ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Έντρικ δεν είναι ένας απλός 17χρονος – Η δήλωση ωριμότητας και η σύγκριση με Ρονάλντο και Νεϊμάρ

Ο Έντρικ αποδεικνύει εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου γιατί είναι ένας ξεχωριστός 17χρονος
Ο Έντρικ δεν είναι ένας απλός 17χρονος – Η δήλωση ωριμότητας και η σύγκριση με Ρονάλντο και Νεϊμάρ

Ο Έντρικ Φελίπε δεν είναι ένας απλός 17χρονος και σε καμία περίπτωση η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έτρεξε να τον καπαρώσει από τόσο μικρή ηλικία.

Οι Μαδριλένοι πριν από περίπου έναν χρόνο έριξαν βόμβα με την απόκτηση του γεννημένου το 2006 φορ της βραζιλιάνικης Παλμέιρας, σε μια επιλογή που σίγουρα προκάλεσε εντύπωση.

Όχι για την απόφαση του Φλορεντίνο Πέρεθ να επενδύσει σε ένα ταλαντούχο παίκτη από τη Βραζιλία, δεν ήταν ούτε ο πρώτος αλλά και ούτε ο τελευταίος που το κάνει.

Το να βγάλει όμως από τα ταμεία του το ποσό των 72 εκατ. ευρώ για έναν παίκτη που μέχρι πριν λίγο καιρό έπαιζε για λογαριασμό των τμημάτων υποδομής της Παλμέιρας του Άμπελ Φερέιρα, το λες σοβαρή είδηση.

Ο Έντρικ δεν είναι ένας απλός 17χρονος

Το νέο μεγάλο αστέρι της Βραζιλίας λοιπόν, αφήνει τη χώρα του καφέρ για την Μαδρίτη με στόχο να βαδίσει στα χνάρια που άφησαν οι προκάτοχοι του, με τους Βινίσιους και Ροντρίγκο να αποτελούν για τον 17χρονο, το μεγαλύτερο παράδειγμα.

Με ύψος 1.73m αποτελεί το μεγαλύτερο wonderkid της Βραζιλίας. Χαμηλό κέντρο βάρους, κλασσικός Βραζιλιάνος με άψογη τεχνική κατάρτιση, ο Έντρικ έχει καταφέρει να τραβήξει από πολύ νωρίς πάνω του τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού πλανήτη.

Ο Έντρικ αποδεικνύει εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου γιατί είναι ένας ξεχωριστός 17χρονος, με τη δήλωση ωριμότητας του στα ΜΜΕ της Βραζιλίας να μαρτυρά πολλά για το αν έχει τα φόντα να πετύχει φορώντας τη φανέλα της Ρεάλ.

«Για να είμαι ειλικρινής, μισώ τα πάρτι. Δεν μου αρέσει να βγαίνω έξω και να χορεύω και να δείχνομαι. Έχω πιο απλά γούστα όπως να βγαίνω σ’ ένα εστιατόριο για φαγητό και να κάνω πράγματα με την οικογένειά μου. Αυτό που θέλω είναι να παίξω ποδόσφαιρο και να έχω ήρεμο το κεφάλι μου.

Δόξα τω Θεώ μπόρεσα να ζήσω πολλά πράγματα και να δω άλλα που έχουν συμβεί σε άλλους παίκτες που δεν θέλω να επαναλάβω.
Πρέπει να μάθω από άλλους ανθρώπους. Δεν θα ήθελα να εμπλακώ σε μια διαμάχη ή να κάνω κάτι που θα μπορούσε να αμαυρώσει την εικόνα μου, οπότε απλά δουλεύω και προσπαθώ να μην κάνω θόρυβο χωρίς λόγο. Ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε αυτή τη νοοτροπία γιατί αν είχα άλλη ίσως να είχα ήδη χαθεί.

Παίζω για τον καλύτερο σύλλογο στην Βραζιλία και τη Νότια Αμερική και όλα αυτά ενώ είμαι πολύ νεαρός, οπότε είναι δική μου ευθύνη να συντηρήσω αυτή την εικόνα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 17χρονος λίγους μήνες πριν ετοιμάσει βαλίτσες για Ισπανία. Λόγια που δεν ακούς συχνά από το στόμα ενός τόσο νεαρού ποδοσφαιριστή.

Η σύγκριση με Ρονάλντο και Νεϊμάρ

Ο νέος παίκτης της Ρεάλ δείχνει να παραμένει ταπεινός την ώρα που συνεχίζεται η αναπόφευκτη σύγκριση με τους Ρονάλντο και Νεϊμάρ Τζούνιορ.

Πιο συγκεκριμένα, στις πρώτες 56 αναμετρήσεις της καριέρας του, ο Έντρικ έχει σκοράρει 15 φορές χωρίς να μοιράσει κάποια ασίστ, ενώ αντίστοιχα ο Ρονάλντο  με τη φανέλα της Κρουζέιρο, είχε σκοράρει 52 φορές ενώ είχε γράψει και 8 ασίστ.

Τέλος, στην αντίστοιχη ποδοσφαιρική φάση, ο Νεϊμάρ σκόραρε 21 φορές ενώ δημιούργησε 12 ασίστ για την Σάντος.

 

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Μπάμπης Κωστούλας : Το ξέκοψε η Μπράιτον στον Ολυμπιακό…

Μπάμπης Κωστούλας : Το ξέκοψε η Μπράιτον στον Ολυμπιακό…

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να έχει και την πίτα ολόκληρο και τον σκύλο χορτάτο, αλλά η Μπράιτον δεν το επιτρέπει…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κετσετζόγλου: Έτσι θα έχει στραβώσει για τον προπονητή στην ΑΕΚ!

Κετσετζόγλου: Έτσι θα έχει στραβώσει για τον προπονητή στην ΑΕΚ!

Τι αναφέρει ο Κώστας Κετσετζόγλου!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τέλος στην πιο σοκαριστική χρονιά της – Ο χειρότερος τερματισμός από τη δημιουργία της Premier League!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τέλος στην πιο σοκαριστική χρονιά της – Ο χειρότερος τερματισμός από τη δημιουργία της Premier League!

Δεν έχει ξαναγίνει αυτό για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αυτόν τον παικταρά ποιος θα τον πάρει; Ο Γιόκερες τελείωσε τη χρονιά με αδιανόητα στατιστικά!

Αυτόν τον παικταρά ποιος θα τον πάρει; Ο Γιόκερες τελείωσε τη χρονιά με αδιανόητα στατιστικά!

Τι έκανε φέτος ο απίστευτος Βίκτορ Γιόκερες!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός μεταγραφές : Οι δεύτερες σκέψεις για Μπερνάρντο

Παναθηναϊκός μεταγραφές : Οι δεύτερες σκέψεις για Μπερνάρντο

Έχουν τον προβληματισμό τους στον Παναθηναϊκό για τον Βραζιλιάνο στόπερ που έμεινε ελεύθερος από την Μπόχουμ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Το τρόπαιο που δεν υπάρχει πια, αλλά κάποτε έλαμπε και το πρωτοπήρε σαν σήμερα η Φιορεντίνα

Το τρόπαιο που δεν υπάρχει πια, αλλά κάποτε έλαμπε και το πρωτοπήρε σαν σήμερα η Φιορεντίνα

Σαν σήμερα, η Φιορεντίνα έμπαινε πρώτη σε μια καινούργια ποδοσφαιρική σελίδα για την Ευρώπη. Ήταν η πρώτη που σήκωσε το Κύπελλο Κυπελλούχων και έγραψε ιστορία με μωβ μελάνι.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο παππούς, ο μπαμπάς και ο γιος που έπαιξαν στην ίδια ομάδα

Ο παππούς, ο μπαμπάς και ο γιος που έπαιξαν στην ίδια ομάδα

Όλη η οικογένεια έπαιξε στην ίδια ομάδα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Premier League δεν έπαιξε ούτε στη Λίβερπουλ ούτε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Premier League δεν έπαιξε ούτε στη Λίβερπουλ ούτε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Premier League είναι ξεχωριστή περίπτωση

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η μέρα που ο Μέσι έγινε factor, αλλά με κεφαλιά!

Η μέρα που ο Μέσι έγινε factor, αλλά με κεφαλιά!

Σαν σήμερα το 2009, η Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα ανέβηκε στον ευρωπαϊκό θρόνο, νικώντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-0. Και ο Μέσι, κόντρα στη φύση του, έγραψε ιστορία... με το κεφάλι.

Ποδόσφαιρο