ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ - ΕΠΟ

Με την… ψυχή στο στόμα!

Την παραμονή της έναρξης του πρωταθλήματος θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για να εγκρίνει τις προκηρύξεις των Super League και Football League της σεζόν 2018-19!
Με την… ψυχή στο στόμα!

Την Παρασκευή (24/8) αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, ώστε να εγκρίνει τις προκηρύξεις των Super League, Football League για τη σεζόν 2018-19.

Το Σάββατο είναι προγραμματισμένο να αρχίσει το νέο πρωτάθλημα της Super League, αλλά υπάρχει ακόμη μία πολύ σημαντική εκκρεμότητα, η οποία αν όλα πάνε καλά θα διευθετηθεί την προσεχή Παρασκευή.

Ακόμη δεν έχουν εγκριθεί οι προκηρύξεις τόσο για την πρώτη όσο και για τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της χώρας. Κι αυτό γιατί στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, τα μέλη της δεν μπόρεσαν να πάρουν οριστική απόφαση σχετικά με το πόσες ομάδες  θα υποβιβαστούν από την Super League και πόσες θα προβιβαστούν από την Football League την σεζόν 2018-19, προκειμένου να μειωθούν σε 14 οι σύλλογοι της πρώτης κατηγορίας σύμφωνα με το πλάνο αναδιάρθρωσης του Υφυπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιώργου Βασιλειάδη.

Εδώ να θυμίσουμε ότι η Super League θέλει το 3-1 (τρεις πέφτουν, μία ανεβαίνει), ενώ η Football League θέλει το 4-2!

Ουσιαστικά λοιπόν –κι αν όλα πάνε καλά την Παρασκευή- η προκήρυξη για το νέο πρωτάθλημα θα υπογραφεί μόλις μία μέρα πριν από την έναρξη. Εδώ πρέπει να πούμε, ότι αν για τον οποιοδήποτε δεν εγκριθεί η προκήρυξη, τότε δεν μπορεί να αρχίσει το πρωτάθλημα.

Οι ΕΠΟ και Super League θα συνεδριάσουν την Παρασκευή, ενώ η Football League την προσεχή Πέμπτη. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσατε τις τρεις ανακοινώσεις.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA / UEFA κ. Petr Fousek.

H E.E. αποφάσισε:

* Να αναβάλλει για την προσεχή Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018, οπότε και θα συνεδριάσει πάλι, την έγκριση των προκηρύξεων αγωνιστικής περιόδου 2018-19 της Super League και της Football League.

* Να αναβάλλει για την προσεχή Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018, οπότε και θα συνεδριάσει πάλι, τη συζήτηση για την εφαρμογή του άρθρου 29 του ΚΑΠ, κατόπιν αιτήματος της SuperLeague.

* Να αναβάλλει για την προσεχή Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018, οπότε και θα συνεδριάσει πάλι, τη συζήτηση για τη συγκρότηση των ομίλων του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής».

Η ανακοίνωση της Super League: «Ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 24/8/2018 στις 14:00, θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1/ Ενημέρωση σε σχέση με ζητήματα αρμοδιότητας ΕΠΟ (αναδιάρθρωση πρωταθλημάτων περιόδου 2019-20, έγκριση προκήρυξης πρωταθλήματος περιόδου 2018-19 κλπ.)

2/ Εκλογή 4 έως 6 διαιτητών στο Διαιτητικό Δικαστήριο ΕΠΟ για την αγωνιστική περίοδο 2018-19 (σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 3 του Κανονισμού Λειτουργίας του Διαιτητικού Δικαστηρίου ΕΠΟ).

3/ Παροχή εξουσιοδοτήσεων για τον ορισμό αγώνων 3ης, 4ης, 5ης και 6ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή.

4/ Διάφορα».

Η ανακοίνωση της Football League: «Σας ενημερώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της FOOTBALL LEAGUE, θα συνεδριάσει την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018 και ώρα 13:00 στα γραφεία της Ένωσης (Θεμιστοκλέους 42 – 4ος όροφος, Αθήνα), με Θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής: 1. Συζήτηση σχετικά με την αναδιάρθρωση των Πρωταθλημάτων. 2. Προκήρυξη Πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019».

Η κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΠΟ

ΕΠΟ: «Προχωράμε στην εξόφληση προς διαιτητές και βοηθούς»

ΕΠΟ: Αυτοί είναι οι προπονητές των μικρών εθνικών ομάδων

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Όσα είπε ο Αριστομένης Κουτσιαύτης για το πρώτο γκολ της ΑΕΚ και το φάουλ στον Τεττέη (vid)

Όσα είπε ο Αριστομένης Κουτσιαύτης για το πρώτο γκολ της ΑΕΚ και το φάουλ στον Τεττέη (vid)

Πήρε θέση ο Αριστομένης Κουτσιαύτης για το φάουλ πάνω στον Τεττέη πριν από το πρώτο γκολ της ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Παναγιώτης Βαρούχας αποθέωσε τους Έλληνες διαιτητές και τον Μάκη Γκαγκάτση

Ο Παναγιώτης Βαρούχας αποθέωσε τους Έλληνες διαιτητές και τον Μάκη Γκαγκάτση

Χαιρέτισε την απόφαση του Μάκη Γκαγκάτση για Έλληνες διαιτητές στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson ο Παναγιώτης Βαρούχας…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ηλίας Σπάθας : «Υπάρχει φάουλ πριν το 1ο γκολ της ΑΕΚ…»

Ηλίας Σπάθας : «Υπάρχει φάουλ πριν το 1ο γκολ της ΑΕΚ…»

Τι είπε και πως εξήγησε ο Ηλίας Σπάθας πως παρά το φάουλ πριν το 1ο γκολ της ΑΕΚ, το τέρμα ορθά μέτρησε…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναγιώτης Βαρούχας : Κι όμως βρήκε φάσεις στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (vid)

Παναγιώτης Βαρούχας : Κι όμως βρήκε φάσεις στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (vid)

Έκανε την καθιερωμένη κριτική του ο Παναγιώτης Βαρούχας στο παιχνίδι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός για τη διαιτησία και όσα έγιναν.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Διαιτησία: «Καβάλα στ’ άλογο» ο Γκαγκάτσης – Το πλάνο της ΚΕΔ για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας

Διαιτησία: «Καβάλα στ’ άλογο» ο Γκαγκάτσης – Το πλάνο της ΚΕΔ για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας

Δικαιωμένοι αισθάνονται Γκαγκάτσης και Λανουά για την επιλογή Ελλήνων διαιτητών στους προημιτελικούς του Κυπέλλου.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Διαιτησία: Η «καμπάνα» στον Νταβέλη για όσα είπε και τα έγραψε ο Σιδηρόπουλος!

Διαιτησία: Η «καμπάνα» στον Νταβέλη για όσα είπε και τα έγραψε ο Σιδηρόπουλος!

Η άνευ προηγουμένου λεκτική επίθεση του Νταβέλη στον Σιδηρόπουλο στη Νίκαια. Τον τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί ο διεθνής διαιτητής.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αποθέωσε Τσακαλίδη ο Κουτσιαύτης – Αναλυτικά όσα είπε για τους Έλληνες διαιτητές (vid)

Αποθέωσε Τσακαλίδη ο Κουτσιαύτης – Αναλυτικά όσα είπε για τους Έλληνες διαιτητές (vid)

Θετικά αξιολόγησε τη διαιτησία των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας ο Κουτσιαύτης, ξεχωρίζοντας τον Αλέξανδρο Τσακαλίδη και μιλώντας για εμφανίσεις υψηλού επιπέδου από Έλληνες διαιτητές.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ομπρένοβιτς στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Όλοι οι ορισμοί της 17ης αγωνιστικής

Ομπρένοβιτς στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Όλοι οι ορισμοί της 17ης αγωνιστικής

Ο Σλοβένος Elite διαιτητής της UEFA, Ράντε Ομπρένοβιτς, ορίστηκε να διευθύνει το μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός στην OPAP Arena, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Λανουά: Του έκοψαν τα βίντεο, του έκοψαν τα meeting, θα του κόψουν και το μηνιάτικο!

Λανουά: Του έκοψαν τα βίντεο, του έκοψαν τα meeting, θα του κόψουν και το μηνιάτικο!

Μετά το βίντεο με την ανάλυση των φάσεων, η ΚΕΔ σταμάτησε και το ομαδικό meeting με τους διαιτητές. Έχει τελειώσει ο Λανουά και δεν του το έχουν πει!

Ποδόσφαιρο