ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΕΚ – ΑΟΧ Κισσαμικός 5-0: Με ρυθμό… Γκάλο στους «8»

Ο Βραζιλιάνος πήρε την μπακέτα του και οδήγησε μαζί με τον Λιβάια (2 γκολ) την Ένωση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος
ΑΕΚ – ΑΟΧ Κισσαμικός 5-0: Με ρυθμό… Γκάλο στους «8»

Ένα υπέροχο τέρμα και μια ασίστ που άνοιξε τον δρόμο για άλλα τέσσερα. Με τον Ροντρίγκο Γκάλο ενορχηστρωτή, η ΑΕΚ έκανε περίπατο κόντρα στον ΑΟΧ Κισσαμικό και επικρατώντας 5-0 πήρε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος

Δείτε το Live του αγώνα

Αρκετά νωχελικά ξεκίνησε την αναμέτρηση η Ένωση, με τους Κρητικούς να το διαπιστώνουν και να προσπαθούν να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρ. Όχι μόνο αυτό, αλλά οι παίκτες του Βοσνιάδη είχαν την πρώτη καλή στιγμη στον αγώνα στο 9ο λεπτό. Ο Χαλκιαδάκης κινήθηκε εκτός περιοχής, πλάσαρε, αλλά το σουτ του μπλόκαρε ο Τσιντώτας.

Ωστόσο, με τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, το φιλμ του ματς άλλαξε. Η Ένωση κέρδισε φάουλ εκτός περιοχής και πάνω από την μπάλα στάθηκε το πρόσωπο των ημερών στην Ένωση, ο Ροντρίγκο Γκάλο.

Ο Βραζιλιάνος πήρε φόρα και με τον τρίτο φετινό τέρμα του από εκτέλεση φάουλ «έγραψε» το 1-0 (21΄). Από εκεί και πέρα, τόσο οι άμυνα των Κρητικών, όσο και οι συμπαίκτες του, «χόρεψαν» στον ρυθμό του Βραζιλιάνου.

Λίγο αργότερα, ο 32χρονος, τον οποίο χειροκρότησε καθόλη την διάρκεια του ματς η εξέδρας, είδε τον Κρίστιτσιτς ολομόναχο εκτός περιοχής. Ο Σέρβος σούταρε με τη μία, η μπάλα προσέκρουσε στον Σάλιακα και αλλάζοντας πορεία, αναπαύτηκε στα δίχτυα του άτυχου Παπαδόπουλου (28΄).

Η τύχη έλειψε γενικώς από τον ΑΟΧ, με τον Χαλκιαδάκη λίγο νωρίτερα (26΄) να βλέπει τον Τσιντώτα να κάνει την απόκρουση του αγώνα και να αποσοβεί τον κίνδυνο ισοφάρισης.

Το σκορ (2-0) παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με την Ένωση να «καθαρίζει» στην ουσία βασιζόμενη στην αποτελεσματικότητά της την υπόθεση-πρόκριση από νωρίς.

«Πολυβόλο» Λιβάια, ανεβασμένος Μπογέ

Στο δεύτερο ημίχρονο, εκείνος που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του ήταν ο Λούκας Μπογέ. Ο Αργεντίνος κινείτο σε κάθε θέση της γραμμής κρούσης και ήταν εκείνος που κέρδισε το πέναλτι στο 57ο λεπτό. Ο 23χρονος κινήθηκε εντός περιοχής, ανατράπηκε και ο Μάνταολος έκανε το 3-0 για την ΑΕΚ από τα 11 βήματα (58΄).

Ο Μπογέ έδειξε περισσότερη διάθεση και αγωνίστηκε για κάποια λεπτά έχοντας ως παρτενέρ τον Μάρκο Λιβάια. Ο Κροάτης ήταν ο συγγραφέας του 4ου γκολ (78΄) και του 5ου γκολ (81΄) της Ένωσης.  Παρότι ο κόσμος ήθελε… Γκάλο, ο Κροάτης ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ και περνώντας την μπάλα κάτι από το πολυπληθές τείχος, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

Λίγο αργότερα, ο Μπακάκης έκανε την κούρσα από τα αριστερά και ο 26χρονος στράικερ “τσίμπησε” την μπάλα πάνω από τον Παπαδόπουλο. Αφού εκείνη βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, εκείνος δεν… μάσησε και την έσπρωξε στην άδεια εστία με το κεφάλι, με τη σεμνή τελετή να λαμβάνει τέλος στο 5-0.

Πλέον, η ΑΕΚ στρέφει την προσοχής της στο ματς πρωταθλήματος κόντρα στον Πανιώνιο (26/1), όπου θέλει τη νίκη για να μείνει κοντά στον Ολυμπιακό, στη μάχη για τη δεύτερη θέση της Super League.

ΜVP: Το όνομά του έγινε σύνθημα στα στόματα των λιγοστών φίλων της Ένωσης που βρέθηκαν στο γήπεδο. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο σημαντική ήταν η συνεισφορά του Ροντρίγκο Γκάλο, ο οποίος με ένα γκολ και μια ασίστ ήταν ο πολυτιμότερος του αγώνα

UP: Στον θεσμό του Κυπέλλου ήρθε για δεύτερη φορά από τον πάγκο και σκόραρε ξανά δύο τέρματα. Ο Μάρκο Λιβάια, για όσο αγωνίστηκε, έδειξε αβίαστα την κλάση του. Διακριθέντες μεταξύ… διακριθέντων και οι Κρίστιτσιτς (που σκόραρε το πρώτο του τέρμα με την ΑΕΚ) και Μπογέ.

DOWN: Ολόκληρη η άμυνα του ΑΟΧ στο δεύτερο ημίχρονο. Παρότι στο πρώτο μέρος τα πήγε καλά τηρουμένων των αναλογιών, στο δεύτερο μισό φάνηκε η έλλειψη ποιότητας. Σαλιάκας και Φάζος ήταν οι δυο παίκτες των Κρητικών που «έχτισαν» περισσότερο τη βαριά ήττα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλή διαιτησία από τον Αλέξανδρο Τσαμούρη και τους βοηθούς του.. Σωστές αποφάσεις, άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί, χωρίς ανούσιες διακοπές. Φυσικά η ροή του ματς έπαιξε και αυτή τον ρόλο της βοηθώντας τον διαιτητή από τον ΕΠΣ Πειραιά

ΓΚΟΛ: 21΄ Γκάλο, 28΄ Κρίστιτσιτς,  57΄ πέν. Μάνταλος, 78΄, 81΄  Λιβάια

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 26΄ Τεγούσης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης): Τσιντώτας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Γκάλο, Μπακάκης, Κρίστιτσιτς (70΄ Μπότος), Άλεφ, Μάνταλος, Μπογέ (74΄ Κλωναρίδης), Πόνσε (58΄ Λιβάια).

ΑΟΧ Κισσαμικός (Α. Βοσνιάδης): Παπαδόπουλος, Ζιούλης, Καραγεώργης, Σαλιάκας (72΄ Κάσσος), Τόλι, Φάζος, Σιμόν, Γκίνη, Τεγούσης, Ρίσκι (63΄ Καραγιάννης), Χαλκιαδάκης (78΄ Αρναρέλλης).

Δανεικός στον ΟΦΗ ο Γιακουμάκης

Οικονόμου: Μόλις μια ήττα εντός συνόρων

Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Απίστευτο! Κανείς δεν ενημέρωσε παίκτες και προπονητή πόσα γκολ ήθελε ο Παναθηναϊκός στη Καβάλα!

Απίστευτο! Κανείς δεν ενημέρωσε παίκτες και προπονητή πόσα γκολ ήθελε ο Παναθηναϊκός στη Καβάλα!

Η… ανοργανωσιά σε όλο της το μεγαλείο στον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες και ο προπονητής ενημερώθηκαν εκ των υστέρων για το ότι έπρεπε να σκοράρουν κι άλλα γκολ στην Καβάλα για να αποφύγουν εν τέλει Άρη και Ολυμπιακό!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Πρώτος, αλλά ο πλέον άτυχος!

Ολυμπιακός: Πρώτος, αλλά ο πλέον άτυχος!

Γιατί τα είχαν με την τύχη τους στον Ολυμπιακό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός-Ηρακλής 6-0: Πολυβόλο ο Ολυμπιακός, διέλυσε τον Ηρακλή και πήρε την 1η θέση στη League Phase

Ολυμπιακός-Ηρακλής 6-0: Πολυβόλο ο Ολυμπιακός, διέλυσε τον Ηρακλή και πήρε την 1η θέση στη League Phase

Σόου το Ολυμπιακός-Ηρακλής 6-0 για τους νταμπλούχους που κατέκτησαν την 1η θέση στη League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Καβάλα-Παναθηναϊκός 1-2: Ο Ταμπόρδα έστειλε τους πράσινους απευθείας στα προημιτελικά

Καβάλα-Παναθηναϊκός 1-2: Ο Ταμπόρδα έστειλε τους πράσινους απευθείας στα προημιτελικά

Με το Καβάλα-Παναθηναϊκός 1-2 τελικά, οι πράσινοι προκρίθηκαν απευθείας στα προημιτελικά αλλά δεν προσπέρασαν την ΑΕΚ στη βαθμολογία

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός-Ηρακλής: Οι εκπλήξεις στην 11άδα του Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός-Ηρακλής: Οι εκπλήξεις στην 11άδα του Μεντιλίμπαρ

Το Ολυμπιακός-Ηρακλής θυμίζει κόντρα από τα παλιά, σε αυτό το ματς οι ερυθρόλευκοι τσεκάρουν την 1η θέση στη League Phase

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Καβάλα-Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ έριξε τη βόμβα στην 11άδα

Καβάλα-Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ έριξε τη βόμβα στην 11άδα

Το Καβάλα-Παναθηναϊκός δεν είναι και τόσο αδιάφορο όσο φαίνεται για τους πράσινους που δε θέλουν απλά τη νίκη

Ποδόσφαιρο
Μεταδόσεις: Καβάλα- Παναθηναϊκός κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Καβάλα- Παναθηναϊκός κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Καβάλα και Παναθηναϊκός κοντράρονται στο Κύπελλο Ελλάδος Betsson, σε παιχνίδι με ένταση και στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Μεταδόσεις
Μεταδόσεις: ΠΑΟΚ- Μαρκό κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

ΠΑΟΚ- Μαρκό κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

ΠΑΟΚ και Μαρκό κοντράρονται στο Κύπελλο Ελλάδος Betsson, σε αναμέτρηση με ένταση και σημασία για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Μεταδόσεις
Μεταδόσεις: Ολυμπιακός- Ηρακλής κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ολυμπιακός- Ηρακλής κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ολυμπιακός και Ηρακλής αναμετρώνται στο Κύπελλο Ελλάδος Betsson, σε παιχνίδι με ένταση και στόχο την πρόκριση.

Μεταδόσεις