ΙΤΑΛΙΑ

Serie A: Ποίηση στη βροχή από Μπενασέρ και ξανά πρωτιά για Μίλαν – Η βαθμολογία

Serie A: Στο συν τρία οι «ροσονέρι» από τη Νάπολι - Δεύτερη συνεχόμενη απώλεια βαθμών για την Ίντερ που κινδυνεύει να χάσει το τρένο του τίτλου
Serie A: Ποίηση στη βροχή από Μπενασέρ και ξανά πρωτιά για Μίλαν – Η βαθμολογία

Serie A: Στη Σαρδηνία, η καταρρακτώδης βροχή διακόπηκε από έναν κεραυνό. Αυτόν του Ισμαέλ Μπενασέρ που σκόραρε για τη Μίλαν.

O 24χρονος Αλγερινός μέσος των «ροσονέρι», με μια στιγμή ποδοσφαιρικής ποίησης κάτω από τη βροχή που έπεφτε… straight through στην έδρα της Κάλιαρι, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Μιλανέζων (0-1).

Με πανέμορφο γυριστό εν κινήσει, ο Μπενασέρ τίναξε για μία και μοναδική φορά σε όλη την αναμέτρηση τα δίχτυα των γηπεδούχων (59΄). Αυτό το «διπλό», έφερε ξανά την ομάδα του Πιόλι στην κορυφή, στο συν τρία από τη Νάπολι και στο συν έξι από την Ίντερ.



 

Μοιραίο στραβοπάτημα για Ίντερ

Δεύτερη μοιραία απώλεια βαθμών για την Ίντερ στις δύο τελευταίες αγωνιστικές και τα πράγματα για τον τίτλο δυσκολεύουν.

Οι «νερατζούρι» παραλίγο να υποστούν ήττα από τη Φιορεντίνα στο «Μεάτσα», αλλά ακόμα και το 1-1 που απέσπασαν μοιάζει να τους εκτροχιάζει από την υπόθεση του scudetto.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 50ο λεπτό με τον Λούκας Τορέιρα, με τον Ντένζελ Ντάμφρις να απαντά άμεσα (55΄) για τους γηπεδούχους.

Γκραν-γκινιόλ έγινε το παιχνίδι στο τέλος, με τον Αλέξις Σάντσες να αστοχεί από το ύψος του πέναλτι στο 89΄ και τον Ικονέ στις καθυστερήσεις να βλέπει τον Χαντάνοβιτς να βγαίνει νικητής στο μεταξύ τους τετ α τετ.

Πλέον, το σύνολο του Ιντζάγκι βρίσκεται στο μείον τρία από τη Νάπολι και τη Μίλαν, με τους «ροσονέρι» να δοκιμάζονται στη Σαρδηνία.



 

Serie A: Ο μασκοφόρος Οσιμέν κράτησε τη Νάπολι σε τροχιά τίτλου

Στο πρόσωπο του Βίκτορ Οσιμέν, οι φίλοι της Νάπολι βλέπουν τον δικό τους υπερήρωα, ο οποίος τους διατηρεί σε τροχιά scudetto.

Ο Ζεράρ Ντεουλοφέου στρίμωξε στα σχοινιά τη Νάπολι (22΄), αλλά οι «παρτινοπέι» με τον μασκοφόρο εκδικητή, Βίκτορ Οσιμέν πραγματοποίησαν κόντρα στην Ουντινέζε μια μεγάλη ανατροπή (2-1), η οποία τους κρατάει στη διεκδίκηση του τίτλου ανεβάζοντάς τους προσωρινά στην κορυφή.

Συνεχίζεται η αντεπίθεση από τους Ναπολιτάνους, οι οποίοι την προηγούμενη αγωνιστική προσπέρασαν την Ίντερ.

Το παιχνίδι στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» ξεκίνησε με τις καλύτερες… εικαστικές προϋποθέσεις. Οι παίκτες του Λουτσιάνο Σπαλέτι φόρεσαν τις κόκκινες εμφανίσεις με τη μορφή του Ντιέγκο στο μπροστινό μέρος.

Μια εκπληκτική εικόνα, η οποία τους έδωσε ένα ακόμα κίνητρο για να τιμήσουν τη φανέλα της ομάδας. Ωστόσο, ο Ντεουλοφέου άνοιξε το σκορ (22΄) και το ματς έδειχνε να στραβώνει.

Το 0-1 του ημιχρόνου άρχισε να ξυπνά την ανησυχία στις τάξεις των φιλάθλων των γηπεδούχων. Άλλωστε, οι γκέλες της φετινή σεζόν σε καίρια σημεία είναι αρκετά συχνές.

Όμως, ο μασκοφόρος Βίκτορ Οσιμέν βγήκε μπροστά, πήρε στις πλάτες του την ομάδα του, έκανε την ανατροπή και έγραψε ιστορία.

Με τα δύο γκολ που σημείωσε σε διάστημα έντεκα λεπτών (52΄, 63΄), ο 23χρονος φορ έγινε ο πρώτος Νιγηριανός που σημειώνει διψήφιο αριθμό τερμάτων σε δύο διαδοχικές χρονιές στο ιταλικό πρωτάθλημα και συνολικά ο τέταρτος Αφρικανός ποδοσφαιριστής μετά τους Τζορτζ Ουεά, Σαμουέλ Ετό και Μοχάμεντ Σαλάχ.



 

Τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τη Νάπολι στο 82΄, όταν αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Πάμπλο Μαρί για δολοφονικό μαρκάρισμα στον Μέρτενς.

Το σύνολο του Σπαλέτι διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το φινάλε και ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή της Serie A, στο συν ένα από τη Μίλαν, η οποία δοκιμάζεται στη Σαρδηνία κόντρα στην «ελληνική» Κάλιαρι των Λυκογιάννη και Κουρφαλίδη.

Serie A: Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

Παρασκευή (18/3)

Σασουόλο – Σπέτσια 4-1

Τζένοα – Τορίνο 1-0

Σάββατο (19/3)

Νάπολι – Ουντινέζε 2-1

Ίντερ – Φιορεντίνα 1-1

Κάλιαρι – Μίλαν 0-1

Κυριακή (20/3)

Βενέτσια – Σαμπντόρια (13:30)

Έμπολι –  Βερόνα (16:00)

Γιουβέντους – Σαλερνιτάνα (16:00)

Ρόμα – Λάτσιο (19:00)

Μπολόνια – Αταλάντα (21:45)

Η βαθμολογία

Στον συν τρία η Μίλαν που απέκτησε προβάδισμα τίτλου

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Premier League: Γι’ αυτό δεν έχει αντίπαλο – Τέσσερις ομάδες πάνω από 1 δισ. χρηματιστηριακή αξία!

Premier League: Γι’ αυτό δεν έχει αντίπαλο – Τέσσερις ομάδες πάνω από 1 δισ. χρηματιστηριακή αξία!

Ανεβάζει τη διαφορά η Premier League και δε θα σταματήσει.

Ποδόσφαιρο
Έλληνες του εξωτερικού: Μπάμπης Λυκογιάννης: Τέλος! Έκλεισε

Μπάμπης Λυκογιάννης: Τέλος! Έκλεισε

Έκλεισε ο Λυκογιάννης

Έλληνες του εξωτερικού
Ποδόσφαιρο: Το ιταλικό Ντέρμπι του Φάρου, η κόντρα δύο ομάδων από την ίδια πόλη, που η μία έχει οπαδούς στο κέντρο και η άλλη στα προάστια

Το ιταλικό Ντέρμπι του Φάρου, η κόντρα δύο ομάδων από την ίδια πόλη, που η μία έχει οπαδούς στο κέντρο και η άλλη στα προάστια

Μεγάλο ιταλικό ντέρμπι

Ποδόσφαιρο
Έλληνες του εξωτερικού: Χρήστος Μανδάς: Έτοιμος για μεγάλη μεταγραφή

Χρήστος Μανδάς: Έτοιμος για μεγάλη μεταγραφή

Ο Χρήστος Μανδάς δείχνει έτοιμος για ακόμα μεγαλύτερο βήμα

Έλληνες του εξωτερικού
Ποδόσφαιρο: Αδιανόητες στιγμές μετά την κατάκτηση της Serie A από τη Νάπολι!

Αδιανόητες στιγμές μετά την κατάκτηση της Serie A από τη Νάπολι!

Τρομερές σκηνές μετά την κατάκτηση της Νάπολι!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Όλοι αυτοί οι παικταράδες έχουν παίξει στη Μπρέσια αλλά λίγοι το ξέρουν

Όλοι αυτοί οι παικταράδες έχουν παίξει στη Μπρέσια αλλά λίγοι το ξέρουν

Τη φανέλα της Μπρέσια έχουν φορέσει πολλοί σπουδαίοι παίκτες

Ποδόσφαιρο
Featured: Ακόμα και σήμερα δεν ξέρει πως δέχτηκε αυτό το γκολ από τον Ρονάλντο…

Ακόμα και σήμερα δεν ξέρει πως δέχτηκε αυτό το γκολ από τον Ρονάλντο…

Ήταν ο τελικός του Κυπέλλου UEFA. Ο Ρονάλντο εφορμά από τα 40 μέτρα και ο Λούκα Μαρκετζιάνι καταλαβαίνει πως το μοιραίο έρχεται. Αυτό που ακολούθησε, ακόμα και σήμερα, παραμένει ανεξήγητο.

Featured
Ποδόσφαιρο: Η ομάδα που κατέκτησε 7 πρωταθλήματα στη χώρα της αλλά εδώ και χρόνια παίζει στην τρίτη κατηγορία

Η ομάδα που κατέκτησε 7 πρωταθλήματα στη χώρα της αλλά εδώ και χρόνια παίζει στην τρίτη κατηγορία

Ομάδα με λαμπρό παρελθόν

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Έπαιξε και στις δύο ομάδες της πόλης, ταυτίστηκε με τη μία και το γήπεδο πήρε το όνομά του

Έπαιξε και στις δύο ομάδες της πόλης, ταυτίστηκε με τη μία και το γήπεδο πήρε το όνομά του

Έπαιξε και στις δύο μεγάλες ομάδες της πόλης, παίκτης θρύλος

Ποδόσφαιρο