MUNDIAL 2018

Allez les Βleus σε ματς… κομπλέ!

Η Γαλλία επιβλήθηκε 4-3 της Αργεντινής και προκρίθηκε στους «8» μετά από ένα τρομερό ματς
Allez les Βleus σε ματς… κομπλέ!

Έπειτα από ένα τρομερό ματς με πολλά γκολ και ανατροπές, η ανώτερη Γαλλία υπέταξε την Αργεντινή (4-3) και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι «μπλε» παρατάχθηκαν με την ίδια ενδεκάδα του αγώνα κόντρα στο Περού, ενώ η «αλμπισελέστε» χωρίς τους Σέρχιο Αγκουέρο και Γκονσάλο Ιγκουαΐν.

Ανήμερα του ρεκόρ συμμετοχών στον πάγκο της εθνικής Γαλλίας (με 80 ξεπέρασε τον Ραϊμόν Ντομενέκ), ο Ντιντιέ Ντεσάμπ είδε την ομάδα του να έχει δοκάρι σε φάουλ του Αντουάν Γκριζμάν στο 9ο λεπτό και να κερδίζει πέναλτι λίγες στιγμές αργότερα.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ κατέγραψε μία εξαιρετική κούρσα πίσω από τη μεσαία γραμμή, προσπέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, ανατράπηκε από τον Μάρκος Ρόχο και ο Ιρανός διαιτητής καταλόγισε πέναλτι χωρίς να κάνει χρήση του VAR.

Η πρώτη επαφή γίνεται εκτός περιοχής, συνεπώς θα έπρεπε να δοθεί φάουλ, εντούτοις η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα, ο Γκριζμάν δεν λάθεψε και έδωσε το προβάδισμα στη Γαλλία στο 13’.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τους «μπλε», δεδομένου ότι ο Εμπαπέ έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα των Αργεντινών, ενώ στον αντίποδα, ο μοναδικός προωθημένος Λιονέλ Μέσι ήταν τόσο εγκλωβισμένος που δεν μπορούσε να προσφέρει στο επιθετικό σκέλος.

Οι εξαιρετικές γαλλικές αλληλοκαλύψεις δεν εφαρμόστηκαν στο 41ο λεπτό, όταν μετά από πλάγιο, ο Έβερ Μπανέγα έστρωσε στον Άνχελ ντι Μαρία και εκείνος σημείωσε το πιο μακρινό γκολ της διοργάνωσης (από τα 27,6 μέτρα).

Στο 48’ η τύχη έδειξε να χαμογελά στην Αργεντινή, αφού μετά από κακή απομάκρυνση του Πολ Πογκμπά, ο Λιονέλ Μέσι σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Γκαμπριέλ Μερκάδο και κατέληξε στα δίχτυα του εμβρόντητου Ουγκό Λορίς.

Αλίμονο. Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων αποδείχθηκε τόσο μεγάλη, σε σημείο που η Γαλλία υπερνίκησε την ατυχία της με τρία γκολ σε 11 λεπτά και αφού είχε προηγηθεί το τραγικό λάθος του Φάσιο που έμεινε ανεκμετάλλευτο από τον Γκριζμάν στο 56’

Ο Μπενζαμέν Παβάρ ισοφάρισε με τρομερό φαλτσαριστό σουτ στο 57’, ο Εμπαπέ ανέτρεψε ξανά τα δεδομένα του ματς στο 64’ και κλείδωσε τη νίκη μετά από ιδανική αντεπίθεση στο 68’.

Μέσι και Αγκουέρο φάνηκαν απειλητικοί προς το φινάλε, ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι μείωσε με κεφαλιά στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ωστόσο το 4-3 απλώς αποτέλεσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλιρεζά Φανγκανί (Ιράν)

ΓΚΟΛ: 13’ πέν. Γκριζμάν, 57’ Παβάρ, 64’, 68’ Εμπαπέ – 41’ Ντι Μαρία, 48’ Μερκάδο, 90+3’ Αγκουέρο

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 72’ Ματουιντί, 73’ Παβάρ, 90+3’ Ζιρού – 11’ Ρόχο, 19’ Ταγλιαφίκο, 43’ Μαστσεράνο, 50’ Μπανέγα, 90+3’ Οταμέντι

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

MVP: Ο Κιλιάν Εμπαπέ. Κέρδισε το πέναλτι στο 13’, σημείωσε δύο γκολ και εξέθεσε ουκ ολίγες φορές την άμυνα της Αργεντινής.

UP: Το ματς αυτό καθαυτό. Επτά γκολ, τα δύο εκ των οποίων φανταστικά, ένα δοκάρι, ανατροπές…

DOWN: Η απόφαση να χρησιμοποιηθεί ο Λιονέλ Μέσι στην κορυφή της επίθεσης της Αργεντινής. Κρύφτηκε, δεν πήρε πολλές μπάλες, απείλησε για πρώτη φορά και τελευταία φορά στο 85’.

Η ΣΤΙΓΜΗ: Το γκολ του Μπενζαμέν Παβάρ στο 57’. Ουδείς περίμενε ότι η λύση θα δοθεί από έναν δεξιό μπακ που δεν είχε ξανασκοράρει ποτέ με την εθνική του ομάδα.

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Λορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντέζ, Πογκμπά, Καντέ, Εμπαπέ (89’ Τοβέν), Γκριζμάν (83’ Φεκίρ) Ματουιντί (75’ Τολισό), Ζιρού.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Χόρχε Σαμπάολι): Αρμάνι, Μερκάδο, Οταμέντι, Ρόχο (46’ Φάσιο), Ταγλιαφίκο, Πέρες (66’ Αγκουέρο), Μαστσεράνο, Μπανέγα, Παβόν (75’ Μέσα), Μέσι, Ντι Μαρία.

Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
LiveGames: Λουξεμβούργο – Ιρλανδία 0-3 (ΤΕΛΙΚΟ)

Λουξεμβούργο – Ιρλανδία 0-3 (ΤΕΛΙΚΟ)

Το LIVE της αναμέτρησης Λουξεμβούργο - Ιρλανδία

LiveGames
Εθνική Ομάδα: Εθνική Ελλάδας: Ματς αποφασιστικής σημασίας με το Κόσοβο

Εθνική Ελλάδας: Ματς αποφασιστικής σημασίας με το Κόσοβο

Η Εθνική Ελλάδας στις 21:45 θα παίξει με το Κόσοβο εκτός έδρας, στο τρίτο της ματς, για τα προκριματικά του Μουντιάλ του Κατάρ του 2022.

Εθνική Ομάδα
LiveGames: Σουηδία – Ισπανία LIVE

Σουηδία – Ισπανία LIVE

Σουηδία - Ισπανία LIVE: Σέντρα στις 21:45 σε παιχνίδι για τον Β' όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

LiveGames
Transfer Gossip: Transfer Gossip – Λουτσέσκου: Περιμένει Ιταλία – Δεν είναι προτεραιότητα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Transfer Gossip – Λουτσέσκου: Περιμένει Ιταλία – Δεν είναι προτεραιότητα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Ο Ρουμάνος τεχνικός θα περιμένει την αγορά της Ιταλίας όσο χρειαστεί. Η Super League είναι έσχατη λύση.

Transfer Gossip
Mundial 2018: Ντιέγκο Μαραντόνα: Όλες οι εμφανίσεις που φόρεσε με την Εθνική Αργεντινής

Ντιέγκο Μαραντόνα: Όλες οι εμφανίσεις που φόρεσε με την Εθνική Αργεντινής

Η ιστοσελίδα goal.com παραθέτει φωτογραφία με όλες τις εμφανίσεις που φόρεσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα κατά την παρουσία στην Εθνική Αργεντινής.

Mundial 2018
World Football: Εθνική Γαλλίας: Παίκτης πούλησε το χρυσό μετάλλιο του 2018!

Εθνική Γαλλίας: Παίκτης πούλησε το χρυσό μετάλλιο του 2018!

Το αντικείμενο πουλήθηκε για 66 χιλιάδες ευρώ

World Football
World Football: FIFA: Σκάνδαλο με δωροδοκίες για τα Μουντιάλ της Ρωσίας και του Κατάρ! (vid)

FIFA: Σκάνδαλο με δωροδοκίες για τα Μουντιάλ της Ρωσίας και του Κατάρ! (vid)

Σύμφωνα με έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ένα πάρτι εκατομμυρίων είχε στηθεί στην FIFA με αφορμή τις αναθέσεις των Μουντιάλ στην Ρωσία(2018) και το Κατάρ(2022). Το US Department of Justice κάνει λόγο για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, με τα οποία κατηγορούνται όσοι είναι μπλεγμένοι στην υπόθεση. Όπως προκύπτει από την έρευνα...

World Football
Γαλλία: Εθνική Γαλλίας: Δαχτυλίδια… NBA για τους παγκόσμιους πρωταθλητές (vid)

Εθνική Γαλλίας: Δαχτυλίδια… NBA για τους παγκόσμιους πρωταθλητές (vid)

Πογκμπά και Γκριεζμάν έκαναν δώρο σε όλους τους συμπαίκτες του στην Εθνική Γαλλίας ένα δαχτυλίδι ως αναμνηστικό την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Γαλλία
Stoiximan Super League: Τόσα χρήματα πήραν οι ελληνικές ομάδες για τους παίκτες τους στο Μουντιάλ 2018

Τόσα χρήματα πήραν οι ελληνικές ομάδες για τους παίκτες τους στο Μουντιάλ 2018

Την Τρίτη (13/11), έγιναν γνωστά τα χρήματα που αναλογούν στις ελληνικές ομάδες για τη συμμετοχή των ποδοσφαιριστών τους στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Οι σύλλογοι της χώρας θα λάβουν συνολικά ένα ποσό που ξεπερνά το 1,2 εκατ. ευρώ, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στην πρώτη θέση της άτυπης κατάταξης. Αναλυτικά τα χρήματα που θα πληρωθούν στις...

Stoiximan Super League