ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με το «καλημέρα» υποψήφιος για play-off ο ΟΦΗ του Νταμπράουσκας – Στο Ηράκλειο γίνονται πραγματάκια

Πρώτες εντυπώσεις από τον ΟΦΗ του Νταμπράουσκας - Ο βράχος Λαμπρόπουλος, ο μπαλαδόρος Μπάκιτς και το ερωτηματικό για τη συνέχεια
Με το «καλημέρα» υποψήφιος για play-off ο ΟΦΗ του Νταμπράουσκας – Στο Ηράκλειο γίνονται πραγματάκια

ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ. Οι διεκδικητές του τίτλου είναι σχεδόν… φιξ. Ωστόσο, ο ΟΦΗ του Νταμπράουσκας απέδειξε ότι κοιτάζει ψηλά.

Η Stoiximan Super League μας επιφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη στο ξεκίνημά της. Άπαντες περίμεναν ότι ο Άρης θα δυσκολευόταν στην έδρα του ΟΦΗ. Δεν πίστευαν όμως ότι θα έχανε, ιδιαίτερα με τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η αναμέτρηση, με τον Νέιρα να κρατά τη νίκη στο Ηράκλειο.

Οι Κρητικοί έβγαλαν στο χορτάρι αξιόλογα στοιχεία, τα οποία τους καθιστούν φαβορί για την έκτη θέση που οδηγεί στα play-offs.

Πάμε να αναλύσουμε αυτές τις αγωνιστικές πτυχές που φαίνεται ότι θα μας απασχολήσουν αρκετά φέτος.

 

Τα πέντε νέα κομμάτια στο παζλ του Νταμπράουσκας

Βλέποντας κανείς την αναμέτρηση με τον Άρη, θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν κοσμογονικές αλλαγές στα πρόσωπα της ενδεκάδας.

Σύμφωνοι, τα 6/11 αυτής παρέμειναν ίδια συγκριτικά με την προηγούμενη σεζόν, αλλά ένας βασικός κορμός προσώπων υπάρχει.

Τα πέντε νέα κομμάτια στο παζλ του Νταμπράουσκας κάνουν τη διαφορά. Ο λόγος για τους Καρώ – Λαμπρόπουλο, οι οποίοι ήρθαν για να καλύψουν το κενό του Διαμαντή.

Το αμφότεροι με εμπειρία, ειδικά ο πρώην παίκτης των ΑΕΚ – Μπόχουμ, η οποία προσδίδει ασφάλεια. Μαζί με τον Βούρο, συγκροτούν μια διάδα που όταν δέσει, δύσκολα θα εκτίθεται.

Παράλληλα, ο αναμορφωμένος άξονας βγάζει… γούστα. Τόσο ο Γκαγιέγος, όσο και οι Μπάκιτς – Τοράρινσον, προσφέρουν το παιχνίδι που θέλει ο Νταμπράουσκας. Δηλαδή, γρήγορη μεταφορά από την άμυνα στην επίθεση.

Ειδικά ο Μπάκιτς, ο οποίος είναι καλώς και στο 1vs1, θα απασχολήσει και μεγαλύτερες ομάδες στο επόμενο διάστημα. Eίναι σε καλή ηλικία (29) και οι Κρητικοί έχουν βγάλει λαβράκι. Κι ας είναι ακόμα νωρίς για τέτοια συμπεράσματα. Επιτέλους ένας χαφ σε mid-range ομάδα που γνωρίζει καντάρια μπάλα θα πούμε εμείς.

Γενικώς, με βάση την πρώτη επίσημη εμφάνιση του ΟΦΗ, το μέλλον διαγράφεται ευοίωνο. Μοναδικό ερωτηματικό, η συμπεριφορά της ομάδας εκτός έδρας, το οποίο θα απαντηθεί λίαν συντόμως.

Πάντως, μαγειρεύονται ωραία, μπουρμπουριστά πραγματάκια στο Ηράκλειο.

Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ακόμα κι αυτός αγανάκτησε με τον Βιτόρια!

Ακόμα κι αυτός αγανάκτησε με τον Βιτόρια!

Ακόμα και ο Σιώπης που δεν μιλάει πολύ, είχε φτάσει στα όρια του με τον Βιτόρια.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η βαθμολογία του Champions League – Που βρίσκεται ο Ολυμπιακός

Η βαθμολογία του Champions League – Που βρίσκεται ο Ολυμπιακός

Η βαθμολογία μετά την 1η αγωνιστική του Champions League και η θέση στην οποία βρίσκεται ο Ολυμπιακός

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: AEK: Ο λόγος που ο Στρακόσια είναι ένας… άλλος!

AEK: Ο λόγος που ο Στρακόσια είναι ένας… άλλος!

Η αιτία για τον διαφορετικό τη φετινή σεζόν στην ΑΕΚ, Θωμά Στρακόσια.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Δεν έχασε (μόνο) ο ΠΑΟΚ, κέρδισε (και) ο Λεβαδειακός

Δεν έχασε (μόνο) ο ΠΑΟΚ, κέρδισε (και) ο Λεβαδειακός

Δεν ήταν μια ήττα ντροπή του ΠΑΟΚ. Ήταν μια μεγάλη νίκη που ήταν θέμα χρόνου να την κάνει ο Λεβαδειακός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Ακόμα στο χέρι του να προσπεράσει την Μπόντο Γκλιμτ

Ολυμπιακός : Ακόμα στο χέρι του να προσπεράσει την Μπόντο Γκλιμτ

Δεν πήγε το βράδυ κόντρα στην Πάφο όπως θα ήθελε ο Ολυμπιακός, αλλά είναι ακόμα στο χέρι του να προσπεράσει την Μπόντο Γκλιμτ στην ειδική βαθμολογία

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Διαιτησία: Αχρείαστο το on field review στο Παναιτωλικός – Άρης!

Διαιτησία: Αχρείαστο το on field review στο Παναιτωλικός – Άρης!

Εντελώς λάθος όλη η διαδικασία στο πέναλτι στο Παναιτωλικός – Άρης.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Έτριβαν τα χέρια τους στον Ολυμπιακό παρά τη γκέλα και υπάρχει λόγος

Ολυμπιακός: Έτριβαν τα χέρια τους στον Ολυμπιακό παρά τη γκέλα και υπάρχει λόγος

Τελικά κάτι... ήξεραν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και δεν έκαναν βήμα... πίσω από τις αρχικές τους απαιτήσεις.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Έσκασαν με το Χ στον Ολυμπιακό αλλά δεν… τρελάθηκαν κιόλας και υπάρχει λόγος

Ολυμπιακός: Έσκασαν με το Χ στον Ολυμπιακό αλλά δεν… τρελάθηκαν κιόλας και υπάρχει λόγος

Η ομάδα του Ολυμπιακού είναι έτοιμη να αντιδράσει μετά το Χ με την Πάφο. Ακολουθούν τα βήματα της στρατηγικής τους.

Ποδόσφαιρο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ολυμπιακός: Έλειψε ο Γιαζίτσι στον Μεντιλίμπαρ και ο Βάσκος το ήξερε

Ολυμπιακός: Έλειψε ο Γιαζίτσι στον Μεντιλίμπαρ και ο Βάσκος το ήξερε

Η απουσία του Γιαζίτσι στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Πάφο είχε σημαντικό αντίκτυπο στην πορεία της ομάδας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ