ΙΤΑΛΙΑ

Σιμόνε Ιντζάγκι: Γιατί είναι ο καλύτερος προπονητής που θα μπορούσε να βρει η Ίντερ αυτή τη στιγμή

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι είναι ο νέος κόουτς της Ίντερ σε μια κίνηση που μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική γι’ αυτόν και τους πρωταθλητές Ιταλίας.
Σιμόνε Ιντζάγκι: Γιατί είναι ο καλύτερος προπονητής που θα μπορούσε να βρει η Ίντερ αυτή τη στιγμή

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι είναι ο νέος κόουτς της Ίντερ σε μια κίνηση που μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική γι’ αυτόν και τους πρωταθλητές Ιταλίας.

Το τράβηξε όσο γινόταν. Ακόμα και όταν του παρουσιάστηκε η ευκαιρία να πάει στη Γιουβέντους ή στη Μίλαν, το καλοκαίρι του 2020, αρνήθηκε. Ακουσε την καρδιά του. Αυτή που του έλεγε ότι ο κύκλος του στη Λάτσιο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ότι το παρελθόν ήταν καλό και ότι το μέλλον μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερο. Αυτή τη φορά όμως, η λογική τον έκανε να αποφασίσει να αλλάξει επαγγελματική στέγη. Εν πρώτοις, επειδή εκνευρίστηκε όταν είδε ότι οι «μπιανκοσελέστε» δεν έδειχναν ιδιαίτερη ζέση να συζητήσουν για επέκταση της συνεργασίας τους. Και εν συνεχεία, γιατί η πρόταση της Ίντερ ήταν άκρως δελεαστική. Τα πράγματα έτρεξαν γρήγορα, εντυπωσιακά γρήγορα και οι «νερατζούρι» είναι, επίσημα, η νέα ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι.

Εκπέμποντας θετική ενέργεια

Τον περιμένει μεγάλη πρόκληση. Ο Αντόνιο Κόντε έφερε το Σκουντέτο μετά από 11 χρόνια και άρα ο πήχης της σύγκρισης είναι ψηλά. Αυτό που καλείται να κάνει είναι ό,τι και στη Λάτσιο, τηρουμένων των αναλογιών. Εκεί δημιούργησε μια 100% δικιά του ομάδα. Ένα σύνολο που έφερε την υπογραφή του και αντανακλούσε τη σκέψη του για το πώς πρέπει να παίζεται το ποδόσφαιρο. Μπολιασμένο με τη σπάνια και ζηλευτή αρετή του να μην τα παρατάει ποτέ, όσο δύσκολες και αν μοιάζουν οι συνθήκες.

Με τους παίκτες του έχει κατά κανόνα πολύ καλή σχέση. «Εκπέμπει θετική ενέργεια» όπως είχε συνοψίσει κάποτε ο Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς. Αυτό, πάντως, δεν τον αποτρέπει από το να μπορεί να γίνει ψυχρά υπολογιστικός και να δρα με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της ομάδας και όχι τις προσωπικές του συμπάθειες. Θα του χρειαστεί και στη συνέχεια, αφού τα οικονομικά της Ιντερ δεν είναι ανθηρά και θα πρέπει να γίνουν «θυσίες» στο ρόστερ. Σε αυτές, πάντως, δεν θα είναι η πώληση του Ρομέλου Λουκάκου. Ο Βέλγος φορ, που αναδείχτηκε MVP του πρωταθλήματος που μόλις ολοκληρώθηκε, είναι η κολόνα του project και παρότι «παιδί του Κόντε», πείστηκε ότι το μέλλον στο Μιλάνο μπορεί κάλλιστα να είναι το ίδιο καλό και με τον Σιμόνε Ιντζάγκι, μετά από εκτενή συζήτηση που είχαν.

Δεν θα… τρομάξει

Ύστερα από πέντε γεμάτες σεζόν στον πάγκο της ομάδας της Ρώμης, διάστημα κατά το οποίο έχει πέραν πάσης αμφιβολίας δείξει τις ικανότητες και δυνατότητες του και με περιορισμένα αναλογικά και συγκριτικά μέσα, είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου για τον Σιμόνε Ιντζάγκι να δοκιμαστεί στο επόμενο επίπεδο. Στα 45 του, είναι ένας από τους νεότερους και καλύτερους κόουτς της Serie A και έχει ήδη πετύχει πολλά: Οδήγησε τη Λάτσιο στο Champions League (απωθημένο και στόχος ετών), τη μετέτρεψε σε ομάδα πρωταθλητισμού, ενώ κατέκτησε και τρία τρόπαια (1 Κύπελλο και 2 Σούπερ Καπ Ιταλίας).

Τώρα του δίνεται η ευκαιρία για περισσότερα, σε μεγαλύτερο κλαμπ, με ισχυρότερη προοπτική. Έχει ήδη δουλέψει υπό σχετικά δύσκολες οικονομικά συνθήκες, αυτό που θα συναντήσει συνεπώς δεν θα τον τρομάξει. Ναι, ιδανικά θα ήθελε ενίσχυση, αλλά θα προσαρμοστεί. Ακόμα και να του φύγουν σημαντικοί παίκτες (όπως ο Χακίμι) και πάλι θα έχει πολύ πιο δυνατό ρόστερ από αυτό που διαχειριζόταν στη Λάτσιο.

Η ιδανική συνέχεια

Τακτικά ομιλώντας, μοιάζει ο καλύτερος δυνατός διάδοχος. Κι αυτός παίζει με 3-5-2, το σύστημα δηλαδή που επί μια διετία είναι δεύτερη φύση της Ίντερ. Επίσης, σε σχέση με τον απρόβλεπτο Κόντε, που παραδοσιακά κάποια στιγμή τα κάνει… λαμπόγυαλο στις ομάδες που δουλεύει, είναι σαφώς πιο πιθανό να χτίσει σε μακροπρόθεσμο επίπεδο. Κάπως έτσι και ενώ σε πρώτη φάση η φυγή του Κόντε έμοιαζε με κεραυνό εν αιθρία, μπορεί τελικά να αποδειχθεί ευλογία. Ο Ιντζάγκι είναι ικανός να κρατήσει την Ίντερ ψηλά, να την κάνει ακόμα καλύτερη. Μετά από 21 συνολικά χρόνια στη Λάτσιο ως παίκτης και ως προπονητής (είχε ξεκινήσει από τις ακαδημίες) αυτήν ακριβώς την πρόκληση ζητούσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Friends reunion: Αυτό με τα μπότοξ

Παναθηναϊκός: Το τουρκικό σενάριο και η πραγματικότητα για Κίτσιου

 

Γιώργος Καραχάλιος

Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2006 το επαγγελματικό κοντέρ γράφει: GoalNews, Εξέδρα των Σπορ, Sportday και από το 2017, Sportime. Πάντα με κύριο αντικείμενο και πάθος το διεθνές ποδόσφαιρο. Εσχάτως και με έγνοιες αρχισυντάκτη. Αν τον πετύχετε κάπου, θα σας πει «football is life». Με τα break σε άλλου τύπου δημοσιογραφικά μονοπάτια (συνεργασίες με ξένα τηλεοπτικά ΜΜΕ, πολιτική επικοινωνία) να ενισχύουν παρά να αφαιρούν από αυτή του την πεποίθηση.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Χρήστος Μανδάς: Συνεχίζει να πιέζει η Γουλβς – Πιθανή αποχώρηση από τη Λάτσιο τον Ιανουάριο!

Χρήστος Μανδάς: Συνεχίζει να πιέζει η Γουλβς – Πιθανή αποχώρηση από τη Λάτσιο τον Ιανουάριο!

Πού θα βρίσκεται στο μέλλον ο Χρήστος Μανδάς!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Serie A η επιστροφή, με 6 ομάδες σε απόσταση 5 βαθμών

Serie A η επιστροφή, με 6 ομάδες σε απόσταση 5 βαθμών

Η Serie A κερδίζει σιγά σιγά πίσω την αίγλη του παρελθόντος και ειδικά φέτος γίνεται χαμός στην κορυφή με 6 ομάδες

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ποδόσφαιρο: Χαμός στη Τζένοα, απολύσεις, φεύγει και θρύλος του ποδοσφαίρου

Ποδόσφαιρο: Χαμός στη Τζένοα, απολύσεις, φεύγει και θρύλος του ποδοσφαίρου

Το ποδόσφαιρο τα έχει αυτά, χαμός γίνεται στη Τζένοα με απολύσεις και αναμένεται να φύγει και θρύλος του αθλήματος

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Σοκ στη Νάπολι: Βαρύς τραυματισμός για τον Κέβιν Ντε Μπρόινε – Εκτός ως το 2026!

Σοκ στη Νάπολι: Βαρύς τραυματισμός για τον Κέβιν Ντε Μπρόινε – Εκτός ως το 2026!

Κακά μαντάτα για τη Νάπολι, καθώς ο Κέβιν Ντε Μπρόινε υπέστη σοβαρό τραυματισμό στον δικέφαλο και θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον δύο μήνες.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Νίκο Παζ: Ο Αργεντίνος που παίζει στην Κόμο και κλέβει τη δόξα του Γιαμάλ

Νίκο Παζ: Ο Αργεντίνος που παίζει στην Κόμο και κλέβει τη δόξα του Γιαμάλ

Ο Νίκο Παζ κερδίζει επάξια τον τίτλο του must watch παίκτη στην Ιταλία και κλέβει τη δόξα από τον Γιαμάλ σε όλη την Ευρώπη

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κώστας Τσιμίκας: Το μεγάλο στοίχημα

Κώστας Τσιμίκας: Το μεγάλο στοίχημα

Ο Κώστας Τσιμίκας επιστρέφει και αυτός στις υποχρεώσεις του με τη Ρόμα και δίνουν μεγάλο ματς με την Ίντερ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κώστας Τσιμίκας: Άνοιξε λογαριασμό με τη Ρόμα, ασίστ στη μεγάλη νίκη στο Europa League

Κώστας Τσιμίκας: Άνοιξε λογαριασμό με τη Ρόμα, ασίστ στη μεγάλη νίκη στο Europa League

Ο Κώστας Τσιμίκας ξεκίνησε να παράγει στη Ρόμα, με ασίστ στο μεγάλο διπλό που έκαναν οι Ιταλοί στη Νίκαια με τη Νις

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Χρήστος Μανδάς: Έχασε τη θέση του στη Λάτσιο, ούτε ματς φέτος ακόμα

Χρήστος Μανδάς: Έχασε τη θέση του στη Λάτσιο, ούτε ματς φέτος ακόμα

Ο Χρήστος Μανδάς δεν έχει παίξει ούτε ματς φέτος στη Serie A και έχει χάσει με απόφαση Σάρι τη θέση του στη Λάτσιο

Ποδόσφαιρο
Μεταδόσεις: Χρυσή Μπάλα 2025: Σε ποιο κανάλι και τι ώρα θα δούμε την απονομή

Χρυσή Μπάλα 2025: Σε ποιο κανάλι και τι ώρα θα δούμε την απονομή

Η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου πλησιάζει, καθώς η απονομή της Χρυσής Μπάλας 2025 θα μεταδοθεί στις 21:40...

Μεταδόσεις