ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Γιαμάλ γράφει ιστορία στη FIFPRO World 11 που κυριάρχησε η Παρί

Ο 18χρονος Γιαμάλ έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της FIFPRO World 11, με την Παρί Σεν Ζερμέν να κυριαρχεί με πέντε παίκτες στην κορυφαία ενδεκάδα του 2025.
Ο Γιαμάλ γράφει ιστορία στη FIFPRO World 11 που κυριάρχησε η Παρί

Η φετινή FIFPRO World 11 αναδείχθηκε σε θρίαμβο της Παρί Σεν Ζερμέν και σε ιστορική στιγμή για τον 18χρονο Λαμίν Γιαμάλ της Μπαρτσελόνα που έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που επιλέχθηκε ποτέ στην κορυφαία ενδεκάδα του κόσμου. Ο νεαρός Καταλανός ξεπέρασε το ρεκόρ του Κιλιάν Εμπαπέ από το 2018 και επιβεβαίωσε το ταλέντο που τον έχει καταστήσει το νέο πρόσωπο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Περισσότεροι από 20.000 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές από 68 χώρες συμμετείχαν στην ψηφοφορία που θεωρείται η πιο αυθεντική ένδειξη εκτίμησης ανάμεσα σε συναδέλφους. Η Παρί Σεν Ζερμέν κυριάρχησε απόλυτα με πέντε ποδοσφαιριστές της στην ενδεκάδα, (τον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, τον Ασράφ Χακίμι, τον Νούνο Μέντες, τον Βιτίνια και τον Ουσμάν Ντεμπελέ). Η εικόνα αποτυπώνει το εύρος του ταλέντου της γαλλικής ομάδας μετά την κατάκτηση του τρεμπλ τη σεζόν 2024-25.

Ο Εμπαπέ, παρότι έχασε το ρεκόρ του, κατέκτησε την έκτη του επιλογή ενώ ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ της Λίβερπουλ μπήκε για πέμπτη φορά, αποδεικνύοντας τη σταθερότητά του. Οι Τζουντ Μπέλινγχαμ και Κόουλ Πάλμερ εκπροσώπησαν την Αγγλία ενώ ο Πέδρι συμπλήρωσε τη μεσαία γραμμή της ενδεκάδας που σχηματίστηκε σε επιθετικό 3-4-3.

Πηγή φωτογραφίας και πληροφορίες από το insideworldfootball.com

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Πιέζει η Εστρέλα τη Ρίο Άβε για το ποσοστό του Αντρέ Λουίζ βάσει της πρότασης της Μπενφίκα

Πιέζει η Εστρέλα τη Ρίο Άβε για το ποσοστό του Αντρέ Λουίζ βάσει της πρότασης της Μπενφίκα

Η Εστρέλα ντα Αμαντόρα ζητά από τη Ρίο Άβε την καταβολή του 10 τοις εκατό από πρόταση που απέρριψε η Μπενφίκα για τον Αντρέ Λουίζ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Όταν ο μόνος που «νιώθει» τη φανέλα είναι ο Τεττέη…

Παναθηναϊκός: Όταν ο μόνος που «νιώθει» τη φανέλα είναι ο Τεττέη…

Η ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο δεν ήταν απλώς ένα κακό αποτέλεσμα. Ήταν άλλη μία απόδειξη ότι το πρόβλημα είναι δομικό και αφορά νοοτροπία, ρόλους και ανθρώπους.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-1: ΠΑΟΚ για τελικό, για του… χρόνου και στο Κύπελλο ο Παναθηναϊκός!

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-1: ΠΑΟΚ για τελικό, για του… χρόνου και στο Κύπελλο ο Παναθηναϊκός!

Αγκαλιάζει τον τελικό Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ, αποχαιρετάει σιγά - σιγά και την δεύτερη εγχώρια διοργάνωση ο Παναθηναϊκός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Δεν αφήνει τίποτε στην τύχη ο Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός : Δεν αφήνει τίποτε στην τύχη ο Μεντιλίμπαρ

Οι παρατηρήσεις στο φινάλε προς τον Κοστίνια ήταν μήνυμα του Μεντιλίμπαρ πως δεν έγινε και κάτι με τη νίκη επί του Αστέρα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αντρέ Λουίζ: Τρελάθηκε με τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στο Ρέντη

Αντρέ Λουίζ: Τρελάθηκε με τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στο Ρέντη

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ του Ολυμπιακού έμεινε με το στόμα ανοιχτό βλέποντας το προπονητικό κέντρο Ρέντη. Πρώτη προπόνηση και εντυπώσεις για τις κορυφαίες υποδομές.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Έχει προηγούμενα με Μπενκοτσέα!

ΠΑΟΚ: Έχει προηγούμενα με Μπενκοτσέα!

Ο ΠΑΟΚ τα έχει με τον διαιτητή Ντε Μπούργκος Μπενκοτέα από τον τελικό Κυπέλλου του 2022!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Βαθμολογία Super League: Πρώτος ξανά ο Ολυμπιακός, στο -1 η ΑΕΚ

Βαθμολογία Super League: Πρώτος ξανά ο Ολυμπιακός, στο -1 η ΑΕΚ

Η βαθμολογία της Super League άλλαξε και πάλι μετά το εξ αναβολής παιχνίδι στην Τρίπολη, με τον Ολυμπιακό να επιστρέφει μόνος πρώτος, ένα βαθμό πάνω από την ΑΕΚ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αστέρας – Ολυμπιακός 0-3 : Άνετο «ερυθρόλευκο» πέρασμα από την Τρίπολη με μαέστρο Ποντένσε

Αστέρας – Ολυμπιακός 0-3 : Άνετο «ερυθρόλευκο» πέρασμα από την Τρίπολη με μαέστρο Ποντένσε

Με τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό να είναι μέσα και στα τρία γκολ, ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από την έδρα του Αστέρα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Για σεβασμό στο άθλημα μίλησε ο Κόντης, αλλά αυτό με τον Νους είναι διακωμώδηση!

Για σεβασμό στο άθλημα μίλησε ο Κόντης, αλλά αυτό με τον Νους είναι διακωμώδηση!

Ο Κόντης άφησε αιχμές για τη διαιτησία του Τσακαλίδη. Λίγο νωρίτερα ο Νους επεδίωξε για μια ακόμα φορά να αποβληθεί!

Ποδόσφαιρο