ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ο Αναστασίου επαναφέρει την ελπίδα στην Ομόνοια

Αέρα αλλαγής έφερε στην Ομόνοια ο Γιάννης Αναστασίου στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν.
Ο Αναστασίου επαναφέρει την ελπίδα στην Ομόνοια

Η πρόσληψή του από την Ομόνοια αποτέλεσε έκπληξη για τους περισσότερους. Πάνω απ’ όλα γιατί ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε να κάνει ένα νέο βήμα στην καριέρα του. Να αφήσει τους πάγκους για να γίνει σύμβουλος στρατηγικού ποδοσφαιρικού σχεδιασμού.

Ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας υπήρχε με την Ομόνοια, εκείνη μετά από κάκιστες επιλογές σε όλα τα επίπεδα αναζητούσε κάποιον που θα την ξαναβάλει στον ίσιο δρόμο και κάπως έτσι οι δύο πλευρές έσμιξαν και πάλι. Άλλες συνθήκες, άλλα δεδομένα, άλλος ρόλος.

Μόνο που η σύντομη παρουσία του Τσέντελ Ρέκνταλ έφερε στην επιφάνεια και ένα ακόμη θέμα, αυτό του διαδόχου του. Οι Κύπριοι έκριναν πως δεν υπήρχε λόγος να ψαχτούν για προπονητή. Είχαν ήδη δώσει τα χέρια με έναν άνθρωπο που εδώ και χρόνια έβγαζε το ψωμί του στους πάγκους.

Κάπως έτσι ο Αναστασίου με το ξεκίνημα των πλέι οφ, πέρα από τις όποιες αρμοδιότητες ανέλαβε σε διοικητικό επίπεδο, κοούτσαρε κιόλας. Ντεμπούτο με διπλό επί του πρωταθλητή Άρη Λεμεσού. Για επτά διαδοχικά παιχνίδια δεν τον νικούσε η Ομόνοια (0-2-5) μέχρι το πρόσφατο 1-2.

Ακολούθησε η πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου με 3-1 επί της ΑΕΖ, την οποία δεν είχαν νικήσει φέτος οι «πράσινοι» στο πρωτάθλημα, και αμέσως μετά το 2-1 επί της Ανόρθωσης. Αυτό ήταν ένα από τα καλύτερα φετινά παιχνίδια του «τριφυλλιού».

Η πρώτη πεντάδα αγώνων του Αναστασίου στον πάγκο της Ομόνοιας έκλεισε με ήττα από την ΑΕΚ Λάρνακας εντός (0-1) και το μεγάλο διπλό στο ντέρμπι με τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ (0-1). Παρεμπιπτόντως, άσφαιρος επιθετικά ο ΑΠΟΕΛ είχε να μείνει σε όλες τις διοργανώσεις από περσινό 0-0 με την Ομόνοια της Πρωτομαγιάς.

Η Ομόνοια του Αναστασίου

«Τα παιδιά το πιστεύουν», δήλωσε ο Αρτινός τεχνικός μετά τη νίκη στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ και ξεκαθάρισε πως το ζητούμενο είναι η σταθερότητα. Μόνο που εκτός από τους παίκτες του έχουν αρχίσει να το πιστεύουν γενικά πως η σεζόν δεν έχει χαθεί. Από τους πάντες στο κλαμπ έως τους οπαδούς.

Η Ομόνοια τελείωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος πέμπτη και στο -10 από την κορυφή. Τώρα είναι τέταρτη και στο -5 από την πρώτη θέση. Ταυτόχρονα σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα έχει μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς (9) μετά την ΑΕΚ Λάρνακας (10).

Μένουν αρκετά παιχνίδια ακόμη, συμπεριλαμβανομένων και αυτών με τον Άρη για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Μπορούν να συμβούν τα πάντα. Το σίγουρο είναι πως σε πρώτη φάση ο Αναστασίου επανέφερε την ελπίδα σε μία ομάδα που πίστευε πριν από έναν μήνα πως η φετινή σεζόν της δεν έχει γυρισμό.

Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Μπάμπης Κωστούλας: Η Μπράιτον τον βάζει στη βιτρίνα

Μπάμπης Κωστούλας: Η Μπράιτον τον βάζει στη βιτρίνα

Ο Μπάμπης Κωστούλας ζει τις καλύτερες ημέρες του στο Μπράιτον και δείχνει έτοιμος να ξεδιπλώσει το ταλέντο του

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Χρήστος Μανδάς: Το κάνει ακόμα πιο δύσκολο

Χρήστος Μανδάς: Το κάνει ακόμα πιο δύσκολο

Ο Χρήστος Μανδάς θα είναι μπροστά σε μια σημαντική απόφαση, ήδη φέτος πάντως έχει προίκα τη σούπερ εμφάνιση κόντρα στη Μίλαν

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Απόστολος Σταματελόπουλος: Ο Έλληνας από την Αυστραλία που ματώνει τα δίχτυα στη Σκωτία με τη Μάδεργουελ

Απόστολος Σταματελόπουλος: Ο Έλληνας από την Αυστραλία που ματώνει τα δίχτυα στη Σκωτία με τη Μάδεργουελ

Ο Απόστολος Σταματελόπουλος κάνει σεζόν καριέρας στην Ευρώπη με τη Μάδεργουελ και είναι στο τοπ5 των σκόρερ στη Σκωτία

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ηλίας Κουτσουπιάς: Δύο μεγάλες Ελληνικές ομάδες ενδιαφέρονται

Ηλίας Κουτσουπιάς: Δύο μεγάλες Ελληνικές ομάδες ενδιαφέρονται

Ο Ηλίας Κουτσουπιάς είναι στο στόχαστρο δύο μεγάλων Ελληνικών ομάδων, όπως αναφέρει αξιόπιστη πηγή στο εξωτερικό

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κωνσταντίνος Καρέτσας: Τρέλανε Μάντσεστερ Σίτι, Μίλαν και Ντόρτμουντ

Κωνσταντίνος Καρέτσας: Τρέλανε Μάντσεστερ Σίτι, Μίλαν και Ντόρτμουντ

Ο Καρέτσας έδειξε με τη Βασιλεία μερικές από τις πτυχές του πλούσιου ταλέντου του και τρέλανε τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κώστας Τσιμίκας: Ζόρια στη Ρόμα

Κώστας Τσιμίκας: Ζόρια στη Ρόμα

Ο Κώστας Τσιμίκας δεν ξεκίνησε σε κανένα από τα τελευταία δύο ματς της Ρόμα και οι Ιταλοί έχουν αρχίσει να λένε διάφορα για το μέλλον του

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Χρήστος Μανδάς: Θα είναι έκπληξη

Χρήστος Μανδάς: Θα είναι έκπληξη

Ο Χρήστος Μανδάς όλα δείχνουν πως θα φύγει από τη Λάτσιο αλλά θα είναι μεγάλη έκπληξη να επιστρέψει στην Ελλάδα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Τσιμίκας δεν «καίει» τον… επαναπατρισμό

Ο Τσιμίκας δεν «καίει» τον… επαναπατρισμό

Τα πράγματα στη Ρώμη δεν πάνε καλά και ο Τσιμίκας δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Transfermarkt: Οι ακριβότεροι Έλληνες όλων των εποχών – Το παρόν κυριαρχεί!

Transfermarkt: Οι ακριβότεροι Έλληνες όλων των εποχών – Το παρόν κυριαρχεί!

Μία γεμάτη Ελλάδα λίστα από το Transfermarkt!

Ποδόσφαιρο