ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Σκίμπε: “Να πάρουμε τη νίκη ή έστω τον έναν βαθμό”

Όσα είπε ο Γερμανός τεχνικός για το ματς με την Φινλανδία
Σκίμπε: “Να πάρουμε τη νίκη ή έστω τον έναν βαθμό”

Η Εθνική μας ομάδα ετοιμάζεται για την αναμέτρηση της Δευτέρας με την Φινλανδία στο Τάμπερε (15/10, 21:45) και ο Μίκαελ Σκίμπε αναφέρθηκε στον στόχο που είναι η αποφυγή της ήττας.

Ο Γερμανός τεχνικός υποστήριξε πως και ο ένας βαθμός δεν θα θεωρηθεί άσχημο αποτέλεσμα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα.

Αναλυτικά όσα είπε ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός στη συνέντευξη τύπου:

“Είναι δύσκολος ο αγώνας, διότι η Φινλανδία είναι μια ομάδα που τρέχει, μάχεται και είναι καλή στις αντεπιθέσεις. Να μην δώσουμε χώρους. Να πάρουμε τη νίκη ή έστω τον έναν βαθμό στον αγώνα”.

Για το αν είναι φαβορί η Ελλάδα και για τον στόχο ανόδου στη League B: “Για κάθε έθνος είναι σημαντικό να ανέβει κατηγορία. Το θέλουν και οι άλλες ομάδες. Έχουμε καλή ομάδα, είμαστε υπερήφανοι που εκπροσωπούμε τους Έλληνες. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Να είμαστε όσο γίνεται καλύτεροι και πιο τυχεροί στον αγώνα”.

Για το αν δημιουργεί πίεση ο άθλος του 2004: “Το 2004 ήταν υπέροχη εμπειρία για τους Έλληνες. Αποδεικνύει πως όλα είναι δυνατά στο ποδόσφαιρο και πως τα πάντα μπορούν να συμβούν. Στόχος η άνοδος, η πρόκριση στο Euro και μια καλή πορεία εκεί”.

Για το αν φτάνουν οι Μανωλάς και Σωκράτης να σταματήσουν τον Πούκι: “Φυσικά και χαίρομαι που τους έχω στη διάθεσή μου. Δεν θα αμυνθούν βέβαια μόνο αυτοί. Για να αντιμετωπίσεις μια ομάδα, όλοι πρέπει να λειτουργήσουν καλά αμυντικά. Πρέπει να αμυνθούν όλοι καλά για να μη φάμε γκολ”.

Για την ενδεκάδα και αν θα υπάρξουν αλλαγές πλην Κουρμπέλη: “Πρέπει να δω πρώτα την προπόνηση και να μιλήσω με τους παίκτες. Έχουμε πολλούς καλούς μέσους. Θα τον αντικαταστήσουμε τον Κουρμπέλη με καλό παίκτη. Ίσως να έχουμε και νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα. Αύριο το πρωί θα αποφασίσω για την ενδεκάδα”.

Για το τακτικό πλάνο με τους Φινλανδούς: “Δεν θα έλεγα ότι θα παίξουμε αμυντικά. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε επιθετικοί και να πιέσουμε ψηλά και να έχουμε καλή ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Θα παίξουμε παιχνίδι υψηλού επιπέδου. Ακόμα και η ισοπαλία θα μας φέρει σε καλή θέση γιατί έχουμε δυο εντός έδρας αγώνες μετά. Θα παλέψουμε για να πάρουμε τους τρεις πόντους”.

Μανωλάς: «Να κερδίζουμε τα ματς έστω και με 1-0»

Το μέλλον της Eθνικής και του Σκίμπε δεν είναι κοινό

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Κωνσταντίνος Καρέτσας: Τι σημαίνει το νέο μεγάλο συμβόλαιο που υπέγραψε

Κωνσταντίνος Καρέτσας: Τι σημαίνει το νέο μεγάλο συμβόλαιο που υπέγραψε

Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας υπέγραψε νέο μεγάλο συμβόλαιο με την Γκενκ και αυτό αν μη τι άλλο σήμανε ένα μικρό... συναγερμό

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Εθνική Ελλάδας : Θέλει κάτι ακόμα ο Τεττέη για το υψηλό επίπεδο…

Εθνική Ελλάδας : Θέλει κάτι ακόμα ο Τεττέη για το υψηλό επίπεδο…

Ο Ανδρέας Τεττέη αλλάζει πίστα σιγά σιγά, αλλά στην Εθνική Ελλάδας έδειξε πως έχει και δρόμο για το υψηλό επίπεδο…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Νεκτάριος Τριάντης: Δεν είναι μόνο η Εθνική, μπήκε στα ραντάρ των μεγάλων ομάδων στην Ελλάδα

Νεκτάριος Τριάντης: Δεν είναι μόνο η Εθνική, μπήκε στα ραντάρ των μεγάλων ομάδων στην Ελλάδα

Ο Νεκτάριος Τριάντης ήταν ουσιαστικά άγνωστος μέχρι πριν από λίγο καιρό για τις μεγάλες ομάδες, όλα άλλαξαν με την κλήση στην Εθνική

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Εθνική: Πότε θα γίνουν τα προκριματικά για το Euro 2028

Εθνική: Πότε θα γίνουν τα προκριματικά για το Euro 2028

Η Εθνική έχει μπροστά της ένα και μόνο στόχο, την πρόκριση στο επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τότε θα γίνουν τα ματς

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Εθνική Ομάδα: Δεν πετάνε τη σκούφια τους με τον Γιοβάνοβιτς αλλά εκεί τους… έκλεισε το στόμα

Εθνική Ομάδα: Δεν πετάνε τη σκούφια τους με τον Γιοβάνοβιτς αλλά εκεί τους… έκλεισε το στόμα

Η Εθνική δεν προκρίθηκε όμως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κερδίζει το μέλλον με Καρέτσα Ζαφείρη και Τριάντη δείχνοντας πως η ομάδα χτίζει τα επόμενα βήματά της.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Με την επιστροφή του Κωνσταντέλια θα πρέπει να παίζει αυτός και όχι ο Μπακασέτας – Σωστά;

Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Με την επιστροφή του Κωνσταντέλια θα πρέπει να παίζει αυτός και όχι ο Μπακασέτας – Σωστά;

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας εξελίσσεται στον πιο ολοκληρωμένο Έλληνα μέσο και αλλάζει τις ισορροπίες στην Εθνική ενώ ο Μπακασέτας παραμένει πολύτιμη σταθερά.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Ο Ρέτσος είναι ο καλύτερος αμυντικός της Εθνικής Ελλάδας…

Ολυμπιακός : Ο Ρέτσος είναι ο καλύτερος αμυντικός της Εθνικής Ελλάδας…

Το μεγάλο κέρδος των δύο αγώνων της Εθνικής Ελλάδας στο φινάλε των προκριματικών είναι ο Παναγιώτης Ρέτσος…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ξενέρωτη εμφάνιση μιας ξενερωμένης ομάδας

Ξενέρωτη εμφάνιση μιας ξενερωμένης ομάδας

Οι διεθνείς παρουσιάστηκαν ξενερωμένοι μετά τον αποκλεισμό, η εμφάνιση στη Λευκορωσία ήταν ξενέρωτη και τώρα ένα μένει να γίνει

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Εθνική ομάδα βαθμολογία: Πρώτη ισοπαλία για την Ελλάδα, στο Μουντιάλ η Σκωτία μετά από ματς θρίλερ

Εθνική ομάδα βαθμολογία: Πρώτη ισοπαλία για την Ελλάδα, στο Μουντιάλ η Σκωτία μετά από ματς θρίλερ

Εθνική ομάδα βαθμολογία: Η Ελλάδα σημείωσε με τη Λευκορωσία την πρώτη ισοπαλία της στο γκρουπ, στο Μουντιάλ η Σκωτία

Ποδόσφαιρο