ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δουλειές με… Φούντα ο ΟΦΗ και τριάρα στον Βόλο! (vids)

Με σκόρερ τους Φούντα, Σενγκέλια και Γιουνγκ ο ΟΦΗ πέρασε με 3-1 από το Πανθεσσαλικό επί του ΟΦΗ.
Δουλειές με… Φούντα ο ΟΦΗ και τριάρα στον Βόλο! (vids)

Με τον Ταξιάρχη Φούντα (γκολ) και τον Φίλιπ Μπαΐνοβιτς (ασίστ) και Λεβαν Σενγκέλια (γκολ) να πραγματοποιούν ιδανικό ντεμπούτο και τον Γιουνγκ να σκοράρει επίσης, ο ΟΦΗ πέρασε θριαμβευτικά από το Πανθεσσαλικό, επικρατώντας του ΝΠΣ Βόλου με 3-1 για την 3η αγωνιστική της Super League.

Αυτή ήττα η πρώτη νίκη στο νέο πρωτάθλημα για την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, την ώρα που εκείνη του Χοακίν Γκόμεζ δεν εξαργύρωσε το σημαντικό διπλό επί του Αστέρα την προηγούμενη αγωνιστική, γνωρίζοντας 2η ήττα σε τρία παιχνίδια.






ΝΠΣ Βόλος – ΟΦΗ: Πώς παρατάχθηκαν

Σύστημα 3-5-2 επέλεξε ο Χοακίν Γκόμεζ για τον Βόλο με τους Ατλμαν και Κόστα δίδυμο στην επίθεση, πίσω τους τον Κομπα και τετράδα στη μεσαία γραμμή τους Φεράρι, Βιγιαφάνιες, Γκλάβτσιτς και Μύγα από τα αριστερά προς τα δεξιά.

Από την πλευρά του ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε 11άδα με έξι αλλαγές πρόσωπα σε σχέση με το προηγούμενο ματς, ενώ έξι ήταν τα νέα πρόσωπα για τους Κρητικούς, συγκεκριμένα ο Ταξιάρχης Φούντας και οι Λεβάν Σενγκέλια και Φίλιπ Μπαΐνοβιτς.

Με σύστημα 4-2-3-1 ο ΟΦΗ και με τον Γιουνγκ στην κορυφή, τον Σενγκέλια δεξιά στα εξτρέμ, τον Νους αριστερά και τον Φούντα πίσω από τον φορ σε ρόλο επιτελικού.

Ντεμπούτο με γκολ ο Φούντας και ασίστ ο Μπαΐνοβιτς

Σε ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς πολλές πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, ο Βόλος μπήκε καλύτερα, όμως αυτός που άνοιξε το σκορ ήταν ο ΟΦΗ, έστω κι αν δημιούργησε μόνο μία μεγάλη ευκαιρία.

Το 1-0 έγινε μόλις στο 11′ όταν μετά τη εξαιρετική κάθετη του Μπαΐνοβιτς, ο Ταξιάρχης Φούντας κινήθηκε ωραία στα όρια της μεγάλης περιοχής και αφού «ζύγισε» το πόδι του εξαπέλυσε ένα ωραίο σουτ που κατέληξε στο βάθος της εστίας.

Στον υπόλοιπο ως το φινάλε του ημιχρόνου δεν είχαμε κάποια πολύ σπουδαία φάση εκατέρωθεν (πολλά τα λάθη στη μεσαία γραμμή), με τον Βόλο να έχει την εδαφική υπεροχή, αλλά χωρίς να την αξιοποιεί.

Στο 26′ είχαμε φοβερό το σταμάτημα του Καλογερόπουλου στον Φούντα που έβγαινε απέναντι στον Σιαμπάνη.

Στο 44′ ο ΟΦΗ απείλησε όταν ο Νους προσπάθησε να επωφεληθεί από αδράνεια στην άμυνα του Βόλου και το λάθος του Μύγα ωστόσο στην εξέλιξη της φάσης έκανε επιθετικό φάουλ.

Δύο ακόμη γκολ και κρητικός θρίαμβος

Αν κάποιος περίμενε την αντίδραση του Βόλου στο 2ο μέρος, τζάμπα περίμενε. Ο ΟΦΗ πέτυχε δύο ακόμη γκολ ως το 60΄ και καθάρισε το ματς από νωρίς. Στο 50′ έγινε το 2-0 όταν ο Χατζηθεοδωρίδης με ωραία ενέργεια βρήκε τον Σενγκέλια, ο οποίος δεν έκανε καλό κοντρόλ όμως εκτέλεσε εξαιρετικά με το αριστερό, νικώντας τον Σιαμπάνη!

Η απογοήτευση των γηπεδούχων ήταν εμφανής και μέχρι να πετύχουν το γκολ όταν τα πάντα είχαν κριθεί δεν έκαναν σχεδόν τίποτα. Στο 60′ ήρθε και το 3-0 και πάλι απο ωραία αντεπίθεση, που ξεκίνησε από τον Μπαΐνοβιτς. Ο τελευταίος βρήκε τον Φούντα με χώρο στον άξονα, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός άνοιξε αριστερά στον Νους και αυτός πάσαρε με τη μία στον Γιουνγκ, που εκτέλεσε εντυπωσιακά για το τρίτο γκολ της ομάδας του.

Μείωσε στο 82′ με Μεντιέτα ο Βόλος

Ο Βόλος απείλησε ουσιαστιά στο 76′ (σουτ Αλτμαν) και το 77′ (σουτ Φεράρι), ενώ κατάφερε να πετύχει το γκολ της τιμής στο 82′ με τον Μεντιέτα που είχε περάσει αλλαγή στο ημίχρονο.

Ο επιθετικός του Βόλου έκανε άψογη ενέργεια περνώντας ανάμεσα από πολλούς παίκτες του ΟΦΗ και τελικά εκτέλεσε υποδειγματικά με το δεξί μειώνοντας σε 1-3.

Τίποτα όμως δεν άλλαξε κι έτσι ο ΟΦΗ πήρε σπουδαία πρώτη νίκη και μάλιστα εκτός έδρας.

Σκόρερ: 82′ Μεντιέτα – 11΄Φούντας, 50′ Σενγκέλια, 60′ Γιουνγκ

Διαιτητής: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

Βοηθοί: Σαμοΐλης, Στεφανής

Τέταρτος: Τσιάρας

VAR: Κουμπαράκης, Νιδριώτης

Βόλος (Γκόμεθ, 3-5-2): Σιαμπάνης, Καλογερόπουλος, Κορέα (77΄Κόντε), Μίλετιτς – Φεράρι, Μύγας (58’ Τάχατος), Γκλάβτσιτς, Κόμπα (67’ Ασεχνούν), Βιγιαφάνιες (58’ Ντε Καμπς), Άλτμαν, Κόζτα (45’ Μεντιέτα).

ΟΦΗ (Δέλλας, 4-2-3-1): Χριστογεώργος, Μπόρχα (81’ Μαρινάκης), Χατζηθεοδωρίδης, Λαμπρόπουλος, Χριστόπουλος, Μπαΐνοβιτς, Μπάκιτς (53’ Γκαγιέγος), Φούντας (61’ Καραχάλιος), Σενγκέλια (81’ Θεοδοσουλάκης), Νους (81’Ριέρα), Γιουνγκ.

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός: Με σούπερ εκπλήξεις στην 11άδα ο Μεντιλίμπαρ

Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός: Με σούπερ εκπλήξεις στην 11άδα ο Μεντιλίμπαρ

Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή έστω και με ματς παραπάνω από τον ΠΑΟΚ, δύσκολο το ματς στην Τρίπολη

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Οι σίγουροι για την 11άδα κόντρα στον ΠΑΟΚ και το δίλημμα του Μπενίτεθ!

Παναθηναϊκός: Οι σίγουροι για την 11άδα κόντρα στον ΠΑΟΚ και το δίλημμα του Μπενίτεθ!

Τέσσερις παίκτες για δύο θέσεις. Ποιοι έχουν κλειδώσει θέση στην 11άδα του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΟΚ και τα διλήμματα του Μπενίτεθ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Χιλιάδες ΑΕΚτζήδες στις Σέρρες

ΑΕΚ: Χιλιάδες ΑΕΚτζήδες στις Σέρρες

Απόβαση άλλων εποχών ετοιμάζουν οι οπαδοί της ΑΕΚ στις Σέρρες για τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό την Κυριακή (6/2)

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Μεγάλο κατόρθωμα που τους κράτησε όλους

Ολυμπιακός: Μεγάλο κατόρθωμα που τους κράτησε όλους

Ο Ολυμπιακός κατόρθωσε παρά τις οχλήσεις να κρατήσει όλους τους παίκτες στο ρόστερ του και εν όψει Champions League

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Με Βίντα και πάλι βασικό

ΑΕΚ: Με Βίντα και πάλι βασικό

Στο ματς της ΑΕΚ στις Σέρρες αναμένεται να επιστρέψει στη βασική 11άδα ο Βίντα μια και ο Ρέλβας είναι τιμωρημένος

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Παίρνει ευκαιρία ο Καλογερόπουλος στην Τρίπολη, το σκέφτεται για Αντρέ Λουίζ

Ολυμπιακός : Παίρνει ευκαιρία ο Καλογερόπουλος στην Τρίπολη, το σκέφτεται για Αντρέ Λουίζ

Ένας από τους παίκτες που θα ρίξει στη μάχη της Τρίπολης ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι ο Αλέξης Καλογερόπουλος

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Μισή προπόνηση και… τραυματίας! Ξεκίνησε την απόσβεση ο Σισοκό!

Παναθηναϊκός: Μισή προπόνηση και… τραυματίας! Ξεκίνησε την απόσβεση ο Σισοκό!

Από το αεροδρόμιο, στα γραφεία για υπογραφές, στη προπόνηση και κατευθείαν στο… ιατρικό δελτίο ο Μούσα Σισοκό!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Σοκ με Σισοκό

Παναθηναϊκός: Σοκ με Σισοκό

Ο Παναθηναϊκός δε θα έχει τον Σισοκό στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ μια και τέθηκε εκτός μετά από πρόβλημα στην προπόνηση

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αμπερντίν – Σέλτικ 4/2/2026: Σε ποιο κανάλι και ποια ώρα θα δείτε απόψε τον αγώνα

Αμπερντίν – Σέλτικ 4/2/2026: Σε ποιο κανάλι και ποια ώρα θα δείτε απόψε τον αγώνα

Αμπερντίν - Σέλτικ για τη William Hill Scottish Premiership, με ένταση, ρυθμό και πίεση, σε ματς που κρίνεται στις λεπτομέρειες.

Ποδόσφαιρο