ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κόστιτς ο επιμένων: Η ανατροπή στον Βόλο, οι κυπριακές σειρήνες και το επόμενο στοίχημα

Ο Ιβάν Κόστιτς έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας του Βόλου που κρατάει το μηδέν και με αυτή την αφορμή το Sportime.gr εστιάζει σε εκείνον.
Κόστιτς ο επιμένων: Η ανατροπή στον Βόλο, οι κυπριακές σειρήνες και το επόμενο στοίχημα

Ήταν μία από τις πρώτες μεταγραφές που έκανε χρονικά το προηγούμενο καλοκαίρι ο Βόλος ο Ιβάν Κόστιτς. Συνήθως αυτό συμβαίνει είτε γιατί κάποια ομάδα βλέπει μία ευκαιρία είτε γιατί πιστεύει πολύ σε έναν παίκτη.

Μόνο που εκ του αποτελέσματος το δεύτερο δεν επιβεβαιώθηκε. Έγιναν αρκετά μέχρι να αρχίσει να παίζει ο Σέρβος τερματοφύλακας.

Σε μία ιδιαίτερη χρονικά για τους Θεσσαλούς σε αυτή τη θέση, ο Κόστιτς χρειάστηκε να περιμένει καρτερικά τη δική του στιγμή. Τέσσερις οι συμμετοχές του Σιαμπάνη, πέντε εκείνες του Παπαδόπουλου στο πρωτάθλημα. Για τον Κόστιτς το ντεμπούτο του ήρθε στο 0-2 με τον Άρη και στον τρίτο του αγώνα κράτησε απαραβίαστη την εστία του. Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι στο οποίο καταφέρνει κάτι τέτοιο ο Βόλος και με αυτή την αφορμή το Sportime.gr στέκεται σε εκείνον.

Η ευκαιρία μέσω Κύπρου

Παιδί της επαρχίας είναι ο Κόστιτς. Εκεί μεγάλωσε στη Σερβία και συγκεκριμένα στο Κνιάζεβατς σε μία απλή οικογένεια. Το ποδόσφαιρο αποτέλεσε από νωρίς μία διέξοδο και όσο περνούσαν τα χρόνια το χόμπι έγινε επάγγελμα.

Από τη χώρα του δεν είχε βγει μέχρι προ διετίας. Άλλαζε ομάδες και το κύριο χαρακτηριστικό είναι πως σχεδόν παντού είχε γεμάτες σεζόν. Το καλοκαίρι του 2022 το πήρε απόφαση να κάνει το βήμα στο εξωτερικό. Πριν τον πόλεμο είχε φλερτάρει με μεταγραφή στην Ουκρανία και λίγους μήνες μετά προέκυψε η περίπτωση της ΕΝΠ μέσω του Έλληνα μάνατζερ Σπύρου Παπαβλασσόπουλου.

Καλύτερα τα χρήματα για τον ίδιο, καλύτερο το πρωτάθλημα και πρόκληση το να αγωνιστεί εκτός χώρας. Το τελευταίο, βέβαια, είχε και σημαντικές δυσκολίες. Η προσαρμογή δεν ήταν εύκολη, ειδικά από τη στιγμή που δεν τα αγγλικά του ήταν αρκετά περιορισμένα. Έμαθε, μπήκε στο νόημα και κατευθείαν στην ενδεκάδα.

Απέναντι στην ΑΕΛ έκανε την επέμβαση της 2ης αγωνιστικής βάσει της ψηφοφορίας που έγινε και αυτό ήταν. Το σκανάρισμα από τις μεγαλύτερες ομάδες ξεκίνησε. Υπήρχαν κλαμπ που τον παρακολουθούσαν από αρκετά νωρίς εν όψει του επόμενου καλοκαιριού.

Ο Βόλος και τα «όχι»

Σε όλα τα πρωταθλήματα όταν μία ομάδα πέφτει, όπως έγινε και στο Παραλίμνι, βρίσκουν αμέσως δουλειά εκείνοι που ξεχώρισαν. Υπήρξαν δύο προτάσεις που δεν βγήκαν προς τα έξω και αυτό που γράφτηκε ήταν το ενδιαφέρον της Ανόρθωσης. Λογικό από τη στιγμή που εκεί πήγε ο προπονητής τερματοφυλάκων που δούλευε με τον Κόστιτς την περσινή σεζόν.

Η «Κυρία» δεν προχώρησε στο παρασύνθημα και ό,τι άλλο υπήρχε έως τότε μπήκε στον πάγο, όταν εμφανίστηκε ο Βόλος. Οι Θεσσαλοί κοιτούν σταθερά την αγορά της Κύπρου. Έχουν κάνει στο παρελθόν μεταγραφές από εκεί, όπως ο Εσκοβάλ, έκαναν και αυτό το καλοκαίρι. Μραζ και Καραγιαννίδης αποτελούν δύο ακόμη παραδείγματα.

Ο Τάκης Γιαννόπουλος έκανε μέσα στη σεζόν ταξίδια στο νησί της Αφροδίτης. Σκάναρε διάφορους στόχους. Άλλους γιατί του είχαν ήδη προταθεί, άλλους τους εντόπισε μόνος του. Το όνομα του Σέρβου κίπερ προστέθηκε στην «κυανέρυθρη» λίστα, οι πρώτες επαφές έγιναν σχετικά γρήγορα και οι υπογραφές ακολούθησαν.

Ο ενδεκαδάτος Κόστιτς και η επόμενη μέρα

Οι πρώτοι μήνες στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά ιδανικοί ήταν. Για κανέναν στον Βόλο, άλλωστε, τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα περίμεναν. Βασικός λόγος η πορεία της ομάδας. Οι Θεσσαλοί στα χρόνια που βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία δεν είχαν ξανακάνει τόσο κακό ξεκίνημα.

Σε προσωπικό επίπεδο ο Κόστιτς σταδιακά έγινε ο τρίτος στην ιεραρχία, κάτι που επιβεβαιώθηκε μετά τον τραυματισμό του Σιαμπάνη. Δεδομένου ότι ο Βόλος θα έβγαινε στην αγορά για να ενισχυθεί στη συγκεκριμένη θέση, υπήρξαν διάφορες σκέψεις εν όψει Ιανουαρίου.

Μόνο που ο Κόστις προς το παρόν δείχνει να είναι Survivor. Πήρε τρία σερί ματς, θα παίξει εκτός απροόπτου και τα υπόλοιπα έως τον Ιανουάριο και είναι στο χέρι του να αντιστρέψει το αρχικό κλίμα. Με τον Πανσερραϊκό ήταν παρών στις λιγοστές στιγμές που χρειάστηκε, με τον ΟΦΗ δεν υστέρησε και κάπως έτσι έβαλε και εκείνος το λιθαράκι του ώστε να έρθουν τέσσερις βαθμοί που έφεραν τον Βόλο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Επόμενο στοίχημα φυσικά το να διατηρήσει τη θέση του και με το νέο έτος, όταν ο ανταγωνισμός θα ανέβει.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Αστέρας Τρίπολης: Ο πρώτος στόχος και η νέα μεταγραφή

Αστέρας Τρίπολης: Ο πρώτος στόχος και η νέα μεταγραφή

Ο Αστέρας Τρίπολης ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Δημήτρη Εμμανουηλίδη και προσπαθεί να κλείσει και το θέμα του στόπερ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Βόλος: Ο Φεράντο και οι επόμενες κινήσεις

Βόλος: Ο Φεράντο και οι επόμενες κινήσεις

Ο Βόλος προσέλαβε τον Χουάν Φεράντο προς επιβεβαίωση του Sportime και πατάει γκάζι στον μεταγραφικό του σχεδιασμό.

Ποδόσφαιρο
Specials: Ελλάδα : Καραγκούνης, Μπασινάς, σφαλιάρα στην οικοδέσποινα Πορτογαλία και το πειρατικό σαλπάρει!

Ελλάδα : Καραγκούνης, Μπασινάς, σφαλιάρα στην οικοδέσποινα Πορτογαλία και το πειρατικό σαλπάρει!

Η Ελλάδα μπαίνει στο Euro 2004 ως αουτσάιντερ, αλλά στην πρεμιέρα πετάει την πρώτη βόμβα: νικά 2-1 την Πορτογαλία μέσα στο σπίτι της, και ξεκινά το ταξίδι του Πειρατικού που έμελλε να αλλάξει για πάντα το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Specials
Ποδόσφαιρο: Ματίας Αλμέιδα: Βόμβα! Εκεί θα είναι του χρόνου

Ματίας Αλμέιδα: Βόμβα! Εκεί θα είναι του χρόνου

Ο Ματίας Αλμέιδα βρίσκει την επόμενη του ομάδα και είναι πολύ καλή

Ποδόσφαιρο
Ηλεκτρονική έκδοση: e-sportime (12/6) : Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ που έφυγε, ο Μπάμπης Κωστούλας που δεν θα φύγει…

e-sportime (12/6) : Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ που έφυγε, ο Μπάμπης Κωστούλας που δεν θα φύγει…

Ο Ολυμπιακός κράτησε τον Νικολα Μιλουτίνοφ και το Νησί ετοιμάζεται να κρατήσει για πολλά χρόνια τον Μπάμπη Κωστούλα…

Ηλεκτρονική έκδοση
Ποδόσφαιρο: Έχασαν 61 συνεχόμενες φορές και δεν είχαν κερδίσει στα τελευταία 140 παιχνίδια – Η εθνική ομάδα που δεν κέρδιζε αλλά ο κόσμος την αγαπά

Έχασαν 61 συνεχόμενες φορές και δεν είχαν κερδίσει στα τελευταία 140 παιχνίδια – Η εθνική ομάδα που δεν κέρδιζε αλλά ο κόσμος την αγαπά

Η εθνική ομάδα που έχανε σερί

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Έφτιαξαν μια ομάδα για να κοντράρουν Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και να ενώσουν όλα τα ταλέντα της περιοχής

Έφτιαξαν μια ομάδα για να κοντράρουν Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και να ενώσουν όλα τα ταλέντα της περιοχής

Η ομάδα που είχε στόχο να κοντράρει Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και όχι μόνο

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Το 1964 έκανε το αδιανόητο, πήγε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Λίβερπουλ

Το 1964 έκανε το αδιανόητο, πήγε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Λίβερπουλ

Πήγε από τη Λίβερπουλ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάτι που φαντάζει αδιανόητο

Ποδόσφαιρο
ΠαραFootball: Ο τερματοφύλακας που πήρε 10 εκατομμύρια ευρώ για 3 αποκρούσεις!

Ο τερματοφύλακας που πήρε 10 εκατομμύρια ευρώ για 3 αποκρούσεις!

Ο Σκοτ Κάρσον αποτελεί παρελθόν από τη Μάντσεστερ Σίτι, αφήνοντας πίσω του έναν απίθανο απολογισμό: μόλις 3 αποκρούσεις – αλλά και 8,5 εκατ. λίρες στον λογαριασμό του.

ΠαραFootball