ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ολυμπιακός ξεμπούκωσε κι έστειλε μήνυμα στον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός επικράτησε χωρίς προβλήματα της Λαμίας στο Φάληρο (2-0) και πηγαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία στο ντέρμπι της Λεωφόρου
Ο Ολυμπιακός ξεμπούκωσε κι έστειλε μήνυμα στον Παναθηναϊκό

Ένα απολαυστικό δεκάλεπτο στο πρώτο μέρος ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός για να πάρει τη νίκη κόντρα στη Λαμία (2-0).

Με δύο γκολ μέσα σε έξι λεπτά (22′-28′), οι «ερυθρόλευκοι» καθάρισαν το σύνολο του Τζανλούκα Φέστα και πανηγύρισαν τη δεύτερη σερί νίκη τους στη Super League.

Το επόμενο παιχνίδι μπορεί να είναι κόντρα στη Ναντ στο πλαίσιο των ομίλων του Europa League, αλλά η προσοχή στρέφεται ξεκάθαρα στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ολυμπιακός – Λαμία: Το φιλμ του αγώνα

Με Πασχαλάκη να έχει πάρει τη φανέλα βασικού σπίτι του ξεκίνησε το ματς ο πρωταθλητής Ελλάδος.

Πρώτη καλή στιγμή για τους Πειραιώτες στο 3ο λεπτό, όταν μετά από εξαιρετική συνεργασία Άβιλα και Μπακαμπού, ο Ρέαμπτσιουκ σημάδεψε ψηλά.

Λίγο αργότερα (16΄), το σουτ του Μπιέλ μέσα στην περιοχή, το οποίο απέκρουσε ο Σαράνοφ.

Ωστόσο, ο τερματοφύλακας της Λαμίας δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο 22ο λεπτό. Ο Χουάνγκ βρήκε με μια ψιλοκρεμαστή μπαλιά τον Χάμες Ροντρίγκες και ο Κολομβιανός με μια πανέξυπνη κεφαλιά κρέμασε τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων που ήταν εκτός θέσης.

Η επιθετική ορμή των γηπεδούχων δεν καταλάγιασε και στο 28΄, ο Μπακαμπού έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Φθιωτών παίρνοντας παραμάζωμα τον Αντέτζο και με ψύχραιμο πλασέ σημείωσε το 2-0.

Το ημίχρονο έκλεισε με ακόμα μια επιθετική πρωτοβουλία των γηπεδούχων. Ο Μπιέλ ταλαιπώρησε την ανυίπαλη άμυνα, έπιασε ένα δυνατό αριστερό φαλτσαριστό σουτ, αλλά ο Σαράνοφ έκανε την απόκρουση του αγώνα (43΄).

Με το μυαλό στο ντέρμπι

Mε το 2-0 από το πρώτο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να σκέφτονται ήδη το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Αυτό επέφερε χαλάρωση, η οποία μετουσιώθηκε σε κάποιες ευκαιρίες για το σύνολο του Φέστα, όπως με τον Ασκόφσκι στο 51΄ να αστοχεί εξ επαφής με προβολή, καθώς έπιασε… αέρα.

Οι αλλαγές των Μαρσέλο και Βαλμπουενά τόνωσαν κάπως την επιθετικότητα των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν ρίξει φανερά ρυθμό.

Μια προσπάθεια στο 73ο λεπτό ήταν και η τελευταία στο παιχνίδι για τον MVP Χάμες. Οι Μπιέλ και Ελ Αραμπί προσπάθησαν να ανεβάσουν κι άλλο τον δείκτη του σκορ, αλλά ο Σαράνοφ αρνήθηκε κάθε τους προσπάθεια.

Τίποτα δεν άλλαξε δραματικά και η ομάδα του Μίτσελ έφτασε σε μια άνετη νίκη.

 Ολυμπιακός – Λαμία 2-0: Η καρτέλα του αγώνα

ΣΚΟΡΕΡ: 22΄ Χάμες, 28΄ Μπακαμπού

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Αβιλα, Μπα (11΄ Παπασταθόπουλος), Ντόι, Ρέαμπτσιουκ (60΄ Μαρσέλο), Χουάνγκ, Σαμασέκου, Μπιέλ, Χάμες Ροντρίγκες (74΄ Βρουσάι), Μασούρας (59΄ Βαλμπουενά), Μπακαμπού (74΄ Ελ Αραμπί)

ΛΑΜΙΑ (Τζανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Κορνέζος, Αντέτζο, Γκοράνοφ (86΄Γκοράνοφ), Τζανδάρης, Σλίβκα, Νούνιες, Ντε Βινσέντι (70΄ Ρόμανιτς), Γιακουμάκης (86΄ Καραμάνος), Ασκόφσκι (58΄ Ντος Σάντος)

Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ράγιο Βαγιεκάνο – Οβιέδο 6/2/2026: Πού παίζει απόψε ο αγώνας, τι ώρα ξεκινά και σε ποιο κανάλι θα τον δείτε

Ράγιο Βαγιεκάνο – Οβιέδο 6/2/2026: Πού παίζει απόψε ο αγώνας, τι ώρα ξεκινά και σε ποιο κανάλι θα τον δείτε

Ράγιο Βαγιεκάνο - Οβιέδο με φόντο βαθμούς, οι γηπεδούχοι πιέζουν για ρυθμό, οι φιλοξενούμενοι ψάχνουν αντεπιθέσεις και καθαρές φάσεις.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ποιος είναι ο Γκαστόν Ερνάντες που όλο ακούγεται για τον Ολυμπιακό

Ποιος είναι ο Γκαστόν Ερνάντες που όλο ακούγεται για τον Ολυμπιακό

Έντονο ενδιαφέρον για τον Γκαστόν έχει δείξει και η Ατλέτικο Μινέιρο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Παναθηναϊκός με Τετέι, Αντίνο και Ερνάντεθ στη λίστα

Ο Παναθηναϊκός με Τετέι, Αντίνο και Ερνάντεθ στη λίστα

Ο Παναθηναϊκός δήλωσε Τετέι, Αντίνο και Ερνάντεθ στη νέα ευρωπαϊκή λίστα ενόψει των νοκ άουτ του Europa League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τι φοβήθηκε ο Ρονάλντο

Τι φοβήθηκε ο Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανησυχεί για τον ρόλο της Αλ Νασρ στη Saudi Pro League και φοβάται ότι μένει πίσω στον τίτλο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: O Ρονάλντο το… πήρε αλλιώς με τους Σαουδάραβες

O Ρονάλντο το… πήρε αλλιώς με τους Σαουδάραβες

Ο Ρονάλντο απουσίασε από το πρόσφατο παιχνίδι της Αλ Νασρ με την Αλ Ριάντ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Το ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας της Θύρας 7

Το ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας της Θύρας 7

Η επιμνημόσυνη δέηση θα πραγματοποιηθεί στις 13:30 στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Δύο αλλάγες στην ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού

Δύο αλλάγες στην ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού

Οι αλλαγές αυτές έγιναν στο πλαίσιο της δυνατότητας που παρέχει η UEFA για περιορισμένες διορθώσεις στη λίστα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές: Δεν ξέχασε τον στόπερ που τον δυσκόλεψε πολύ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Δεν ξέχασε τον στόπερ που τον δυσκόλεψε πολύ

Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2026, γεγονός που τον καθιστά ελκυστική λύση.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Δίνει ο Ολυμπιακός 12 εκατ. για Βραζιλιάνο αμυντικό μέσο

Δίνει ο Ολυμπιακός 12 εκατ. για Βραζιλιάνο αμυντικό μέσο

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν μεταξύ των συλλόγων που κατέθεσαν προσφορά στα 12 εκατ. ευρώ για τον παίκτη που είναι από τους καλύτερους στη Βραζιλία.

Ποδόσφαιρο