ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με τα μάτια στον στόχο η ΑΕΚ

Η «Ένωση» παραμένει αγωνιστικά ανεπηρέαστη, ανεξαρτήτως ποδοσφαιρικών συνθηκών και... δικαστικών αιθουσών
Με τα μάτια στον στόχο η ΑΕΚ

Η 16η Μαρτίου, δεν θα μπορούσε να προκαλέσει τίποτα άλλο παρά διάπλατα χαμόγελα στους φίλους της ΑΕΚ. Μία ημέρα άκρως σημειολογική, καθώς πριν από 41 χρόνια, η «Ένωση» έγραφε μία από τις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας της και αποκλείοντας την ΚΠΡ έπαιρνε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (1976/1977).

Η φιλική επικράτηση επί της Λαμίας (5-0), παρότι συνέπεσε ημερολογιακά, κακά τα ψέματα, δεν μπαίνει καν σε σύγκριση με το παραπάνω επίτευγμα. Ωστόσο, υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό ανάμεσα στις δύο εποχές, το οποίο εμφανίστηκε ξανά στο συννεφιασμένο τοπίο του ΟΑΚΑ. Ο εθισμός στη νίκη.

Τι κι αν το πρωτάθλημα έχει διακοπεί και η δυναμική του αντιπάλου (με κάθε σεβασμό προς τους Λαμιώτες) με την προπονητικού χαρακτήρα αναμέτρηση δεν εξίταραν τους ποδοσφαιριστές; Εκείνοι, από την πρώτη στιγμή μπήκαν να αγωνιστούν και να κάνουν αυτό που γνωρίζουν από την αρχή της χρονιάς. Να παλέψουν. Ακόμα κι αν το βραβείο ήταν μόλις δύο μέρες ξεκούρασης, σε έναν μαραθώνιο που σιγά- σιγά φτάνει προς το τέλος του.

Τίποτα δεν φαίνεται να ενδιαφέρει περισσότερο τους «κιτρινόμαυρους» από το να παραμείνουν με τα μάτια στο στόχο και το πραγματικό έπαθλο, την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 24 ολόκληρα χρόνια. Πράγμα που θα πετύχουν, αν κλείσουν τα αυτιά τους σε εξωγενείς παράγοντες που σκοπό έχουν να τους επηρεάσουν. Ευρισκόμενοι εντός του κυκλώνα της νομικής πλέον διαμάχης με τον ΠΑΟΚ, το μόνο εύκολο θα είναι ξεχάσουν το ποδοσφαιρικό σκέλος και να… λοξοδρομήσουν επαναπαυόμενοι στα τεκτενόμενα εντός των δικαστικών αιθουσών.

Βάση όλων των δεδομένων, η ΑΕΚ αναμφισβήτητα κρατάει σφιχτά το κλειδί της φετινής επιτυχίας, ανεξαρτήτως αν δικαιωθεί περίτρανα ή αν αδικηθεί κατάφορα. Δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός άλλωστε, πως οι διοικούντες της Ενωσης δεν άφησαν κανένα μέλος του επιτελείου τους να προβεί σε δηλώσεις επί του συγκεκριμένου θέματος, μετά την αναμέτρηση με τη Λαμία. Το βαθμολογικό πλεονέκτημα το έχουν, τη νοοτροπία νικητή, επίσης. Η αισιοδοξία συνιστά κάτι εύλογο και ουδείς δύναται να την αμφισβητήσει. Ποσω μάλλον δε, όταν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές (οι παίκτες) δείχνουν αποφασισμένοι και πάνω από όλα ικανοί να πανηγυρίσουν στο τέλος. Ανακαλύπτοντας συνεχώς καινούρια κίνητρα, η επέτειος επιτευγμάτων του παρελθόντος θα μετατραπεί λίαν συντόμως σε εορτασμό άθλων του παρόντος.

#Tags

Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Στο Κορωπί ο Αλαφούζος – Το μήνυμα που (δεν) πέρασε!

Στο Κορωπί ο Αλαφούζος – Το μήνυμα που (δεν) πέρασε!

Η μεταμεσονύκτια επίσκεψη του Γιάννη Αλαφούζου στο Κορωπί και η κουβέντα μόνο με τον Μπενίτεθ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Το… τεχνολογικό ποδοσφαιρικό θαύμα της Χαλκιδικής: Ο Άκανθος Ιερισσού, το Sui και το ρομπότ-μασκότ που έγινε viral

Το… τεχνολογικό ποδοσφαιρικό θαύμα της Χαλκιδικής: Ο Άκανθος Ιερισσού, το Sui και το ρομπότ-μασκότ που έγινε viral

Μια ξεχωριστή ποδοσφαιρική ιστορία γεννιέται στη Χαλκιδική, εκεί όπου ο Ακάνθιος Ιερισσού συνδυάζει ποδόσφαιρο και τεχνολογία.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Εξαφανίστηκε ξανά!

Άρης: Εξαφανίστηκε ξανά!

O Σίστο εξαφανίστηκε για... δεύτερη φορά. Ο Δανός τελειώνει και η... ΑΕΛ που ψάχνει εξτρέμ ενδιαφέρεται.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός Β’ : Βελτιωμένος με Ρούμπιο στο 0-0 με την Καλλιθέα υπό το βλέμμα του Μεντιλίμπαρ, αλλά…

Ολυμπιακός Β’ : Βελτιωμένος με Ρούμπιο στο 0-0 με την Καλλιθέα υπό το βλέμμα του Μεντιλίμπαρ, αλλά…

Πήρε τον πρώτο του βαθμό ο Άλβαρο Ρούμπιο στον πάγκο του Ολυμπιακού Β’, αλλά έχει πολλή δουλειά μπροστά του…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο παίκτης του ΠΑΟΚ που στήριξε τον Σαλάχ!

Ο παίκτης του ΠΑΟΚ που στήριξε τον Σαλάχ!

Η στήριξη ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ στον Μοχάμεντ Σαλάχ που έμεινε εκτός αποστολής για το ματς με την Ίντερ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα : Πρώτη φορά ο Μεντιλίμπαρ σκέφτεται τόσες αλλαγές, εν όψει Άρη…

Ολυμπιακός νέα : Πρώτη φορά ο Μεντιλίμπαρ σκέφτεται τόσες αλλαγές, εν όψει Άρη…

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ διαπίστωσε χαμηλά επίπεδα ενέργειaς στους παίκτες και σκέφτεται αλλαγές εν όψει Άρη…

Ποδόσφαιρο
Sportime BET: «Καυτές» αποστολές, σούπερ απόδοοση στην Interwetten!

«Καυτές» αποστολές, σούπερ απόδοοση στην Interwetten!

Σούπερ απόδοση από την Interwetten...

Sportime BET
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Ο Ζαρουρί πάντως δείχνει να κάνει στον Μπενίτεθ

Παναθηναϊκός: Ο Ζαρουρί πάντως δείχνει να κάνει στον Μπενίτεθ

Δείχνει να χωράει στα πλάνα του Μπενίτεθ ο Ζαρουρί μια και ο Παναθηναϊκός επίσης δείχνει να έχει ανάγκη τέτοιον παίκτη

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα: Οι Τούρκοι λένε για τον Γιαζίτσι και την εντυπωσιακή του φόρμα

Ολυμπιακός νέα: Οι Τούρκοι λένε για τον Γιαζίτσι και την εντυπωσιακή του φόρμα

Ο Γιαζίτσι παρουσιάζεται πιο ώριμος και δημιουργικός, προσφέροντας λύσεις σε κρίσιμα σημεία των αγώνων, αναφέρεται.

Ποδόσφαιρο