ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ντεσπόντοφ «χτύπησε» δύο φορές κόντρα στον Παναθηναϊκό και έστειλε τον ΠΑΟΚ μόνο στην κορυφή

Σπουδαία νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό και βρίσκεται μόνος πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας.
Ο Ντεσπόντοφ «χτύπησε» δύο φορές κόντρα στον Παναθηναϊκό και έστειλε τον ΠΑΟΚ μόνο στην κορυφή

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε σπουδαία νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό με 2-1 στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League και βρίσκεται μόνος πλέον στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστικής της αναμέτρησης, σκοράροντας δύο φορές και χαρίζοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης στον Δικέφαλο. Ο Μπακασέτας ήταν αυτός που σκόραρε για τον Παναθηναϊκό.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε τον Μουργκ αντί του Κωνσταντέλια στην αρχική ενδεκάδα, αλλά και τον Ντεσπόντοφ αντί του Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Από την άλλη, ο Φατίχ Τερίμ δεν είχε τελικά στη διάθεσή του τον Ιωαννίδη, ενώ χρησιμοποίησε τα νέα του μεταγραφικά αποκτήματα, τον Ντραγκόφσκι, τον  Ούγκο και τον Μπακασέτα.

Οι παίκτες των δύο ομάδων μπήκαν «μουδιασμένοι» στον αγωνιστικό χώρο, με τον Δικέφαλο να είναι αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα 15 λεπτά, χωρίς ωστόσο κάποια ευκαιρία. Οι Πράσινοι ισορρόπησαν το ματς από εκείνο το σημείο, παίρνοντας την κατοχή.

Χαρακτηριστικό ήταν πως στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες μετρούσαν από 12 λάθη, κάτι άλλωστε που συνεχίστηκε και στο υπόλοιπο του ημιχρόνου.

Ο Δικέφαλος στην πρώτη τελική του στην αναμέτρηση, στο 43′, άνοιξε το σκορ με τον Ντεσπόντοφ να βγαίνει ταχύτατα στην αντεπίθεση και να νικάει τον Ντραγκόφσκι.

Το θέαμα ήταν ιδιαίτερα κακό στην Τούμπα στα πρώτα 45 λεπτά, με τον ΠΑΟΚ να έχει ωστόσο το προβάδισμα στο σκορ. Χαρακτηριστικό της εικόνας είναι πως οι τελικές ήταν 1(1) – 3(2), ενώ η κατοχή στο 45%-55%.

Γκολ και θέαμα στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Φατίχ Τερίμ προχώρησε σε τριπλή αλλαγή στο ημίχρονο, με τους Τσέριν, Μπερνάρ και Τζούριτσιτς να περνούν στις θέσεις των Γιερεμέγιεφ, Αϊτόρ και Ούγκο.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα στο δεύτερο μέρος. Ο Μπακασέτας ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 52′, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντεσπόντοφ «χτύπησε» ξανά και έβαλε και πάλι τον Δικέφαλο σε θέση οδηγού. Εξαιρετική ήταν η ανάπτυξη των «ασπρόμαυρων», με τον Μπράντον Τόμας να κλέβει τη μπάλα, να αλλάζει με τον Μουργκ, αυτός για τον Τάισον που μπήκε στη μεγάλη περιοχή, έβγαλε την κάθετη μπαλιά με τον Σάστρε να αφήνει στον Βούλγαρο εξτρέμ που νίκησε τον Ντραγκόφσκι.

Ο ρυθμός δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν τις δικές τους ευκαιρίες για γκολ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Κωνσταντέλια, ο οποίος έδωσε διαφορετική «πνοή» στην επίθεση του ΠΑΟΚ.

Παρά το γεγονός πως οι Πράσινοι ήταν πίσω στο σκορ, οι «ασπρόμαυροι» ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθούσαν να πετύχουν κι άλλο γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι παρόλα αυτά έπαιξαν τα «ρέστα» τους στα τελευταία λεπτά, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες με τον Μπλαντένοβιτς και τον Γεντβάι οι οποίοι δεν κατάφεραν να στείλουν στα δίχτυα τη μπάλα και να ισοφαρίσουν.

Το 2-1 ήταν και το τελικό σκορ, με τους «ασπρόμαυρους» να απολαμβάνουν πλέον τη μοναξιά της κορυφής.

Γκολ: Ντεσπόντοφ 43’, Ντεσπόντοφ 56’ / Μπακασέτας 51’

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Σάστρε, Οζντόεφ (Σβαμπ 88’), Μεϊτέ, Τάισον (Κωνσταντέλιας 71’), Μουργκ (Μάρκος Αντόνιο 78’), Ντεσπόντοφ (Αντρίγια 71’), Τόμας (Τζίμας 88’).

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Mλαντένοβιτς, Ούγκο (Τσέριν 46’) , Γεντβάι, Βαγιαννίδης (Λημνιός 64’), Αράο, Κότσιρας, Αϊτόρ (Τζούρισιτς 46’), Μπακασέτας, Μαντσίνι (Βιλένα 89’), Γερεμέγεφ (Μπερνάρ 46’).

Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ομερτά Μαρινάκη στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό

Ομερτά Μαρινάκη στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό

Κανείς δεν έμαθε τι ειπώθηκε στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η Νότιγχαμ Φόρεστ έμεινε στο μηδέν απέναντι στη Γουλβς παρά τις 35 τελικές

Η Νότιγχαμ Φόρεστ έμεινε στο μηδέν απέναντι στη Γουλβς παρά τις 35 τελικές

Οι 35 τελικές χωρίς γκολ αποτελούν τη μεγαλύτερη επίδοση ομάδας που δεν σκόραρε στην Premier League από το 2016.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson – Ημερομηνία και έδρα

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson – Ημερομηνία και έδρα

ΠΑΟΚ και ΟΦΗ θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson σε έναν τελικό με ιστορικό ενδιαφέρον. Δείτε πότε και πού θα διεξαχθεί η μεγάλη αναμέτρηση.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Στο στόχαστρο της Φόρεστ ο Μάρκο Σίλβα

Στο στόχαστρο της Φόρεστ ο Μάρκο Σίλβα

Η Νότιγχαμ Φόρεστ εξετάζει τον Μάρκο Σίλβα ως διάδοχο του Σον Ντάις μετά τα αρνητικά αποτελέσματα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ελ Κααμπί: Το συμβόλαιο που συζητείται

Ελ Κααμπί: Το συμβόλαιο που συζητείται

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επαφές για την ανανέωση του συμβολαίου του Αγιούμπ Ελ Κααμπί, με τις δύο πλευρές να συζητούν τη διάρκεια και το οικονομικό πακέτο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Κουαμέ και Αλφαρέλα «ναι» ο Χιμένεθ, αλλά Μορόν πλέον «όχι»

Άρης: Κουαμέ και Αλφαρέλα «ναι» ο Χιμένεθ, αλλά Μορόν πλέον «όχι»

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν σκοπεύει να δώσει συνέχεια στο θέμα με τον Λορέν Μορόν, όμως η επόμενη μέρα στον Άρη μοιάζει να έχει λιγότερο χώρο για τον Ισπανό φορ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ατρόμητος: Γιορτή και μηνύματα στις Ακαδημίες

Ατρόμητος: Γιορτή και μηνύματα στις Ακαδημίες

Οι Ακαδημίες του Ατρόμητου έκοψαν την πίτα τους παρουσία διοίκησης και τεχνικού επιτελείου σε γιορτινό κλίμα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Εθνική Παίδων: Ήττα 3-1 από την Ουκρανία

Εθνική Παίδων: Ήττα 3-1 από την Ουκρανία

Η Εθνική Παίδων ηττήθηκε 3-1 από την Ουκρανία στο φιλικό τουρνουά της Κροατίας, με γκολ του Σιώζου στο 80'.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Αργύρης Γιαννίκης βρήκε την επόμενη ομάδα του

Ο Αργύρης Γιαννίκης βρήκε την επόμενη ομάδα του

Ο Αργύρης Γιαννίκης συνεχίζει την καριέρα του στη Γερμανία και βρήκε την επόμενη ομάδα, που θα προπονήσει στη χώρα

Ποδόσφαιρο