ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Έλληνες του εξωτερικού: Σταφυλίδης, αντιφατικό(ς)

Έλληνες του εξωτερικού: ο καθιερωμένος εβδομαδιαίος έλεγχος απόδοσης των πεπραγμένων των συμπατριωτών μας που αγωνίζονται σε ξένα πρωταθλήματα
Έλληνες του εξωτερικού: Σταφυλίδης, αντιφατικό(ς)

Έλληνες του εξωτερικού: Η μπάλα στρώθηκε μπροστά του λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Και τότε μίλησε το ένστικτο. Σούταρε με δύναμη. Άπιαστο, εξαίσιο, εντός στόχου. Αμέσως μετά, γονάτισε, δάκρυσε…

Για τον Κώστα Σταφυλίδη αυτή ήταν μία στιγμή γεμάτη ένταση. Όπως εξήγησε, μέσα του έγιναν κουβάρι αντιφατικά συναισθήματα. Από τη μία, η χαρά για το 1ο του γκολ με τη Χόφενχαϊμ. Από την άλλη, η λύπη καθώς μόλις 4 ημέρες πριν, είχε χάσει τη γιαγιά του.

Μείγμα που οδήγησε σε ξέσπασμα. Δεν του έχουν πάει καλά τα πράγματα από το καλοκαίρι όταν και πήγε στη «Χόφε» αφήνοντας την Αουγκσμπουργκ. Ο χρόνος συμμετοχής του δεν είναι ανάλογος των φιλοδοξιών του. Χαρακτηριστικά, από το Νοέμβριο είχε να παίξει στην Μπουντεσλίγκα, με τον αστερίσκο ότι μεσολάβησε η χειμερινή διακοπή.

Ισοφαρίζοντας κόντρα στην Αϊντραχτ απέκτησε ένα δυνατό επιχείρημα. Μόνο που έκανε το καλό και το έριξε στο γιαλό. Έφταιγε γαρ, λίγο αργότερα, στο γκολ που έκρινε εν τέλει το ματς υπέρ των «αετών» (2-1).

Δεν είδε ή υποτίμησε τον Τσάντλερ που ερχόταν από πίσω του με φόρα. Έμεινε στο έδαφος, έφαγε την κεφαλιά στην πλάτη, έχασε εντελώς τη φάση. «Σε αυτό το επίπεδο, δεν επιτρέπεται να χάνεις στιγμή την αυτοσυγκέντρωσή σου», έκανε την αυτοκριτική του.

«Είχε καλές, αλλά και κακές στιγμές. Πολύ απλά, πρέπει να αμύνεται καλύτερα στο δεύτερο δοκάρι», τον «μάλωσε» ο προπονητής του, Αλφρεντ Σρόιντερ, προσθέτοντας ότι «είναι θετικό ότι σκόραρε, μπορεί όμως και καλύτερα».

Θα παραμείνει βασικός ο 26χρονος αριστερός μπακ; Δύσκολο. Ο Ρόμπερτ Σκοβ αναμένεται να επιστρέψει στην 11άδα την ερχόμενη αγωνιστική. Ο Σταφυλίδης όμως, οφείλει να μην τα παρατήσει.

Έλληνες του εξωτερικού: Έλεγχος απόδοσης

Ο ΚΑΛΟΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ – ΒΙΛΕΜ

Δέκατο γκολ στη φετινή Ερεντιβίζιε, άριστα! Ηταν το 2ο και κρισιμότερο της Βίλεμ στη σπουδαία επικράτηση (3-1) στο Αλκμααρ. Παράλληλα, ακόμα μία απόδειξη του «όλο και καλύτερα» που συνοδεύει την πορεία του Έλληνα φορ. Την οποία η Σέλτικ πολύ έχει εκτιμήσει. Έχει κάνει κρούση, δεν θα είναι πάντως (η) μόνη.

 

Ο ΚΑΚΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΕ – ΓΟΥΕΣΤΕΡΝ ΓΙΟΥΝ.

Αυστηρό το «κακός» ως χαρακτηρισμός, ας πούμε ότι έπαιξε σε… safe mode απέναντι στην Σέντραλ Κόουστ Μάρινερς. Δεν συμμετείχε ενεργά στην εύκολη νίκη (3-0). Ήταν άτυχος μία από τις λίγες φορές που υπήρξε πιο απαιτητικός με τον εαυτό του, έχοντας δοκάρι. Για την κλάση του, έπρεπε να τελειώσει εύστοχα τη φάση. Βγήκε αλλαγή στο 70’.

ΚΑΙ Ο ΑΣΗΜΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΪΛΗΣ – ΚΑΣΑ ΠΙΑ

Καλά καλά τις φάτσες των συμπαικτών του δεν έχει προλάβει να συγκρατήσει. Μόλις πριν από λίγα 24ωρα ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του από τον Ολυμπιακό. Ο προπονητής του τον εμπιστεύτηκε άμεσα πάντως, κόντρα στη Βαρζίμ. Ο 19χρονος φορ μπήκε στο 68’. Γουρλής, καθώς λίγο μετά η ομάδα του ισοφάρισε στο τελικό 2-2.

THATS MY BOY

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ

Από λευκό παθητικό σε λευκό παθητικό, έχει δεχτεί μόλις 6 γκολ σε 17 αγωνιστικές! Ο Έλληνας γκολκίπερ είναι η «ασφάλεια ζωής» της Μπενφίκα κάτω από τα γκολπόστ. Τελευταίο δείγμα αυτού στο ντέρμπι της Λισαβόνας, κατά το οποίο οι «αετοί» επιβλήθηκαν 2-0 της Σπόρτινγκ. Ισχυροποιώντας στο +7 τη θέση τους ως πρωτοπόροι, αφού η (2η) Πόρτο ηττήθηκε από την Μπράγκα.

ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ

ΠΑΝΟΣ ΡΕΤΣΟΣ – ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ

Τελευταία εικόνα πριν τη διακοπή ήταν το «δώρο άδωρο» κόντρα στη Μάιντς. Όταν δηλαδή χρησιμοποιήθηκε για 1η φορά φέτος βασικός μόνο και μόνο για να αντικατασταθεί στο ημίχρονο. Ήταν κακό σημάδι. Η επανέναρξη της Μπουντεσλίγκα έδειξε ακριβώς το γιατί. Ο Έλληνας αμυντικός έμεινε στον πάγκο στο άνετο 4-1 της Λεβερκούζεν στο γήπεδο της Πάντερμπορν.

ΓΙΑ ΔΕΣ

ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ, ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ, ΣΙΩΠΗΣ – ΑΛΑΝΙΑΣΠΟΡ

Πιο ελληνικός δεν γινόταν να είναι ο θρίαμβος της Αλάνιασπορ επί της Καϊσέρισπορ (5-1). Το δρόμο για τη νίκη άνοιξε ο Γιώργος Τζαβέλλας, το 2ο γκολ πέτυχε ο Τάσος Μπακασέτας, ενώ στο 3ο (τέρμα) την ασίστ έδωσε ο Μανώλης Σιώπης. Απανωτά «χτυπήματα» σε γαλανόλευκο φόντο, πλούσια σε ποικιλία και ουσία!

ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΪΣΑΪΑΣ – ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ

Κατευθείαν βασικός με το που πάτησε το πόδι του στην Μπριζ, δανεικός από την Ρίζεσπορ. Το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό για τη Σερκλ (ήττα, 2-1, από την Αντβέρπ), αλλά ο Έλληνας στόπερ στάθηκε αξιοπρεπώς. Έχοντας μάλιστα επιφορτιστεί με το μαρκάρισμα ενός εκ των κορυφαίων φορ στο Βέλγιο (Εμποκανί). Στα γκολ δεν φέρει ευθύνη. Ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος για το ντεμπούτο του και υποσχέθηκε ότι θα είναι ακόμα καλύτερος στη συνέχεια. Του το ευχόμαστε και το(ν) πιστεύουμε!

Έλληνες του εξωτερικού: διαβάστε εδώ όλα τα νέα τους

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Γιώργος Καραχάλιος

Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2006 το επαγγελματικό κοντέρ γράφει: GoalNews, Εξέδρα των Σπορ, Sportday και από το 2017, Sportime. Πάντα με κύριο αντικείμενο και πάθος το διεθνές ποδόσφαιρο. Εσχάτως και με έγνοιες αρχισυντάκτη. Αν τον πετύχετε κάπου, θα σας πει «football is life». Με τα break σε άλλου τύπου δημοσιογραφικά μονοπάτια (συνεργασίες με ξένα τηλεοπτικά ΜΜΕ, πολιτική επικοινωνία) να ενισχύουν παρά να αφαιρούν από αυτή του την πεποίθηση.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Τεράστια Ελληνική σημαία έβγαλε η Μπόρνμουθ για τον Μανδά

Τεράστια Ελληνική σημαία έβγαλε η Μπόρνμουθ για τον Μανδά

Μια τεράστια Ελληνική σημαία έβγαλε η Μπόρνμουθ στο γήπεδό της για να ανακοινώσει την απόκτηση του Μανδά από τη Λάτσιο

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τέλος ο Τσιμίκας

Τέλος ο Τσιμίκας

Ο Κώστας Τσιμίκας αφήνει τη Ρόμα μετά από μόλις 6 μήνες και επιστρέφει στη Λίβερπουλ, που δεν αποκλείεται να πάρει ματς

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Δημήτρης Γιαννούλης: Έριξε την Μπάγερν στο καναβάτσο

Δημήτρης Γιαννούλης: Έριξε την Μπάγερν στο καναβάτσο

Ο Δημήτρης Γιαννούλης και η Άουγκσμπουργκ υποχρεώσαν την Μπάγερν στην πρώτη φετινή της ήττας στην Μπουντεσλίγκα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τάσος Δουβίκας: Σε τρελή κατάσταση, ακόμα δύο γκολ στον θρίαμβο της Κόμο

Τάσος Δουβίκας: Σε τρελή κατάσταση, ακόμα δύο γκολ στον θρίαμβο της Κόμο

Ο Τάσος Δουβίκας είναι σε φοβερή κατάσταση στην Ιταλία, πέτυχε ακόμα δύο γκολ σε έναν ιστορικό θρίαμβο της Κόμο

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ποσό ρεκόρ για τον Μανδά

Ποσό ρεκόρ για τον Μανδά

Σε τοπ πρωτάθλημα η συνέχεια για τον Χρήστο Μανδά μια και όλες οι αναφορές τον θέλουν να συνεχίζει στην Μπόρνμουθ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κώστας Τσιμίκας: Πάει για την ανατροπή

Κώστας Τσιμίκας: Πάει για την ανατροπή

Ο Κώστας Τσιμίκας συνεχίζει να το παλεύει στη Ρόμα και μάλιστα πρόσθεσε εξαιρετική εμφάνιση ως βασικός κόντρα στη Σασουόλο

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Μαυροπάνος: Τι θα κάνει αν υποβιβαστεί η Γουέστ Χαμ

Μαυροπάνος: Τι θα κάνει αν υποβιβαστεί η Γουέστ Χαμ

Ο Ντίνος Μαυροπάνος έχει συμβόλαιο με τη Γουέστ Χαμ, που όμως βρίσκεται σε θέση υποβιβασμού από την Premier League

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Ευθύμης Κουλούρης δεν σταματά να βάζει γκολ στη Σαουδική Αραβία

Ο Ευθύμης Κουλούρης δεν σταματά να βάζει γκολ στη Σαουδική Αραβία

Ο Ευθύμης Κουλούρης στη Σαουδική Αραβία δεν σταματά να βάζει γκολ και βγάζει τα πολλά λεφτά της μεταγραφής του

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τάσος Δουβίκας: Ακόμα ένα γκολ για τον φορ των 14 εκατομμυρίων

Τάσος Δουβίκας: Ακόμα ένα γκολ για τον φορ των 14 εκατομμυρίων

Είναι πλέον γεγονός, ο Τάσος Δουβίκας βρίσκει τα πατήματά του και σκοράρει γκολ για την Κόμο στη Serie A, τέρμα και με τη Λέτσε

Ποδόσφαιρο