ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με όσα είχε να διαχειριστεί ο Άρης, δεν τα ‘χει καταφέρει άσχημα

Ο Άρης έβγαλε 1,5 μήνα με 12 παιχνίδια, τα οκτώ εκτός έδρας και τα κατάφερε αρκετά καλά, έχοντας να αντιμετωπίσει δύσκολες συνθήκες.
Με όσα είχε να διαχειριστεί ο Άρης, δεν τα ‘χει καταφέρει άσχημα

Ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με πολλά εκτός έδρας παιχνίδια χρειάστηκε να διαχειριστεί ο Άρης μετά τις γιορτές και βάσει των καταστάσεων που είχε να διαχειριστεί δεν τα πήγε και τόσο άσχημα.

Καθαρή νίκη στο ντέρμπι με ΠΑΟΚ (του οποίου έσπασε το σερί), μεγάλη πρόκριση επί της ΑΕΚ σε διπλά παιχνίδια, «4άρα» επί του Παναιτωλικού, πρόκριση επί της Νίκης Βόλου, διπλό στην Κηφισιά και νίκη… μισή πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου μέσα στην έδρα του Παναιτωλικού.

Στο διάστημα αυτό οι κίτρινοι έδωσαν 12 παιχνίδια, τα οκτώ μακριά από το Βικελίδης, με ταξίδια (μάλιστα μετά το 0-0 με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα η αποστολή συνέχισε για το Αγρίνιο συμπληρώνοντας πέντε μέρες στον δρόμο).

Σε αυτά προσθέστε και κάποιες εξτρά δυσκολίες, που χρειάστηκε να διαχειριστεί ο Μάντζιος. Όπως ήταν η διαχείριση ενός ελλιπούς σε κάποιες θέσεις ρόστερ, σοβαρές απουσίες λόγω τραυματισμών, συν το γεγονός ότι έπρεπε να εντάξει στο ροτέισον επτά παίκτες.

Με όσα είχε να διαχειριστεί, δεν τα ‘χει καταφέρει άσχημα ο Άρης

Ναι επτά, καθώς εκτός από τους Ρόουζ, Φετφατζίδη, Μπένετ και Ανσαριφάρντ, ο Έλληνας τεχνικός έπρεπε να «μπολιάσει» και τους ερχόμενους από τραυματισμό Μανού Γκαρθία, Βέλεθ και Σαβέριο.  Δεν τις λες και λίγες όλες αυτές τις παραπάνω παραμέτρους.

Σίγουρα η απόδοση δεν σε κάποια από αυτά τα ματς δεν ήταν καλή. Όπως στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπως στα ματς με Πανσερραϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα. Και ναι η απόσταση από την 4η θέση αντί να μειωθεί όπως κάλλιστα μπορούσε, φαίνεται να έχει αυξητικές τάσεις. Βάσει όμως των παραπάνω και τη διαφορά στο μπάτζετ και το… εξωαγωνιστικό κομμάτι, δεν ήταν και τόσο εύκολο o Θεός του πολέμου να κρατήσει «δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη».

Άλλωστε ο μεγαλύτερος στόχος είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου και είναι λογικό να η διαχείρισή του να ήταν γύρω από τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Από εκεί και πέρα όπως την ψυχολογία του ενόψει του δεύτερο ημιτελικού και του τελικού, μέσα από τα παιχνίδια της Super League θα τη φτιάξει.

Ο Άρης θα τα «χρησιμοποιήσει» όπως πρέπει ώστε και τη βαθμολογική του συγκομιδή να βελτιώσει και την αγωνιστική του κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση δεν θα παρατήσει τίποτα και εξαντλήσει τις πιθανότητές του για το καλύτερο δυνατό.

Πλέον μπορεί να αφήσει για λίγο το Κύπελλο στην άκρη να κοιτάξει το πρωτάθλημα, ολοκληρώνοντας στο Περιστέρι τα σερί εκτός έδρας ματς που ήθελαν τους κίτρινους συνεχώς στο ταξίδι.

Στα θετικά εκτός από την ψυχολογία τρεις παίκτες που προσδίδουν ποιότητα και που μέχρι τώρα δεν τους είχε. Βέλεθ και Μάνου Γκαρθία ήδη το απέδειξαν, ενώ αυτό αναμένεται να κάνει και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Αν ήμουν Μάντζιος κόντρα στον Ατρόμητο θα ξεκινούσα τον Ιρανό και θα έδινα ανάσες στον καταβεβλημένο Μορόν ώστε να αποφορτιστεί από όλη τη σεζόν ως τώρα που έπαιζε μόνος.

ΥΓ: Σωστά διεξάγεται κανονικά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός την προσεχή Κυριακή. Αν ήταν έτσι εύκολα να αναβάλλονται παιχνίδια επειδή υπάρχει Κύπελλο ή Ευρώπη, τότε θα είχαμε δεδικασμένο και θα κάθε λίγο και λιγάκι θα είχαμε αναβολές.

ΥΓ1: Το θέμα είναι γιατί ο ΠΑΟΚ συναίνεσε τόσο εύκολα στο αίτημα του… εχθρού Ολυμπιακού και ήταν διατεθειμένος να απεμπολήσει τα πλεονέκτημα ότι θα ήταν πιο ξεκούραστος από τον αντίπαλό του;

ΥΓ2: Φαντάζεστε να ήταν ο Άρης που θα είχε πει «ναι» σε ένα τέτοιο αίτημα τι θα ακούγαμε;

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Η ατυχία του Παναθηναϊκού σε αυτή τη θέση, δεν βρίσκει με τίποτα παίκτη

Η ατυχία του Παναθηναϊκού σε αυτή τη θέση, δεν βρίσκει με τίποτα παίκτη

Λίγα πράγματα μπορούν να πουν πως πηγαίνουν καλά του Παναθηναϊκού και παίκτη σε αυτήν τη θέση δεν βρίσκει με τίποτα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πότε έφυγε από Αλμερία και Βαλένθια ο Κορόνα του Παναθηναϊκού

Πότε έφυγε από Αλμερία και Βαλένθια ο Κορόνα του Παναθηναϊκού

Ο Τεχνικός Διευθυντής του Παναθηναϊκού, Μιγκέλ Άνχελ Κορόνα είχε παραμείνει αρκετά σε Βαλένθια και Αλμερία

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η ΑΕΚ τρίτο φαβορί να κερδίσει το Conference League

Η ΑΕΚ τρίτο φαβορί να κερδίσει το Conference League

Την πιστεύουν την ΑΕΚ στην Ευρώπη και μάλιστα την τοποθετούν και στην 3η θέση των φαβορί για κατάκτηση στο Conference League

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Μεγάλες εκπλήξεις από τον Μεντιλίμπαρ στην αποστολή του Ολυμπιακού, αυτούς άφησε εκτός

Μεγάλες εκπλήξεις από τον Μεντιλίμπαρ στην αποστολή του Ολυμπιακού, αυτούς άφησε εκτός

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε τις... εκπλήξεις του με τους παίκτες που άφησε εκτός αποστολής

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αυτά που… δεν λένε στην ΑΕΚ για τον Αλμέιδα

Αυτά που… δεν λένε στην ΑΕΚ για τον Αλμέιδα

Η… προστασία που παρείχε η πρώην διοίκηση στον Ματίας Αλμέιδα, η Ισπανία που είναι αλλιώς και η δικαίωση με την απομάκρυνση του. 

Ποδόσφαιρο
Media: Τι τηλεθέαση έκανε το Παναθηναϊκός – Πλζεν στον ΑΝΤ1 – Πού κινήθηκε το Survivor

Τι τηλεθέαση έκανε το Παναθηναϊκός – Πλζεν στον ΑΝΤ1 – Πού κινήθηκε το Survivor

Σφοδρή ήταν η μάχη της prime time την Πέμπτη 19/2, με το Παναθηναϊκός – Βικτόρια Πλζεν στον ΑΝΤ1 να κοντράρεται με μυθοπλασία και ριάλιτι.

Media
Ποδόσφαιρο: Αυτή η απουσία του Άρη είναι πιο σημαντική από του Μορόν

Αυτή η απουσία του Άρη είναι πιο σημαντική από του Μορόν

Ο Άρης θα στερηθεί τον Λορέν Μορόν για 2ο σερί ματς, όμως η πραγματικά κομβική απουσία απέναντι στην Κηφισιά είναι άλλη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Παναθηναϊκός θέλει χαφ ακόμα και με αυτόν τον Σάντσες

Ο Παναθηναϊκός θέλει χαφ ακόμα και με αυτόν τον Σάντσες

Φάνηκε και στο ματς με την Πλζεν, πως ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν χαφ αν και ο Σάντσες πήγε καλά στο συγκεκριμένο αγώνα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο παίκτης του Παναθηναϊκού που τους τρέλανε όλους

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού που τους τρέλανε όλους

Ήταν με διαφορά ο κορυφαίους του Παναθηναϊκού και του γηπέδου, όσοι τον είδαν σε επίπεδο σκάουτινγκ, τρελάθηκαν

Ποδόσφαιρο