ΙΤΑΛΙΑ

Ιμπραΐμοβιτς: «Μαραντόνα, ο μοναδικός καλύτερός μου!»

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων τόνισε πως ο Μαραντόνα είναι ανώτερος από τον ίδιο ενώ χαρακτήρισε... σπίτι του την Μίλαν.
Ιμπραΐμοβιτς: «Μαραντόνα, ο μοναδικός καλύτερός μου!»

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων τόνισε πως ο Μαραντόνα είναι ανώτερος από τον ίδιο ενώ χαρακτήρισε… σπίτι του την Μίλαν.

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς παραχώρησε συνέντευξη στην «Gazzetta dello Sport» και μίλησε για τον Ντιέγκο Μαραντόνα αλλά και την καριέρα του στην Μίλαν.

Αρχικά τόνισε: «Είμαι χαμογελαστός. Το χαμόγελο που δίνει ζωή. Ο μοναδικός αληθινός εχθρός είναι ο εαυτός μου: όταν νικάω τον εαυτό μου πετάω»

Για τη Μίλαν: «Έπαιξα σε τόσες ομάδες και τις σέβομαι όλες. Έχω μεγάλες αναμνήσεις. Αλλά η Μίλαν είναι εκεί που νιώθω το σπίτι μου. Πηγαίνω στο Μιλανέλο κάθε πρωί και δεν βιάζομαι να επιστρέψω γιατί εδώ είναι το σπίτι μου. Το ένιωσα από την πρώτη στιγμή που ήρθα στη Μίλαν το 2010 με τον Γκαλιάνι και τον Μπερλουσκόνι. Άλλη ατμόσφαιρα. Μου έλεγαν είσαι στο σπίτι σου, κάνε ό,τι θες, αλλά φέρε αποτελέσματα. Γι’ αυτό μου άρεσε. Η Μίλαν είναι πρώτη των πρώτων».

Για την παιδική του ηλικία: «Το μισώ είναι άσχημη λέξη, το να μισείς κάποιον είναι βαρύ. Σημαίνει ότι έχει ξεπεράσει τα όρια. Στον κόσμο μου δεν υπάρχει μίσος. Δεν μισώ. Είμαι αυτός που είμαι, αλλά μπορώ να γίνω και το αντίθετο. Είμαι και τα δύο: φτωχός και πλούσιος. Να ένα πράγμα που δεν μου αρέσει σε αυτόν τον κατασκευασμένο, ψεύτικό κόσμο: Οι διάσημοι χαιρετιούνται μεταξύ τους λες και γνωρίζονται, “ε, τι κάνεις”. Εγώ εάν δεν σε γνωρίζω, δεν σε γνωρίζω».

Για την ηλικία του: «Δεν μου προκαλεί φόβο ότι μεγαλώνω. Όσες φορές έκανα σχέδια, δεν πήγαν όπως θα ήθελα. Είμαι περισσότερο με το carpe diem. Χρειάζεται μόνο να είσαι υγιής και να έχεις θετική ενέργεια. Θετικά vibes. Γιατί όλα μπορούν ν’ αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Όταν ο αδερφός μου ο Σάπκο πέθανε από 14μηνη μάχη με τη λευχαιμία, κατάλαβα ότι η ζωή κυλά γρήγορα. Πρέπει να είσαι καλά».

Για το εάν έκανε κάποια… χαζομάρα στο παρελθόν: «Μια φορά έκλεψα ένα αυτοκίνητο, όχι γιατί θα με βοηθούσε, αλλά για την αδρεναλίνη. Αλλά έτρεξα αμέσως και έφυγα, δεν ένιωθα καλά. Ήμασταν πέντε φίλοι, οι μαλ… του γκέτο, τόσες μαλ…»

Για την ιδανική ενδεκάδα: «Τέρμα ο Μπουφόν, ο πιο δυνατος. Δεξιός μπακ το Μάξγουελ, φίλος μου. Μετά βάζουμε τα τέρατα, Νέστα και Καναβάρο για κεντρικούς αμυντικούς. Ο Φάμπιο με πήγε στη Νάπολη με σκούτερ, είναι τρελός. Εγώ όμως πιο πολύ. Μάικον δεξιός μπακ. Μετά Νέντβεντ, νούμερο ένα. Με βοήθησε περισσότερο από όλους να βελτιωθώ, τόσο εγκεφαλικά όσο κι αγωνιστικά. Μετά Βιεϊρά και Τσάβι. Μπορώ να βάλω και άλλους παίκτες, που δεν έχω παίξει μαζί; Καλύτερα Καφού δεξιός μπακ. Μετά η επίθεση είναι εύκολη. Ζιντάν, Ρονάλντο το φαινόμενο που είναι και ίνδαλμά μου. Και Μαραντόνα γιατί είναι ο πιο δυνατός όλων. Ναι αυτός ήταν πιο δυνατός ακόμη κι από μένα. Τώρα κάνω τον προπονητή και μια μέρα ίσως γίνω».

Για τα μυστικά του παιχνιδιού: «Μαγεία; Δεν έχω κάνει τόσα πράγματα. Το πιο σημαντικό ήταν ότι έκανα τη διαφορά. Σε πολλούς μοιάζει αδύνατο να κάνει κάποιος σαν κι εμένα αυτά που κάνει στο γήπεδο. Και δεν τα έκανα μόνο μια φορά, τα έκανα τόσες. Όταν ήμουν μικρός ήθελα να γίνω όσο πιο πλήρης γινότα, δεν ήθελα μόνο να είμαι καλός μόνο στην ντρίμπλα, ή το σουτ ή την κεφαλιά. Είμαι πλήρης κι αυτό είναι η μαγεία μου. Όταν είμαι στο γήπεδο, είμαι 200% συγκεντρωμένος και απαιτώ το ίδιο κι από τους άλλους. Ας κάνουμε πλάκα μετά».

Για τη Χρυσή Μπάλα που δεν κέρδισε ποτέ: «Δεν θα άλλαζα τα 12 Guldbollen (αντίστοιχο βραβείο στη Σουηδία) για ένα του France Football. Γιατί για μένα αυτό σημαίνει συνέχεια σε αυτό που κάνω. Έχω δει τόσους που κέρδισαν Μουντιάλ, Euro, Champions League, ακόμη και τη Χρυσή Μπάλα, είχαν φανταστική χρονιά και μετά εξαφανίστηκαν. Αντίθετα εγώ είμαι στο παιχνίδι 25 χρόνια. Πάντα σε τοπ επίπεδο. Λοιπόν δεν αλλάζω τίποτα για ένα πράγμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζίβκοβιτς: «Εξαιρετική επιλογή ο ΠΑΟΚ, θέλουμε το πρωτάθλημα»

Για τη νοοτροπία του: «Η νίκη είναι το ναρκωτικό μου. Είναι δύσκολο να το εξηγήσω, αλλά όταν είμαι στο γήπεδο πρέπει να νικήσω. Με κάθε κόστος, πάντα. Έχω ένα 95% νικών στις προπονήσεις. Δεν είναι ψέμα. Όταν χάνω φαίνεται, αλλά δεν συμβαίνει συχνά να χάνω. Ίσως τυχαίνει μερικές φορές και με την ομάδα, όπως με την ισοπαλία κόντρα στην Πάρμα. Πριν από έξι μήνες οι παίκτες ίσως να ήταν ευχαριστημένοι, αντίθετα τώρα ήταν όλοι θυμωμένοι. Έτσι πρέπει να είναι».

Για τους στόχους: “Έχω κερδίσει κάτι σε όλες τις ομάδες που έπαιξα. Αλλά αυτή η χρονιά με τη Μίλαν είναι πιο όμορφη και δύσκολη πρόκληση της καριέρας μου. Θα δούμε πώς θα τελειώσει, γιατί θα είναι η πιο όμορφη νίκη, το καλύτερο που έχω κάνει. Δεν έχω φόβο να ονειρευτώ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε”.

Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Στρεφέτσα: Από όνειρο σε νέα αρχή

Στρεφέτσα: Από όνειρο σε νέα αρχή

Ο Στρεφέτσα έζησε έξι μήνες στον Ολυμπιακό με περιορισμένο ρόλο και συνεχίζει στην Πάρμα, ψάχνοντας χρόνο και σταθερότητα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Έγινε… Ηλιόπουλος ο Σπαλέτι και την «έπεσε» στον διαιτητή

Έγινε… Ηλιόπουλος ο Σπαλέτι και την «έπεσε» στον διαιτητή

Το αποτέλεσμα δίνει σημαντική ώθηση στην ομάδα του Μιλάνου στη μάχη της κορυφής.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πάει για βασικός ο Στρεφέτσα που βγάζει μάτια στην Πάρμα

Πάει για βασικός ο Στρεφέτσα που βγάζει μάτια στην Πάρμα

Ο Ιταλοβραζιλιάνος εξτρέμ βρίσκεται σε καλή κατάσταση και έχει κερδίσει πόντους στις προπονήσεις.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η αποστολή της Ρόμα για Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ – Μέσα ο Τσιμίκας

Η αποστολή της Ρόμα για Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ – Μέσα ο Τσιμίκας

Η Ρόμα ανακοίνωσε την αποστολή για το ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με Σβιλάρ, Γκολίνι, Ντιμπάλα, Σουλέ, και Τσιμίκα στις επιλογές.

Ποδόσφαιρο
Sportime BET: Σούπερ προσφορά* για τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και τα Σούπερ Καπ Ισπανίας και Γαλλίας από το Pamestoixima.gr

Σούπερ προσφορά* για τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και τα Σούπερ Καπ Ισπανίας και Γαλλίας από το Pamestoixima.gr

Με δυνατές αναμετρήσεις συνεχίζονται η Premier League και η Serie A

Sportime BET
Ποδόσφαιρο: Πληρώνει ακόμη το… καταραμένο φιλικό με τον Ολυμπιακό ο Λουκάκου

Πληρώνει ακόμη το… καταραμένο φιλικό με τον Ολυμπιακό ο Λουκάκου

Ο Ρομέλου Λουκάκου έμεινε εκτός αποστολής της Νάπολι με την Κρεμονέζε, με τον τραυματισμό από το φιλικό με τον Ολυμπιακό να παίζει καθοριστικό ρόλο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Μόρο τα σπάει στην Μπολόνια

Ο Μόρο τα σπάει στην Μπολόνια

Ο Νίκολα Μόρο είχε διαφανεί ως πρώτος στόχος της ΑΕΚ για τα χαφ, πλέον κάνει συγκλονιστική σεζόν στην Μπολόνια

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η ιστορική ομάδα που κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό

Η ιστορική ομάδα που κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό

Μια από τις πιο ιστορικές ομάδες στην Ευρώπη κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό και στην... πόλη έχει σημάνει συναγερμός

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Χρήστος Μανδάς: Συνεχίζει να πιέζει η Γουλβς – Πιθανή αποχώρηση από τη Λάτσιο τον Ιανουάριο!

Χρήστος Μανδάς: Συνεχίζει να πιέζει η Γουλβς – Πιθανή αποχώρηση από τη Λάτσιο τον Ιανουάριο!

Πού θα βρίσκεται στο μέλλον ο Χρήστος Μανδάς!

Ποδόσφαιρο