Καλοδεχούμενη η 5η θέση, λανθασμένη η νοοτροπία με την οποία την «κλείδωσε» ο Άρης
Σωστά ενόχλησε τον κόσμο του Άρη η νοοτροπία που έδειξαν οι παίκτες του Ουζουνίδη στα ματς με Ατρόμητο και ΟΦΗ.
Ο Άρης καπάρωσε την 5η θέση στη Super League μετά το 1-1 με τον ΟΦΗ, και το αναπάντεχο 1-4 του Ατρόμητου στην Τρίπολη, και αν δεν έχουμε κάποια σούπερ έκπληξη στον τελικό του Κυπέλλου θα βγει και στην Ευρώπη.
Ωστόσο μετά τη νέα κακή εμφάνιση και νοοτροπία που έδειξαν οι κιτρινόμαυροι (προηγήθηκε το 1-1 με Ατρόμητο) είδα τους περισσότερους Αρειανούς να μην είναι ευχαριστημένοι με την εικόνα της ομάδας τους, παρά το θετικό αποτέλεσμα. Και έχουν δίκιο.
Ένα ματς την εβδομάδα έχει ο Άρης, είναι σαφώς καλύτερη ομάδα και από τις τρεις άλλες που μετέχουν στο 5-8 και τόσο στο Περιστέρι όσο και αυτό στην Κρήτη εκείνος που καιγόταν ήταν ο Θεός του πολέμου. Και όχι οι Κρητικοί που έχουν το μυαλό τους στον τελικό.
Και όμως στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είδαμε έναν ΟΦΗ να παίζει σε δύο ταχύτητες πάνω, να τρέχει πρώτος στη μπάλα και να βάζει τα πόδια τους στη φωτιά πολύ περισσότερο.
Αντιθέτως ο Άρης μπήκε με νοοτροπία… διακοπών. Ειδικά αυτό το να δέχεσαι γκολ στο πρώτο πεντάλεπτο και μάλιστα με κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας, σε «βγάζει από τα ρούχα σου». Ειδικά όταν έχεις δείξει πρόοδο στα στημένα στα προηγούμενα παιχνίδια και ειδικά στα ντέρμπι.
Οπως αποδείχθηκε ο Φαμπιάνο ήταν τελείως εκτός φόρμας μετά τον τραυματισμό του και τα προβλήματα στο κέντρο της άμυνας ήταν μεγάλα για τους φιλοξενούμενους στην Κρήτη.
Καλοδεχούμενη η 5η θέση, λανθασμένη η νοοτροπία με την οποία την «κλείδωσε» ο Άρης
Από εκεί και πέρα πάλι καλά να λέμε αφού ο Άρης δεν δέχθηκε δεύτερο τέρμα στο κακό του διάστημα (και ήταν μεγάλο). Η είσοδος του Σιφουέντες κυρίως και σε δεύτερο επίπεδο του Σπίκιτς βελτίωσαν την εικόνα του Άρη κυρίως μεσοεπιθετικά και έτσι ήρθε ένα ωραίο γκολ (το είχε ανάγκη ο Κροάτης), αλλά και κάποιες άλλες ευκαιρίες και προϋποθέσεις.
Οπως φάνηκε λίγο «ανέβηκε» ο Θεός του πολέμου και άγγιξε την ανατροπή. Γιατί όμως να μην μπει από την αρχή στο ματς έτσι και δίνει το δικαίωμα σε μέτριους αντιπάλους να τον κάνουν άνω-κάτω; Γιατί να πρέπει να χαίρεσαι για τη νίκη του Ατρόμητου στην Τρίπ0λη;
Σε αυτό φαίνεται να φταίει περισσότερο η νοοτροπία κάποιον ποδοσφαιριστών, παρά ο Μαρίνος Ουζουνίδης ο οποίος γενικά εχει κάνει καλή δουλειά από τότε που ήρθε και «συμμάζεψε» τα πράγματα.
Τέλος καλό όλα καλά με την 5η θέση όμως και έτσι δεν θα έχουμε… άγχος την τελευταία αγωνιστική, αλλά ευκαιρία για δοκιμές και ένα νικηφόρο κλείσιμο της σεζόν μπροστά στον κόσμο.
Το κυριότερο όμως είναι οτι υπάρχει αρκετός χρόνος ώστε ο Άρης να διορθώσεις τα κενά του ενόψει της νέας σεζόν και κυρίως ενόψει της Ευρώπης ο οποίος πρέπει να είναι εκ των βασικών στόχων του. Αν όχι ο βασικοτερος.