• Τελευταία Νέα - Ενημέρωση Ροή Αναρτήσεων Πρωτοσέλιδα ελληνικού τύπου Πρωτοσέλιδα Βαθμολογίες μεγαλύτερων πρωταθλημάτων Βαθμολογίες
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ - ΕΠΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • MUST READ
  • SPORTIME BET
  • MEDIA
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
  • EXTRATIME
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • VIRAL
  • SPORTIME PDF
  • KINGBET ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • Dark/Light
  • SPORTIME ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΜΟΝ.I.K.E.
Sportime - Ειδήσεις, Τελευταία Νέα, Βαθμολογίες, Πρωτοσέλιδα
  • ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • World Football Ομάδες ΑΕΚ FC ΑΡΗΣ FC ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ FC ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ FC NPS VOLOS ATHENS KALLITHEA FC ΛΑΜΙΑ FC ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ FC ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ FC ΟΦΗ FC ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ FC ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ FC ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ FC ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ FC Α.Ε.ΛΑΡΙΣΣΑ FC Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ FC
  • ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
  • World Football Ομάδες ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΙΩΝΙΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΑΥΡΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • World Football Ομάδες REAL MADRID Barcelona ATLETICO MADRID LIVERPOOL MANCHESTER UNITED ARSENAL CHELSEA MANCHESTER CITY TOTTENHAM JUVENTUS MILAN INTER ROMA PSG BAYERN DORTMUND
Γ' ΕΘΝΙΚΗ

ΠΑΟ Ρουφ – Μάντζιος: Ο γητευτής των… γκολ

Ενημερώθηκε στις 15 Ιούλ 2021 - 15:00 Οι λέξεις μερικές φορές είναι φτωχές για να καταγράψουν με ακρίβεια, όλα όσα πρέπει και όλα όσα αξίζει ο Βαγγέλης Μάτζιος, ως ποδοσφαιριστής πρωτίστως αλλά και ως ανθρώπινη προσωπικότητα.
ΠΑΟ Ρουφ – Μάντζιος: Ο γητευτής των… γκολ
Συντάκτης: Γιάννης Τεριλίδης Χρόνος ανάγνωσης: 8 λεπτά

ΠΑΟ Ρουφ: Οι λέξεις μερικές φορές είναι φτωχές για να καταγράψουν με ακρίβεια, όλα όσα πρέπει και όλα όσα αξίζει ο Βαγγέλης Μάτζιος, ως ποδοσφαιριστής πρωτίστως αλλά και ως ανθρώπινη προσωπικότητα.

Όχι για κανέναν λόγο, αλλά διότι δεν θα αποτυπωθεί με ακρίβεια αυτό που πρεσβεύει. Αφού δεν πρόκειται απλά και μόνον για έναν ποδοσφαιριστή, που ακόμη και σήμερα επιμένει και κοσμεί τα ελληνικά γήπεδα, με την παρουσία του, αλλά δίνει την ευκαιρία και στα νέα παιδιά, να παραδειγματιστούν και να γίνουν ακόμη καλύτερα!

Αυτοί ήταν οι λόγοι που η διοίκηση του ΠΑΟ Ρουφ και οι μεγάλοι διοικητικοί του πυλώνες ο Θοδωρής Κουνάδης και ο Δημήτρης Κρητικός, έκαναν το αυτονόητο. Παρά τις δυσκολίες των καιρών και για μια φορά ακόμη, απέδειξαν πως με πράξεις κυρίως αγαπούν την ομάδα και την θέλουν να είναι πρωταγωνίστρια στο κομμάτι που της αναλογεί.

Κι αυτό από το… πρωί φάνηκε, όταν ήρθε η ώρα του Μάντζιου. Χωρίς κανέναν δισταγμό και κανένα κρυφτούλι, αλλά έτσι όπως αρμόζει στην ιστορία του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού και της Εθνικής μας, έκατσαν στο ίδιο τραπέζι και συμφώνησαν τα… συμφωνηθέντα.

Να παραμείνει για δεύτερη χρονιά ο παίκτης στην ομάδα και να τη βοηθήσει, ώστε να δείξει πως επανήλθε στα εθνικά πρωταθλήματα για να παραμείνει. Αυτός είναι ο ΠΑΟ Ρουφ και οι Κουνάδης – Κρητικός, όταν η ποδοσφαιρική πλάση ησυχάζει, αυτοί αναστατώνουν με τον τρόπο τους, τα ποδοσφαιρικά στέκια και τα κάνουν να πάρουν φωτιά.

Η παραμονή του Βαγγέλη Μάντζιου, είναι η είδηση των ημερών, αφού πρόκειται για έναν παίκτη που είναι σίγουρο, πως θα βοηθήσει στα μέγιστα, ώστε η ομάδα να υλοποιήσει τους υψηλούς όπως πάντα στόχους που θέτει.

Γι αυτούς τους λόγους, μια μίνι «ανάκριση» του παίκτη, είναι αναγκαία.

-Τι σε έκανε και ποιος ήταν ο βασικός λόγος που είπες το ναι στην παραμονή σου;

«Όταν έχεις να κάνεις με έναν Κουνάδη κι έναν Κρητικό, και σου κάνουν πρόταση, είναι δύσκολη να την αρνηθείς. Είναι δυο παράγοντες, που θεωρώ, πως δίκαια γράφονται και λέγονται τα καλύτερα γι αυτούς . Δεν αγαπούν μόνον την ομάδα παθολογικά, αλλά τη θέλουν να είναι και μέσα στις κορυφαίες στα αντίστοιχα πρωταθλήματα που συμμετέχουν. Παράλληλα έχουν έναν μοναδικό τρόπο που σε προσεγγίζουν , ώστε τα περιθώρια να αρνηθείς είναι ελάχιστα. Θέλω να είμαι ειλικρινής με όλους, είναι αλήθεια πως πέρασα πολύ καλά κι ένοιωσα ένα συναίσθημα, που σπάνια το αισθάνεσαι, όταν είσαι ποδοσφαιριστής, και είναι μια μεγάλη αγκαλιά. Μια ζεστή αγκαλιά που στο σκληρό άθλημα του ποδοσφαίρου, έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια και λείπει. Έτσι μόλις ήρθε η στιγμή της κουβέντας μας, κάποια πράγματα ήταν ήδη αποφασισμένα μέσα μου, γι αυτό κι έβαλα την υπογραφή μου, με χαρά θα έλεγα».

-Άλλες προτάσεις υπήρχαν στο τραπέζι;

«Δεν θέλω να κάνω καμία αναφορά στην παρούσα φάση, για κάτι που δεν έχει νόημα. Από τη στιγμή που αποφάσισα να παραμείνω στο Ρουφ, θεωρώ πως οποιαδήποτε άλλη κουβέντα δεν έχει ουσία. Η ανάγκη μου αυτή τη στιγμή και η προτεραιότητά μου, είναι μαζί με τους συμπαίκτες μου, να υποστηρίξουμε τη νέα προσπάθεια που θα κάνει η ομάδα τη χρονιά που μας έρχεται… και τίποτε άλλο!».

-Θεωρείς πως θα είναι επίσης μια πολύ δύσκολη χρονιά;

«Ναι βεβαίως. Είναι κάτι που όλοι μας το περιμένουμε. Δυστυχώς αυτή η μεγάλη υγειονομική κρίση, που συνεχίζεται, δεν μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Παρότι είμαι ένας τύπος, που μου αρέσουν τα δύσκολα, εν τούτοις θεωρώ, πως για να τα καταφέρουμε, θα πρέπει όλοι να είμαστε σε ετοιμότητα κάθε δευτερόλεπτο. Διαφορετικά θα βρεθούμε μπρος σε αδιέξοδα, που μάλλον δεν θα είναι με τη μεριά μας και δεν θα μας βοηθήσουν, τόσο πολύ, όσο το έχουμε ανάγκη».

-Πρέπει κι εσείς να… «κολυμπήσετε»…

«Σωστά… Όποιος σήμερα δεν προσπαθήσει να κολυμπήσει και περιμένει με σταυρωμένα τα χέρια, τότε μάλλον θα πνιγεί. Το ποδόσφαιρο, όπως προείπα, είναι ένα πολύ δύσκολο και σκληρό άθλημα, που συνέχεια απαιτεί. Που σε θέλει να είσαι κάθε στιγμή ο εαυτό σου και να γίνεσαι καλύτερος. Δεν συγχωρεί λάθη και δεν σε θέλει δεύτερο… Πρέπει πάντα να είσαι πρώτος, να μάχεσαι και να μην αφήνεσαι. Δεν μπορεί να κάθεσαι σε έναν καναπέ και μόλις το θυμηθείς, πως πρέπει να κάνεις την υπέρβαση, να φοράς άρον – άρον τη φόρμα και να κάνεις προπόνηση…»

-Εσύ το αντίθετο. Ακόμη και σήμερα που μιλάμε, συνεχίζεις να κάνεις προπόνηση με τον γυμναστή σου…

«Αλήθεια είναι αυτό. Πάντα έτσι ήμουν. Αυτό είναι το μυστικό της διάρκειας, αλλά κυρίως της παράτασης της ποδοσφαιρικής ζωής μας. Αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά κι αν δεν θέλεις να σε λυπούνται ποδοσφαιρικά, θα πρέπει να επενδύεις στο ταλέντο σου. Κανείς δεν τα κατάφερε και φθάνοντας στην κορυφή έμεινε, χωρίς να κουνήσει το δαχτυλάκι του. Αντίθετα, τα δύσκολα ξεκινούν τότε. Είμαι θιασώτης και λάτρης της καθημερινής δουλειάς. Πιστεύω πως ο ποδοσφαιριστής για να είναι διαχρονικός θα πρέπει να δουλεύει κι εκτός προπόνησης. Κανείς δεν σου χαρίζει την κορυφή και κανείς δεν σου κάνει χατίρια, αν πρώτα εσύ δεν κάνεις το χατίρι του φιλάθλου, που σε θέλει μέσα στο γήπεδο, να δίνεις μάχες και να τις κερδίζεις. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο…».

-Θέλω έναν σχολιασμό για τη διακοπή του πρωταθλήματος και πόση δύσκολη ήταν η επιστροφή σας στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα!

«Πιστεύω πως κάποιες αποφάσεις που αφορούν το ποδόσφαιρο θα πρέπει να παίρνονται πολύ γρηγορότερα. Για τον απλό λόγο, πως είναι ένα άθλημα, που οι διακοπές πάντα αποτελούν τροχοπέδη και εμπόδιο στην ομαλή του λειτουργία, αλλά και δημιουργούν προβλήματα στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Ήταν μια μαύρη κηλίδα, που όλοι ευχόμαστε να την ξεπεράσουμε. Για να μην παρεξηγηθούμε να διευκρινίσω πως η διακοπή ήταν αναγκαία, αλλά όχι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Τώρα όσον αφορά την επιστροφή μας, είναι γεγονός, πως δεν ήταν η αναμενόμενη. Η προσαρμογή ενός ποδοσφαιριστή είναι εκείνη που σε κάνει να ξεχωρίζεις. Δυστυχώς οι απώλειες ήταν μεγάλες. Παρότι έγιναν φιλότιμες προσπάθειες από όλους μας, η εικόνα στο τέλος έδειξε άλλα. Ο ποδοσφαιριστής είναι ευάλωτος και ευαίσθητος…».

-Ως πού θα το φτάσεις;

«Είμαι μικρός ακόμη (γέλια)… Τα έχω πολύ καλά με τον εαυτό μου. Όταν διαπίστωσα το ταλέντο μου και πίστεψα πως μπορώ να φτάσω ψηλά, κάθε χρονιά που τελείωνα μια «αποστολή» μου πάντα έκανα την αυτοκριτική μου. Την οποία συνεχίζω και σήμερα. Όσο αισθάνομαι δυνατός και μάχιμος, θα συνεχίζω να φοράω ποδοσφαιρικά παπούτσια και να βρίσκομαι στους αγωνιστικούς χώρους. Γι αυτό άλλωστε σήμερα που όλα τα παιδιά βρίσκονται στις παραλίες και στις ξαπλώστρες, εγώ επέλεξα την προπόνηση. Θέλω να παραμείνω ανταγωνιστικός και ελκυστικός… Μέχρι στιγμής αυτό εισπράττω! Όταν έρθει η ώρα που διαπιστώσω πως δεν μπορώ να τα καταφέρω, θα πάρω το καπελάκι μου και θα φύγω».

-Αυτό το καπελάκι φαντάζομαι κρύβει πολλές αναμνήσεις…

«Πολλές… Αλήθεια είναι αυτό… Πολλές… ΄Όμως για να είμαι δίκαιος, τολμώ να πω, πως οι περισσότερες είναι χαρούμενες. Πολλές φορές χάρηκα και λιγότερες πικράθηκα. Πάντα όταν τελείωνε ένας αγώνας, αμέσως με το σφύριγμα της λήξης κοιτούσα πως θα προετοιμαστώ για τον επόμενο. Ο ποδοσφαιριστής είναι μαχητής της πρώτης γραμμής. Θα πρέπει κάθε στιγμή και κάθε δευτερόλεπτο να δείχνει το ταλέντο του. Γι αυτό το λόγο έρχονται οι φίλαθλοι να παρακολουθήσουν έναν αγώνα και γι αυτό αμείβονται οι πρωταγωνιστές του».

-Ποια είναι η πρόβλεψή σου για το Ρουφ της νέας περιόδου;

«Είναι από τις λίγες ερασιτεχνικές ομάδες, που λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα. Βέβαια αυτό δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, αλλά οφείλεται στη διοίκηση και στους Θοδωρή Κουνάδη και Δημήτρη Κρητικό. Κάνουν τα πάντα, ώστε η ομάδα να πρωταγωνιστήσει. Κι έτσι θα πάμε… Πιστεύω πως όλα τα παιδιά, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό , ώστε να δικαιώσουμε αυτές τις προσδοκίες και από τη μεριά μας, να κάνουμε χαρούμενους αυτούς τους ανθρώπους, αλλά και τους φιλάθλους μας. Πιστεύω πως στο νέο πρωτάθλημα θα τους έχουμε κοντά μας (φίλαθλοι) και θα μας βοηθήσουν με τον τρόπο τους. Ο πήχης έχει τεθεί ψηλά και θεωρώ πως μπορούμε να τον φτάσουμε».

Η κουβέντα με ένα αυθεντικό ποδοσφαιρικό ταλέντο, όπως είναι ο Βαγγέλης Μάντζιος, δεν θα πρέπει να τελειώνει ποτέ. Αφού είναι τόσα πολλά… Όμως από λόγους ευγένειας, έπρεπε να γίνει. Πάντως η εικόνα που άφησε ο βετεράνος διεθνή ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, αλλά και πολλών ντόπιων και ευρωπαϊκών κλαμπ, ήταν εκπληκτική και πάνω από όλα ανθρώπινη και ζεστή.

Η οικειότητα, η ζεστασιά και ο ενικός αριθμός, ήταν αυτά που άνοιξαν τη συζήτηση και την άπλωσαν, με συνέπεια να γίνει ανεξέλεγκτη… Και ο Μάντζιος δεν είναι μόνον ένας γητευτής των γκολ, αλλά κι ένας υπέροχος συνομιλητής. Πάντως το αρχοντικό του στιλ, έχει κλέψει πολλές φίλαθλες καρδιές… αλλά ΚΑΙ αυτές του ΠΑΟ Ρουφ.

Διαβάστε επίσης:

Πούμπουρας: Μιλάει για πρώτη φορά για τη συνεργασία του με την Ελένη Μενεγάκη

Δέσποινα Βανδή: «14 του Ιούλη είπαν θα χανόμασταν»…Οι «προφητείες» βγήκαν αληθινές!

Ολυμπιακός: Ποιους κόβει ο Μαρτίνς από την λίστα

#Tags

  • ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ
  • ΠΑΟ ΡΟΥΦ
  • ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΝΑΔΗΣ
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Από εδώ θα δείτε το Εθνικός Πειραιά – Άρης για το Κύπελλο

Από εδώ θα δείτε το Εθνικός Πειραιά – Άρης για το Κύπελλο

Το κανάλι θα μεταδώσει την αναμέτρηση Εθνικός - Άρης για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Παλαντέσκου σε ηλικία 22 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Παλαντέσκου σε ηλικία 22 ετών

Η θλιβερή ανακοίνωση του ΠΑΟ Ρουφ.

Ποδόσφαιρο
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ο Ιστορικός είναι εδώ! Ο Πανιώνιος επιστρέφει

Ο Ιστορικός είναι εδώ! Ο Πανιώνιος επιστρέφει

Ο Πανιώνιος επιστρέφει! Ο Ιστορικός ανέβηκε στη Super League 2 και πλέον είναι μια χρονιά και μια κατηγορία από εκεί που ανήκει

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Ποδόσφαιρο: Σπάθας: Είχε «άγιο» μαζί του αλλά και…  ευχές

Σπάθας: Είχε «άγιο» μαζί του αλλά και… ευχές

Από το τροχαίο ατύχημα που είχε με τη μηχανή του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά, Γιάννης Σπάθας, γλύτωσε με κάποιους μώλωπες.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Greek Talents Scouting: Μια φωνή λογικής μέσα στην καταιγίδα ξενομανίας του ελληνικού ποδοσφαίρου

Greek Talents Scouting: Μια φωνή λογικής μέσα στην καταιγίδα ξενομανίας του ελληνικού ποδοσφαίρου

To Greek Talents Scouting είναι μια πρωτοποριακή σελίδα που αναδεικνύει τα ντόπια ταλέντα που τόσο έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑποΘΕΟΣη  ο Πάπιος…

ΑποΘΕΟΣη ο Πάπιος…

Η σεμνότητα και η ταπεινότητα τον οδήγησαν στο ύπατο παραγοντικό αξίωμα και γρήγορα έγινε αποδεκτός από όλους!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κώστας Τσιμίκας: «Sos» για τον Γιώργο Ζαγκλιβέρη που μας έχει ανάγκη!

Κώστας Τσιμίκας: «Sos» για τον Γιώργο Ζαγκλιβέρη που μας έχει ανάγκη!

Έκκληση κάνει ο Κώστας Τσιμίκας για οικονομική στήριξη στον 30χρονο ποδοσφαιριστή Γιώργο Ζαγκλιβέρη, ο οποίος πάσχει από σπάνια μορφή καρκίνου.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ιεροκλής Στολτίδης: Επιστρέφει στο ποδόσφαιρο!

Ιεροκλής Στολτίδης: Επιστρέφει στο ποδόσφαιρο!

Το πήρε απόφαση ο Ιεροκλής Στολτίδης, απίστευτο το νέο βήμα στην καριέρα του.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αλέξης Κούγιας: Έγινε χαμός – Του την έπεσαν οι οπαδοί!

Αλέξης Κούγιας: Έγινε χαμός – Του την έπεσαν οι οπαδοί!

Αντιμέτωπος με ομάδα εξαγριωμένων οπαδών βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής (29/10) ο Αλέξης Κούγιας στο παιχνίδι Βύζαντας Μεγάρων - Κόρινθος.

Ποδόσφαιρο
Sportime Αθλητικά. Αληθινά. Ανεξάρτητα.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ SPORTIME Καρνεάδου 25-29, 106 75, Αθήνα E-mail: info[at]sportime.gr Τηλ. κέντρο: (+30) 210 99 55 364

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • Ποδόσφαιρο
  • Μπάσκετ
  • Must Read
  • Sportime BET
  • Media
  • Συμβαίνει τώρα
  • Extratime
  • Ελληνοτουρκικά
  • Viral
  • Sportime PDF
  • Εμείς
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Εγγραφή e-Sportime
  • FAQ e-Sportime
  • Όροι Χρήσης e-Sportime

SOCIAL

Facebook Twitter Instagram YouTube RSS Feed
Sportime on App Store
Sportime © 2018 - 2025 • All rights reserved