ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάρκο Μάριν: Αλήθεια, έπρεπε να φύγει;

Ας μην ξεχνάμε πως ο λόγος που έφυγε δεν ήταν αγωνιστικός...
Μάρκο Μάριν: Αλήθεια, έπρεπε να φύγει;

Μάρκο Μάριν: Πρόκειται για έναν παίκτη που σηκώνει ντόρο στην κουβέντα και ποικίλες συζητήσεις. Στον Ολυμπιακό ειδικά ο τρόπος που έφυγε ήταν περίεργος. Αν αναλογιστούμε πως όλοι, μέσες άκρες, παραδέχονται πως οι λόγοι δεν είναι αγωνιστικοί.

Ο Ολυμπιακός είχε το δικό του πλάνο. Το βασικό «δεκάρι» δεν είναι άλλο από τον Κώστα Φορτούνη. Ακόμα και τώρα που είναι στα… πιτς, όλος ο οργανισμός των «ερυθρολεύκων» είναι δομημένος στο να τον περιμένει. Δικαίως. Ο Βαλμπουενά παίζει στον άξονα κατά συνθήκη. Ο Μπενζιά ακόμα είναι αμφίβολο αν μπορεί να «σηκώσει» τη φανέλα. Βέβαια στην περυσινή σεζόν υπήρχε στον άξονα ο Νάτχο και στα άκρα ο Λάζαρος.

Μάρκο Μάριν

Ο Μάρκο Μάριν, λοιπόν, αποχώρησε διότι είχε πολλή μουρμούρα στα αποδυτήρια. Γεγονός, ειδικά την πρώτη σεζόν. Πολλά τα παράπονα που είχε από τον Πάουλο Μπέντο. Δεν τον «έβλεπε» ως winger, δεν τον είχε στον πάγκο ούτε καν σαν ρεζέρβα. Στα άκρα δε, Πάρντο, Σεμπά και Μανθάτη. Ο Γερμανός με τις παραστάσεις που είχε ήταν λογικό να μην θέλει να βρίσκεται στην εξέδρα με αυτούς μπροστά του. Θα μπορούσε εύκολα να καθίσει στο παχυλό του συμβόλαιο και να κάνει διακοπές. Δεν το έκανε.

Η ιστορία απέδειξε πως ο Μάριν είχε δίκιο. Έδωσε περισσότερες λύσεις, από τα… προβλήματα που (θεωρητικά) δημιούργησε. Τον πρώτο χρόνο μαζί με τον Ανσαριφάρντ ήταν που «κλείδωσαν» τον τίτλο για τον Ολυμπιακό. Την επομένη, σκόραρε στο ματς με τη Ριέκα, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και σε ματς που ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να ξεκλειδώσει (ΠΑΣ, Ατρόμητο, ΑΕΛ, Κέρκυρα). Για να μη μιλήσουμε για τις ασίστ ή ακόμα καλύτερα για τις key passes μέσα στο ματς. Το κατάφερνε χωρίς να παίζει στη (φυσική) θέση του.

Έφυγε διότι είχε «βαρύ» συμβόλαιο. Από τα επιχειρήματα που έχουν βάση. Όχι για την ενίσχυση στην κουβέντα του καφενείου, αλλά για τη διοίκηση. Με Ποντένσε – Φορτούνη στην ομάδα, ήταν πολυτέλεια αυτό το συμβόλαιο. Αν και με τους προαναφερθέντες ήρθε φέτος ο Βαλμπουενά… Σχετικά όλα.

Κατηγορήθηκε για… διαρροές προς τον Τύπο και γκρίνια στα αποδυτήρια. Ας καταστεί κάτι σαφές. Μουρμούρες στα αποδυτήρια έχουμε και τώρα, είχαμε και πριν τον Μάριν και θα έχουμε και στο μέλλον. Το πρόβλημα με τον Γερμανό ήταν απλό. Ο Ολυμπιακός δεν του φέρθηκε σύμφωνα με όσα έδωσε και μπορούσε να δώσει επειδή ο ίδιος έπεσε σε πάνω σε μια κακή διετία και συγκυρία με την ομάδα συνολικά. Δεδομένα έπαιξε ρόλο και το μανατζερικό background, όταν αποχώρησε ο Χάσι και μετά. κατηγορήθηκε επίσης πως σαν εξτρέμ δεν μάρκαρε. Οι επιδόσεις του Λάζαρου και του Ποντένσε στο αμυντικό κομμάτι την περυσινή σεζόν, μάλλον εκθέτουν αυτό το συμπέρασμα. Όπως και το αντιαθλητικό και unfair τάκλιν που έκανε ο Μάριν πάνω στον Τσιμίκα.

Οι δύο ασίστ και η εν γένει παρουσία του αρχηγού του Ερυθρού Αστέρα κατέδειξε πως ο Μάριν είναι και παραμένει σε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο. Σε ηλικία 29 ετών έφυγε. Ούτε το πλέον γυμνασμένος σώμα είχε, ούτε το καλύτερο παιδί ήταν. Οι ιδιαιτερότητες το χαρακτήρα του έβγαινε μα καλό τρόπο και… κορδελάκια ουσίας και στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν ένα καλώς εννοούμενο ποδοσφαιρικό τσογλάνι εντός αγωνιστικού χώρου. Πανηγύριζε τα γκολ δείχνοντας το σήμα. Όταν ρωτήθηκε αν είχε έξτρα κίνητρο κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν κοφτός. «Όχι για να πω την αλήθεια. Αγαπώ τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του…».

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Oμάδα Super League έπαιζε «τελικό» αλλά ούτε οι… συγγενείς! Κουράστηκαν οι ιδιοκτήτες!

Oμάδα Super League έπαιζε «τελικό» αλλά ούτε οι… συγγενείς! Κουράστηκαν οι ιδιοκτήτες!

Ματς – τελικός είχε χαρακτηριστεί αυτό που έδωσε ο Αστέρας με τον Ατρόμητο, αλλά στην εξέδρα δεν μαζεύτηκαν ούτε 1.000 άτομα!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Το παλεύει ο Ποντένσε…

Το παλεύει ο Ποντένσε…

Παρά το ρεπό που έδωσε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο Ντάνιελ Ποντένσε έδωσε το παρόν στο Ρέντη για προπόνηση και αποθεραπεία

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Θέλτα – ΠΑΟΚ: Με Μπιάνκο «δεκάρι», Γιακουμάκη μπροστά και Σάντσες βασικό για την ανατροπή

Θέλτα – ΠΑΟΚ: Με Μπιάνκο «δεκάρι», Γιακουμάκη μπροστά και Σάντσες βασικό για την ανατροπή

Μπιάνκο σε ρόλο δεκαριού, Σάντσες βασικός και πολλές απουσίες για τον Λουτσέσκου.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Και επίσημα τέλος ο Μανόλο Χιμένεθ – Έρχεται η ανακοίνωση για Γρηγορίου

Άρης: Και επίσημα τέλος ο Μανόλο Χιμένεθ – Έρχεται η ανακοίνωση για Γρηγορίου

Η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον Μανόλο Χιμένεθ. Το τυπικό για τον Μιχάλη Γρηγορίου.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ούτε στον πάγκο αμυντικό χαφ ο Παναθηναϊκός!

Ούτε στον πάγκο αμυντικό χαφ ο Παναθηναϊκός!

Αμυντικό χαφ ούτε για… δείγμα ο Παναθηναϊκός. Εκτός αποστολής ο Σιώπης.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Βικτόρια Πλζεν – Παναθηναϊκός:  Χωρίς «6άρι» στην 11άδα και Αντίνο στον πάγκο!

Βικτόρια Πλζεν – Παναθηναϊκός: Χωρίς «6άρι» στην 11άδα και Αντίνο στον πάγκο!

Με Μπακασέτα - Ρενάτο Σάντσες στη μεσαία γραμμή και στη ρεβάνς στο Πλζεν η 11άδα του Ράφα Μπενίτεθ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παραπάνω από μια πρόκριση – Να σωθεί μια τραγική χρονιά και ο… Μπενίτεθ!

Παραπάνω από μια πρόκριση – Να σωθεί μια τραγική χρονιά και ο… Μπενίτεθ!

Δεν παίζει μόνο την πρόκριση στους 16 του Europa League απόψε κόντρα στην Πλζεν ο Παναθηναϊκός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τον πήραν χαμπάρι όλοι, δεν το ξανακάνει ο Μπενίτεθ!

Τον πήραν χαμπάρι όλοι, δεν το ξανακάνει ο Μπενίτεθ!

Οι παίκτες του ΟΦΗ «σημάδεψαν» τον Ερνάντεθ που ήταν εμφανές ότι δεν μπορούσε. Μόνο ο Μπενίτεθ δεν το έβλεπε.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Η πυξίδα του Ριμπάλτα

ΑΕΚ: Η πυξίδα του Ριμπάλτα

Οι πρώτες κρούσεις Ριμπάλτα για παίκτες που θέλει η ΑΕΚ για το καλοκαίρι δείχνουν και κάτι σημαντικό για το πλάνο

Ποδόσφαιρο