ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΕΑ: Ένα λάθος (;) και μία κρίσιμη λεπτομέρεια

Η ΕΕΑ με ένα κείμενο 84 σελίδων που η ίδια χαρακτηρίζει ως «έκθεση» και «πόρισμα», προχώρησε στην ανάπληξη του πιστοποιητικού της ΠΑΕ Ξάνθη όπως και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κρίνοντάς ως ένοχες για τα αδικήματα πολυϊδιοκτησίας για τα οποία κατηγορήθηκαν – και επιπλέον την Ξάνθη για παραβάσεις στη μεταβίβαση της ΠΑΕ και την ταυτότητα του νέου...
ΕΕΑ: Ένα λάθος (;) και μία κρίσιμη λεπτομέρεια

Η ΕΕΑ με ένα κείμενο 84 σελίδων που η ίδια χαρακτηρίζει ως «έκθεση» και «πόρισμα», προχώρησε στην ανάπληξη του πιστοποιητικού της ΠΑΕ Ξάνθη όπως και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κρίνοντάς ως ένοχες για τα αδικήματα πολυϊδιοκτησίας για τα οποία κατηγορήθηκαν – και επιπλέον την Ξάνθη για παραβάσεις στη μεταβίβαση της ΠΑΕ και την ταυτότητα του νέου μετοχολογίου της.

Η έκταση του πορίσματος προκάλεσε αισθηση, αφού μέχρι σήμερα οι αποφάσεις αυτές συνήθως δεν ήταν πάνω από τρεις – τέσσερις σελίδες, όπως αποκάλυψε το ThrakiSportS με την υπόθεση της ΠΑΕ Καβάλα το 2011. Άλλοι θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτόν η ΕΕΑ έδεσε ακόμα περισσότερο την υπόθεση, άλλοι ότι δεν κατάφετε κάτι τέτοιο, ωστόσο η έρευνα του ThrakiSportS ανακάλυψε μια πολύ κρίσιμη λεπτομέρεια, που σύμφωνα με νομικούς κύκλους μπορεί να σημάνει τελικά την απόλυτη ακυρότητα της συγκεκριμένης απόφασης.

Ως γνωστόν, η διάσκεψη της ΕΕΑ πραγματοποιήθηκε την 27η Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία ελήφθη και η απόφαση, ημέρα Δευτέρα. Άλλωστε, η ημερομηνία αυτή αναφέρεται τόσο στην πρώτη σελίδα του 84σέλιδου πορίσματος-έκθεσης της ΕΕΑ όσο και στην τελευταία, όπου υπάρχουν και οι υπογραφές των πέντε μελών που ψήφισαν. Από τότε το σκεπτικό πέρασαν δύτο εβδομάδες για να δημοσιοποιηθεί, γεγονός που έχει καταγγελθεί πρωτίστως από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, θεωρώντας ότι ήταν πολύ μεγάλο αυτό το διάστημα.

Οποιος διαβάσει πολύ προσεκτικά το κείμενο των 84 σελίδων, θα διαπιστωσει ότι στο σημείο όπου ολοκληρώνεται το σκεπτικό για τις όποιες παραβιάσεις της Ξάνθης αναφορικά με το μετοχολόγιό της που οδηγησαν την ΕΕΑ και στην απόφαση για ανάκληση του πιστοποιητικού της, αναφέρεται παρεμπιπτόντως: «Η ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ ΑΟ για παρεμφερή και σχετική με την προαναφερόμενη πράξη, αλλά σε κάθε περίπτωση άλλη πράξη, τόσο από το Πρωτοβάθμιο Αδειοδότησης, όσο και από την Επιτροπή Εφέσεως Αδειοδότησης της ΕΠΟ, τιμωρήθηκε και παράλληλα ανακλήθηκε η άσειας συμμετοχής της στο Πρωτάθλημα της Super League 1».

Ωστόσο τα όσα αναφέρονται στο σημείο αυτό ήταν αδύνατο να είναι γνωστά στα μέλη της ΕΕΑ στις 27 Ιανουαρίου, οπότε και συνεδρίασαν και συνέταξαν το απόσπασμα πρακτικού, σύμφωνα με την ημερομηνία που αναφέρεται επισήμως στα έγγραφα. Η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Αδειοδότησης της ΕΠΟ ελήφθη στις 21 Ιανουαρίου, άρα πριν την συνεδρίαση της ΕΕΑ, ωστόσο η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεως Αδειοδότησης της ΕΠΟ εκδόθηκε στις 3 Φεβρουαρίου, δηλαδή μετά την 27η Ιανουαρίου. Συνεπώς, είναι προφανές ότι το στοιχείο αυτό ήταν αδύνατον να ληφθεί υπόψιν στο σκεπτικό μιας απόφασης που ελήφθη νωρίτερα!

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό στοιχείο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση (η απόφαση της Επιτροπής Εφεσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ είναι δεδομένο ότι εκδόθηκε στις 3/2 όπως προκύπτει και από την ιστοσελίδα της ΕΠΟ) και αποδεικνύει ότι είναι αδύνατον η 27η Ιανουαρίου ως ημέρα που συντάσσεται και υπογράφεται επισήμως το συγκεκριμένο πρακτικό να είναι η ορθή. Ενδεχομένως δε, να γεννά λόγο ακυρότητας όλου του πορίσματος, δυνάμενου να προβληθεί ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου από την ΠΑΕ Ξάνθη με αίτημα την ακύρωσή του και την εξαφάνιση των ποινών που προβλέπονται σε αυτό.

Παρακάτω, το ThrakiSportS παρουσιάζει το ακριβές σημείο της «γκάφας» που περιλαμβάνεται στο κείμενο – σκεπτικό της ΕΕΑ.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

 

Νίκος Τοσκίτσης

Ο Νίκος Τοσκίτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12/8/1980. Πρώτος του σταθμός ήταν στα 18 του τα "ΣΠΟΡ του Βορρά". Έχει εργαστεί σχεδόν σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες της πόλης ενώ έχει δουλέψει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ, την sportday, της Πράσινη, το sport42 και στο sdna. Με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ ασχολείται από το 2006. Ήταν ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας inpaok. Παραμένει εξωτερικός συνεργάτης της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ο Ολυμπιακός παίζει την πρόκριση σε 45 λεπτά

Ο Ολυμπιακός παίζει την πρόκριση σε 45 λεπτά

Με 45 λεπτά μπροστά του ο Ολυμπιακός καλείται να κερδίσει αλλιώς η ευρωπαϊκή του πορεία τελειώνει εδώ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Επιβεβαιώθηκε: Η Ρίο Άβε παίρνει δανεικό τον Γκουστάβο Μάντσα

Επιβεβαιώθηκε: Η Ρίο Άβε παίρνει δανεικό τον Γκουστάβο Μάντσα

Ο 21χρονος στόπερ του Ολυμπιακού Γκουστάβο Μάντσα ετοιμάζεται για Ρίο Άβε με δανεισμό, με στόχο να πάρει παιχνίδια στην Πορτογαλία.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης μεταγραφές: Γιατί ο Μπουσαΐντ ανοίγει τον δρόμο για τον Γκαρέ

Άρης μεταγραφές: Γιατί ο Μπουσαΐντ ανοίγει τον δρόμο για τον Γκαρέ

Η αδυναμία του Οτμάρ Μπουσαΐντ να προσφέρει άμεσα λύσεις αλλάζει τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Άρη, με τους «κιτρινόμαυρους» να προχωρούν σε νέα κίνηση στα άκρα και τον Μπέντζαμιν Γκαρέ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές: Θέλει και τον Κλέιτον και θα κάνει κίνηση

Ολυμπιακός μεταγραφές: Θέλει και τον Κλέιτον και θα κάνει κίνηση

Στη μεταγραφική ατζέντα του Ολυμπιακού παραμένει το όνομα του Κλέιτον ως πιθανή λύση για την κορυφή της επίθεσης.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άγιαξ – Ολυμπιακός: Ετοιμάζει επιθετικό τον Ταρέμι και πίσω του τον Ελ Κααμπί

Άγιαξ – Ολυμπιακός: Ετοιμάζει επιθετικό τον Ταρέμι και πίσω του τον Ελ Κααμπί

Όπως έδειξε τον Ολυμπιακό το γραφικο της UEFA πιθανώς να αγωνιστούν οι «ερυθρόλευκοι» απέναντι στον Άγιαξ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άγιαξ – Ολυμπιακός : Το πρόβλημα με το Ελ Κααμπί και Ταρέμι μαζί στην ενδεκάδα

Άγιαξ – Ολυμπιακός : Το πρόβλημα με το Ελ Κααμπί και Ταρέμι μαζί στην ενδεκάδα

Ο μοναδικός προβληματισμός για τη συνύπαρξη στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού των Ελ Κααμπί και Ταρέμι

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Πρώην παίκτης του είναι φαβορί για τον πάγκο μεγάλης ομάδας

Ολυμπιακός: Πρώην παίκτης του είναι φαβορί για τον πάγκο μεγάλης ομάδας

Ο Ολυμπιακός είχε δώσει πολλά χρήματα για να τον αποκτήσει ως παίκτη αλλά πλέον κάνει σημαντική πορεία ως προπονητής

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άγιαξ – Ολυμπιακός: Ο Μεντιλιμπαρ πάει για τη νίκη και το δείχνει

Άγιαξ – Ολυμπιακός: Ο Μεντιλιμπαρ πάει για τη νίκη και το δείχνει

Δεν... κάνει στον Βάσκο προπονητή του Ολυμπιακού η πιθανότητα πρόκρισης ακόμα και με ισοπαλία και για το λόγο αυτό πάει για τη νίκη για να... ξεμπερδεύει.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα: Τα μάτια των σκάουτ σε έξι παίκτες του Ολυμπιακού

Ολυμπιακός νέα: Τα μάτια των σκάουτ σε έξι παίκτες του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός και η προσπάθεια πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League τραβά και τα βλέμματα των σκάουτ

Ποδόσφαιρο