ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική Ελλάδος: Ο Πογέτ ρισκάρει με τις επιλογές του – Μέχρι που θα τον φτάσουν;

Το... φάουλ από τον Ουρουγουανό για τους Δουβίκα, Παυλίδη και Κωνσταντέλια που κάποια στιγμή θα το βρει μπροστά του
Εθνική Ελλάδος: Ο Πογέτ ρισκάρει με τις επιλογές του – Μέχρι που θα τον φτάσουν;

Η Εθνική Ελλάδος βρίσκεται 90 λεπτά μακριά από το να επιστρέψει σε μια μεγάλη διοργάνωση όπως το EURO 2024, μετά από μια δεκαετία.

Η «γαλανόλευκη» με αντεπιθέσεις-φωτιά άλωσε το Δουβλίνο και πλέον το ματς της Δευτέρας (16/10, 21:45) αποτελεί χαρακτήρα τελικού. Ένας τελικός που θα διεξαχθεί εντός έδρας, στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Με νίκη ουσιαστικά περνάει στο EURO. Διαβάστε όλα τα σενάρια πρόκρισης για την Εθνική μας.

Αυτή είναι η βαθμολογία του ομίλου της Ελλάδας και οι επόμενες αγωνιστικές.

Με ήττα, στρέφεται ουσιαστικά στα play-offs του Nations League, ώστε να παίξει το τελευταίο χαρτί πρόκρισης εκεί.

Πριν όμως φτάσουμε στο ματς με τους Ολλανδούς, ορισμένα πράγματα χρήζουν ανάλυσης. Για παράδειγμα, η επιμονή Γκουστάβο Πογέτ να αφήνει τα μεγάλα ταλέντα είτε εκτός αποστολής, είτε στον πάγκο.

Δουβίκας, Παυλίδης και Κωνσταντέλιας δεν αγωνίστηκαν με το Εϊρε, κάτι που αποτελεί ρίσκο και σε δεύτερη ανάγνωση φάουλ.

Εθνική Ελλάδος: Μέχρι πότε θα βγαίνει το ρίσκο;

Σύμφωνοι. Ο Πογέτ έχει φτάσει την Ελλάδα μέχρι ενός σημείου παίρνοντας γενναίες αποφάσεις και ρισκάροντας αρκετά. Διότι κάθε εθνική ομάδα στον κόσμο που έχει βλέψεις, αξιοποιεί στο έπακρο της ταλέντα της.

  • Εν προκειμένω, ο Κωνσταντέλιας που κεντάει με τον ΠΑΟΚ έμεινε εκτός αποστολής,
  • Ο περσινός πρώτος σκόρερ στην Eredivisie, Τάσος Δουβίκας, που πήγε με 12 «χαρτιά» στην Θέλτα δεν κλήθηκε καν στην αποστολή.
  • Όσο για τον Παυλίδη, ο Ουρουγουανός έστειλε μήνυμα στον παίκτη της Αλκμααρ με 10 γκολ σε 8 αγώνες.

Πριν μας πείτε για τον… Ρεχάγκελ ότι είχε λειτουργήσει ακριβώς έτσι αφήνοντας εκτός Γεωργάτο, Στολτίδη και Ζήκο, να πούμε ότι ο Πογέτ δεν έγινε Ότο με μια νίκη.

Τα ρίσκα, respect γι’αυτά, του έχουν βγει. Ωστόσο, στον κόσμο του ποδοσφαίρου δεν μπορείς να πορεύεσαι με αποκλειστικό γνώμονα την τύχη. Κάποια στιγμή, αυτή τελειώνει και πρέπει να υπάρχει τεχνοτροπία για να φέρει τα θετικά αποτελέσματα.

Κάποια στιγμή, τα γάλατα θα σφίξουν και θα χρειαστούμε νέο αίμα με επιλογές γεμάτες ταλέντο και ρέντα. Εκεί, οι τρεις προαναφερθέντες θα πρέπει να είναι ήδη έτοιμοι και να γνωρίζουν μέσα από την τριβή τον ομοσπονδιακό εκλέκτορα.

Αν αυτή δεν επέλθει, τότε δεν θα μπορέσουν να ενισχύσουν.

Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Άρης – ΠΑΟΚ 0-0: Κατέβασε τον «γενικό» ο Αθανασιάδης!

Άρης – ΠΑΟΚ 0-0: Κατέβασε τον «γενικό» ο Αθανασιάδης!

Στο 0-0 έμειναν Άρης και ΠΑΟΚ. MVP ο Αθανασιάδης που κατέβασε ρολά στο «Βικελίδης».

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΛ Novibet : Η τελευταία εικόνα και ο Σάββας Παντελίδης

ΑΕΛ Novibet : Η τελευταία εικόνα και ο Σάββας Παντελίδης

«Έκατσαν» άσχημα τα τέσσερα γκολ και η ήττα από τον Παναιτωλικό, αλλά η παρουσία του Σάββα Παντελίδη στην ΑΕΛ Novibet αποτελεί εγγύηση.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τολμηρές επιλογές για το ντέρμπι από Μπενίτεθ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τολμηρές επιλογές για το ντέρμπι από Μπενίτεθ

Ο Μπενίτεθ ρισκάρει, αλλά να πηγαίνει για να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Πάει να το τελειώσει νωρίς ο Μεντιλίμπαρ και βάζει και αργεντίνικο τείχος

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Πάει να το τελειώσει νωρίς ο Μεντιλίμπαρ και βάζει και αργεντίνικο τείχος

Ο Βάσκος τεχνικός αφήνει εκτός αρχικού σχήματος τους Τσικίνιο και Ζέλσον Μαρτίνς, δίνοντας φανέλα βασικού στους Ποντένσε και Ροντινέι.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Aνεξάρτητα τι θα κάνει η Ρίζεσπορ, ο Πιερό δεν επιστρέφει!

ΑΕΚ: Aνεξάρτητα τι θα κάνει η Ρίζεσπορ, ο Πιερό δεν επιστρέφει!

Όταν αρχές Δεκέμβρη το Sportime προανήγγειλε δανεισμό του Πιερό

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΟΦΗ – Λεβαδειακός 3-2: Ο ΟΦΗ είναι η πρώτη ομάδα εκτός BIG 4 που κερδίζει τον Λεβαδειακό!

ΟΦΗ – Λεβαδειακός 3-2: Ο ΟΦΗ είναι η πρώτη ομάδα εκτός BIG 4 που κερδίζει τον Λεβαδειακό!

Ο φορμαρισμένος το τελευταίο διάστημα ΟΦΗ, υποχρέωσε σε ήττα τον Λεβαδειακό μετά από 2,5 περίπου μήνες!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 0-4: «Ντόρτια» και κορυφή η Ένωση! On fire o Βάργκα!

Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 0-4: «Ντόρτια» και κορυφή η Ένωση! On fire o Βάργκα!

Πιο δύσκολα όσον αφορά την έκταση του, από ότι δείχνει το τελικό σκορ, η ΑΕΚ έκανε τη δουλειά στις Σέρρες και ανέβηκε στην κορυφή.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης – ΠΑΟΚ: Βασικός ο Χόγκλα, εκτός αποστολής ο Μεϊτέ στον πάγκο ο Τάισον!

Άρης – ΠΑΟΚ: Βασικός ο Χόγκλα, εκτός αποστολής ο Μεϊτέ στον πάγκο ο Τάισον!

Έγιναν γνωστές οι 11άδες του Άρης – ΠΑΟΚ. Τα πλάνα Χιμένεθ και Λουτσέσκου.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Όσα έδινε η Ντινάμο Ζάγκρεπ επί… τρία για Γιάγκουσιτς!

Παναθηναϊκός: Όσα έδινε η Ντινάμο Ζάγκρεπ επί… τρία για Γιάγκουσιτς!

Για μια ακόμα φορά τη τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, ο Παναθηναϊκός δίνει τουλάχιστον τα... διπλά για να κλείσει μεταγραφή.

Ποδόσφαιρο