφιους για την ομάδα, είναι ο Τζόρνταν Πίκφορντ της Εβερτον, ο Τζακ Μπάτλαντ της Στόουκ και ο Νικ Πόουπ της Μπέρνλι. Ολοι τους κλήθηκαν στην ομάδα για τα προσεχή φιλικά και είναι στη λίστα προεπιλογής του Σάουθγκεϊτ.

Ο τερματοφύλακας της Μπέρνλι μάλιστα, συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να πάρει τη θέση του βασικού, καθώς η ομάδα του κάνει εξαιρετική πορεία φέτος, με τον ίδιο να έχει δεχτεί 26 γκολ στη σεζόν, αριθμός που είναι ο τέταρτος μικρότερος μετά τα 20 τέρματα που έχει δεχτεί η πρωτοπόρος Μάντσεστερ Σίτι, τα 23 της Γιουνάιτεντ και τα 25 της Τότεναμ.

Αυτό όμως που προβληματίζει τους Άγγλους είναι η απειρία του σε διεθνές επίπεδο, κάτι που δίνει ένα μικρό πλεονέκτημα στους Μπάτλαντ και Πίκφορντ να πάρουν την θέση του βασικού.

 

#Tags

Κώστας Ευθυμιάδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Αύξησε και άλλο ο Ολυμπιακός τα λεφτά που ζητά για Μουζακίτη – Που έφτασε

Αύξησε και άλλο ο Ολυμπιακός τα λεφτά που ζητά για Μουζακίτη – Που έφτασε

Το ενδιαφέρον της Μπράιτον για τον Χρήστο Μουζακίτη δεν σβήνει και ο Ολυμπιακός ανεβάζει τον πήχη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Μην την πληρώσει ο Μπόκος

Παναθηναϊκός: Μην την πληρώσει ο Μπόκος

Ο Παναθηναϊκός πάει από το κακό στο χειρότερο αγωνιστικά και το ζήτημα θα είναι να μην την πληρώσει ο Μπόκος, που είναι πρότζεκτ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Νότιγχαμ Φόρεστ: Δεν παίρνει Ταρέμι αλλά με 40 εκατ. ευρώ Ματετά

Νότιγχαμ Φόρεστ: Δεν παίρνει Ταρέμι αλλά με 40 εκατ. ευρώ Ματετά

Φέτος το Ματετά έχει 10 γκολ και δύο ασίστ με την Κρίσταλ Πάλας σε 2.707 αγωνιστικά λεπτά.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές: Παίρνει επιθετικό και υπάρχει λόγος

Ολυμπιακός μεταγραφές: Παίρνει επιθετικό και υπάρχει λόγος

Ο επιθετικός του που έχει κινήσει τις διαδικασίες να βρει ομάδα για να πάρει μεταγραφή.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Φεύγει ο Γιάρεμτσουκ – Έφερε πρόταση

Ολυμπιακός: Φεύγει ο Γιάρεμτσουκ – Έφερε πρόταση

Ολυμπιακός: Ο Γιάρμετσουκ θεωρεί πως έχει πολλά να δώσει ακόμα και να πάρει το τελευταίο του μεγάλο συμβόλαιο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα: Πάνε για βασικοί με την ΑΕΚ Μπρούνο και Σιπιόνι

Ολυμπιακός νέα: Πάνε για βασικοί με την ΑΕΚ Μπρούνο και Σιπιόνι

Οι δύο παίκτες από τους λεγόμενους αναπληρωματικούς κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τα άλλαξε όλα ο Ποντένσε

Τα άλλαξε όλα ο Ποντένσε

Το... γύρισε ο Ποντένσε με τον Μεντιλίμπαρ να τρίβει τα χέρια του.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Αποθέωση Μπρούνο, Ποντένσε και Σιπιόνι

Ολυμπιακός: Αποθέωση Μπρούνο, Ποντένσε και Σιπιόνι

Μετά το δύσκολο όπως αποδείχτηκε παιχνίδι του Ολυμπιακού απέναντι στον Βόλο (1-0), ο Μεντιλίμπαρ ξεχώρισε τους τρεις ποδοσφαιριστές για την απόδοσή τους και τους το είπε και στου Ρέντη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Μεγάλο το πρόβλημα με τις κάρτες εν όψει Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

ΑΕΚ: Μεγάλο το πρόβλημα με τις κάρτες εν όψει Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Σημαντικό το ζήτημα που προέκυψε για την ΑΕΚ μετά το ματς στην Τρίπολη, μια και τέσσερις παίκτες έχουν κίτρινες

Ποδόσφαιρο