ΙΤΑΛΙΑ

Ίντερ: Πώς έχει φτάσει να βρίσκεται μία ανάσα από το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 2010

Η Ίντερ υπέταξε και την Κάλιαρι (1-0) και πετάει προς τον τίτλο, προς το σβήσιμο μιας αναμονής, που κρατάει από το 2010.
Ίντερ: Πώς έχει φτάσει να βρίσκεται μία ανάσα από το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 2010

Η Ίντερ υπέταξε και την Κάλιαρι (1-0) και πετάει προς τον τίτλο, προς το σβήσιμο μιας αναμονής, που κρατάει από το 2010.

Έντεκα συνεχόμενες νίκες, 14 διαδοχικά ματς δίχως ήττα. Έντεκα βαθμοί διαφορά από τον 2ο (Μίλαν). Πέντε ακόμα νίκες, στις 8 αγωνιστικές που απομένουν στη Serie A, θα οδηγήσουν σε μαθηματική επικύρωση της στέψης και σε γκρέμισμα της 9ετούς αυτοκρατορίας της Γιουβέντους στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Η Ίντερ είναι πολύ κοντά στο όνειρο, πολύ κοντά σε αυτό που τόσο πολύ θέλει.

Θα είναι ο θρίαμβος του Αντόνιο Κόντε; Κανείς πρέπει να είναι ο… Αντόνιο Κασάνο για να υποστηρίξει το αντίθετο. Όχι ότι ο παλαίμαχος επιθετικός δεν εκτιμά τις ικανότητες του 51χρονου προπονητή: «Το έχω πει πολλές φορές ότι μαζί του κάθε ομάδα έχει τουλάχιστον +15 βαθμούς σε μια σεζόν». Τότε; Τι είναι αυτό που τον πειράζει; Το αμυντικογενές. Αυτό δεν το μπορεί, δεν το βαστά. Τόσο πολύ ώστε κάλεσε τη διοίκηση των «ιντερίστι» να απολύσει (!) τον Κόντε.

Εννοείται πως ο τρελό-Αντόνιο, όπως για άλλο λόγο τον λέγαμε όταν ακόμα έπαιζε μπάλα, δεν πρόκειται να εισακουστεί. Στο «νερατζούρο» κομμάτι του Μιλάνου πίνουν νερό στο όνομα του προπονητή τους. Κι άλλωστε, εξ αρχής ήξεραν τι αγόρασαν. Επιλέγοντας έναν τόσο «Γιουβεντοθρεμμένο» κόουτς, η Ίντερ έκανε μία έμμεση παραδοχή: Ότι χρειάζεται κάποιον να της μεταλαμπαδεύσει αυτήν την κουλτούρα νικητή που πρεσβεύει όσο λίγοι το κλαμπ του Τορίνο. Και η διαδικασία εξελίσσεται περίφημα.

Οργάνωση και πειθαρχία

Η Ίντερ είναι μία ομάδα που έπαθε και έμαθε, δούλεψε και διόρθωσε τις αδυναμίες της. Μια ομάδα επίσης με μεγάλη υπομονή, καλογυμνασμένη, λέει πολλά ότι το 70% των τερμάτων της έχουν σημειωθεί στο β’ ημίχρονο. «Μπορείτε να μας βάλετε γκολ;», είναι η σιωπηρή πρόκληση που κάθε αντίπαλος έχει να αντιμετωπίσει. Λιγοστοί τα καταφέρνουν. Ναι, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και ναι, δεν είναι συνηθισμένο για wannabe πρωταθλήτρια να τελειώνει αναμετρήσεις λιγότερο ποσοστό κατοχής μπάλας από θεωρητικά και πρακτικά κατώτερους της αντιπάλους. Είναι, πάντως, μία συνειδητή επιλογή του Κόντε.

Ο αλενατόρε ποτέ δεν θα παραδεχτεί δημοσίως ότι η ομάδα του παίζει με αντεπιθέσεις, κοιτάει να το ωραιοποιήσει. Μία ή άλλη, έχει αποτέλεσμα. Και επειδή παντού και πάντα αυτό μετράει και δίνει τίτλους, όσοι τον κατακρίνουν χάνουν την ουσία. Δεν λένε, για παράδειγμα, ότι παρά τη θέση άμυνας, η Ίντερ επιτρέπει ελάχιστες ευκαιρίες στον αντίπαλο. Ότι σε κανένα παιχνίδι στο β’ μισό της σεζόν δεν βρέθηκε, έστω για ένα λεπτό, να κυνηγά στο σκορ! Αυτό απαιτεί υψηλότατο βαθμό οργάνωσης και πειθαρχίας. Νο1 στόχος και προτεραιότητα είναι η επιστροφή στην κορυφή. Αυτός εξυπηρετείται προς ώρας μια χαρά. Αν και όταν με το καλό καλυφθεί αυτό το «τικ», τότε η Ίντερ, απελευθερωμένη και με ανανεωμένη αυτοπεποίθηση, θα πρέπει και θα κοιτάξει το επόμενο στάδιο εξέλιξης.

Ο Λουκάκου και οι άλλοι

Σε επίπεδο παικτών, η ιταλική ομάδα έχει όλα τα φόντα να νιώθει καλυμμένη. Με Ρομέλου Λουκάκου και Λαουτάρο Μαρτίνες μπροστά, διαθέτει το καλύτερο δίδυμο επιθετικών στην Ευρώπη, 36 γκολ και 14 ασίστ έχουν τα δυο τους. Ειδικά ο Βέλγος κάνει σεζόν βγαλμένη από το εγχειρίδιο του πώς πρέπει να παίζει ένα σύγχρονο 9άρι. Πηγές ικανοποίησης έρχονται και από εκεί που δεν το περιμέναμε. Ποιος περίμενε ότι ο Ιβάν Πέρισιτς θα μπορούσε να παίξει τόσο καλά ως φουλ μπακ; Ποιος περίμενε ότι ο Κρίστιαν Έρικσεν είχε ακόμα μέλλον με τη «νερατζούρο» φανέλα όταν τον Γενάρη πλασαριζόταν από τα ΜΜΕ ως τελειωμένος;

Προσθέστε την ιδιοφυία του Μπαρέλα στο κέντρο, τη συνέπεια του Μπρόζοβιτς, την ταχύτητα και την ποικιλία του Χακίμι στα άκρα, την συνεχή πρόοδο του Μπαστόνι και την πείρα του Σκρίνιαρ στα στόπερ, τη διαχρονικότητα του Χαντάνοβιτς και έχετε τους πρωταγωνιστές. Με την απαραίτητη υποσημείωση ότι στην εντέλεια αποδίδουν και οι λεγόμενοι ρολίστες, όπως για παράδειγμα οι Νταρμιάν και Ασλεϊ Γιανγκ.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Είχε μόνο 2 Κύπελλα πριν πάει ο Μαραντόνα και στη συνέχεια απογειώθηκε

Είχε μόνο 2 Κύπελλα πριν πάει ο Μαραντόνα και στη συνέχεια απογειώθηκε

Πριν πάει ο Μαραντόνα είχε όλα κι όλα 2 Κύπελλα

Ποδόσφαιρο
Έλληνες του εξωτερικού: Μπάμπης Λυκογιάννης : Ούτε ΑΕΚ, ούτε κάτι άλλο…

Μπάμπης Λυκογιάννης : Ούτε ΑΕΚ, ούτε κάτι άλλο…

Υπάρχει λόγος τελικά που δεν θέλει να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη, για την ώρα τουλάχιστον, ο Μπάμπης Λυκογιάννης

Έλληνες του εξωτερικού
Έλληνες του εξωτερικού: Ψηλά στη λίστα της ΑΕΚ και Έλληνας στόπερ

Ψηλά στη λίστα της ΑΕΚ και Έλληνας στόπερ

Η ΑΕΚ το ψάχνει και για τον Έλληνα στόπερ

Έλληνες του εξωτερικού
Έλληνες του εξωτερικού: Μπάμπης Λυκογιάννης: Έγραψε ιστορία!

Μπάμπης Λυκογιάννης: Έγραψε ιστορία!

Η Μπολόνια κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας για πρώτη φορά μετά το 1974 και ο Μπάμπης Λυκογιάννης είναι πλέον μέρος της ιστορίας της, γράφοντας τη δική του ξεχωριστή σελίδα στο ιταλικό ποδόσφαιρο.

Έλληνες του εξωτερικού
Ποδόσφαιρο: Έχει στο όνομά της τη λέξη Ελλάς, παίζει σε ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης και το έχει κατακτήσει, σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών

Έχει στο όνομά της τη λέξη Ελλάς, παίζει σε ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης και το έχει κατακτήσει, σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών

Έχει στο όνομά της τη λέξη Ελλάς

Ποδόσφαιρο
Specials: Η Πίζα ξαναβλέπει Serie A μετά από 34 χρόνια – Ο Πίπο Ιντζάγκι έγραψε ιστορία

Η Πίζα ξαναβλέπει Serie A μετά από 34 χρόνια – Ο Πίπο Ιντζάγκι έγραψε ιστορία

Μετά από δεκαετίες περιπλάνησης, διοικητικών κρίσεων και οικονομικής αβεβαιότητας, η Πίζα επιστρέφει στα σαλόνια της Serie A. Στο τιμόνι της, ένας «ειδικός» στις ανόδους: ο Πίπο Ιντζάγκι.

Specials
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ολυμπιακός: Η έκπληξη με τον παίκτη των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο

Ολυμπιακός: Η έκπληξη με τον παίκτη των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο

Ο Ολυμπιακός ακούστηκε πως ενδιαφέρεται για την περίπτωσή του αλλά το συμβόλαιό του στην Ιταλία δεν είναι μικρό

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠαραFootball: Λέτσε: Ένα λευκό πανί, μια κραυγή διαμαρτυρίας για τον άδικο χαμό του Φιορίτα

Λέτσε: Ένα λευκό πανί, μια κραυγή διαμαρτυρίας για τον άδικο χαμό του Φιορίτα

Σοκαρισμένοι από τον ξαφνικό θάνατο του φυσιοθεραπευτή τους, οι παίκτες της Λέτσε αναγκάστηκαν να κατέβουν στο γήπεδο μόλις δύο ημέρες μετά την τραγωδία...

ΠαραFootball
Ποδόσφαιρο: Ρανιέρι: Η Ρόμα είναι η ζωή μου – Μια επιστροφή όλο ψυχή που άξιζε τον κόπο

Ρανιέρι: Η Ρόμα είναι η ζωή μου – Μια επιστροφή όλο ψυχή που άξιζε τον κόπο

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι επέστρεψε εκεί όπου χτυπάει πάντα η καρδιά του: στη Ρόμα. Και την οδηγεί ξανά σε ασφαλή μονοπάτι, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, κόντρα στο χρόνο.

Ποδόσφαιρο