ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μακάμπι Χάιφα – Παναθηναϊκός 0-0: Όρθιος με μεγάλο Μπρινιόλι

Ο Παναθηναϊκός πήρε βαθμό στο Ισραήλ κρατώντας τη Μακάμπι Χάιφα στο 0-0. Κομβικός ο Μπρινιόλι, δοκάρι είχε ο Ιωαννίδης.
Μακάμπι Χάιφα – Παναθηναϊκός 0-0: Όρθιος με μεγάλο Μπρινιόλι

Μακάμπι Χάιφα – Παναθηναϊκός: Αν έχεις καλό τερματοφύλακα διάβαινε! Με μία εξαιρετική εμφάνιση του Μπρινιόλι το «τριφύλλι» άντεξε στο Ισραήλ.

Το βασικό ζητούμενο ήταν να μη χάσει. Αυτό έγινε και οι «πράσινοι» είναι μόνοι πρώτοι στον όμιλό τους στο Europa League. Μπλόκαραν τους Ισραηλινούς, πήραν το 0-0 και συνεχίζουν.

Διαβασμένος ήταν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Κατέβασε μία ομάδα που κατά κύριο λόγο ήθελε να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα και αυτό έγινε. Στο κομμάτι των αλλαγών δεν τα πήγε τόσο καλά ο Σέρβος κόουτς. Ανεξήγητο το πώς έμεινε τόση ώρα στον αγωνιστικό χώρο ο Χουάνκαρ.

Εκτός του τρομερού Μπρινιόλι, καθοριστικές επεμβάσεις είχε ο Σένκεφελντ και πολύ καλός ήταν ξανά ο Αράο. Δεν τράβηξαν επιθετικά οι περισσότεροι απέναντι, πάντως, σε μία καλή ομάδα. Η Μακάμπι Χάιφα ήταν αρκετά επικίνδυνη, έβγαλε ευκαιρίες, είχε σε πολύ καλή κατάσταση τον Χαλαϊλί, αλλά έμεινε με τον βαθμό.

Το ματς

Δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός. Ενδεχομένως να επηρεάστηκαν οι παίκτες του και από την καυτή ατμόσφαιρα. Οι γηπεδούχοι πήραν ενέργεια από τον κόσμο τους, ήταν πιο αποφασιστικοί και στο πρώτο τέταρτο απείλησαν δις.

Δεν ήθελε και πολύ έτσι όπως κυλούσε το ματς να πάρει από κάτω τους «πράσινους», αλλά στο 17′ ήρθε το δοκάρι του Ιωαννίδη με κεφαλιά. Αυτή ήταν η φάση-κλειδί για να αφυπνιστούν οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς. Τρία λεπτά αργότερα ο Μπρινιόλι έκανε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Χαλαϊλί και έκτοτε ο Παναθηναϊκός πήρε το πάνω χέρι.

Ορεξάτος ο Βιλένα, είχε μία ευκαιρία ο Μπερνάρ να εκτελέσει λίγο αργότερα και στο 34′ ο Μαντσίνι είχε μία κακή κεφαλιά. Το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους ήταν σχετικά σβηστό. Δεν υπήρχαν ιδιαίτερες συγκινήσεις και μόνο αξιοσημείωτο ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του Σουράνοφ.

Καλύτερα και στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε η Μακάμπι Χάιφα. Προειδοποίησε πρώτα με τον Χαλαϊλί στο 52′ και επτά λεπτά μετά ο Μπρινιόλι έκανε μεγάλη επέμβαση σε πλασέ του Νταβίντ. Στην πλάτη της άμυνας είχε φύγει αυτός. Όλο το βράδυ αυτό έκανε, άλλωστε, η Μακάμπι Χάιφα. Βαθιές μπαλιές με τους στόπερ του Παναθηναϊκού να δυσκολεύονται να τις αντιμετωπίσουν.

Στο ένας μ’ έναν το μεγαλύτερο πρόβλημα το είχε ο Χουάνκαρ. Φάνηκε και στο 70′ αυτό όταν έχασε για άλλη μία φορά τον Χαλαϊλί. Και τότε ο Μπρινιόλι φώναξε παρών πραγματοποιώντας μία ακόμη σημαντική επέμβαση. Κάπου εκεί άρχισε να αντιδρά ο Παναθηναϊκός. Ισορρόπησε το παιχνίδι και ακολούθησαν οι δύο αλλαγές του Γιοβάνοβιτς για να φρεσκάρει τη δεξιά του πλευρά. Από εκεί έγινε και η μεγάλη ευκαιρία του 86′, όταν το σουτ του Παλάσιος σταμάτησε στα σώματα. Έως το σφύριγμα της λήξης ο Παναθηναϊκός κράτησε την μπάλα, απείλησε με τον Γεντβάι και πήρε τον βαθμό.

Μακάμπι Χάιφα – Παναθηναϊκός 0-0

Σκόρερ: 

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ (Μεσαγιέ Ντέγκου): Κεούφ, Σούντγκρεν, Σίμιτς, Σεκ (69’ Μοχαμάντ), Κορνούντ, Σάμπια (68’ Πιερότ), Καφουμάνα, Ζάμπερ, Χαλαϊλι (84’ Σίμπλι), Τσέρι, Νταβίντ (76’ Ραφαέλοφ), Σουράνοφ (46’ Τσέρι).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (78’ Βαγιαννίδης), Γέντβαϊ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ (88’ Μλαντένοβιτς), Τσέριν (67’ Τζούρισιτς), Αράο, Βιλένα, Μαντσίνι (78’ Παλάσιος), Ιωαννίδης (67’ Σπόραρ), Μπερνάρ.

Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ – Ολυμπιακός : Η Ελένη Λαμπαδαρίου δεν βλέπει κόκκινη κάρτα στον Ποντένσε (vid)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός : Η Ελένη Λαμπαδαρίου δεν βλέπει κόκκινη κάρτα στον Ποντένσε (vid)

Ενδιαφέρουσα άποψη εξέφρασε η Ελένη Λαμπαδαρίου για τη φάση με το χτύπημα του Ποντένσε στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: MEGA – Χελάκης : Ο Ηλιόπουλος έφτυσε τον Μεντιλίμπαρ (vid)

MEGA – Χελάκης : Ο Ηλιόπουλος έφτυσε τον Μεντιλίμπαρ (vid)

Στο MEGA, ο Γιώργος Χελάκης και ο Νίκος Κώτσης είπαν πως ο Μάριος Ηλιόπουλος έφτυσε τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ηλίας Σπάθας : Οφσάιντ πριν το γκολ της ΑΕΚ, καθαρό πέναλτι για τον Ολυμπιακό – Τσιμουδιά για τη φάση με τον Ποντένσε (vid)

Ηλίας Σπάθας : Οφσάιντ πριν το γκολ της ΑΕΚ, καθαρό πέναλτι για τον Ολυμπιακό – Τσιμουδιά για τη φάση με τον Ποντένσε (vid)

Όλα όσα ανέφερε και όσα δεν ανέφερε ο Ηλίας Σπάθας για τις επίμαχες φάσεις στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κινδυνεύει με τιμωρία η ΑΕΚ για την συμπεριφορά του Μάριου Ηλιόπουλου;

Κινδυνεύει με τιμωρία η ΑΕΚ για την συμπεριφορά του Μάριου Ηλιόπουλου;

Κρίσιμο ρόλο θα παίξει το φύλλο αγώνα και το αν η συμπεριφορά κριθεί ότι υπονομεύει το κύρος του αγώνα ή της διαιτησίας.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τοποθέτηση ΑΕΚ: «Ο κ. Ηλιόπουλος δεν τράπηκε σε καμία φυγή, όλοι όσοι διασπείρουν συκοφαντίες θα βρεθουν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης» – Τι ειπώθηκε για Μεντιλίμπαρ

Τοποθέτηση ΑΕΚ: «Ο κ. Ηλιόπουλος δεν τράπηκε σε καμία φυγή, όλοι όσοι διασπείρουν συκοφαντίες θα βρεθουν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης» – Τι ειπώθηκε για Μεντιλίμπαρ

Η ΑΕΚ με τοποθέτησή της απάντησε σε διάφορα που ακούγονται και λέγονται, τι ειπώθηκε για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Έφτασε στην Ελλάδα ο Κλέιτον

Έφτασε στην Ελλάδα ο Κλέιτον

Ο Κλέιτον θα περάσει γρήγορα ιατρικά και θα υπογράψει, ώστε να είναι στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Aktor.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Μάρκο Νίκολιτς: «Νιώθω αηδία, θέλω να ξεράσω»

Μάρκο Νίκολιτς: «Νιώθω αηδία, θέλω να ξεράσω»

Δυνατές δηλώσεις και από τον Μάρκο Νίκολιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πότε βάσει του κανονισμού είναι πέναλτι μία επαφή στην περιοχή; Δικαιολογείται η απόφαση;

Πότε βάσει του κανονισμού είναι πέναλτι μία επαφή στην περιοχή; Δικαιολογείται η απόφαση;

Τι λέει ο κανονισμός για τα πέναλτι (Laws of the Game – IFAB) και πότε δίνεται παράβαση;

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναγιώτης Βαρούχας για ΑΕΚ – Ολυμπιακός : Πέναλτι στον Λουίζ, κόκκινη στον Ποντένσε (vid)

Παναγιώτης Βαρούχας για ΑΕΚ – Ολυμπιακός : Πέναλτι στον Λουίζ, κόκκινη στον Ποντένσε (vid)

Κοφτός ο Παναγιώτης Βαρούχας για τις επίμαχες φάσεις στην αναμέτρηση της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό…

Ποδόσφαιρο