Γιατί καμία Ελληνική ομάδα δε θα γίνει Μπόντο Γκλιμτ
Παγκόσμιος θαυμασμός για την Μπόντο Γκλιμτ, όμως καμία Ελληνική ομάδα δε θα γίνει έτσι και υπάρχουν λόγοι για αυτό
Παγκόσμιος θαυμασμός για την Μπόντο Γκλιμτ, όμως καμία Ελληνική ομάδα δε θα γίνει έτσι και υπάρχουν λόγοι για αυτό.
Η τέως πρωταθλήτρια Νορβηγίας πέταξε εκτός συνέχειας στο Champions League την πρωτοπόρο στην Ιταλία, Ίντερ. Με το πρωτάθλημα να έχει ολοκληρωθεί, έχει μόνο ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Και συνεχίζει.
Προκρίθηκε στη φάση των 16. Μάλιστα με δύο νίκες αφού μετά το δύσκολο, για τους αντιπάλους, γήπεδο της με τον συνθετικό τάπητα, νίκησε και στο Μιλάνο.
Η Μπόντο Γκλιμτ έχει αποκτήσει και τον Ελληνικό θαυμασμό. Βέβαια, πρόκειται για κάτι που δε θα γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Ανάλογη διαδικασία δηλαδή. Γιατί υπάρχουν σημαντικοί λόγοι. Κάποιοι βασικοί.
Στο Μπόντο των περίπου 50.000 κατοίκων δεν αγαπούν τη νίκη και μόνο αυτή. Αγαπούν την πόλη και την ομάδα τους. Που έως και το 2020 είχε μόνο να επιδείξει 2η θέση στο πρωτάθλημα και 2 Κύπελλα. Τα τελευταία 6 χρόνια μέσω της πολύχρονης διαδικασίας να βγουν παίκτες έχει 4 πρωταθλήματα.
Έχει τον ίδιο προπονητή από το 2018, τον Κγέτιλ Κνούτσεν. Και ω τι έκπληξη. Φέτος, που έχασαν το πρωτάθλημα (ολοκληρώθηκε με νικήτρια τη Βίκινγκ), έμεινε στον πάγκο. Η Μπόντο Γκλιμτ έδωσε τεράστια βάση στην ανάπτυξη παικτών από τις ακαδημίες. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς πήραν μεταγραφή σε Ιταλία, Γερμανία.
Δεν προσαρμόστηκαν. Επέστρεψαν. Δόθηκαν αντί αρκετών εκατομμυρίων. Αποκτήθηκαν πίσω επίσης με αρκετά χρήματα. Η Μπόντο Γκλιμτ δίνει βάση στην ανάπτυξη παικτών. Στη δημιιουργία ενός συνόλου, που θα είναι ομάδα. Θα έχει ομοιογένεια και ίδιο προπονητή για χρόνια.
Αυτό στην Ελλάδα δε θα γίνει ποτέ. Στην Ελλάδα, στην πρώτη ήττα, ο προπονητής είναι στην πόρτα της εξόδου. Και όλοι θέλουν αποτέλεσματα σε όλα (ακαδημίες, μεταγραφές κ.τ.λ.) άμεσα. Χθες.