ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελλάδα – Σκωτία 0-1: Πέταξε ένα ημίχρονο και στοίχισε

Η Ελλάδα έχασε με 0-1 από τη Σκωτία πετώντας στα σκουπίδια το πρώτο ημίχρονο. Έλαμψε ο Καρέτσας, δοκάρι είχε ο Τζόλης.
Ελλάδα – Σκωτία 0-1: Πέταξε ένα ημίχρονο και στοίχισε

Ελλάδα – Σκωτία 0-1 και τα ξαναλέμε στη Γλασκώβη! Οι διεθνείς το πάλεψαν και το τελικό αποτέλεσμα τους αδικεί βάσεις της εικόνας του αγώνα που έγινε στο πλαίσιο των πλέι οφ του Nations League.

Είχαν ένα κακό πρώτο ημίχρονο και πλήρωσαν το λάθος του Ρότα, ο οποίος υπέπεσε σε ένα αχρείαστο πέναλτι. Μαζί και κάποιες άστοχες επιλογές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Δεν είχε λογική να παίξει ο Ιωαννίδης βασικός σε αυτή την κατάσταση. Λάθος ήταν και το να μην ξεκινήσει ο Ζαφείρης, ίσως και ο Βαγιαννίδης. Έδειξε κάπως έξω από τα νερά του στο ντεμπούτο του ο Τζολάκης, σε αντίθεση με τον Καρέτσα. Εξαιρετικός ο μικρός, που άλλαξε όλη την εικόνα της Εθνικής. Αυτός και ο Τζόλης ήταν οι δύο που ανέβασαν τους υπόλοιπους. Σε αυτούς που υστέρησαν ήταν ο Μασούρας.

Πλήγμα η κάρτα που πήρε ο Σιώπης γιατί χάνει τον αγώνα της Κυριακής (23/3). Εκεί η Ελλάδα του δευτέρου ημιχρόνου έχει όλο το πακέτο για να κάνει τη ζημιά. Κάθε άλλο παρά φόβητρο ήταν η Σκωτία.

ΔΕΝ ΞΑΝΑ ΕΓΙΝΕ ΤΕΤΟΙΟ ΜΠΟΝΟΥΣ

Το ματς

Πολύ προβληματικό ήταν το ξεκίνημα της Ελλάδας. Όχι ότι η Σκωτία έκανε κάτι. Το πρώτο 20λεπτο ήταν εντελώς «νεκρό». Ωστόσο, αυτό βόλευε τους φιλοξενούμενους που είχαν πάει το παιχνίδι στα μέτρα τους. Κρατούσαν εύκολα το μηδέν και σταδιακά έπαιρναν αυτοπεποίθηση.

Για πρώτη φορά απείλησαν στο 27′ με τον ΜακΤόμινεϊ από το κόρνερ του Ρόμπερτσον και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ρότα έκανε ένα αχρείαστο πέναλτι στον ίδιο παίκτη. Ο ΜακΤόμινεϊ ανέλαβε και την εκτέλεση και έκανε στο 33′ το 0-1.

Σταδιακά προσπάθησε να ανέβει η Ελλάδα, αλλά κάτι της έλειπε. Ο Μασούρας ήταν εκτός αγώνα, ο Τζόλης δεν έβγαινε στο ένας μ’ έναν και ο Ιωαννίδης δεν έπαιρνε ποτέ την μπάλα. Η καλύτερη στιγμή για τη «γαλανόλευκη» ήταν ένα απευθείας φάουλ του Τσιμίκα στο 45’+3, ενώ λίγο πριν είχε κινδυνέψει με το 0-2 από λάθος του Τζολάκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα μπήκε με το πόδι στο γκάζι. Σε αυτό βοήθησε η είσοδος του Καρέτσα. Ο μικρός ήταν εξαιρετικός, ο Τζόλης βγήκε επίσης μπροστά και ακολούθησε ένα διάστημα αιχμαλωσίας.

Οι Σκωτσέζοι τα είχαν χαμένα. Έβλεπαν απλώς τους Έλληνες να φτάνουν στη μία τελική μετά την άλλη δίχως να βρίσκουν εστία. Η πιο μεγάλη ευκαιρία ήταν το δοκάρι του Τζόλη στο 68′ από τη σέντρα του Καρέτσα.

Σταδιακά ήταν λογικό να βγει και η κούραση. Ο Γιοβάνοβιτς έφτασε να παίξει με δύο φορ, αλλά δεν ήρθε το γκολ ούτε έτσι, ενώ στο 84′ για εκατοστά ο Φούντας δεν πήρε πέναλτι. Έως το σφύριγμα της λήξης οι διεθνείς είχαν την υπεροχή, αλλά το γκολ δεν το βρήκαν.

Ελλάδα – Σκωτία 0-1

Σκόρερ: 33′ πέν. ΜακΤόμινεϊ

ΕΛΛΑΔΑ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Τζολάκης, Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Σιώπης, Μάνταλος (72′ Ζαφείρης), Κωνσταντέλιας (72′ Παυλίδης), Μασούρας (46′ Καρέτσας), Τζόλης (72′ Πέλκας), Ιωαννίδης (81′ Φούντας).

ΣΚΩΤΙΑ (Στιβ Κλαρκ): Γκόρντον, Ράλστον (90′ Πόρτεους), Σούταρ. Χάνλι, Ρόμπερτσον, Γκίλμουρ, ΜακΛίν (76′ Τίρνεϊ), ΜακΓκίν, ΜακΤόμινεϊ, Φέργκιουσον, Άνταμς (75′ Χιρστ).

Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ο… κούκος αηδόνι βγαίνει ο Καντεβέρε στον Άρη

Ο… κούκος αηδόνι βγαίνει ο Καντεβέρε στον Άρη

Ένα 70αρι το παιχνίδι παίρνει στον Άρης ο Τίνο Καντεβέρε!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Το παράπονο του Νίκολιτς!

Το παράπονο του Νίκολιτς!

Ο Μάρκο Νίκολιτς ήθελε κάτι πιο… έτοιμο από το… project Σαχαμπό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Διαιτησία: Aπίστευτο! Έχαναν, αλλά δεν ήθελαν να παίξουν καθυστερήσεις!

Διαιτησία: Aπίστευτο! Έχαναν, αλλά δεν ήθελαν να παίξουν καθυστερήσεις!

Έκπληκτοι οι παίκτες της Καλαμάτας, έβλεπαν εκείνους του Πανιωνίου να ζητούν από τον διαιτητή να μην κρατήσει καθυστερήσεις, αν και έχαναν 1-0!

Ποδόσφαιρο
Stoiximan Super League: ΟΦΗ: Με επτά απουσίες η αποστολή για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΟΦΗ: Με επτά απουσίες η αποστολή για το ματς με τον Ολυμπιακό

Ο ΟΦΗ μπαίνει στο ματς με τον Ολυμπιακό έχοντας σημαντικές απουσίες στην αποστολή του. Το αγωνιστικό πλάνο και η διαχείριση των κενών αναμένεται να κρίνουν πολλά για τους Κρητικούς.

Stoiximan Super League
Ποδόσφαιρο: O Tαμπόρδα και… μια γύρα «μπαλόζουμο» ακόμα!

O Tαμπόρδα και… μια γύρα «μπαλόζουμο» ακόμα!

Ο Βιθέντε Ταμπόρδα έχει «ξεβρακώσει» όλους εκείνους που ήθελαν να τον στείλουν δανεικό στο κάθε… χωριό που τον ζητούσε τον Γενάρη!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τώρα είναι τα «ζόρια» για τον Μπενίτεθ!

Τώρα είναι τα «ζόρια» για τον Μπενίτεθ!

Με τέσσερις επιπλέον βασικούς του στη ρεβάνς με την Μπέτις ο Παναθηναϊκός!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Δύσκολο έως απίθανο να μείνει στον ΠΑΟΚ!

Δύσκολο έως απίθανο να μείνει στον ΠΑΟΚ!

Ο παίκτης του δικεφάλου που οι πιθανότητες να είναι και την επόμενη σεζόν στη Τούμπα, είναι απειροελάχιστες.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: O Kάτρης «έβλεπε» μπροστά, γυρίζοντας στον Παναθηναϊκό!

O Kάτρης «έβλεπε» μπροστά, γυρίζοντας στον Παναθηναϊκό!

Ο Κάτρης επιστρέφοντας στον Παναθηναϊκό δεν «άκουγε» λέξη για νέο δανεισμό!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Mπορεί ο Άρης να μείνει εκτός 5-8; Εύκολα!

Mπορεί ο Άρης να μείνει εκτός 5-8; Εύκολα!

Ο Άρης δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την συμμετοχή του στα πλέι οφ για το 5-8. Και δεν είναι μόνο μαθηματικό το θέμα.

Ποδόσφαιρο