ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Έλληνες του εξωτερικού: Κυριάκος Παπαδόπουλος, επανεκκίνηση

Έλληνες του εξωτερικού: Τα καλύτερα και τα χειρότερα των πεπραγμένων των συμπατριωτών μας στα γήπεδα εκτός συνόρων, την εβδομάδα που μας πέρασε
Έλληνες του εξωτερικού: Κυριάκος Παπαδόπουλος, επανεκκίνηση

Έχει κανείς την αίσθηση ότι είναι… παλαίμαχος ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Ξεχνάμε ότι ήταν μόλις 15,5 ετών όταν πρωτόπαιξε στον Ολυμπιακό. Δυστυχώς όμως η ατυχία αποδείχθηκε ισχυρότερη από το ταλέντο του. Ούτε ο ίδιος θυμάται πόσες φορές χρειάστηκε να περάσει από το κρεβάτι του χειρουργείου. Πόσες μέρες πέρασε κοιτώντας τα γήπεδα από μακριά, λαβωμένος και ανήμπορος να αγωνιστεί.

Μετά από πολλά χρόνια στη Γερμανία (Σάλκε, Λεβερκούζεν, Λειψία και Αμβούργο) επιχειρεί επανεκκίνηση. Σε κάτι εντελώς διαφορετικό. Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ. Στην άσημη κροατική ομάδα υπέγραψε για 1,5 χρόνο, δίχως να δώσει την παραμικρή σημασία στο οικονομικό. Από τα ψηλά στα χαμηλά; «Έχω μεγαλύτερο και ισχυρότερο κίνητρο ακόμα και από την αρχή της καριέρας μου», δήλωσε, θέλοντας να δείξει πως άλλα πράγματα μετράνε γι’ αυτόν πια.

Δεν (ωφελεί να) σκέφτεται την εποχή που ήταν στη λίστα ομάδων όπως η Λίβερπουλ, όταν η εκτιμωμένη αξία του προσέγγιζε τα 20 εκατ. ευρώ. Ό,τι έγινε έγινε. Ο 28χρονος στόπερ κοιτάζει μπροστά, θέλοντας να αντλήσει το καλύτερο δυνατό.

Στην 1η του επίσημη συμμετοχή με την κροατική ομάδα έγινε ήρωας, ισοφαρίζοντας το 89’ (2-2) απέναντι στη Βαράζντιν. Με κεφαλιά-δυναμίτη πήρε… παραμάζωμα τον αντίπαλο αμυντικό. Λέτε να ετοιμάζει μία απίθανη όσο και ανέλπιστη επιστροφή στο προσκήνιο;

Θα ήταν βιαστικό να πούμε κάτι τέτοιο. Η πορεία ανάκαμψης (θα) είναι μακρά και ουδεμία εγγύηση έχει. Ο δρόμος θα έχει δεδομένα και κακές στιγμές, άσχημα αποτελέσματα. Να, χθες, η Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ ηττήθηκε 2-1 εντός έδρας από τη Χάιντουκ του Δημήτρη Διαμαντάκου (πέρασε αλλαγή).

Έλληνες του εξωτερικού: Έλεγχος αποδοσης

Ο ΚΑΛΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΑΜΑΡΗΣ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ

Σκοράροντας μετά από 20 μήνες, στο 26’, χάρισε στην Μπενφίκα τη νίκη (1-0) επί της άσημης Παρέδες και μαζί την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Θα είναι αυτό αρκετό για να πάρει περισσότερες ευκαιρίες; Το ευχήθηκε. Δεν θα είναι πάντως σε ευρωπαϊκό κάδρο, αφού δεν έχει δηλωθεί στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο ΚΑΚΟΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΝΙΑΣ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Η… Λεμεσός πλήγωσε την Ανόρθωση. Έχασε 1-0 από την ΑΕΛ και ο συντοπίτης αυτής, Απόλλων έπιασε την «Κυρία» στην κορυφή. Υστέρησαν οι παίκτες του Κετσπάγια, κατ’ εικόνα του Μανιά. Δεν φάνηκε καθόλου ο 30χρονος φορ και στο ημίχρονο αντικαταστάθηκε. Χωρίς πάντως αυτό να φέρει την παραμικρή βελτίωση επιθετικά.

ΚΑΙ Ο ΑΣΗΜΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ – ΣΠΑΡΤΑΚ ΤΡΝΑΒΑ

Στο 90’+3’ έσωσε το βαθμό για την ομάδα του στη χορταστική ισοπαλία με 3-3 στο γήπεδο της Ποχρόνιε. Ο 25χρονος άλλοτε μέσος του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου είναι βασικός και αναντικατάστατος στη Σλοβακία, αλλά γκολ δεν είχε πετύχει άλλο νωρίτερα. φέτος. Διάλεξε την κατάλληλη στιγμή…

THATS MY BOY

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ – ΛΕΤΣΕ

Δύο χρόνια μετά την άφιξή του στη Λέτσε, βρήκε επιτέλους το πρώτο του τέρμα με τους «τζαλορόσι». Συγκεκριμένα, πέτυχε το 3ο γκολ στο σαρωτικό 7-1 επί της Ρετζιάνα. Με πανέμορφη εκτέλεση. Κατά τα άλλα, κινήθηκε στα γνωστά υψηλά του στάνταρ. Πανέξυπνες κινήσεις με και χωρίς την μπάλα, το «μυαλό» που με τις εμπνεύσεις του κάνει τα πράγματα να συμβαίνουν.

ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΡΚΑΣ – ΣΕΛΤΙΚ

Έχει χάσει τη θέση του στην 11άδα της Σέλτικ από τον Σκοτ Μπέιν και το κακό είναι ότι δεν φαίνεται πώς αυτό θα αλλάξει άμεσα. Ο αντικαταστάτης του καταφέρνει να ξεχωρίζει ακόμα και στις άσχημες στιγμές. Στην γκέλα (2-2) με τη Χιμπέρνιαν έσωσε τα χειρότερα, αποκρούοντας πέναλτι. Ο πρώην κίπερ της ΑΕΚ πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να πάρει ξανά γάντια βασικού.

ΓΙΑ ΔΕΣ

ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ!

Ματς με Ελληνες σκόρερ, έναν από κάθε πλευρά; Είχαμε: Βίλεμ – Φένλο 2-1, ο Παυλίδης «χτύπησε» πρώτος, ο Γιακουμάκης μείωσε. Ασίστ από συμπατριώτη μας; Επίσης είχαμε. Ο Χατζηδιάκος σέρβιρε το μοναδικό γκολ της Αλκμααρ στη νίκη επί της Εμεν (1-0). Η Ολλανδία ταιριάζει στα πατριωτάκια μας!

Η ΓΚΟΛΑΡΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΛΚΑΣ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Γρηγορότερα και καλύτερα από όσο θα τολμούσε να ονειρευτεί εξελίσσεται η προσαρμογή του στη Φενερμπαχτσέ.  Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ έκανε το… κομμάτι του και στο 4-0 επί της Σίβας Μπελεντιγιεσπόρ για το Κύπελλο Τουρκίας σημειώνοντας ένα εξαιρετικό γκολ, με τακουνάκι.

Δείτε το γκολ ΕΔΩ

Γιώργος Καραχάλιος

Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2006 το επαγγελματικό κοντέρ γράφει: GoalNews, Εξέδρα των Σπορ, Sportday και από το 2017, Sportime. Πάντα με κύριο αντικείμενο και πάθος το διεθνές ποδόσφαιρο. Εσχάτως και με έγνοιες αρχισυντάκτη. Αν τον πετύχετε κάπου, θα σας πει «football is life». Με τα break σε άλλου τύπου δημοσιογραφικά μονοπάτια (συνεργασίες με ξένα τηλεοπτικά ΜΜΕ, πολιτική επικοινωνία) να ενισχύουν παρά να αφαιρούν από αυτή του την πεποίθηση.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Βαγγέλης Παυλίδης: Αυτό είναι το ρεκόρ μεταγραφής της Μπενφίκα, θα το σπάσει;

Βαγγέλης Παυλίδης: Αυτό είναι το ρεκόρ μεταγραφής της Μπενφίκα, θα το σπάσει;

Ο Βαγγέλης Παυλίδης δείχνει να μην σταματά με τίποτα και ήδη στην Πορτογαλία η κουβέντα που γίνεται είναι για τα ρεκόρ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Μπάμπης Κωστούλας: Η Μπράιτον τον βάζει στη βιτρίνα

Μπάμπης Κωστούλας: Η Μπράιτον τον βάζει στη βιτρίνα

Ο Μπάμπης Κωστούλας ζει τις καλύτερες ημέρες του στο Μπράιτον και δείχνει έτοιμος να ξεδιπλώσει το ταλέντο του

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Χρήστος Μανδάς: Το κάνει ακόμα πιο δύσκολο

Χρήστος Μανδάς: Το κάνει ακόμα πιο δύσκολο

Ο Χρήστος Μανδάς θα είναι μπροστά σε μια σημαντική απόφαση, ήδη φέτος πάντως έχει προίκα τη σούπερ εμφάνιση κόντρα στη Μίλαν

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Απόστολος Σταματελόπουλος: Ο Έλληνας από την Αυστραλία που ματώνει τα δίχτυα στη Σκωτία με τη Μάδεργουελ

Απόστολος Σταματελόπουλος: Ο Έλληνας από την Αυστραλία που ματώνει τα δίχτυα στη Σκωτία με τη Μάδεργουελ

Ο Απόστολος Σταματελόπουλος κάνει σεζόν καριέρας στην Ευρώπη με τη Μάδεργουελ και είναι στο τοπ5 των σκόρερ στη Σκωτία

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ηλίας Κουτσουπιάς: Δύο μεγάλες Ελληνικές ομάδες ενδιαφέρονται

Ηλίας Κουτσουπιάς: Δύο μεγάλες Ελληνικές ομάδες ενδιαφέρονται

Ο Ηλίας Κουτσουπιάς είναι στο στόχαστρο δύο μεγάλων Ελληνικών ομάδων, όπως αναφέρει αξιόπιστη πηγή στο εξωτερικό

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κωνσταντίνος Καρέτσας: Τρέλανε Μάντσεστερ Σίτι, Μίλαν και Ντόρτμουντ

Κωνσταντίνος Καρέτσας: Τρέλανε Μάντσεστερ Σίτι, Μίλαν και Ντόρτμουντ

Ο Καρέτσας έδειξε με τη Βασιλεία μερικές από τις πτυχές του πλούσιου ταλέντου του και τρέλανε τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κώστας Τσιμίκας: Ζόρια στη Ρόμα

Κώστας Τσιμίκας: Ζόρια στη Ρόμα

Ο Κώστας Τσιμίκας δεν ξεκίνησε σε κανένα από τα τελευταία δύο ματς της Ρόμα και οι Ιταλοί έχουν αρχίσει να λένε διάφορα για το μέλλον του

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Χρήστος Μανδάς: Θα είναι έκπληξη

Χρήστος Μανδάς: Θα είναι έκπληξη

Ο Χρήστος Μανδάς όλα δείχνουν πως θα φύγει από τη Λάτσιο αλλά θα είναι μεγάλη έκπληξη να επιστρέψει στην Ελλάδα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Τσιμίκας δεν «καίει» τον… επαναπατρισμό

Ο Τσιμίκας δεν «καίει» τον… επαναπατρισμό

Τα πράγματα στη Ρώμη δεν πάνε καλά και ο Τσιμίκας δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ποδόσφαιρο