ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ - ΕΠΟ

Ελλάδα, 2024 μ.Χ.! Ο Λανουά έθεσε ως στόχο την σωματική ακεραιότητα των διαιτητών!

Το Sportime αποκαλύπτει και την... τελεία από την ομιλία του Στεφαν Λανουά στο σεμινάριο διαιτησίας στη Θεσσαλονίκη!
Ελλάδα, 2024 μ.Χ.! Ο Λανουά έθεσε ως στόχο την σωματική ακεραιότητα των διαιτητών!
Εν έτει 2024, ο νέος αρχιδιαιτητής Στεφάν Λανουά έθεσε ως στόχο (και) την σωματική ακεραιότητα των διαιτητών στον αγωνιστικό χώρο! O δε πρόεδρος της ΕΠΟ τόνισε ότι όσοι παρευρίσκονται στο σεμινάριο επιλέχθηκαν από τη νέα ΚΕΔ! Αλλά δεν τον πίστεψε κανείς!
Με ομιλία του νέου αριχδιαιτητή, Στεφάν Λανουά, άνοιξε το σεμινάριο των αξιωματούχων διαιτησίας της Super League στη Θεσσαλονίκη, παρουσία και του προέδρου της ΕΠΟ, Μάκη Γκαγκάτση.

Το Sportime έχει ακόμα και την… τελεία από την ομιλία του νέου αρχιδιαιτητή όπου πέρα από το… σοκαριστικό ότι έχει ως στόχο και την σωματική ακεραιότητα των διαιτητών στο χορτάρι, δεν είπε τίποτα αξιόλογο ή ενδιαφέρον.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λανουά:
«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που βρίσκομαι εδώ μαζί σας. Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί και την επίσημη έναρξη της θητείας μου στην ΚΕΔ», είπε αρχικά ο Λανούα για να συνεχίσει με το… βιογραφικό του.
Κατάγομαι από τον βορρά της Γαλλίας, αλλα μετά από πέντε χρόνια στο Παρίσι, μετακομίσαμε στον Νότο. Έπαιξα ποδόσφαιρο από τα πέντε μου μέχρι τα 21. Και αργότερα έγινα διαιτητής για 27 χρόνια.

Έιχα το προνόμιο να είμαι διαιτητής στις μεγαλύτερες διοργανώσεις, να προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε επαγγελματικές σχολές διαιτητών και για πέντε χρόνια να είμαι στη λίστα των παρατηρητών της UEFA.

O ρόλος μου, μαζί με τους συνεργάτες μου, είναι να υποστηρίξω την ανάπτυξη των δεξιοτήτων σας και να δημιουργήσουμε από κοινού τις συνθήκες για την βελτιστοποίηση αυτών, ώστε να μπορείτε να καλλιεργήσετε μια πιο γρήγορη λήψη αποφάσεων πάντα σε συνεργασία με την ΚΕΔ.

Επίσης θα αναλαμβάνω συμβουλευτικό ρόλο, όποτε και όταν χρειάζεται ειδικά όταν ανακύπτουν ζητήματα αντι συγκρουόμενων συμφερόντων για να βοηθήσω στην επιτυχία της δικής σας δουλειάς. Θέλω να είστε βέβαιοι οτι δεσμεύομαι απόλυτα να συμβάλλω στην επιτυχία αυτής της αποστολής.

Ωστόσο μην νομίζετε οτι είμαι αφελής. Ξέρω πολύ καλά οτι πίσω από όλα αυτά τα πράγματα που φαίνονται ελκυστικά σε αυτό το επάγγελμα πρέπει να παραμένουμε ρεαλιστές. Πρώτη μου προτεραιότητα σε αυτό που έχω αναλάβει είναι να προσφέρω προστασία».

Διαιτησία: Οι στόχοι του Λανούα

«Πρώτος και κύριος στόχος η προστασία στους μελλοντικούς διαιτητές για ιδανικές συνθήκες για βέλτιστη άσκηση των καθηκόντων τους.

Δεύτερος στόχος η προστασία των ίδιων των διαιτητών ωστε να διασφαλιστεί η σωματική τους ακεραιότητα όταν βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο.

Τρίτος στόχος να προστατέψουμε την εικόνα του αθλήματος, του ποδοσφαιρου, η οποία κερδίζεται με τον σεβασμό. Το προσωπικό μου μότο είναι οτι για να είσαι σεβαστός από τους άλλους πρέπει πρώτα εσύ να σέβεσαι τους υπόλοιπους.

Τέταρτος στόχος είναι η προστασία της επίδοσης του διαιτητή. Η οποία θα εξασφαλιστεί με την αρτιότητα της άσκησης του έργου του ωστε να μπορέσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ακόμα και στις μεγαλύτερες διοργανώσεις.

Αυτοί είναι οι πυλώνες μου, οι αξίες μου, αυτός είναι ο οδικός χάρτης ο οποίος θα εξελίσσεται συνεχώς και θα εμπλουτίζεται χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί σας.

Πιστεύω βαθιά στη συνεργασία και στη συλλογική δράση και θεωρώ οτι αυτός ο τρόπος σκέψης, αυτή η νοοτροπία, είναι το κλειδί για την επιτυχία σε συνδυασμό φυσικά με την ανελλιπώς παρουσία στον αγωνιστικό χώρο κάθε σαββατοκύριακο για να μπορεί κανείς να διαπιστώσει τις πραγματικότητες και τα διακυβεύματος αυτού του αθλήματος.

Και κάτι άλλο που απαιτειται είναι η ανταποδοτικότητα και η εγγύτητα με τους ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο.

Και κλείνοντας την ομιλία μου να ευχαριστήσω ξανά τον πρόεδρο της ΕΠΟ για την εμπιστοσύνη του για το τι πιστεύει στον ρόλο που έχω αναλάβει καθώς και στον διορισμό του Πάολο (Βαλέρι) και του Ρομπέρτο (Αλόνσο). Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο επιτροπής διαιτησίας της UEFA, Ρομπέρτο Ροσέτι για την υποστήριξη. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας και σας εύχομαι τα καλύτερα για τη νέα σεζόν».

Γκαγκάτσης προς διαιτητές: «Όσοι είστε εδώ σας επέλεξε η ΚΕΔ»!

Πριν ανέβει στο βήμα ο Λανουά, μίλησε ο Μάκης Γκαγκάτσης. Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ ζήτησε από τους διαιτητές να σφυρίζουν αυτό που βλέπουν και να μην ασχολούνται με όσα λέγονται και γράφονται, αφού μόνο η ΚΕΔ μπορεί να του κρίνει.

Ζήτησε από τους ρέφερις να ενημερώνουν την ΚΕΔ για όσα τους συμβαίνουν και να μην επηρεάζονται από τυχόν bullying που δέχονται. Τέλος τόνισε οτι όσοι βρίσκονται στο σεμινάριο, είναι επειδή τους επέλεξε ο νέος αρχιδιαιτητής! Αν και μέλη της ΚΕΔ έστελναν μηνύματα σε διαιτητές για καλή επιτυχία και καλή αντάμωση στο σεμινάριο, ενώ είχαν βγει εκτός πίνακα, όπως αποκάλυψε το Sportime!

«Σφυρίξτε αυτό που βλέπετε, μόνο η ΚΕΔ και ο κ. Λανουά μπορεί να σας κρίνει. Τα κλειδιά της ΚΕΔ είναι στον κ. Λανουά και εσείς βρίσκεστε εδώ επειδή εκείνος σας επέλεξε.

Διαιτητές προσωπικότητες, δεν επηρεάζονται, δεν υποκύπτουν, ακέραιοι, μόνο με την ΚΕΔ επαφή. Μην επηρεάζεστε από bullying μέσω δημοσιευμάτων, δεν κρίνουν αυτά την απόδοσή σας, μόνο η ΚΕΔ. Αυτοί που γράφουν και λένε, κάνουν τη δουλειά τους ανάλογα με το χρώμα που ανήκουν, εσείς όμως πρέπει να κάνετε τη δική σας χωρίς να επηρεάζεστε. Κανείς δε θα φύγει ή θα μείνει λόγω δημοσίων σχέσεων.

Μην επιτρέψετε ποτέ στον εαυτό σας να σας χρησιμοποιήσουν, η ιστορία όλων των δεκαετιών στη διαιτησία έχει δείξει πως όσοι επέτρεψαν στον εαυτό τους να χρησιμοποιηθούν, αργά ή γρήγορα ήρθε το τέλος τους από το χώρο της διαιτησίας όσο άτρωτοι κι αν ένιωθαν.

Κανένας να μη μαθαίνει τι γίνεται εις βάρος σας εκτός του Προέδρου της ΚΕΔ και οποιαδήποτε όχληση έχετε μπορείτε να την αναφέρετε απευθείας. Ποδοσφαιρικός εισαγγελέας για απειλές εκτός γηπέδου, Πρόεδρος ΚΕΔ- integrity officer- αστυνομία για θέματα απόπειρας χρηματισμού. Πρέπει να είστε ελεύθεροι να σφυρίζετε αυτό που θεωρείτε σωστό και όχι να έχετε πίσω σκέψεις. Μη φοβάστε να γράφετε αυτά που συμβαίνουν, τον εαυτό σας προστατεύετε με αυτόν τον τρόπο».

Νίκος Μαρκάτος

Η καθημερινή του «επίσκεψη» για μια τριετία στο κτίριο της Λ. Αθηνών, όπου στεγάζεται το ΦΩΣ, του κόλλησαν το... μικρόβιο της Δημοσιογραφίας. Δεν υπήρχαν και οι μάσκες τότε! Αφού το σπούδασε το αντικείμενο, άνοιξε πρώτη η πόρτα της ΩΡΑΣ των ΣΠΟΡ. Στη 12ετή διαδρομή του, έκανε στάσεις στην ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ και στην SportDay. Mέχρι τον Ιούνιο του 2017. Mετά Sportime. Από την πρώτη μέρα της επιστροφής του στα Περίπτερα! Γουστάρει ότι οι περισσότεροι λατρεύουν να... μισούν. Τη διαιτησία!

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Διαιτησία: Άλλο ματς είδαν Πρίτσας και Χαριστέας – Απορούσε ο Σπανός!

Διαιτησία: Άλλο ματς είδαν Πρίτσας και Χαριστέας – Απορούσε ο Σπανός!

Η εξαιρετική διαιτησία του Παπαπέτρου στο Κηφισιά – Ατρόμητος, τα συγχαρητήρια των ηττημένων, τα άνευ αντικειμένου παράπονα Πρίτσα και Σπανού και η απορία του Σπανού.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Παναγιώτης Βαρούχας για το Άρης – ΠΑΟΚ : Να μάθει κανονισμό ο Ζαφείρης – Βουτιά στα βράχια ο Πέρεθ

Ο Παναγιώτης Βαρούχας για το Άρης – ΠΑΟΚ : Να μάθει κανονισμό ο Ζαφείρης – Βουτιά στα βράχια ο Πέρεθ

Όλα τα λεφτά τα σχόλια που έκανε ο Παναγιώτης Βαρούχας για τη διαιτησία στο Άρης – ΠΑΟΚ. Τι είπε για Ζαφείρη και Πέρεθ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ελένη Λαμπαδαρίου : Ίσα που έκανε σχόλιο για τη διαιτησία του Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Ελένη Λαμπαδαρίου : Ίσα που έκανε σχόλιο για τη διαιτησία του Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Μια διαιτησία που δεν χρειαζόταν καν να ασχοληθεί, θεώρησε η Ελένη Λαμπαδαρίου πως ήταν αυτή στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Ο Φωτιάς στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, Παπαπέτρου στο Λεβαδειακός – ΟΦΗ

Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Ο Φωτιάς στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, Παπαπέτρου στο Λεβαδειακός – ΟΦΗ

Γνωστοί έγιναν οι ορισμοί των διαιτητών για τους δεύτερους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, με τον Βασίλη Φωτιά να ορίζεται στο μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ηλίας Σπάθας : Άκυρο το πρώτο γκολ της ΑΕΚ – Δεν υπάρχει το πέναλτι (vid)

Ηλίας Σπάθας : Άκυρο το πρώτο γκολ της ΑΕΚ – Δεν υπάρχει το πέναλτι (vid)

Εύνοια υπέρ της ΑΕΚ είδε στην αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες ο Ηλίας Σπάθας. Το γκολ που δεν μέτρησε και το πέναλτι…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ηλίας Σπάθας για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Χαρά μας τέτοια διαιτησία σε ντέρμπι…

Ηλίας Σπάθας για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Χαρά μας τέτοια διαιτησία σε ντέρμπι…

Ικανοποιημένος ήταν ο Ηλίας Σπάθας από το γεγονός πως το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός δεν είχε και πολλά να πεις από τη διαιτησία.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Παναγιώτης Βαρούχας για τις επίμαχες φάσεις στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (vid)

Ο Παναγιώτης Βαρούχας για τις επίμαχες φάσεις στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (vid)

Όλα όσα είπε ο Παναγιώτης Βαρούχας για τις αμφισβητούμενες φάσεις του ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κουτσιαύτης για Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: «Οι Έλληνες διαιτητές μπορούν – το πρόβλημα είναι η προκατάληψη»

Κουτσιαύτης για Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: «Οι Έλληνες διαιτητές μπορούν – το πρόβλημα είναι η προκατάληψη»

Με αφορμή τον ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, ο Αριστομένης Κουτσιαύτης πήρε θέση για τη διαιτησία, απαντώντας σε σχόλια περί «πολλών σφυριγμάτων» και υπερασπιζόμενος τους Έλληνες διαιτητές.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Διαιτησία: Ποιοι θα σφυρίξουν τις ρεβάνς του Κυπέλλου!

Διαιτησία: Ποιοι θα σφυρίξουν τις ρεβάνς του Κυπέλλου!

Η ΚΕΔ έχει ήδη κάνει τα πλάνα της για τους δεύτερους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ποδόσφαιρο