ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ - ΕΠΟ

Γραμμένος: «Χρειαζόμαστε εξωστρέφεια, ενότητα διαφάνεια»

Η ομιλία του προέδρου της ΕΠΟ στην Γενική Συνέλευση
Γραμμένος: «Χρειαζόμαστε εξωστρέφεια, ενότητα διαφάνεια»

Μετά τα… γκάζια του εκπροσώπου της FIFA, ήρθε και η ομιλία του προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου, στην Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας. Στην ομιλία του έκανε τον απολογισμό της διοίκησης, αλλά αναφέρθηκε στην παρουσία της Παγκόσμιας ομοσπονδίας στα διοικητικά και προσπάθησε να ρίξει τους τόνους λέγοντας πως η βοήθεια που υπάρχει από την FIFA, είναι σημαντική.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα ενότητας από τις ομάδες και τις ενώσεις, ώστε να ηρεμήσουν γενικότερα τα πνεύματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να σταματήσει αυτό να διασύρεται στο εξωτερικό.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γραμμένος:

Για την FIFA και τα στημένα: «Θέλω να αναφερθώ σε αυτά που μπορέσαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να πετύχουμε. Δράττομαι της ευκαιρίας, με αφορμή την παρουσία των διεθνών ομοσπονδιών, να αναφερθώ στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού της ΕΠΟ. Ζητάμε τη στήριξη τους και παραδέχομαι πως μας την παρέχουν. Στο χέρι μας είναι να την αξιοποιήσουμε και να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Ένα ζήτημα που μας απασχολεί είναι αυτό των προσυνεννοημένων αγώνων. Με τη συμμετοχή της ΕΠΟ, της FIFA, της UEFA και του υφυπουργού αθλητισμού, έχουμε ξεκινήσει να αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα. Δεν υπάρχει θεσμικό νομικό πλαίσιο, που να οδηγεί το δικαστικό όργανο σε μια ασφαλή δικανική κρίση, που θα επιβάλλει ποινές η θα απαλλάσσει χωρίς αμφιβολίες. Χρειάζεται τεχνογνωσία και τέτοια αποκτούμε το τελευταίο διάστημα με την πολύτιμη βοήθεια των υπολοίπων φορέων. Θα καταφέρουμε όμως να δώσουμε τη λύση».

Για την ομοσπονδία και το VAR: «Στο ζήτημα της αναδιοργάνωσης της ομοσπονδίας, επιδιώκουμε την ανανέωση ενός πεπαλαιωμένου συστήματος μηχανογράφησης, που θέτει σε κίνδυνο τα δεδομένα όλων των ομοσπονδιών. Θέλουμε να ενσωματώσουμε νέες τεχνολογίες, ώστε να εξασφαλίσουμε την καλύτερη χρήση της πληροφορίας. Πρέπει η ομοσπονδία να οργανωθεί και να οχυρωθεί και να δώσει με τη σειρά της τα φώτα της στα μέλη της. Αποφασίσαμε εξάλλου να εισάγουμε το VAR στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο διεθνής διαγωνισμός δημοσιοποιήθηκε χθες το απόγευμα κι αυτό είναι μια ευχάριστη εξέλιξη. Είναι η μεγαλύτερη παρέμβαση και μια κληρονομιά αξιοπιστίας στο ποδόσφαιρο μας. Αυτό βλέπουμε και στους αγώνες του Παγκόσμιου Κυπέλλου, λόγου έχουν αποφευχθεί πολλά διαιτητικά λάθη και απονέμεται δικαιοσύνη στο γήπεδο.

Για τους διαιτητές: «Με την ανταπόκριση των συλλόγων της Superleague, προκαταβάλλονται τα χρήματα των διαιτητών και λύνονται γραφειοκρατικά ζητήματα με μια τροπολογία, ώστε να μπορούμε κι εμείς με τη σειρά μας να κάνουμε το αυτονόητο, δηλαδή να αποδίδουμε αυτά τα χρήματα στους διαιτητές. Τους ζητάμε συγγνώμη, έστω κι αν δεν υποπέσαμε σε κάποιο πταίσμα, ωστόσο τελικά τους δίνουμε τα χρήματα που δικαιούνται. Ακόμα, διοργανώσαμε 30 σχολές προπονητών την περασμένη χρόνια, ώστε άνθρωποι που θέλουν να ασχοληθούν με τον χώρο, να βρουν το δρόμο τους».

Για την είσοδο του ποδοσφαίρου στα σχολεία: «Το προσωπικό της ΕΠΟ μπαίνει στα σχολεία μια στους χώρους άθλησης μικρής ηλικίας παιδιών, με τα στατιστικά να κάνουν λόγο για συμμετοχή 4.000 παιδιών στο ποδόσφαιρο. Διοργανώσαμε και ένα φεστιβάλ γυναικείου ποδοσφαίρου, θέλουμε τις γυναίκες στο άθλημα, ώστε να φτάσουμε στα επίπεδα προηγμένων χωρών σε αυτόν τον τομέα. Το πρόγραμμα “Μπάλα παντού” ξεκινάει να υλοποιείται, πρόκειται για το πρώτο ολοκληρωμένο αναπτυξιακό πλάνο του ελληνικού ποδοσφαίρου, που οργανώνεται από την ομοσπονδία. Καλύπτει τις ανάγκες που έχουμε ως χώρα, με βάση τις πολύτιμες υποδείξεις της UEFA.

Για την Football League: «Μια επισήμανση για τη Football League. Ως οφείλαμε, παρείχαμε οικονομική υποστήριξη, ώστε να καλύψει τα έξοδα της, ενώ αναλάβαμε τα έξοδα διαιτησίας. Η κατηγορία πρέπει να εξορθολογιστεί, ώστε να αντιμετωπίζει τα ζητήματα της, ωστόσο εμείς θα είμαστε εδώ σε κάθε περίπτωση για να την στηρίζουμε. Στο Κύπελλο φέτος είπαμε να καινοτομήσουμε και να βάλουμε και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στον θεσμό»

Για την οικονομική πολιτική της ΕΠΟ: «Γίνεται μείωση του χρέους κατά 3.300.000 ευρώ, όχι αναίμακτα. Είναι το αυτονόητο και πρέπει να γίνει. Η ΕΠΟ πρέπει να έχει μηδενική καθαρή θέση κι αυτόν τον στόχο θα τον πετύχουμε βήμα – βήμα. Προφανώς υπάρχουν μεγαλύτερη ανάγκη από τις Ενώσεις, όμως τις αντιμετωπίζουμε όλες με τα ίδια κριτήρια, ανεξαρτήτως μεγέθους. Δόθηκαν σε όλες τις ενώσεις τα ίδια χρήματα. Η διαφάνεια για μας αποτελεί προϋπόθεση για χρήστη διοίκηση και παρέχεται σε όλους η δυνατότητα να μας ελέγξουν. Οι Ενώσεις πρέπει να γίνουν πιο εξωστρεφείς, να αγκαλιάσουμε την ελληνική κοινωνία. Δεν υπάρχουν στεγανά στο ποδόσφαιρο, αυτό πρέπει να γίνε κατανοητό. Ολοι μαζί μέσα από κοινή προσπάθεια να βελτιώσουμε συνθήκες. Κάνοντας από κοινού βήματα, μπορούμε να βελτιώσουμε το ποδόσφαιρο. Εξωστρέφεια, ενότητα και διαφάνεια πρέπει να αποτελούν τις κατευθύνσεις και στους στόχους μας».

«Γκάζια» στην ΕΠΟ από την FIFA

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Βίντεο με όλους τους σχολιαστές διαιτησίας να μιλούν για το πέναλτι που κέρδισε ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΑΕΚ

Βίντεο με όλους τους σχολιαστές διαιτησίας να μιλούν για το πέναλτι που κέρδισε ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΑΕΚ

Πρώτη φορά είναι η αλήθεια, πέντε τηλεκριτικοί διαιτησίας συμφωνούν για μία φάση και αφορά το πέναλτι που κερδίζει ο Ολυμπιακός

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: OPEN : 20 λεπτά συζήτηση για τη Διαιτησία – Όσα είπε ο Αριστομένης Κουτσιαύτης – Φάουλ του Αντρέ Λουίζ πριν το πέναλτι είδε ο Γιάννης Καραλής (videos)

OPEN : 20 λεπτά συζήτηση για τη Διαιτησία – Όσα είπε ο Αριστομένης Κουτσιαύτης – Φάουλ του Αντρέ Λουίζ πριν το πέναλτι είδε ο Γιάννης Καραλής (videos)

Μια εκπομπή σχεδόν όλη για τη διαιτησία και το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό έγινε στο OPEN. Όσα είπαν Αριστομένης Κουτσιαύτης, Γιάννης Καραλής

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Ορίστηκε ο Ευαγγέλου στο ντέρμπι του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Ορίστηκε ο Ευαγγέλου στο ντέρμπι του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson

Ο Άγγελος Ευαγγέλου ορίστηκε από την ΚΕΔ για να διευθύνει το μεγάλο ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ – Ολυμπιακός : Η Ελένη Λαμπαδαρίου δεν βλέπει κόκκινη κάρτα στον Ποντένσε (vid)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός : Η Ελένη Λαμπαδαρίου δεν βλέπει κόκκινη κάρτα στον Ποντένσε (vid)

Ενδιαφέρουσα άποψη εξέφρασε η Ελένη Λαμπαδαρίου για τη φάση με το χτύπημα του Ποντένσε στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ηλίας Σπάθας : Οφσάιντ πριν το γκολ της ΑΕΚ, καθαρό πέναλτι για τον Ολυμπιακό – Τσιμουδιά για τη φάση με τον Ποντένσε (vid)

Ηλίας Σπάθας : Οφσάιντ πριν το γκολ της ΑΕΚ, καθαρό πέναλτι για τον Ολυμπιακό – Τσιμουδιά για τη φάση με τον Ποντένσε (vid)

Όλα όσα ανέφερε και όσα δεν ανέφερε ο Ηλίας Σπάθας για τις επίμαχες φάσεις στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναγιώτης Βαρούχας για ΑΕΚ – Ολυμπιακός : Πέναλτι στον Λουίζ, κόκκινη στον Ποντένσε (vid)

Παναγιώτης Βαρούχας για ΑΕΚ – Ολυμπιακός : Πέναλτι στον Λουίζ, κόκκινη στον Ποντένσε (vid)

Κοφτός ο Παναγιώτης Βαρούχας για τις επίμαχες φάσεις στην αναμέτρηση της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αριστομένης Κουτσιαύτης: Η τηλεοπτική κάλυψη μπορεί να επηρεάσει τη διαιτησία – Το παράδειγμα του Λυών – ΠΑΟΚ

Αριστομένης Κουτσιαύτης: Η τηλεοπτική κάλυψη μπορεί να επηρεάσει τη διαιτησία – Το παράδειγμα του Λυών – ΠΑΟΚ

Μπορεί η τηλεοπτική κάλυψη να επηρεάσει τις αποφάσεις του VAR; Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης αναλύει όσα έγιναν στο Λυών – ΠΑΟΚ, εξηγώντας πώς τα replay και ο τρόπος προβολής τους μπορούν να διαμορφώσουν – έστω έμμεσα – τη διαιτητική κρίση.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Βαρούχας για την ΑΕΚ : Κανένα φάουλ του Πήλιου, άδικα φωνάζει η Ένωση για τις κάρτες (vid)

Βαρούχας για την ΑΕΚ : Κανένα φάουλ του Πήλιου, άδικα φωνάζει η Ένωση για τις κάρτες (vid)

Ο Παναγιώτης Βαρούχας έκανε λόγο για καθαρό γκολ της ΑΕΚ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Τι είπε για τις κάρτες…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Ηλίας Σπάθας μίλησε για φάουλ του Πήλιου και πως γίνεται μοτίβο η εύνοια υπέρ της ΑΕΚ στη διαιτησία

Ο Ηλίας Σπάθας μίλησε για φάουλ του Πήλιου και πως γίνεται μοτίβο η εύνοια υπέρ της ΑΕΚ στη διαιτησία

Ο σχολιασμός που έκανε ο Ηλίας Σπάθας για τη διαιτησία στα παιχνίδια της ΑΕΚ με αφορμή τα έγιναν στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης

Ποδόσφαιρο