ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ - ΕΠΟ

Επιστολή FIFA/UEFA σε Αυγενάκη για το νέο Αθλητικό Νόμο!

Οι δύο συνομοσπονδίες ζητούν συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού για τον νέο Αθλητικό Νόμο και τη διασφάλιση του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ.
Επιστολή FIFA/UEFA σε Αυγενάκη για το νέο Αθλητικό Νόμο!

FIFA και UEFA καλούν τον Υφυπουργό Αθλητισμού να καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων για θέματα που αφορούν στο νέο Αθλητικό Νόμο.

Aποδέκτης επιστολής από  FIFA και UEFA, ο Λευτέρης Αυγενάκης. Oi δύο συνομοσπονδίες ζητάνε συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού με αντικείμενο συζήτησης τον νέο Αθητικό Νόμο.

Ζητούμενο όπως αναφέρεται στην επιστολή είναι να διασφαλιστεί η συμβατότητά του με το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.

 

Η επιστολή:

«Παρακολουθήσαμε με μεγάλη ικανοποίηση την ομόφωνη υιοθέτηση του αναθεωρημένο Καταστατικού της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) από τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021. Επικυρώνοντας τις καταστατικές μεταρρυθμίσεις, τα Μέλη της ΕΠΟ έθεσαν ένα ορόσημο στην υλοποίηση της Ολιστικής Μελέτης, η οποία απορρέει απευθείας από τη Δήλωση Προθέσεων που είχε υπογραφεί μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας και των FIFA και UEFA, αντίστοιχα.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι το νέο Καταστατικό έθεσε τα θεμέλια για μια πιο σύγχρονη και εύρωστη ΕΠΟ και ότι θα παρέχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα απαιτούμενα εκείνα μέσα προκειμένου να καταστεί πιο βιώσιμο και πιο επιτυχημένο.

Στο πλαίσιο αυτό, πιστεύουμε ότι έφτασε πλέον η ώρα να συνεχίσουμε τη συζήτηση για τον Ελληνικό Αθλητικό Νόμο προκειμένου να διασφαλιστεί η συμβατότητά του με το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Όπως θα ενθυμείστε, κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας στις 14 Ιουλίου 2021, συμφωνήσαμε να αποστείλουμε μια τεχνική αντιπροσωπεία των FIFA/UEFA στην Αθήνα προκειμένου να συζητηθούν και αναζητηθούν λύσεις από κοινού με τους εκπροσώπους του γραφείου σας, με στόχο την εναρμόνιση συγκεκριμένων πτυχών του Ελληνικού Αθλητικού Νόμου με την υποχρέωση της ΕΠΟ να χειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και χωρίς αθέμιτη επιρροή, σε συμμόρφωση με το Καταστατικό της καθώς και τα Καταστατικά των FIFA και UEFA.

Ως εκ τούτου, θα εκτιμούσαμε ιδιαιτέρως το να μας προτείνετε κατάλληλες ημερομηνίες κατά τις οποίες οι αντιπροσωπείες μας θα μπορούν να επισκεφθούν την Αθήνα και να συσκεφθούν με τους εκπροσώπους του γραφείου σας, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

Νίκος Μαρκάτος

Η καθημερινή του «επίσκεψη» για μια τριετία στο κτίριο της Λ. Αθηνών, όπου στεγάζεται το ΦΩΣ, του κόλλησαν το... μικρόβιο της Δημοσιογραφίας. Δεν υπήρχαν και οι μάσκες τότε! Αφού το σπούδασε το αντικείμενο, άνοιξε πρώτη η πόρτα της ΩΡΑΣ των ΣΠΟΡ. Στη 12ετή διαδρομή του, έκανε στάσεις στην ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ και στην SportDay. Mέχρι τον Ιούνιο του 2017. Mετά Sportime. Από την πρώτη μέρα της επιστροφής του στα Περίπτερα! Γουστάρει ότι οι περισσότεροι λατρεύουν να... μισούν. Τη διαιτησία!

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Κουτσιαύτης για Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: «Οι Έλληνες διαιτητές μπορούν – το πρόβλημα είναι η προκατάληψη»

Κουτσιαύτης για Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: «Οι Έλληνες διαιτητές μπορούν – το πρόβλημα είναι η προκατάληψη»

Με αφορμή τον ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, ο Αριστομένης Κουτσιαύτης πήρε θέση για τη διαιτησία, απαντώντας σε σχόλια περί «πολλών σφυριγμάτων» και υπερασπιζόμενος τους Έλληνες διαιτητές.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Διαιτησία: Ποιοι θα σφυρίξουν τις ρεβάνς του Κυπέλλου!

Διαιτησία: Ποιοι θα σφυρίξουν τις ρεβάνς του Κυπέλλου!

Η ΚΕΔ έχει ήδη κάνει τα πλάνα της για τους δεύτερους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Για σεβασμό στο άθλημα μίλησε ο Κόντης, αλλά αυτό με τον Νους είναι διακωμώδηση!

Για σεβασμό στο άθλημα μίλησε ο Κόντης, αλλά αυτό με τον Νους είναι διακωμώδηση!

Ο Κόντης άφησε αιχμές για τη διαιτησία του Τσακαλίδη. Λίγο νωρίτερα ο Νους επεδίωξε για μια ακόμα φορά να αποβληθεί!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Διαιτησία: Η απορία του Μακέλι για Ηλιόπουλο!

Διαιτησία: Η απορία του Μακέλι για Ηλιόπουλο!

Ο Μακέλι ρωτούσε «who is he», όταν είδε μπροστά τον Ηλιόπουλο σε έξαλλη κατάσταση.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Βίντεο με όλους τους σχολιαστές διαιτησίας να μιλούν για το πέναλτι που κέρδισε ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΑΕΚ

Βίντεο με όλους τους σχολιαστές διαιτησίας να μιλούν για το πέναλτι που κέρδισε ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΑΕΚ

Πρώτη φορά είναι η αλήθεια, πέντε τηλεκριτικοί διαιτησίας συμφωνούν για μία φάση και αφορά το πέναλτι που κερδίζει ο Ολυμπιακός

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: OPEN : 20 λεπτά συζήτηση για τη Διαιτησία – Όσα είπε ο Αριστομένης Κουτσιαύτης – Φάουλ του Αντρέ Λουίζ πριν το πέναλτι είδε ο Γιάννης Καραλής (videos)

OPEN : 20 λεπτά συζήτηση για τη Διαιτησία – Όσα είπε ο Αριστομένης Κουτσιαύτης – Φάουλ του Αντρέ Λουίζ πριν το πέναλτι είδε ο Γιάννης Καραλής (videos)

Μια εκπομπή σχεδόν όλη για τη διαιτησία και το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό έγινε στο OPEN. Όσα είπαν Αριστομένης Κουτσιαύτης, Γιάννης Καραλής

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Ορίστηκε ο Ευαγγέλου στο ντέρμπι του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Ορίστηκε ο Ευαγγέλου στο ντέρμπι του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson

Ο Άγγελος Ευαγγέλου ορίστηκε από την ΚΕΔ για να διευθύνει το μεγάλο ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ – Ολυμπιακός : Η Ελένη Λαμπαδαρίου δεν βλέπει κόκκινη κάρτα στον Ποντένσε (vid)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός : Η Ελένη Λαμπαδαρίου δεν βλέπει κόκκινη κάρτα στον Ποντένσε (vid)

Ενδιαφέρουσα άποψη εξέφρασε η Ελένη Λαμπαδαρίου για τη φάση με το χτύπημα του Ποντένσε στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ηλίας Σπάθας : Οφσάιντ πριν το γκολ της ΑΕΚ, καθαρό πέναλτι για τον Ολυμπιακό – Τσιμουδιά για τη φάση με τον Ποντένσε (vid)

Ηλίας Σπάθας : Οφσάιντ πριν το γκολ της ΑΕΚ, καθαρό πέναλτι για τον Ολυμπιακό – Τσιμουδιά για τη φάση με τον Ποντένσε (vid)

Όλα όσα ανέφερε και όσα δεν ανέφερε ο Ηλίας Σπάθας για τις επίμαχες φάσεις στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο