EURO 2025: Η Κόσολα έδωσε νίκη στη Φινλανδία με… άρωμα σκανδιναβικής μονομαχίας
Η Φινλανδία αντιμετωπίζει την Κυριακή τη Νορβηγία ενώ η Ισλανδία θα κοντραριστεί με την Ελβετία, σε ένα ματς... επιβίωσης.
Η Καταρίνα Κόσολα υπέγραψε τη νίκη της Φινλανδίας με 1-0 επί της Ισλανδίας, στην πρεμιέρα του Euro 2025 γυναικών που φιλοξενείται στην Ελβετία. Με ένα υπέροχο δεξί φαλτσαριστό σουτ στο 72′, η ακραία της Μάλμε «κρέμασε» την Ρούναρσντοτιρ και χάρισε στις «λευκές» το πρώτο τους τρίποντο σε τελική φάση από το Euro 2009.
Η αναμέτρηση διεξήχθη στο Stockhorn Arena (χωρητικότητας μόλις 8.100 θέσεων), χωρίς ιδιαίτερη αίγλη και με αρκετά άδεια καθίσματα, σε αντίθεση με την εντυπωσιακή πρεμιέρα του προηγούμενου τουρνουά στο κατάμεστο Old Trafford. Η Ισλανδία έμεινε με 10 παίκτριες από το 57’, όταν η Αντονσντότιρ αποβλήθηκε για επικίνδυνο πάτημα στον αστράγαλο της Σουμάνεν, και το πλήρωσε.
Η Ισλανδή αρχηγός, Γκλόντις Βίγκοςντοτιρ, τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο, προκαλώντας ανησυχία. Η Σβέιντις Γιόνσντοτιρ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει αμέσως μετά το γκολ, αλλά αστόχησε σε τετ α τετ.
Η Φινλανδία αντιμετωπίζει την Κυριακή τη Νορβηγία ενώ η Ισλανδία θα κοντραριστεί με την Ελβετία, σε ένα ματς… επιβίωσης.