ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιαννουλάκης: «Τέλος στην αδράνεια πολιτείας και ΕΠΟ»

Ο Νίκος Γιαννουλάκης, ένας από τους αρχηγούς της Διάνα, εκφράζεται σήμερα μέσα από τις επίσημες σελίδες του συλλόγου για την δεύτερη καραντίνα στην ελληνική κοινωνία, για τις συνέπειες στον χώρο...
Γιαννουλάκης: «Τέλος στην αδράνεια πολιτείας και ΕΠΟ»

Ο Νίκος Γιαννουλάκης, ένας από τους αρχηγούς της Διάνα, εκφράζεται σήμερα μέσα από τις επίσημες σελίδες του συλλόγου για την δεύτερη καραντίνα στην ελληνική κοινωνία, για τις συνέπειες στον χώρο του ελληνικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, για την επόμενη ημέρα στην Διάνα, ενώ δεν παραλείπει να δίνει συμβουλές στα παιδιά για τον τρόπο αντίδρασης στις σημερινές πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες.

Ο Νίκος δίνει προτεραιότητα στην υγεία και στην σωστή αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.
«Μιλάμε για ένα παγκόσμιο φαινόμενο, μια πανδημία που σκοτώνει ανθρώπους. Μπροστά στην υγεία όλα τα υπόλοιπα έπονται».

Ο Νίκος αποφεύγει την κριτική στην κυβέρνηση αυτήν την χρονική περίοδο:

«Δεν θέλω να σταθώ στην κυβέρνηση και στις αποφάσεις που λαμβάνει, γιατί ο καθένας βλέπει από διαφορετική οπτική γωνία το θέμα. Τι μπορείς να πεις στην δεδομένη χρονική στιγμή που έχουμε 100 θανάτους την ημέρα;».
Σύντομα όμως αναμένεται η σταδιακή άρση των απαγορευτικών μέτρων. Ποια μπορεί και πρέπει να είναι η επόμενη ημέρα;

«Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι ένας τρόπος ζωής για μας που του υπηρετούμε και όχι απλά ένα χόμπι. Αυτή τη στιγμή παρατηρείται μία αδράνεια από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία και την ελληνική κυβέρνηση προς τον ερασιτεχνικό αθλητισμό γενικότερα. Πρέπει άμεσα να επιστρέψουμε στο γήπεδο γιατί υπάρχουν άνθρωποι που βιοπορίζονται. Παίκτες, προπονητές, γιατροί, φυσικοθεραπευτές, φωτογράφοι, δημοσιογράφοι και πολλά άλλα επαγγέλματα».

Το πρωτάθλημα, στο οποίο η Διάνα βρίσκεται στην κορυφή της πρώτης κατηγορίας της ΕΠΣΑ, διακόπηκε στην έβδομη αγωνιστική του. Υπολείπονται 19 ακόμη για την λήξη της κανονικής περιόδου και τα play off τα οποία θα αναδείξουν τις ομάδες που θα ανέβουν στην ανώτερη κατηγορία. Υπάρχουν χρονικά περιθώρια;

«Δεν υπάρχει χρόνος για μοιρολατρίες. Για μένα φτάνουν δύο εβδομάδες προπαρασκευής. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να επιστρέψουμε άμεσα στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο».

Πόσο μπορεί να επηρεάσει την Διάνα η διακοπή του πρωταθλήματος; Ο αμυντικός του συλλόγου εκφράζεται αισιόδοξα για την επόμενη μέρα και εκτιμά ότι το τρίπτυχο προπονητή, διοίκησης και παικτών αποτελεί την εγγύηση της επιτυχίας για το σύλλογο.

«Η διακοπή και η καραντίνα δεν κάνει διακρίσεις. Είναι κακό για όλους. Είμαι όμως αισιόδοξος για την συνέχεια της Διάνα. Υπάρχει χημεία και ταύτιση απόψεων. Άριστη σχέση ανάμεσα στην διοίκηση, τους παίκτες και τον προπονητή».

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι εκτιμούν ότι η Διάνα θα επιστρέψει πιο δυνατή μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων. Οι τραυματίες Παναγιώτης Καζάκος και Μιχάλης Κατσίκιας αναμένεται να δώσουν το παρών και να ενισχύσουν το σωματείο.

«Ο Παναγιώτης και ο Μιχάλης είναι πολυτέλεια για την κατηγορία και αποτελούν κλειδιά για την συνέχεια της Διάνα στις φετινές διοργανώσεις».

Η παρουσία του Νίκου Γιαννουλάκη είναι καταλυτική στην αμυντική λειτουργία της Διάνα. Ο σύλλογος έχει δεχτεί μόλις τέσσερα γκολ σε εννέα παιχνίδια πρωταθλήματος και κυπέλλου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της άμυνας. Η άμυνα είναι μία ομαδική δουλειά, η οποία ξεκινά από μπροστά και οι συμπαίκτες μου το ξέρουν πολύ καλά αυτό και θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια. Θέλω επίσης να αναφερθώ στον Δημήτρη Μπακογιάννη και στον Αουρελ Νικόλλι, οι οποίοι είναι δύο νέα παιδιά, εξαιρετικοί παίκτες και μέσα από τον υγιή ανταγωνισμό γίνονται καλύτεροι και αυτοί και εγώ. Πιστεύω ότι έχουν βάλει και αυτοί το λιθαράκι του σε αυτό το σερί».

Η Διάνα Ηλιούπολης κάνει πρωταθλητισμό και φέτος. Η δεύτερη καραντίνα την βρήκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρώτου ομίλου στην Α κατηγορία της ΕΠΣΑ. Πόσο εύκολο είναι να κάνεις πρωταθλητισμό εν καιρώ πανδημίας;

«Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις πρωταθλητισμό εν καιρώ πανδημίας. Δεν σε αφήνει να έχεις ρυθμό και διάρκεια. Αναγκαστικά, λόγω των διακοπών, είναι σημαντική η ατομική άθληση».
Η διακοπή έχει επιφέρει μεγάλη ζημιά στην ακαδημία της Διάνα, την πιο πολυπληθή και ποιοτική στην περιοχή.

Ποια είναι η συμβουλή που δίνει ο Νίκος στα νέα παιδιά;

«Στα νέα παιδιά και στις ακαδημίες ποδοσφαίρου πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή γιατί εκφράζουν το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εγώ θέλω να παροτρύνω τα νέα παιδιά να μην απογοητεύονται, να έχουν θέληση και νοσταλγία για να επιστρέψουν στο γήπεδο, κάνοντας αυτό που αγαπούν.

Τα παιδιά που είναι σε κομβικό σημείο εξέλιξης πρέπει να έχουν ατομική πειθαρχία και να προσπαθήσουν να αθλούνται ατομικά κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες για να είναι έτοιμα για την επιστροφή στο γήπεδο».

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου υπερασπίστηκε τον Ολυμπιακό για τη διαιτησία στο ματς με την ΑΕΚ

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου υπερασπίστηκε τον Ολυμπιακό για τη διαιτησία στο ματς με την ΑΕΚ

Απίστευτο κι όμως αληθινό, αλλά ο Βασίλης Παπαθεοδώρου υπερασπίστηκε τον Ολυμπιακό σε ότι έχει να κάνει με τη διαιτησία στο ματς με την ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ – Κωνσταντέλιας: Χάνει τον Παναθηναϊκό, δύσκολα προλαβαίνει το ντέρμπι με Άρη

ΠΑΟΚ – Κωνσταντέλιας: Χάνει τον Παναθηναϊκό, δύσκολα προλαβαίνει το ντέρμπι με Άρη

Χωρίς τον Γιάννη Κωνσταντέλια θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό, με τον νεαρό άσο να δίνει πλέον αγώνα δρόμου για να προλάβει το ντέρμπι με τον Άρη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρσεναλ – Τσέλσι 3/2/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Άρσεναλ – Τσέλσι 3/2/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Άρσεναλ - Τσέλσι σε μεγάλο ντέρμπι EFL Cup, με ένταση και ρυθμό, όπου οι μονομαχίες και οι στιγμές θα κρίνουν όλο το παιχνίδι.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Συμφώνησε με Βαρούχα ο Πανούτσος

Συμφώνησε με Βαρούχα ο Πανούτσος

Σε ότι αφορά τη διαιτησία του ντέρμπι ο Αντώνης Πανούτσος άφησε τον Παναγιώτη Βαρούχα να μιλήσει…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Σεντ Μίρεν – Χαρτς 3/2/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Σεντ Μίρεν – Χαρτς 3/2/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Σεντ Μίρεν - Χαρτς σε βραδιά William Hill Scottish Premiership, με δυνατές μονομαχίες όπου οι λεπτομέρειες και οι στατικές φάσεις μετρούν.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Εκτός και ο Ροντινέι από το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης – Μέσα ο Κλέιτον

Ολυμπιακός : Εκτός και ο Ροντινέι από το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης – Μέσα ο Κλέιτον

Ανακοίνωσε την αποστολή για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης ο Ολυμπιακός. Λείπει από αυτή ο Ροντινέι, μέσα είναι όμως ο Κλέιτον.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Μαρσέιγ – Ρεν 3/2/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Μαρσέιγ – Ρεν 3/2/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Μαρσέιγ - Ρεν για το Κύπελλο Γαλλίας, σε ματς με ένταση και πίεση, όπου η πρόκριση κρίνεται στις λεπτομέρειες.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης μεταγραφές: Έφτασε Θεσσαλονίκη ο Μπεντζαμίν Γκαρέ

Άρης μεταγραφές: Έφτασε Θεσσαλονίκη ο Μπεντζαμίν Γκαρέ

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας ο Μπεντζαμίν Γκαρέ, προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Άρη και να τεθεί στη διάθεση του Μανόλο Χιμένεθ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Μπολόνια – Μίλαν 3/2/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Μπολόνια – Μίλαν 3/2/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Μπολόνια - Μίλαν σε κομβική μάχη Serie A, με ένταση και τακτική, όπου οι μονομαχίες και οι λεπτομέρειες μπορούν να κρίνουν.

Ποδόσφαιρο