ΙΣΠΑΝΙΑ

24 Ιουλίου 2000: Όταν ο Λουίς Φίγκο έγινε… Μαδριλένος προδότης!

Πέρασαν 20 χρόνια από τις 24 Ιουλίου 2000, όταν πραγματοποιήθηκε η πιο πολυσυζητημένη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, με τον Λουίς Φίγκο να αφήνει την Μπαρτσελόνα για την Ρεάλ. Σαν σήμερα λοιπόν, 24 Ιουλίου, η Ρεάλ κάλυψε την ρήτρα του συμβολαίου του Φίγκο (2.000.000 ευρώ) και απέκτησε τον ηγέτη του μεγάλου αντιπάλου, της Μπαρτσελόνα! Μάλιστα,...
24 Ιουλίου 2000: Όταν ο Λουίς Φίγκο έγινε… Μαδριλένος προδότης!

Πέρασαν 20 χρόνια από τις 24 Ιουλίου 2000, όταν πραγματοποιήθηκε η πιο πολυσυζητημένη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, με τον Λουίς Φίγκο να αφήνει την Μπαρτσελόνα για την Ρεάλ.

Σαν σήμερα λοιπόν, 24 Ιουλίου, η Ρεάλ κάλυψε την ρήτρα του συμβολαίου του Φίγκο (2.000.000 ευρώ) και απέκτησε τον ηγέτη του μεγάλου αντιπάλου, της Μπαρτσελόνα!

Μάλιστα, το συγκεκριμένο ποσό αποτελούσε παγκόσμιο ρεκόρ, μιας και ποτέ δεν είχαν ποτέ δοθεί τόσα χρήματα για έναν παίκτη.

Λίγο πριν από το τέλος της σεζόν 1999-00, ο Πορτογάλος ενημέρωσε τον πρόεδρο των «μπλαουγκράνα» ότι υπάρχουν ομάδες που μπορούν να καλύψουν την ρήτρα του συμβολαίου του.

Η Μπαρτσελόνα πρότεινε αναπροσαρμογή συμβολαίου με αύξηση των αποδοχών, με τον ίδιο όμως να έχει υπογράψει προσύμφωνο με τον Πέρεθ, ο οποίος προεκλογικά είχε προαναγγείλει τη…βόμβα, χωρίς όμως να τον πιστεύουν πολλοί.

Στις 23 Οκτωβρίου 2000 η Μπαρτσελόνα υποδέχτηκε την Ρεάλ Μαδρίτης στο «Καμπ Νου». Όταν ο Φίγκο βρήκε στον αγωνιστικό χώρο 98.000 οπαδοί φώναζαν τόσο δυνατά που τον έκαναν να πιάνει τα αυτιά του.

Από αντικείμενα; Πορτοκάλια, σάντουιτς, μέχρι και κινητά τηλέφωνα! Εκείνος δεν εκτέλεσε κανένα κόρνερ, με τη Ρεάλ να είναι γενικά επηρεασμένη και τελικά να χάνει με 2-0.

Επιστήμονες μέτρησαν τον ήχο από τις αποδοκιμασίες των οπαδών και έδειξαν πως ήταν πιο εκκωφαντικός από αυτόν ενός Boeing 747 κατά την απογείωση!

Ένα χρόνο μετά έρχεται η εκδίκηση για τον Φίγκο, ο οποίος με ένα άψογο πλασέ έγραψε το 2-0, ξεσπώντας σε τρελούς πανηγυρισμούς.

Η δεύτερη… επίσκεψη του Φίγκο στην Καταλονία, τον Νοέμβριο του 2002, ήταν εξίσου εφιαλτική με την πρώτη. Έτσι, όταν εκτελούσε κόρνερ, τα αντικείμενα έπεφταν βροχή, ενώ στο γρασίδι βρέθηκε μέχρι και μία γουρουνοκεφαλή!

«Στο δεύτερο ή στο τρίτο κόρνερ γύρισα στον Φίγκο και του είπα: Ξέχασέ το φίλε, είσαι μόνος σου τώρα’. Πήγαινα κοντά στον Λουίς και του έδινα την δυνατότητα για πάσα στο κόρνερ, αλλά όχι αυτήν την φορά. Από τις εξέδρες έπεφταν πύραυλοι… κέρματα, ένα μαχαίρι, ένα γυάλινο μπουκάλι από ουίσκι. Johnnie Walker, νομίζω. Ή J&B. Καλύτερα να μείνω μακριά. Κοντινά κόρνερ; Δεν νομίζω» θυμάται ο Μίτσελ Σαλγάδο.

Εν τέλει πάντως, αυτή η μετακίνηση ήταν η αρχή των Galácticos. Το 2001 πήρε τον Ζινεντίν Ζιντάν από την Γιουβέντους, το 2002 τον Ρονάλντο από την Ίντερ και το 2003 τον Ντέιβιντ Μπέκαμ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

 

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Το μεγαλύτερο σύλλογο της Μαδρίτης τον ίδρυσαν Καταλανοί και… Άγγλοι

Το μεγαλύτερο σύλλογο της Μαδρίτης τον ίδρυσαν Καταλανοί και… Άγγλοι

Είναι το μεγαλύτερο κλαμπ της Μαδρίτης

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Γιατί ο Λιζαραζού αν και Γάλλος έπαιξε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο

Γιατί ο Λιζαραζού αν και Γάλλος έπαιξε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο

Γιατί ο Λιζαραζού έπαιξε στο Μπιλμπάο

Ποδόσφαιρο
Ισπανία: Κι όμως! Στην Ισπανία ανήκουν 2 πόλεις που βρίσκονται στη Βόρεια Αφρική!

Κι όμως! Στην Ισπανία ανήκουν 2 πόλεις που βρίσκονται στη Βόρεια Αφρική!

Η Ισπανία έχει 2 πόλεις στη Βόρεια Αφρική

Ισπανία
Ισπανία: Η Ισπανία δεν είναι μόνο η Χώρα των Βάσκων, η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη – Αυτές είναι οι 17 αυτόνομες κοινότητες της

Η Ισπανία δεν είναι μόνο η Χώρα των Βάσκων, η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη – Αυτές είναι οι 17 αυτόνομες κοινότητες της

Η Ισπανία και οι αυτόνομες κοινότητες

Ισπανία
Ποδόσφαιρο: Έγραψε ιστορία η Μπαρτσελόνα – Πέτυχε τις περισσότερες νίκες σε El Clásico σε μία σεζόν!

Έγραψε ιστορία η Μπαρτσελόνα – Πέτυχε τις περισσότερες νίκες σε El Clásico σε μία σεζόν!

Τα πιτσιρίκια της Μπαρτσελόνα έτοιμα να κάνουν δικό τους το μέλλον!

Ποδόσφαιρο
World Football: Η Πάρμα τον ήθελε «πάση θυσία», αλλά τον πήρε η… μοίρα: Έτσι έχασε τον Ριβάλντο και τον βρήκε η Μπάρτσα!

Η Πάρμα τον ήθελε «πάση θυσία», αλλά τον πήρε η… μοίρα: Έτσι έχασε τον Ριβάλντο και τον βρήκε η Μπάρτσα!

Ήταν έτοιμη να τον φέρει στην Ευρώπη πρώτη. Αλλά η Parmalat μπλόκαρε τη μεταγραφή. Κάπως έτσι, η Πάρμα έχασε τον Ριβάλντο, η Λα Κορούνια τον πρόλαβε και η Μπαρτσελόνα… τον απογείωσε.

World Football
ΠαραFootball: «10 εναντίον 80.000»: Η νύχτα που ο Μουρίνιο νίκησε την Μπαρτσελόνα και τα… εκτοξευόμενα ποτιστικά!

«10 εναντίον 80.000»: Η νύχτα που ο Μουρίνιο νίκησε την Μπαρτσελόνα και τα… εκτοξευόμενα ποτιστικά!

Ένα από τα πιο εμβληματικά έπη του Champions League του Μουρίνιο ήταν όταν οδήγησε την Ίντερ στον τελικό μέσα στο Καμπ Νου, με 10 παίκτες, απέναντι σε μια οργισμένη Μπαρτσελόνα....

ΠαραFootball
Ποδόσφαιρο: Είμαστε σίγουροι! Δεν είστε έτοιμοι για τη νέα Ρεάλ Μαδρίτης!

Είμαστε σίγουροι! Δεν είστε έτοιμοι για τη νέα Ρεάλ Μαδρίτης!

Όλα έτοιμα για τη Ρεάλ Μαδρίτης της νέας εποχής!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Πήγε για το μεγάλο μπαμ! Να πάρει τον σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα που τώρα κοστίζει 80 εκατομμύρια ευρώ

Ολυμπιακός: Πήγε για το μεγάλο μπαμ! Να πάρει τον σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα που τώρα κοστίζει 80 εκατομμύρια ευρώ

Ο Ολυμπιακός κάποτε πήγε να πάρει τον σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα

Ποδόσφαιρο