EUROSTORIES

EURO 2020 – Εμπαπέ: Μια απαραίτητη… στάση πριν το μεγαλείο

Ο μοιραίος στον αποκλεισμό της Γαλλίας δέχθηκε μια «σφαλιάρα» που ίσως τον απογειώσει στο εγγύς μέλλον
EURO 2020 – Εμπαπέ: Μια απαραίτητη… στάση πριν το μεγαλείο

Η ποδοσφαιρική μοίρα δεν είναι ποτέ… ευγενική με τους κορυφαίους του αθλήματος. Αντιθέτως τους χτυπάει με όλη της τη δύναμη για να διαπιστώσει αν αντέχουν την απογοήτευση. Και στο ματς με την Ελβετία, ο Κιλιάν Εμπαπέ δέχθηκε ίσως το πιο βαρύ «χαστούκι» της καριέρας του.

Εμπαπέ: Ο άσος της εθνικής Γαλλίας έμελε να γίνει ο μοιραίος απέναντι στους μαχητικούς παίκτες του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς. Για 120 λεπτά, από εκτελεστικής άποψης, ο 22χρονος αδυνατούσε να εμφανιστεί στον αγωνιστικό χώρο.

Ακόμα κι έτσι, είχε συνεισφορά στην παροδική, όπως αποδείχτηκε, ανατροπή των «τρικολόρ». Ασίστ στον Μπενζεμά για το 1-1, αλλά και ένα αποτελεσματικό τακουνάκι που έκοψε στα δύο την άμυνα της Ελβετίας πριν ο παίκτης της Ρεάλ πάρει το «ριμπάουντ» και σημειώσει το 2-1.

Οι δυο παραπάνω ενέργειες ήταν και οι φορές που ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν έκανε αισθητή την παρουσία του με θετικό τρόπο στο Βουκουρέστι. Διότι κατά κοινή ομολογία, ο Κιλιάν έμοιαζε χαμένος στη μετάφραση των συνεχόμενων μαρκαρισμάτων των Ελβετών.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι δύο φορές που βρέθηκε απέναντι από τον Ζόμερ, αλλά έκανε τη χειρότερη δυνατή επιλογή. Το πλασέ με το δεξί που πέρασε εκτός είναι στη σφαίρα του… δικαιολογημένου, αλλά η φάση όπου βγαίνει πρόσωπο με τον πορτιέρε της Γκλάντμπαχ  στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, λίγα λεπτά πριν το τέλος, ήταν η απόλυτη εικόνα απογοήτευσης.

Ο κατά πολλούς καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου και εν δυνάμει κορυφαίος σε λίγα χρόνια από τώρα, είχε γίνει ήδη ο μοιραίος του παιχνιδιού πριν τη ρωσική ρουλέτα των πέναλτι.

 

Με τους Ελβετούς να εκτελούν με χειρουργική ακρίβεια κάθε χτύπημα από τα έντεκα βήματα, η μοίρα θα έβαζε στη θέση της τραγικής φιγούρας τον Εμπαπέ.

Η στιγμή που θα αποδείκνυε ότι ακόμα έχει πολλά «ψωμιά» να φάει για να ανέβει στο ποδοσφαιρικό Έβερεστ με τον τίτλο του κορυφαίου είχε φτάσει. Το σκορ στο 5-4 υπέρ της Ελβετίας. Άπαντες περιμένουν από τον γεννημένο το 1998 αστέρα να ισοφαρίσει.

Χαμένο πέναλτι: Συμβαίνει στους καλύτερους

Η κατάληξη όμως πιστοποίησε ότι όπως απότομα μεγάλωσε ποδοσφαιρικά το καλοκαίρι του 2018, άλλο τόσο άγρια θα οδηγείτο στη μεγαλύτερη αποτυχία της καριέρας του.

Δεν είναι κακό. Ίσα-ίσα είναι κιόλας απαραίτητο για τέτοιους παίκτες που επωφθαλμιούν τον θρόνο του «Νο1» να γκρεμοτσακίζονται σαν πρωτάρηδες. Όλοι οι μεγάλοι το έχουν πάθει και όλοι οι μελλοντικοί μεγάλοι θα το πάθουν.

Μαραντόνα, Μέσι, Πλατινί, Μπάτζιο, Zέεντορφ και πολλοί άλλοι ήπιαν από το πικρό ποτήρι της αποτυχίας. Αυτή όμως τους έκανε αυτό που έγιναν μεταγενέστερα.

Και ο Κιλιάν Εμπαπέ έχει μπροστά του μια «χρυσή» ευκαιρία. Να αναθεωρήσει πολλά πράγματα, να αφήσει την «ευκολία» της Παρί Σεν Ζερμέν, να δουλέψει ακόμα περισσότερο, να σφυριλατήσει τον ποδοσφαιρικό του χαρακτήρα και τελικώς να καταπλήξει όλους τους ποδοσφαιρόφιλους.

Αν πράξει τα παραπάνω, τότε το χειροκρότημα που θα εισπράξει στο μέλλον θα είναι διπλό ή τριπλό και η «σφαλιάρα» στους «16» του EURO 2020 θα αποτελεί μια… απαραίτητη στάση πριν το μεγαλείο.

Διαβάστε επίσης: Euro 2020 Γαλλία – Ελβετία: Τρομερή επιστροφή και παράταση

Survivor: Αυτή η παίκτρια «τα σπάει» τώρα στην Άννα Βίσση

Sportime-Έντυπη έκδοση (29/6): Άνοιξε ο δρόμος για Νταμιέν Λε Ταλέκ και ΑΕΚ (pic)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «EURO 2020 – Εμπαπέ: Μια απαραίτητη… στάση πριν το μεγαλείο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.