ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ - ΕΠΟ

ΚΕΔ: Σχολίασε έξι περιπτώσεις οφσάιντ – Ορθώς ακυρώθηκε το γκολ στο Βόλο (Pics)

Σε ανάλυση έξι πολυσυζητημένων φάσεων που διαλευκάνθηκαν με τη χρήση του Virtual Offside Line προχώρησε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, βρίσκοντας πέντε σωστές αποφάσεις και μία λανθασμένη. Η ΚΕΔ ανακοίνωσε ότι έβαλε γραμμή οφσάιντ σε 6 αμφισβητούμενες φάσεις της σεζόν. Οφσάιντ το γκολ στον Βόλο. Το μοναδικός λάθος σε ματς του Παναθηναϊκού. Σωστές οι αποφάσεις για...
ΚΕΔ: Σχολίασε έξι περιπτώσεις οφσάιντ – Ορθώς ακυρώθηκε το γκολ στο Βόλο (Pics)

Σε ανάλυση έξι πολυσυζητημένων φάσεων που διαλευκάνθηκαν με τη χρήση του Virtual Offside Line προχώρησε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, βρίσκοντας πέντε σωστές αποφάσεις και μία λανθασμένη.

Η ΚΕΔ ανακοίνωσε ότι έβαλε γραμμή οφσάιντ σε 6 αμφισβητούμενες φάσεις της σεζόν.

Οφσάιντ το γκολ στον Βόλο.

Το μοναδικός λάθος σε ματς του Παναθηναϊκού.

Σωστές οι αποφάσεις για ΠΑΟΚ.

ΚΕΔ: Εξηγήσεις

Στο παιχνίδι του Βόλου με τον Ολυμπιακό, ορθώς είχε ακυρωθεί το τέρμα του Σουντανί, καθώς αποδείχτηκε ότι η τηλεοπτική γραμμή δεν είχε τοποθετηθεί τελικά σωστά στον τελευταίο αμυνόμενο των γηπεδούχων κι ως εκ τούτου το σώμα του ο Αλγερινού εξτρέμ ήταν οριακά πιο μπροστά.

Λανθασμένη απόφαση εναντίον του Παναθηναϊκού στον αγώνα με την Ξάνθη, με διαιτητή τον Κομίνη και στο VAR τον Σκουλά.

Κακώς ακυρωθεί το γκολ των «πρασίνων» που τους στέρησε την ευκαιρία να προηγηθούν στο πρώτο ημίχρονο για οφσάιντ που δεν υπήρξε, αντιθέτως ορθώς είχε μετρήσει τελικά το τέρμα της ακριτικής ομάδας, σε μία οριακή φάση στο φινάλε του αγώνα.

Στο Λαμία – ΠΑΟΚ, όπου είχε γίνει λόγος για βλάβη στο VAR τη στιγμή που σκόραραν οι Θεσσαλονικείς. Η γραμμή του οφσάιντ όμως έδειξε κι εδώ ότι ορθώς προσμετρήθηκε το τέρμα του Δικεφάλου.

ΚΕΔ: Αναλυτικά, η ανακοίνωση

Κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε , σε ορισμένα παιχνίδια της SL1, υπήρξαν κάποιες διαιτητικές αποφάσεις των οποίων η ορθότητα όσον αφορά τον κανόνα 11 (offside), αμφισβητήθηκε έντονα και οι οποίες σήκωσαν μεγάλο θόρυβο, προκαλώντας καυστικές επιθέσεις ενάντια στους αξιωματούχους αγώνα, υπερθεματίζοντας κυρίως την έλλειψη χρήσης της γραμμής offside του συστήματος VAR και το κενό στην ακρίβεια στη λήψη της απόφασης που αυτή δημιουργούσε.

Η ΚΕΔ στη διαρκή της προσπάθεια επίτευξης διαφάνειας, έγκυρης ενημέρωσης, πάντα σύμφωνα με τους κανόνες Παιχνιδιού, και προς αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων, προχώρησε με τη συνδρομή της τεχνολογίας σε λεπτομερή ανάλυση έξι τέτοιων περιπτώσεων (με χρήση της τεχνολογίας Virtual Offside Line που είναι πλέον διαθέσιμη) στοχεύοντας στην πλήρη διαλεύκανσή τους, για όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Αναλυτικότερα:
1. 4″ Αγωνιστική ΠΑΟΚ ΑΡΗΣ Λεπ. 45+2
Το τέρμα που πέτυχε η ομάδα του ΠΑΟΚ ακυρώθηκε ως offside Ο VAR επιβεβαίωσε την αρχική απόφαση του διαιτητή,
Τελική Απόφαση OFFSIDE (ΣΩΣΤΗ).

ΙΙ. 6η Αγωνιστική ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ Λεπ. 31
Το τέρμα που πέτυχε η ομάδα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ακυρώθηκε ως offside. Ο VAR επιβεβαίωσε την αρχική απόφαση του διαιτητή.
Τελική Απόφαση: ΟΧΙ OFFSIDE (ΛΑΘΟΣ)

ΙΙΙ. 6η Αγωνιστική ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ Λεπ. 90+3
Το τέρμα που πέτυχε η ομάδα ΞΑΝΘΗΣ ακυρώθηκε αρχικά ως offside. Ο VAR μετά από έλεγχο συνέστησε αλλαγή της αρχικής απόφασης και κατοχύρωση του τέρματος.
Τελική Απόφαση: ΟΧΙ OFFSIDE (ΣΩΣΤΗ)

ΙV. 16η Αγωνιστική ΒΟΛΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λεπ. 17
Το τέρμα που πέτυχε η ομάδα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ακυρώθηκε ως offside. Ο VAR επιβεβαίωσε την αρχική απόφαση του διαιτητή.
Τελική Απόφαση: OFFSIDE (ΣΩΣΤΗ)

V. 20η Αγωνιστική ΛΑΜΙΑ-ΠΑΟΚ Λεπ. 37
Το τέρμα που πέτυχε η ομάδα του ΠΑΟΚ κατακυρώθηκε ως κανονικό. O VAR επιβεβαίωσε
την αρχική απόφαση του διαιτητή.
Τελική Απόφαση: ΟΧΙ OFFSIDE (ΣΩΣΤΗ)

VI. 26η Αγωνιστική ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΙΣΩΛΙΚΟΣ Λεπ. 45+1
Το τέρμα που πέτυχε η ομάδα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ κατακυρώθηκε ως κανονικό. O VAR O VAR μετά από έλεγχο συνέστησε αλλαγή της αρχικής απόφασης και ακύρωση του τέρματος.
Τελική Απόφαση: ΟΧΙ OFFSIDE (ΣΩΣΤΗ)

Συνοψίζοντας, από τις 6 παραπάνω περιπτώσεις που αναλύθηκαν, παρά το γεγονός ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ληφθεί ακριβής απόφαση με γυμνό μάτι και με δεδομένη εκείνη τη στιγμή την έλλειψη της Virtual offside Line, πάρθηκαν τελικά πέντε σωστές αποφάσεις και μονάχα μία λανθασμένη.

Με βάση τα παραπάνω, η ΚΕΔ θα ήθελε να δώσει έμφαση στον υψηλό βαθμό συγκέντρωσης που επέδειξαν οι αξιωματούχοι των αγώνων, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στο να ληφθούν τελικά οι σωστές αποφάσεις στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων που παρατέθηκαν, και με την ευκαιρία αυτή επιθυμεί να ευχαριστήσει τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές και τους αξιωματούχους των ομάδων, που στο πνεύμα του Fair-Play σεβάστηκαν tς όποιες αποφάσεις ελήφθησαν.

Εκ της ΚΕΔ/ΕΠΟ,

Αθήνα, 22072020

Δείτε εδώ την ανακοίνωση

 

#Tags

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διαιτησία - ΕΠΟ: Γι’  αυτό ο Λανουά έβαλε τέλος στα βίντεο με τις αναλύσεις των επίμαχων φάσεων από την ΚΕΔ

Γι’ αυτό ο Λανουά έβαλε τέλος στα βίντεο με τις αναλύσεις των επίμαχων φάσεων από την ΚΕΔ

H κεντρική επιτροπή διαιτησίας αποφάσισε να βάλει φρένο στην εβδομαδιαία ανάλυση των επίμαχων φάσεων της Super League από τον Στεφάν Λανουά...

Διαιτησία - ΕΠΟ
Ποδόσφαιρο: Δεν είδε πέναλτι στον Μπιανκόν η Ελένη Λαμπαδαρίου (vid)

Δεν είδε πέναλτι στον Μπιανκόν η Ελένη Λαμπαδαρίου (vid)

Με την απόφαση του διαιτητή στη φάση του Μπιανκόν συντάχθηκε και η Ελένη Λαμπαδαρίου…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τα μπέρδεψε η Ελένη Λαμπαδαρίου για το γκολ του Γιόβιτς στο ΑΕΚ – ΟΦΗ : «Να μετρήσει. Όχι, τελικά να μη μετρήσει» (vid)

Τα μπέρδεψε η Ελένη Λαμπαδαρίου για το γκολ του Γιόβιτς στο ΑΕΚ – ΟΦΗ : «Να μετρήσει. Όχι, τελικά να μη μετρήσει» (vid)

Εστίασε σε άλλο γεγονός η Ελένη Λαμπαδαρίου στη φάση του γκολ του Γιόβιτς στην αναμέτρηση της ΑΕΚ κόντρα στον ΟΦΗ…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αριστομένης Κουτσιαύτης : Υπάρχει επιθετικό φάουλ πριν το πέναλτι στον Μπιανκόν

Αριστομένης Κουτσιαύτης : Υπάρχει επιθετικό φάουλ πριν το πέναλτι στον Μπιανκόν

Κάτι που δεν παρατήρησαν αρκετοί σημείωσε ο Αριστομένης Κουτσιαύτης στο OPEN για τη φάση του Μπιανκόν

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ήταν κόκκινη το φάουλ πάνω στον Παβλένκα;

Ήταν κόκκινη το φάουλ πάνω στον Παβλένκα;

Ο Παναγιώτης Βαρούχας πήρε θέση για τη φάση στην οποία τραυματίστηκε ο Γίρι Παβλένκα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Κοφτός για το πέναλτι στον Μπιανκόν ο Παναγιώτης Βαρούχας

Ολυμπιακός : Κοφτός για το πέναλτι στον Μπιανκόν ο Παναγιώτης Βαρούχας

Σχολίασε τα πάντα ο Παναγιώτης Βαρούχας στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Κηφισιά και έκανε λόγο για πέναλτι στον Μπιανκόν.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ηλίας Σπάθας : Κανένα από τα γκολ της ΑΕΚ δεν έπρεπε να μετρήσει (video)

Ηλίας Σπάθας : Κανένα από τα γκολ της ΑΕΚ δεν έπρεπε να μετρήσει (video)

Κανένα γκολ της ΑΕΚ κόντρα στον ΟΦΗ δεν έπρεπε να μετρήσει σύμφωνα με όσα είπε ο Ηλίας Σπάθας στο MEGA...

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ηλίας Σπάθας για το Ολυμπιακός – Κηφισιά : Διπλό πέναλτι στον Μπιανκον – 20 λεπτά καθυστερήσεις!

Ηλίας Σπάθας για το Ολυμπιακός – Κηφισιά : Διπλό πέναλτι στον Μπιανκον – 20 λεπτά καθυστερήσεις!

Ρέστα έδωσε ο Ηλίας Σπάθας στην ανάλυση της διαιτησίας για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στην Κηφισιά

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναγιώτης Βαρούχας : Δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ της ΑΕΚ (vid)

Παναγιώτης Βαρούχας : Δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ της ΑΕΚ (vid)

Για καθαρό φάουλ του Λιούμπισιτς πριν από το πρώτο γκολ της ΑΕΚ έκανε λόγο ο Παναγιώτης Βαρούχας…

Ποδόσφαιρο