ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε σε υψηλές πτήσεις κόντρα στον Άρη και ελπίζει

Ο κυριαρχικός Ολυμπιακός επικράτησε του άτολμου Άρη και πέτυχε την πρώτη του νίκη στα φετινά play-off με φουλ επίθεση
Ο Ολυμπιακός επέστρεψε σε υψηλές πτήσεις κόντρα στον Άρη και ελπίζει

Επιθετικός, κυριαρχικός και θεαματικός. Ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ είχε ένα ευκολότερο του αναμενομένου απόγευμα απέναντι στον Άρη (3-0).

Με όπλο την επίθεσή του και τις πολλές του τελικές προσπάθειες, ο Ολυμπιακός πέτυχε την πρώτη του νίκη στα φετινά play-off της Super League μετά από δύο ήττες.

Πρώτη ήττα για τους «κίτρινους» στα play-off, καθώς δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να φανούν απειλητικοί.

Πρωταγωνιστές για τους «ερυθρόλευκους» οι Ελ Κααμπί (16 τέρματα στο πρωτάθλημα, 26 σε 38 ματς σε όλες τις διοργανώσεις) και Ποντένσε που σκόραραν από μια φορά, αλλά και φοβερός Ροντινέι που όργωσε τη δεξιά πλευρά. Ξανά ασίστ ο Φορτούνης, έφτασε τις 17 (!) σε 40 ματς. Κερασάκι στην τούρτα από τον Καρβάλιο.

Το φιλμ του αγώνα

Με τέσσερις αλλαγές παρατάχθηκε ο Άρης, ενώ ο Μεντιλίμπαρ, ελλείψει των Όρτα-Ορτέγκα, χρησιμοποιήσε στην ενδεκάδα τους Γιόβετιτς-Ρίτσαρντς αντίστοιχα.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια και μόλις στο 6ο λεπτό είδαμε μια συνεργασία που έχει συμβεί πολλές φορές φέτος. Σέντρα Φορτούνη, κεφαλιά του Ελ Κααμπί που κόντραρε και στο κεφάλι του Ροζ και κάπως έτσι ήρθε το 1-0.

Κατηφόρα γενικώς το ματς, με τον Ροντινέι να κάνει ό,τι θέλει την πλευρά του Μοντόγια, αλλά να μην έρχεται το δεύτερο γκολ.

Πολύ καλός και ο Γιόβετιτς, από τον οποί προήλθε το κερδισμένο πέναλτι του Ολυμπιακού. Ο Μαυροβούνιος έβγαλε στο 1vs1 τον Ελ Κααμπί με τον Μπράμπετς. Ο Μαροκινός χόρεψε τον Τσέχο που τελικώς τον ανέτρεψε. Κακή α λα Πανένκα εκτέλεση με τον Κουέστα να… ψωνίζει τον επιθετικό των γηπεδούχων.

Ελάχιστα πράγματα από τους φιλοξενούμενους με καλύτερη στιγμή ένα σουτ του Οντουμπάτζο στο 2΄.

Ολυμπιακός: Επίθεσης συνέχεια, παράσταση για ένα ρόλο με… γλυκό

Η επιθετική ορμή του συνόλου του Μεντιλίμπαρ δεν καταλάγιασε ούτε στο δεύτερο μέρος. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Ποντένσε έφερε την μπάλα στο δεξί και από το ημικύκλιο της περιοχής με ένα έξυπνο σουτ νίκησε τον Κουέστα.

Τσάμπα η τριπλή αλλαγή του Μάντζιου, που δεν οδήγησε ουσιαστικά πουθενά.

Μετά το 70΄, ο ρυθμός όπως αναμενόταν έπεσε, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν απόλυτα το ματς, χάνοντας ευκαιρίες για να αυξήσουν το προβάδισμά τους.

Το ματς είχε και… γλυκό για τους Πειραιώτες, με τον Καρβάλιο να διαμορφώνει το τελικό σκορ (89΄).

Το καθήκον του λοιπόν το σύνολο του Μεντιλίμπαρ που θέλει το 2/2 απέναντι στη Λαμία και παράλληλα ελπίζει σε τυχόν στραβοπάτημα των πρωτοπόρων.

Ολυμπιακός – Άρης 3-0: Η καρτέλα του αγώνα

ΣΚΟΡΕΡ: 6΄ Ελ Κααμπί, 60΄ Ποντένσε, 89΄ Καρβάλιο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ρίτσαρντς, Ρέτσος, Κάρμο, Ροντινέι (85΄ Κίνι), Έσε, Τσικίνιο, Ποντένσε (71΄ Μαρτίνς), Φορτούνης (71΄ Μασούρας), Γιόβετιτς (82΄ Ζ. Καρβάλιο), Ελ Κααμπί (82΄ Ελ Αραμπί)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Ροζ (46΄ Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ (46΄ Μανού Γκαρθία), Βερστράτε, Σουλεϊμάνοφ (78΄ Φετφατζίδης), Νταρίντα, Σαβέριο (46΄ Σαβέριο), Μορόν (67΄Ανσαριφάρντ).

Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ταρέμι: Μπλέξιμο στο Μουντιάλ λόγω ΗΠΑ – Είχε υπηρετήσει στους Φρουρούς της Επανάστασης

Ταρέμι: Μπλέξιμο στο Μουντιάλ λόγω ΗΠΑ – Είχε υπηρετήσει στους Φρουρούς της Επανάστασης

Δεν είναι βέβαιο τι θα συμβεί το ίδιο και με τον Ταρέμι στις ΗΠΑ που θεωρείται τρομοκράτης.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα: Έτσι θα παίξει στο Άρης – Ολυμπιακός

Ολυμπιακός νέα: Έτσι θα παίξει στο Άρης – Ολυμπιακός

Το τεράστιο ταξίδι, το κρύο και ο πλαστικός χλοοτάπητας ήταν ένα μίγμα που έκανε το διήμερο των παικτών του Ολυμπιακού πολύ κουραστικό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Ο Παναγιώτης Ρέτσος δεν προλαβαίνει αλλά είδε και έπαθε να τον πείσει ο Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός: Ο Παναγιώτης Ρέτσος δεν προλαβαίνει αλλά είδε και έπαθε να τον πείσει ο Μεντιλίμπαρ

Με την Καϊράτ τον πίεσαν οι άνθρωποι του ιατρικού επιτελείου του Ολυμπιακού να μην αγωνιστεί και τους άκουσε. Με τον Άρη όμως ο Ρέτσος δεν άκουγε... κανέναν.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Ο τελειωμένος Σίστο και το εγχώριο ενδιαφέρον!

Άρης: Ο τελειωμένος Σίστο και το εγχώριο ενδιαφέρον!

Λίγα τα… ψωμιά του Σίστο στον Άρη. Στη… γωνία για τον Σουηδό ομάδες από Super League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Κάτι τρέχει με δεξί μπακ

ΑΕΚ: Κάτι τρέχει με δεξί μπακ

Μπορεί να μην ακούγεται αρκετά το τελευταίο διάστημα αλλά η ΑΕΚ δείχνει να προχωρά σημαντικά για δεξί μπακ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Το «αυτογκόλ» του Ρόουζ πριν τον ΠΑΟΚ

Άρης: Το «αυτογκόλ» του Ρόουζ πριν τον ΠΑΟΚ

Ο Ρόουζ άναψε φωτιές στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ πριν το… ντέρμπι με τον Άρη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Όταν αυτός που έφερνε τη μπάλα έπρεπε να παίξει!

Παναθηναϊκός: Όταν αυτός που έφερνε τη μπάλα έπρεπε να παίξει!

MVP της ...ΑΕΛ ο Μλαντένοβιτς στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην AEL FC Arena.

Ποδόσφαιρο
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025

Media
Ποδόσφαιρο: UEFA Ranking Ελλάδα: Ναι, έγινε βήμα μπροστά – αλλά το 3/3 ήταν εφικτό και χάθηκε ευκαιρία

UEFA Ranking Ελλάδα: Ναι, έγινε βήμα μπροστά – αλλά το 3/3 ήταν εφικτό και χάθηκε ευκαιρία

Η Ελλάδα κέρδισε έδαφος στο UEFA Ranking, όμως το βράδυ δεν ήταν… ονειρικό. Με καλύτερη διαχείριση, ειδικά στο Παναθηναϊκός–Πλζεν, η χώρα θα μπορούσε να κάνει άλμα.

Ποδόσφαιρο