Σε ένα ακόμη παιχνίδι της φετινής σεζόν ο Κώστας Τσιμίκας πήρε φανέλα βασικού στη Λίβερπουλ, αλλά δεν έπαιξε όσο θα ήθελε.
Οι «ρεντς» αντιμετώπιζαν εντός έδρας την ουραγό Σαουθάμπτον. Έτσι ο Άρνε Σλοτ είχε την ευκαιρία να κάνει rotation. Ακολουθεί ούτως ή άλλως η ρεβάνς με την Παρί Σεν Ζερμέν για το Champions League.
Η Λίβερπουλ ήταν αποκαρδιωτική στο πρώτο ημίχρονο. Το έκλεισε χάνοντας με 0-1. Από το πουθενά μπήκε το γκολ των φιλοξενούμενων, αλλά ακόμη και έτσι οι πρωτοπόροι της Premier League δεν ήταν σε καλή μέρα.
Τρεις οι αλλαγές που έκανε στο ημίχρονο ο Σλοτ για να ξυπνήσει η ομάδα του. Η μία εξ αυτών ήταν να βγει ο Κώστας Τσιμίκας. Δεν ήταν τόσο κακός ο Έλληνας αριστερός μπακ ή για να ακριβολογούμε κινήθηκε σε ρηχά νερά όπως και όλοι οι υπόλοιποι. Δεν υστέρησε, δηλαδή, περισσότερο από άλλους.
Παρ’ όλα αυτά ήταν ένας από τους τρεις που βγήκαν στην ανάπαυλα γεγονός που δεν έμεινε ασχολίαστο. Κάποιοι θεώρησαν πως ήταν unfair όλο αυτό για τον ίδιο. Ίσως δεν έχουν άδικο. Η μοναδική εξήγηση που στέκει είναι η κίτρινη κάρτα που είχε πάρει. Ενδεχομένως, να έπαιξε τον ρόλο του αυτό. Αν και με κάρτα ήταν και ο Νούνιες, που γλίτωσε την αποβολή για ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Γουόκερ-Πίτερς. Ο Ουρουγουανός έμεινε στο ματς και ήταν αυτός που το γύρισε, αφού ισοφάρισε και πήρε το πέναλτι για το 2-1.