EUROPA LEAGUE

Άρης-Μόλντε: Για την… πρόκριση-θαύμα

Άρης-Μόλντε: Στα δύσκολα, φαίνεται ο δυνατός και ο ικανός. Ναι μεν το 3-0 της Νορβηγίας είναι ένα βαρύ σκορ και δεν επιτρέπει στους Θεσσαλονικείς να ελπίζουν βάσιμα σε πρόκριση στα πλέι-οφ του Europa League, ωστόσο η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων δεν είναι τέτοια που να μην αφήνει περιθώρια για πίστη στην ανατροπή. Το βράδυ της...
Άρης-Μόλντε: Για την… πρόκριση-θαύμα

Άρης-Μόλντε: Στα δύσκολα, φαίνεται ο δυνατός και ο ικανός. Ναι μεν το 3-0 της Νορβηγίας είναι ένα βαρύ σκορ και δεν επιτρέπει στους Θεσσαλονικείς να ελπίζουν βάσιμα σε πρόκριση στα πλέι-οφ του Europa League, ωστόσο η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων δεν είναι τέτοια που να μην αφήνει περιθώρια για πίστη στην ανατροπή.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο Άρης θα κληθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του να ανατρέψει ένα σκορ που μοιάζει αδύνατο για να τον οδηγήσει σε μία επική νίκη-πρόκριση. Η Μόλντε δεν είναι αντίπαλος που τρομάζει, εντούτοις άπαντες στο στρατόπεδο των «κιτρινόμαυρων» είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα και με την βοήθεια του κόσμου να πλησιάσουν και γιατί όχι να φτάσουν κοντά στο… θαύμα.

Καλώς ή κακώς, κάπως έτσι μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει την πιθανότητα που έχει ο Άρης για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Οι Θεσσαλονικείς καλούνται να διαφοροποιήσουν εντός γηπέδου τα… πεπραγμένα της Νορβηγίας και να κάνουν δύο σημαντικές υπερβάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με Γιουνές η αποστολή

Η μία αφορά το αμυντικό κομμάτι. Στόχος –πρέπει να – είναι η εκμηδένιση των αμυντικών λαθών. Να αποφευχθούν τα… εγκλήματα προηγούμενων αγώνων και έτσι να αποφευχθεί ο κίνδυνος να δεχθεί η ομάδα ένα γκολ, το οποίο θα μειώσει στο ελάχιστο – λογικά – τις πιθανότητες πρόκρισης.

Η δεύτερη αφορά το επιθετικό κομμάτι. Οι «κιτρινόμαυροι» καλούνται να… ξεμπουκώσουν, αφού χρειάζονται τουλάχιστον τρία γκολ για να μην αποκλειστούν, κρατώντας βέβαια, το μηδέν στην άμυνα. Σαφέστατα η ομάδα θα πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερη συγκέντρωση και προσοχή στις τελικές προσπάθειες, κάτι που δεν είχε στα τρία προηγούμενα ματς με ΑΕ Λεμεσού και Μόλντε στη Νορβηγία. Εξάλλου, το ένα γκολ ενεργητικό (και αυτό με πέναλτι) αποδεικνύει ότι ο Άρης είναι «δυσκοίλιος» και δεν μπορεί να βρει δίχτυα με ευκολία.

Εξυπακούεται ότι οι μεσοεπιθετικοί θα σηκώσουν το βάρος της επίθεσης και να πετύχουν τα τέρματα εκεί που θα αλλάξουν το «ρου» της ιστορίας. Ιντέγε, Ντιγκινί, Λάρσον, Φετφατζίδης αναμένεται να ξεκινήσουν στο αρχικό σχήμα.

Άρης-Μόλντε: 

Άρης-Μόλντε: Επαναφέρει το 4-2-3-1

O προπονητής του Αρη θέλει την ομάδα του πολύ πιο επιθετική στον αγωνιστικό χώρο, από το πρώτο λεπτό του αγώνα. Αφήνει στην άκρη το 4-3-3 και επαναφέρει το 4-2-3-1. Στην αρχική ενδεκάδα θα επιστρέψουν οι Φετφατζίδης και Λάρσον, ενώ θα μείνει στον πάγκο ο Τόνσο. Έτσι, πίσω από τον Ιντέγε θα αγωνιστεί ο Ντιγκίνι.

Στη μεσαία γραμμή όλα δείχνουν πως ο Σάσα θα είναι βασικός, με τον Ματίγια κατά πάσα πιθανότητα στο πλευρό του και τον Μπάσα στον πάγκο στην αρχή του αγώνα. Στην άμυνα το μοναδικό ερωτηματικό είναι το κενό του τραυματία-τιμωρημένου Βέλεθ, καθώς ο Δεληζήσης έχει ένα προβάδισμα έναντι του Σόουζα.

Στις υπόλοιπες θέσεις, ο Κουέστα θα είναι στο τέρμα, ο Ροζ διατηρεί τη θέση του, ενώ στα άκρα συνεχίζουν οι Κόρχουτ και Σούντγκρεν.

Κώστας Λάππας

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: UEFA Ranking Ελλάδα: Ο κρίσιμος μήνας για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

UEFA Ranking Ελλάδα: Ο κρίσιμος μήνας για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

Με την έλευση του 2026, ο Ιανουάριος μετατρέπεται σε μήνα-κλειδί για την Ελλάδα στο UEFA Ranking, με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ να κρατούν στα χέρια τους μια μεγάλη ευκαιρία ανόδου.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: UEFA Ranking Ελλάδα: Ναι, έγινε βήμα μπροστά – αλλά το 3/3 ήταν εφικτό και χάθηκε ευκαιρία

UEFA Ranking Ελλάδα: Ναι, έγινε βήμα μπροστά – αλλά το 3/3 ήταν εφικτό και χάθηκε ευκαιρία

Η Ελλάδα κέρδισε έδαφος στο UEFA Ranking, όμως το βράδυ δεν ήταν… ονειρικό. Με καλύτερη διαχείριση, ειδικά στο Παναθηναϊκός–Πλζεν, η χώρα θα μπορούσε να κάνει άλμα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στη βαθμολογία του Europa League: Πού βρίσκονται, τι κυνηγούν και ποιο είναι το πρόγραμμα φωτιά του Ιανουαρίου

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στη βαθμολογία του Europa League: Πού βρίσκονται, τι κυνηγούν και ποιο είναι το πρόγραμμα φωτιά του Ιανουαρίου

Ο Παναθηναϊκός με 10 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ με 9 παραμένουν γερά στο κυνήγι της πρόκρισης στη League Phase του Europa League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός – Europa League: Πόσα χρήματα έχει ήδη εξασφαλίσει και πόσα μπορεί ακόμη να κερδίσει

Παναθηναϊκός – Europa League: Πόσα χρήματα έχει ήδη εξασφαλίσει και πόσα μπορεί ακόμη να κερδίσει

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε τα 8,5 εκατ. ευρώ σε έσοδα από το Europa League. Πόσα έχει πάρει και πόσα μπορεί ακόμη να διεκδικήσει.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός – Βικτόρια Πλζεν 0-0: Τέτοιες ευκαιρίες δεν τις «πετάς»

Παναθηναϊκός – Βικτόρια Πλζεν 0-0: Τέτοιες ευκαιρίες δεν τις «πετάς»

Με παίκτη παραπάνω για περισσότερη από μια ώρα, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει την Βικτόρια Πλζεν ο Παναθηναϊκός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ – Πρόκριση στα νοκ άουτ: Τι του λείπει, τι έχει στα χέρια του και γιατί οι 10 βαθμοί «κλειδώνουν» το εισιτήριο

ΠΑΟΚ – Πρόκριση στα νοκ άουτ: Τι του λείπει, τι έχει στα χέρια του και γιατί οι 10 βαθμοί «κλειδώνουν» το εισιτήριο

Ο ΠΑΟΚ κρατάει την τύχη του στα χέρια του. Μετά το 3-3 στη Λουντογκόρετς, ο «Δικέφαλος» έφτασε στους 9 βαθμούς και πλέον χρειάζεται μόνο έναν ακόμη

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ έσοδα Europa League: Τι κέρδισε, τι έχασε και πόσο φτάνουν πλέον τα χρήματα που έχει κερδίσει

ΠΑΟΚ έσοδα Europa League: Τι κέρδισε, τι έχασε και πόσο φτάνουν πλέον τα χρήματα που έχει κερδίσει

Το 3-3 με τη Λουντογκόρετς στέρησε από τον ΠΑΟΚ 300.000 ευρώ, όμως ο «Δικέφαλος του Βορρά» εξακολουθεί να καταγράφει πολύ υψηλά οικονομικά οφέλη...

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Λουντογκόρετς – ΠΑΟΚ 3-3: Απίθανο ματς με δύο ανατροπές, φινάλε – θρίλερ και ισοπαλία που δεν βολεύει τον ΠΑΟΚ!

Λουντογκόρετς – ΠΑΟΚ 3-3: Απίθανο ματς με δύο ανατροπές, φινάλε – θρίλερ και ισοπαλία που δεν βολεύει τον ΠΑΟΚ!

Έχανε, το γύρισε, βρέθηκε να χάνει ξανά, ισοφάρισε στο φινάλε και είχε και ευκαιρίες να πάρει και το τρίποντο! Λουντογκόρετς - ΠΑΟΚ 3-3!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός – Βικτόρια Πλζεν: Mε Τουμπά αριστερό μπακ και Πάντοβιτς στην κορυφή!

Παναθηναϊκός – Βικτόρια Πλζεν: Mε Τουμπά αριστερό μπακ και Πάντοβιτς στην κορυφή!

Αριστερός μπακ ο Τουμπά κόντρα στους Τσέχους. Βασικός ο Παντοβιτς και 10άρι ο Τζούρισιτς.

Ποδόσφαιρο